Malzemeler 1 adet karnabahar 8 yemek kaşığı zeytinyağı 2 limonun suyu 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı hardal 1 demet dereotu 1 demet maydanoz Tuz
Tarifi Karnabaharları yıkayıp gövde kısımlarından ayırın. Kaynayan suyun içine limon suyu ve tuz atın. Karnabaharları tencereye koyup 5 dakika haşladıktan sonra süzün.
Maydanoz, dereotu, sarımsak, limon suyu, hardal, zeytinyağı ve tuzu mikserden geçirin. Sosu, henüz soğumamış olan haşlanmış karnabaharların üzerine dökün. 1 saat bekletip servis yapın
Malzemeler 1 Adet Orta Boy Karnabahar 150 gr Margarin 1 Su Bardağına Yakın Un 6 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi Tuz
Tarifi Karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra çiçek çiçek ayırın.
Başka bir tencerede margarini eritip, un ile kavurun. Un sararınca yavaş yavaş sütü ve tuzu ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini alıp, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ...
Tüm anne kuzularına, hayat bağlarına, ciğer parelerine…….. VE TÜM ANNELERE::::
Ne garip; Yeni yeni fark ediyorum ki, çocukları anne olunca çocuklaşıyor anneler... Ve insan, zamanın nasıl insafsız bir öğütücü olduğunu bu rol değişiminde anlıyor. Eminim karnımdaki ilk tekmemden, hatta doktorların 'Bundan sonra ağır kaldırmak yok' müjdesinden beridir iki kişilik yaşıyorsun yaşamı... Doğum odasında bir küçük el saçlarına tutununca değişti her şey ve o el, o saçtan hiç eksik olmasın istedin. Kim bilir kaç geceyi karyola ...
Denemekten Bil Ki...Allah Ne Kadar Uğrastığını Görüyor... Kalbin Taş Kesilecek Kadar Ağladığında.. Bil Ki Allah Döktüğün Gözyaşlarını Sayıyor... Hayatın Durduğunu Zamanın Aleyhine işlediğini Düşündüğünde Bil Ki.Allah Seni izliyor... Hayallerin Yıkılmış Umudun Kalmamış Ve Kendi Kendin e Neden Böyle Diye Soruyorsan Bil Ki Allah Cevabını Biliyor... Hiç Neden Yokken içinde Tuhaf Bir Huzur Hissettiğinde Bil Ki Allah Sana Fısıldıyor.. Bütün işlerin Yolunda Gidiyor Ve Teşekkür Etmek için Her An Bir Neden Daha Oluyorsa Bil Ki Allah ...
Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı. Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım. Hatta Babamın bile anahtarı yoktu. Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi. Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.....
En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı. Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani. Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık. Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya,
zıplaya yürüyerek gelirdik.
Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi. Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar ...
Eğer Allah’ın sizin üzerinizde fazlı ve rahmeti olmasaydı ve Allah gerçekten tevbeleri kabul eden hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı (ne yapardınız)? (Nur Suresi, 10)
Tek yardımcı, tek dost, tek Veli Yüce Allah. O fazl ve rahmet sahibi. O’nun Rahman ve Rahim sıfatlarının tecellilerine hayatımız boyunca her an şahit oluruz. Çünkü Rabb’imizin Rahman ve Rahim sıfatları doğumdan ölüme, hastalıktan sağlığa, aczimizden kusursuz güzelliklere kadar tüm evreni sarar. O’nun insanlara olan merhameti, şefkati, sevgisi, yardımı, koruması, lütfu ...
Şeytan, olaylara karamsar bir açıdan bakmayı telkin eder, güvensizliği fısıldar ve gelecekten yana ümitsizliğe düşürmeye çalışır. İnsanların Allah’a iman ve itaat etmelerini, sabırlı, tevekküllü ve ümitvar olmalarını istemez. Kadere teslimiyet, sabır ve tevekkül insanları Allah’a yakınlaştıran davranışlardır çünkü. Ve insan Rabb’ine ne kadar yakınsa Şeytandan o kadar uzak olur. Bu yüzden şeytan, insana ümitsizlik telkin etmeye ve çaresiz ve çözümsüz bir ruh haline sürüklemeye çaba gösterir.
Birçok insan yaşadığı zorluklar karşısında ümitsizliğe kapılır. Ancak derin ...
Toplumun batıl değerlerini kıstas alanların birden fazla İlahı, birden fazla amacı ve sayısız kuralı vardır. Söz konusu batıl değerler doğru, iyi, sevgi ve saygı yerine çıkarcılığı, bencilliği, sevgisizliği ve merhametsizliği telkin ederler.
Kiminin yaşam amacı, para ve güç sahibi olmak, toplumda iyi bir yer edinmektir. Çoğunluğun ortak amacı ise belli bir yaşa gelindiğinde "iyi bir eş" bulup, "mutlu bir yuva kurmak"tır. Bu saydıklarım inanan insanların da yaşamında bulunan unsurlardır. Ancak samimi mümin için bunların hiçbiri ...
Anlamadın… Anlamadın… Anlamadın… En soylu sözlerin ardına sakladım duygularımı Katıksız sundum sevdamı avuçlarına Yüreğin yüreğime ne kadar yakın Ne kadar aldın kanatmadan Duyulmadık bir feryattı aşk damarlarımda İstedim… Hem de çok istedim Derime kazıdım her günü Sen… Gelmedin Özlem katık oldu aşıma Sözlerle bezeli isyanı durdurdu yürek Bakir bir yalan çaldı kapımı… Sürgüler açık Artık zindanların nemi siniyor içime Gözlerimde hala sen Yazdım sayfalarca Şiirler imgelerle dolu Yüreğim damladı ucundan kalemimin Kırmızı bir şiire yatırdım ...