Borç İlişkisi: Borç ilişkisi öyle bir ilişkidir ki,taraflardan biri,bu ilişki uyarınca ötekinden belirli bir davranışta bulunmasını isteme yetkisine sahiptir;öteki tarafta bu isteği yerine getirmekle yükümlüdür. Alacaklı borç ilişkisinin aktif süjesidir. Edimi isteme yetkisine sahip olan tarafa alacaklı denir. Borçlu ise pasif süjedir. Alacaklının isteğine uygun bir davranışın yükümlüsü olan borçludur. Edim,borç ilişkisi uyarınca alacaklının istemeye yetkili olduğu,borçlunun da yerine getirmekle yükümlü bulunduğu davranıştır. Alacak ve İstem: Borç ilişkisi,alacaklı ile borçlu arasındaki tüm hukuksal bağı anlatır;alacak ...
Tahliye davaları Borçlar Kanunu (BK) 260 vd. maddeleri ile 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanun (GKKK) da düzenlenmiştir. Özel kanun olan 6570 sayılı kanunun uygulanmadığı durumlarda BK’ nun ilgili maddeleri uygulanmaktadır. 6570 sayılı kanun Belediye teşkilatı olan yerlerle iskele, liman ve istasyonlardaki gayrimenkulların (örtülü olmayanları hariç) kiralamalarında uygulanır. 6570 sayılı kanun hükümleri kiracı aleyhine değiştirilemez, ama lehine değiştirilebilir. BK sisteminde kiraya verenin tek taraflı irade beyanı ile sözleşme sona erdirilebileceği halde 6570 sayılı kanuna göre ...
Hukuk, her şeyden önce bir düzen demektir. Fakat hukukun öngördüğü düzen, fiilen gerçekleşen bir düzen değildir. Hukuk, toplum içinde insanların gerçekten nasıl davrandıklarını değil, nasıl davranmaları gerektiğini gösterir. Hukuk, kendisine uyulmak ve uygulanmak için vardır. Adalet değeri dolayısıyla, insanlar arası ilişkileri bir düzene koymak, toplumsal yaşamın gerçekleşmesini sağlamak ister. İnsanlara, “Bana uy; Beni gerçekleştir” buyruğu ile seslenir. Hukuk düzeni, doğduğu andan itibaren bireyin karşısına kabul edilmesi ve uyulması gereken, kesinlikle doğru kurallar olarak çıkar. İnsan, ...
Read more :Hukuk Nedir? | Gösterim : 10312 | Cevaplar : 4 | Forum :Hukuk
Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi İstanbul Ticaret Üniversitesi ...
Hukuku diğer toplumu düzenleyici kurallar olan örf ve adetler, gelenekler ve dinlerden ayıran özellik devlet tarafından güvenceye alınmış ve cebri yaptırımlara sahip olmasıdır.Hukuk kuralları insan davranışlarını düzenler ve bulunduğu toplumun değer yargılarını taşır.Soyutluk ve genellik özelliği sayesinde benzer nitelikteki bütün durumlarda uygulanması sağlanır.
İngiliz bir avukat
Yaptırım (müeyyide): Hukuk alanında yaptırım kamu gücü ile uygulanır.Hukuka uymayı zorlama, uymayanları cezalandırma ve uyulmadığı durumlardaki zararları en aza indirmek için kullanılır.Hukuk düzenini sağlamayı ve korumayı amaçlayan yaptırımlar ...
Seni sevdim, sevgilerin en güzelini vermek için. Seni düşündüm gecelerce, en güzel düşlerimde yaşattım seni. Ne varsa sana adadım elimdekileri, sana adadım, yüreğimin her zerresini. Yanlızca sen sev istedim, sen sar istedim, yüreğimin her köşesini. Seni gördüm nereye baktıysam, gözlerime işledim gözlerini. Ve yalandan uzak, en temiz sevdayla, yarınlarımda bir sana yer verdim. Bir tek, seni yazdım kaderim diye, bir tek seni istedim, herşeyden çok. Sen yoksan, anlamsız dünya, anlamsız yaşamak. Sensizliği, ölümden bin beter ...
Dünyanın en büyük kalesini tespit etmek o kadar da kolay olmasa gerek. Bir kalenin yüzölçümünün neye göre belirleneceğini her zaman tartışmalı bir sorun olmuştur. Guinness Rekorlar Kitabı'na göre Prag Kalesi en büyük kale kompleksi, ancak Wikipedia'ya göre içerisinde insanların yaşadığı en büyük kale Windsor Kalesi. İşte Google Maps kullanılarak yüzölçümleri hesaplanan kalelerin listesi:
10. Edinburgh Kalesi (35.737 m²)
Sönmüş bir volkanik kayalıklar üzerine kurulmuş olan Edinburgh Kalesi İskoçya'daki şehrin tüm gökyüzüne hakim. Kalede bulunan binalardan ...
Bu cami İran'dadır ve içinde İmam Rıza'nın türbesi bulunur. Camide ayrıca bir müze, Goharshad Camii,kütüphane, mezarlık, yemek salonu, İlahiyat Fakültesi ve İslami Bilimler Razavi Üniversitesi de yer alır. Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. 6.443.890 m²'lik bir alan kaplamaktadır.
9. Beytül Mukarram
Bangladeş'te bulunan bu cami 1960lı yıllarda inşa edilmiştir. 30 bin kişiye aynı anda ibadet imkanı sunmaktadır. Ramazan ayında kapasitesi yeterli olmayacağı gerekçesiyle hükümet tarafından kapasite ...
İslam Tarihi ASR-I SAADET Peygamberimizin dönemi CÂHILIYYE DÖNEMI Bilgisizlik, gerçegi tanimama. Islâm, tam bir aydinlik ve bilgi devri oldugu için, Arabistan'da Islâmiyet'in yayilmasindan önceki devre, daha dar anlami ile Hz. Isa'dan sonra peygamberimizin gelmesine kadar geçen zamana "cahiliyye" devri adi verilmistir.
Cahiliyye, insanin Allah'i geregi gibi tanimamasi, ona kulluk etmekten uzaklasmasi, onun ilâhî hükümlerine degil de kisinin kendi hevâ ve hevesine uymasi, insanlarin koydugu emir ve yasaklara, siyasî sistem ve düsüncelere inanmasidir. Kur'an-i Kerîm'de: "Onlar ...