2 sonuç bulundu

Geri dön

BİR KADIN GİTTİĞİNDE....

BİR KADIN GİTTİĞİNDE

Kadınlar gittiklerinde arkalarında daha büyük boşluklar bırakırlar.Onlar bir gün... Çekip gittiklerinde, peşlerinde ‘yetim-öksüz’ kalan çok olur:Mutfaktaki dolap, perdeler, kavanozun içindeki eski düğmeler, özenle saklanmış küçülmüş giysiler, dolap diplerindeki kurdeleler.. .Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalmıştır tabaklar.Bir kadın gittiğinde hep suyu unutulur saksıların.Sık sık boynunu büker ’sarıkız’.O teki kalmış eski bardağın anlamını bilen olmaz,Balkon artık sessizdir, koridor kimsesiz.Bir kadın gittiğinde…Bir kadın gittiğinde ne çok kişi gider aslında; bir ağır işçi, bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci.. .Bir anne gider…Bir dost…Bir arkadaş…Bir sevgili…Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde.Hep böyle olur; bir kadın gittiğinde; övgüler, uyarılar, yakınmalar, dualar yetim kalır.Kapı eşiğindeki ‘Dikkat et…’ duyulmaz, annesi gitmiştir ‘geç kalma’nın.Kadınlar, arkalarında büyük boşluklar bırakarak giderler.Bir kadın gittiğinde pek çok kişi gitmiştir aslında.Ve bir kadın gittiğinde pek çok ‘yetim’ bırakmıştır arkasında..

Kalp
KaIp
Cum Ekm 09, 2015 6:37 am

Foruma git
Konuya git

Zamanmı zor yoksa insanmı?

Zamanmı zor yoksa insanmı? Kınayanların, eleştirenlerin, acımayan ,merhametsizlerin dünyası… İstediği olmayınca feryadı basanların, yetmeyen aç gözlülerin dünyası… Ben diyenlerin, kibirlilerin dünyası… Hayatın içinden geçen bir çizgiyiz…. Yusufları biliriz, kuyularıda biliriz…. Musalarıda, firavunlarıda, ibrahimleride, nemrutlarıda biliriz… Fikir delilerinin fikrine kurban gitmiş yavrucaklarıda biliriz…. Rahmet gelen kaynağa tuttuk kabımızı doldurduğumuz kadar dağıtırız… Demeyizki bize kalmadı… Bencillerin dünyasında cömertlerin az olduğu lakin o cömertler ile tutunduğunuzu anlayın…. Müslümanlara yapılan her zulmün arkasında yahudiler mutlaka var… Lakin sahtekarların kurduğu bu pazarda bizi vuran kurşun yine içimizdeki biz gibi görünen bizden olmayan riyakarlardan…. Hısım zannedersin hasmın olur … Tekerrür edermi tarih? Eder …. Aynı hataları yaptığında aynı vebali alırsın boynuna… Çocuklar ne zamanki hayvandan değersiz oldu işte ozaman insanlık yok oldu … Kedi köpek peşine düşüldü milyonlarca çocuk aç kaldı, ırzına geçildi, ideoloji kurbanı oldu… Empatini iyi yap bu pazarda varmısın, yokmusun? Dert dinlemekle olmaz adamlık … Fedakarlıkla, insanlıkla ,sevgiyle olur … Bu medeniyet kurulduğunda kıymetli olan rızayı ilahiydi şimdi ise kıymetsiz oldu … Kıymetli olan dünya ve içindeki geçici süsleriniz… Ceninken dahi canı olanı candan saymıyorsa bu toplum bırakın kendi ateşinde yansın, kavrulsun… İslam hak edenin olsun …
Tutku
Cum Ekm 09, 2015 2:59 pm

Foruma git
Konuya git