Sistem saati: Cmt Kas 29, 2025 8:00 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

♥ Afrin'de Allah Ordumuzu Muzaffer Eylesin ♥

Elimde tüfek, gönlümde iman,

Dileğim iki: Din ile vatan.

Ocağım ordu, büyüğüm sultan,

Sultana imdad eyle ya Rabbi!

Ömrünü müzdad eyle ya Rabbi!

...
Read more : ♥ Afrin'de Allah Ordumuzu Muzaffer Eylesin ♥ | Gösterim : 1732 | Cevaplar : 2 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

Kısas Nedir? Bakara 178-179. İsra 33. Maide 45. Ayetler.

Bugün sizleri, Bakara suresi 178–179. ayetler üzerinde düşünmeye davet etmek istiyorum. Allah Kur’an da öyle kurallar, kanunlar koymuştur ki, bizler toplum olarak yaşarken, bir düzen ve adalet sağlansın. Yazdığım ayetler, günümüzde çok farklı şekillerde anlaşılmış, farklı yorumlar yapılmıştır. Önce ayeti yazalım, daha sonra üzerinde birlikte düşünelim.

Bakara 178–179: Ey iman edenler! ÖLDÜRÜLENLER HAKKINDA SİZE KISAS FARZ KILINDI. HÜRE HÜR, KÖLEYE KÖLE, KADINA KADIN. Bununla beraber kim öldürülenin ...

Read more : Kısas Nedir? Bakara 178-179. İsra 33. Maide 45. Ayetler. | Gösterim : 667 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Allah ın Elçisinin Kur'an Anlayışı Nasıldı?

Peygamberimizin Kur’an anlayışı nasıldı? Bu soruyu hepimiz kendimize sormalıyız, araştırmalı ve öğrenmeliyiz. Bu konularda farklı fikirler var. Örneğin, Peygamberimizin hadislerinden, Allah ın elçisinin Kur’an a nasıl baktığını, Kur’an anlayışını çok rahatlıkla öğrenebiliriz diyenlere rastlarız. Bir başka düşünce, ALLAH IN ELÇİSİNİN KUR’AN ANLAYIŞINI, ÇOK AÇIK KUR’AN DAN, AYETLERDEN, ALLAH IN VERDİĞİ ÖRNEKLERDEN ANLAYABİLİRİZ dediklerini hepimiz biliyoruz.

Gelin bu cevaplar üzerinde birlikte düşünelim. Eğer Allah ın elçisinin Kur’an a ...

Read more : Allah ın Elçisinin Kur'an Anlayışı Nasıldı? | Gösterim : 609 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

şiir

dinle ey benim deli dalgalar gibi çağlayan sevdam
Gitti o " diyenler. " Geri donmez, bekleme, sevseydi gitmezdi " diyenler.
Aslında haklılar ben kalbimdeki sana hiç ihanet etmedim, Ve belkide bu yüzden bende ki gidişin hiç bitmedi.
Ama her vakit namazımda seccademin yanına bir seccade daha koyuyorum. bu halimi gorenler çok şaşırıyorlar,
 hatta oyle tahmin ediyorum ki alay bile ediyorlar.
 bir kaç gün once yine o halde sabah namaza durrurken Annem dayanamayıp sordu; ...

Read more : şiir | Gösterim : 1205 | Cevaplar : 0 | Forum : Şiirleriniz

suskun sokaklarım...

Read more : suskun sokaklarım... | Gösterim : 913 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Çanak Okey

BENİ HİÇ ANLAMDIN

Read more : BENİ HİÇ ANLAMDIN | Gösterim : 879 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Çanak Okey

Ben Böyleyim.....

Read more : Ben Böyleyim..... | Gösterim : 1699 | Cevaplar : 2 | Forum : Müzik Klipler

eser

Belki binlerce kez çay demledim;
Ama hiç birinde seni özlerken demlediğim çaylar
 gibi tat bulamadım.
 Çünkü önce sevda ateşini yaktım.
Üzerine gönül suyunu koydum.
Sonra aşkın çayını harmanladım.
Ve özlemin kısık ateşinde demlenmeye bıraktım...
Sonunda biraz gülüşün, biraz bakışın,
 biraz sesin,
biraz kokun ve bolca aşkın olan çayı tattım...
Artık başka çaylar beni iflah etmez...

Read more : eser | Gösterim : 970 | Cevaplar : 0 | Forum : Şiirleriniz

Tevbe Suresi 5. Ayet Bizlere Neler Anlatıyor.

Bugünkü makalemin konusu, Tevbe suresi 5. ayet olacaktır. Bu ayette geçen bazı kelimeler, Kur’an ın bütünlüğünde düşünülmeyerek, çok farklı anlamlara çekilmiş ve Allah ın asla söylemesi mümkün olmayan hükümler çıkartılmıştır. Önce ayeti yazalım, daha sonra üzerinde birlikte düşünelim.

Tevbe 5: Haram aylar çıkınca, sizinle savaşan MÜŞRİKLERİ BULDUĞUNUZ YERDE ÖLDÜRÜNÜZ; onları yakalayınız; onları hapsediniz ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyiniz. EĞER TÖVBE EDER, NAMAZI DOSDOĞRU KILAR, ZEKÂTI ...

Read more : Tevbe Suresi 5. Ayet Bizlere Neler Anlatıyor. | Gösterim : 638 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Candostlar 101 lobisinde Ödüllü Turnuva Yapılcaktır..

Candostlar 101 lobisinde Ödüllü Turnuva Yapılcaktır.

Ödüllerimiz

Bütün dostlarımızı turnuvamıza bekleriz...

...

Read more : Candostlar 101 lobisinde Ödüllü Turnuva Yapılcaktır.. | Gösterim : 2361 | Cevaplar : 6 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4