80 sonuç bulundu
80 sonuç bulundu • 4 sayfadan 1. sayfa • 1, 2, 3, 4
Unutma ki....!Sen uykusuzluk nedir bilir misin, Tırnaklarınla yastığını parçaladın mı hiç, Gözlerini tavana dikip, Düşündüğün oldu mu bütün gece, Ve bütün bir gün, Belki gelir ümidiyle bekledin mi hiç , Gelmeyince , Seni aramayınca , Ölesiye ağladın mı ,Sonra çekilip en koyusuna yalnızlıkların , Ona ait ne varsa , Bir bir hatırladın mı ?Sen günden güne erimeyi bilir misin , Dev bir ağacın vakarı içinde ölmeyi , Bir teselli aramayı ,Issız parklarda,tenha sokaklarda , Ve bütün bir şehir uyurken uzaklarda , Deli divane yollara düşüp , Yaşlanmış bir köpek gibi , Eskimiş bir gömlek gibi , Atılmışlığını hissettiğin oldu mu ? Sevmekten , Günler geceler boyunca yürümekten , Elin ayağın yoruldu mu ?Sen yalnızlığın acısını bilir misin , Unutulmak bir hançer gibi saplandı mı sırtına ,İçinde kıskançlığın zehirli çiçekleri açtı mı ,Bütün gururunu çiğneyip , Sevdiğinin geçtiği yollarda , Bastığı toprakları eğilip öptün mü , Sen çaresizlik nedir bilir misin , Sen yokluk nedir gördün mü , Yanan başını ,Duvarlara vurup parçalamak geldi mi içinden , Sen her gün bin defa öldün mü ?Böyleyim diye ayıplama beni , Bir gün kendimi , Sonsuzluğun koynuna bırakırsam , Yaralı ve yenik bir asker gibi , Darılma , Unutma ki , Her seven adsız bir kahramandır , Unutma ki ,İnsan ; sevebildiği kadar insandır…
Sadece Bir gün Verin Kendinize...Umut Işığı
Bir günlük de olsa sadece kendinizi düşünün ve sadece kendiniz için yaşayın!.. Bir günlük de olsa gülümseyin ve zihninizdeki bütün kötülükleri, kinleri, düşmanlıkları, fesatlıkları, kıskançlıkları bir kenara bırakın; Sadece sevgiyi, dostluğu, mutluluğun güzelliğini düşünün ve tutun içinizde.... Bir günlük de olsa unutun bütün acılarınızı, kederinizi üzüntülerinizi; Sabah uyandığınızda aynada ilk kendinize gülümseyin. Çünkü eminim içiniz ferahlayacak, hayata daha bir umutla sarılacaksınız. Çevrenizle, kendinizle barışık, dost, umutlu ve mutlu olun yada öyle olduğunuzu düşünün. Gülümseyin, çünkü gülümsediğinizde hayata daha olumlu gözlerle bakmasını ögreneceksiniz. Daha olumlu düşünceler oluşacak beyninizde. Unutmayın hayata hangi gözle bakarsanız öyle görürsünüz!.. Bir günlük de olsa hayallerinizle yaşayın, güvenin çevrenizdeki insanlara ve ümit edin. Bunu denemenizde fayda var, en azından bir kaybınız olmaz!...O vakit dünyanın daha renkli, yaşamın daha zevkli, yaşanılır ve güzel olduğunu hissedeceksiniz. Unutmayın ki, umut en umutsuz, karanlık gecelerde bile ışığını esirgemez sizden.En zor anlarınızda bile yitirmeyin ümidinizi!...Çünkü umut etmek yaşanmış bir hayatın ardında yaşamaya yeniden tutunmaktır. Çünkü umut etmek çekilen acıların, çilelerin ardında yeni ve güzel bir günün doğacağı muştusuna inanmaktır!... Kendinizi bir gün için de olsa mutlu, huzurlu kılın. Kırılmayın kimseye, kimseyi kırmayın. Hacı Bektaş Veli’nin sözünü unutmadan yaşayın ”sizi incitselerde incitmeyin”. Küsmeyin size küsselerde. Affedici olun, onurunuzla oynayanları, yoksulluğunuzu hor görüp sizi aşağılayanları bile affedin, affetmek büyüklüktür. Düşman olmak kolay, önemli olan dost olmaktır insana, kurda, kuşa, çiçeğe, suya... Sabah kalktığınızda ilk kendinize gülümseyin, sonra çevrenizdeki canlı, cansız her şeye.Zengin- fakir, çirkin–güzel, büyük- küçük, din, mezhep, ırk ayırımı gözetmeden, herkesi kucaklayın sevin ve herkesi sevgiyle, saygıyla selamlayın.... Dost olun bütün insanlarla. bütün düşmanlıkları silin hafızanızdan. Dostluğa, sevgiye, yardıma ihtiyacı olanlara uzatın elinizi. Mutsuz, umutsuz uçurum kenarında bir canı düşünün. Bir insanı uçurum kenarından çekip almak,onu yeniden hayata bağlamak az şey midir?.. Var olan tüm güzelliklerden daha güzel değil mi?.. Dahası tutunacak dal olmanız az şey midir?.. İnsanlarımızın çoğunluğu sevgiden, hoşgörüden, umuttan, dostluktan, barıştan ve mutluluktan söz edilmesini ayıplarlar, daha önemli konularda ciddiyet beklerler. Varsın ayıplasınlar. Siz dostlukları deneyin. Güzelliklerin, dostlukların insanın hayatında, onların düşündüğünden daha önemli olduğunu göreceksiniz... Bir günlüğüne de olsa haramdan, riyadan uzak durun, aldatmayın kimseyi, dürüst çalışın, dürüst kazanın, helal yiyin; Elinizdekiyle yetinip şükredin ve şükran dolu yaşayın doğan güneşe, akan suya. Bir günlüğüne de olsa kırmayın, kızmayın, öfkelenmeyin, kötü söz söylemeyin, küfür etmeyin, incitmeyin, hor görmeyin hiç kimseyi, hiç bir canlıyı aşağılamayın... Dostça, insanca, yaşamın ve dostluğun umut çiçekleriyle donatın hayat yolunuzu... Gülümseyin ve ümit ederek yaşayın göreceksiniz ki tüm olumsuzluklara ve tüm kötülüklere rağmen hayat çok güzel!. Unutmayın! en ümitsiz zamanlarda bile ümit öten bir kuştur!.. En zor anlarınızda bile ümidinizi yitirmeyin!... Ümit ederek yaşayın... Unutmayın ki, umut en umutsuz, karanlık gecelerde bile ışığını esirgemez sizden... Umutla kalın, umutla yaşayın... UMUT HERŞEYDİR... Yüzünüzden gülümseme eksik olmaması dileğimle...KALP
Re: Gülmeli gözbebekleri...
Sevdiklerinize "gül" verin.
ERKEK NEDİR? Bir Bayanın Kaleminden... ERKEK NEDİR? Bir Bayanın Kaleminden...
'Erkekler ağlamaz.''Erkekler korkmaz.''Erkekler karı gibi gülmez.'...Derken ortalık dul kadından geçilmiyor. Zira erkekler genç yaştaHakk'ın rahmetine kavuşuyorlar.Siz hiç kapı komşusuna sabah kahvesine gidip karısinı çekiştiren erkek gördünüz mü?Fare görünce bağıran?'Bu ara sinirlerim zayıf' deyip habire ağlayan?Oysa onlar da kadınlarla aynı duygulara sahip olarak geliyorlar dünyaya.Lakin daha ilk gün ayaklarına mavi patik giydirmek suretiyle 'Ağır olbakalım! ' diyoruz.'Ne alákası var mavi patikle? ' demeyin. Mavi soğuk ve ciddi bir renktir.Kime isterseniz sorun. Ve katiyen tesadüf değildir o patiklerin rengi.Düşünülmüş, taşınılmış, seçilmiştir.Ayağa giydirildiği anda kulağa şunlar fısıldanmış demektir: Sen erkeksin.Erkek olmanın gerekleri vardır. Ömrünün sonuna kadar bunları yerine getirmekle yükümlüsün.Ömrünün süresi ise çatlama kat sayına bağlı. İçine ata ata ne kadar yaşayabilirsen artık.Bize sorarsan pek uzun süreceği kanaatinde değiliz.Dikkat edeceğin husus, en dramatik hallerde bile mavi patikli olduğunu unutmamandır.Misal,Ásık oldun.Sakın belli etme. Bırak karşındaki yansın tutuşsun. Sen ağır ol. Molladesinler yeter ki aşık demesinler.Misal,Sevgilinden ayrıldın.Sakın ağlayıp sızlama. Yine bırak karşındaki yıkılıp sürünsün.Gözyaşı dediğin kadın kısmına yakışır.Zaten senin gözyaşı bezlerin mavi patik operasyonuyla alınmışbulunuyor.Misal,Eve hırsız girdi.Tıkırtı duydunuz ya da hırsızla burun buruna geldiniz.Kim boğuşacak adamla? Bak bakalım karının ayaklarına! Ne renk patikleri?Pembe.Ya hırsızınkiyle seninki? Mavi.Kural,Mavililer boğuşacak.Pembeliler bağıracak.Herkes görevini bilsin. Ta doğumhane de yapıldı bu iş bölümü.Misal,Eşinle kavga ettin.Ne yapacaksın? Hiç. İşine gidip hiçbir şey olmamış gibi çalışacaksın.'Ay İsmail çok sinirim bozuk, benimki sabah sabah anneme laf etti'diyemezsin.Karın o esnada telefonun başında, bir sigara ve bir kahve eşliğindearkadaşlarına seni çekiştiriyor olabilir.Olsun. Onun mazereti var, patikleri pembe.Misal,Evde aniden bir böcek peydahlandı.Kim gidecek üstüne? Tabii ki sen. Zira karının gitmesi hiçbir işe yaramaz.Böcek renk körü mü? Maviyle pembeyi ayıramaz mı?Ve sorarım sana, hangi böcek pembeden korkar?Ama mavi... Pırrrrr.Misal,Savaşa gidilecek.Kim gidecek? Tabii ki Mehmetçik. Sen hiç 'Vatan sağolsun' diye bağıranAyşecik gördün mü?Benim bildiğim Ayşecik kameranın karşısında 'Size baba diyebilir miyim amca? ' diyordu.Ve hatırladığım kadarıyla omuzunda tüfek falan da yoktu.Diyeceğim, Mavi patikli olmak zor zanaat.Özellikle de seviyorken...
Re: Kimseye Seni Seviyorum Demeyin...Sevmek Sevildiğini hissedebilmek, Sevmek; Sende onu, sevdiğini söyleyebilmektir!.. Sevmek; Yaşamın her anında onu düşünebilmek, Sevmek; Sahip olunsun olunmasın, sevebilmektir!.. Sevmek; Hep beklentisiz olabilmek, Sevmek; Her şeyi ama her şeyi, karşılıksız verebilmektir!.. Sevmek; Çağrılmadan yanına gidebilmek, Sevmek; Çoğu zaman ağlanacak hâle bile gülebilmektir!.. Sevmek; Cepteki son metelikle alınmış simidi ikiye bölebilmek, Sevmek; Gerekirse sevilenin uğruna ölebilmektir!.. Sevmek; “Delilerle sır boncuğu dizebilmek” Sevmek; Her çirkinlikte bile bir güzellik görebilmektir!.. Sevmek; Köroğlu’ nun kır atına binmek, Sevmek; Dünyaya kafa tutabilmektir!.. Sevmek; Kâh bulutların üzerinde gezinmek, Sevmek; Kâh yeryüzünde sürünmektir!.. Sevmek; “Yetti gayrı” dememek, Sevmek; Yorulmak nedir, usanmak nedir bilmemektir!.. Sevmek; Aşkın nârında yanabilmek, Sevmek; Yandıkça “İnsan” olunduğunun farkına varabilmektir!.. Sevmek; Gerektiğinde nefsine “Dur” diyebilmek, Sevmek; Her şeyden önce gururunu yenebilmektir!.. Sevmek; Her karara saygı gösterebilmek, Sevmek; Neden ne olursa olsun, kin beslememek, nefret etmemektir!.. Sevmek; İncinsen de, kırılsan da asla küsmemek, Sevmek; Sanki hiçbir şey olmamışçasına, çarpıp gittiğin kapıdan dönebilmektir!.. Sevmek; Konuşmadan anlaşabilmek, Sevmek; Soğuk kış gününde paylaşabilmektir bir tek gocuğu, Sevmek; Nefes alabilmek,Velhâsılı sevmek; Yaşatabilmektir içindeki çocuğu!..
Kimseye Seni Seviyorum Demeyin...Sakın Kimseye..... Lütfen. Kullanmayın artık bu sözü. Başka bir şey deyin birbirinize onun yerine. Duygularınıza daha denk düşen bir şey… Benim aklıma gelmiyor ama siz bulursunuz. Ne de olsa sizin duygularınız… ”Seni seviyorum” öyle ”Kendine iyi bak” gibi bir söz değildir. Laf olsun diye söylenen…Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde hakkını vereceksiniz.Bir kere onu gerçekten seviyor olmanız lazım. Yani öyle dokununca geçiverecek arzularla falan karıştırmayacaksınız.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, o biri en az tuttuğunuz takım kadar önemli olacak hayatınızda.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, bir saat eksik uyumayı göze alabileceksiniz onu daha çok görmek uğruna.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, elini tutmak da önemli olacak başka şeyler kadar.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, ”Sevgilimsin” de demiş olduğunuzu bileceksiniz.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, onu özleyecek, düşünecek, merak edeceksiniz.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, onun gözü telefonda (evet, cep telefonu çıktığından beri kulak değil gözler telefonda) aramanızı beklediğini unutmayacaksınız.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, ona sürprizler yapmayı, ufak hediyeler almayı ihmal etmeyeceksiniz.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, ona şiirler okuyacak hatta kabiliyetiniz varsa, yazacaksınız da.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, şarkıdaki gibi, ellerinizde çiçeklerle kapısında bekleyeceksiniz.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, belki ömrünüzün sonuna kadar değil ama hiç olmazsa yarın, öbür gün de seveceğinizden emin olacaksınız.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, aynı zamanda ”Free takılalım” da diyemeyeceğinizi bileceksiniz.Birine ”Seni seviyorum” dediğinizde, o aşktan söz ederken siz ”Ben almayayım, alana da mani olmayayım” demeyeceksiniz.Nasıl?Çok mu zor?Fazla mı zahmetli?İnsanın birini sevip sevmediği tam da böyle belli oluyor arkadaşlar. Sevmeyince ”iş” gibi geliyor bütün bu saydıklarım.O zaman ”Seni seviyorum” demeyeceksiniz. Bu kadar basit. Bir gün farkında olmadan bütün bunları yapıyor olduğunuzu görünceye kadar.Şimdi ”Ne var bunda? Keşke herkes birbirine bolca ‘Seni seviyorum’ dese” diye düşünenler olacaktır.İyi. O zaman birbirini gerçekten sevenler yeni bir söz bulsunlar söyleyecek. ”Seni seviyorum” orta malı olsun. Zaten oldu olacağı kadar... Kalp
Hayamız Kalmadı Hanımlar!!! Mevlam Islah Etsin...Hayamız Kalmadı Hanımlar!!!
Hadis-i seriflerde buyuruldu ki: “Haya imanın nizamıdır. Bir seyin nizamı bozulunca, parcaları da bozulur.” “Haya ile iman, ikiz kardestir. Biri giderse digeri de gider.” Dinimizde hayanın yeri cok mühimdir. ALLAHü tealadan utanmak, imanın kuvvetli olduguna, hayasızlık da imanın zayıf olduguna alamettir. Hayasız kimse, zamanla küfre kadar gidebilir. Haya, imanın esasındandır. Hayası olan Allahtan utandıgı için günahtan çekinir. İnsanlardan utanmıyan Allahtan da utanmaz. İnsanlardan utanarak günahı gizlemek de hayadandır. İnsanlardan utananın, ALLAHü tealadan da utandıgı anlasılır. Su dört hasleti kendisinde bulundurmıyan kimseye akıllı ve ilim sahibi denmez: Birincisi; ALLAH korkusu. Bütün hayır ve faziletlerin bası budur. İkincisi; güzel bir haya, utanma duygusu. Asalet bununla anlasılır. Ücüncüsü; yumusaklık. Dördüncüsü; emri altında bulunanlara cömertlik yapmak. Haya, insan ile, kötü olan seyler arasında bir perdedir. Haya, kötü ve beğenilmeyen seylerin en güzel ilacıdır. Ancak, haya gidince, artık onların ilacı kalmaz. “Haya on kısımdır. Dokuzu kadında, biri erkektedir” hadis-i serifinde bildirildigi gibi, kadınların hayası erkeklerden coktur. Yine hadis-i serifte, “Haya güzeldir, fakat kadında daha güzeldir” buyuruldu. Bununla beraber sehvetin de onda dokuzu kadındadır. Bunu frenleyen ise kadının hayasıdır. Haya perdesi yıkılınca her türlü rezalet, ahlaksızlık toplumu kusatır. Bilhassa son yıllarda internetin yaygınlasmasıyla hayasızlık cok hızlı bir sekilde artıs göstermektedir. Toplumumuzda, edeb dısı görüntüler ve yazılar gün gectikce sıradan, normal bir hayat tarzı seklinde sunulmaktadır. Artik bu hayasizliga YETER! diye haykirmak istiyoruz... Biz bayan olarak çok ciddi rahatsizlik duyuyoruz. Beyefendi kardeslerimiz, agabeylerimiz ne etsin... Rabbim cümlemizin yardimcisi olsun. ''Amelden önce tevbe lazım sana,tevbe ise edepli olmaktır.Edep ise haddini bilmektir,haddini bilmekse ALLAH 'ı tanımaktır.ALLAH'ı tanimak ise kendini hiç bilmendir ve her şeyde O nun kudretini idrak etmendir.'' Kalp
Re: 2014*.˛°˛.*★2014★ YENİYIL'DA★* 。*˛.˛°_██_*.。*./ \ .˛* .˛。.˛.*.★*HERŞEY*★ 。*˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥GÖNLÜNÜZCE OLSUN♥ ˛* ˛*.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. *。2011*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ ...★..*Yaşamın kaynağı .Sevgi ise sevgi bir tutku, tutku bir amaç, amaç bir şeyleri birileriyle paylaşmaksa, paylaşmak dostluk, dostluk hatırlamaksa eğer hep aklımdasınız! Yeni yılda da dostluğumuzun daha da pekişmesi ve ebedi olması dileğimle daha nice mutlu yıllara!
bilki seni unutmadımGittin... gidişini görmemek için gözlerimi kapattım. Öğlesine acıdı ki içim, tutup koparsalardı kolumu, bacağımı bu kadar acı duymazdım. Acım yaş olup akmalıydı gözümden. Ağlayamadım... Gittin... gidişini önlemek için tutmalıydım ellerinden. Ellerim değilmiydi her dokunuşunda seni ürperten? ! ürperirdin yine biliyorum. Bir kez dokunsam, bir kes tutsam ellerini, gitmek için biriktirdiğin bütün cesaretin kaybolurdu. Tutamadım... Gittin... bir yıkım gibiydi gidişin. Sen adım, adım uzaklaşırken benden çöküp kaldı bedenim olduğu yerde. Nice terk edişlere dayanan bu yürek bu kes yenilmişti. Bu kadar zayıf değildim ben, kalkmalıydım. Kalkamadım... Gittin... oysa ben geldiğin gün gideceğini biliyordum. Hazırdım gidişine. Kaçak zamanları yaşıyorduk. Zaman bitecek ve sen gidecektin. Bense gidişinin ertesi günü hayatıma kaldığım yerden devam edecektim. Edemedim... Başlayamadım... Gittin... bir şey söyledin mi giderken? ‘KAL’ dememi istedin mi? Son bir kez ‘ SENİ SEVİYORUM ’ dedin mi? ‘BEKLE BENİ DÖNECEĞİM’ dedin mi? Beynim öylesine uğulduyordu ki... Duyamadım... Gittin... Nereye gittiğin önemli değildi. Binlerce kilometre uzaklarda dahi olsan, iki metre ötemde de fark etmiyordu. Artık yoktun ve asıl bu düşünce beni felç ediyordu. Kurtulmalıydım senden, bu yokluğun duygusundan kurtulmalıydım. Kurtulamadım... Gittin... unutulanların arasına katılmalıydın. Anıları bir sandığa koyup hayatı bir yerinden yakalamalıydım. Bu aşk noktalanmalıydı, bu sevdadan vazgeçmeliydim. Yapamadım... Gittin... bir okyanusun ortasında, tek küreği kaybolmuş sandalda dev dalgalarla boğuşan bir denizciyim artık. Bil ki; Sevmekten vazgeçmedim seni, bil ki seninle birlikte sevdanıda taşıyacağım yüreğimde. Bil ki seni... unutamadım...
KırıldımO kadar kırıldım ki, tükendi kelimelerim Şimdi susma zamanlarım Beşinci mevsimi yaşıyor yüreğim Yağmur damlalarınla birleşti kirpiklerim Benden geriye kalan, sadece aynalardaki izlerim Aklandı yürek, gizlendi ilk sevmelerim Şimdi susma zamanlarım Kelimeleri bitirmeliyim Kırıldım… O kadar kırıldım ki, tükendi gülmelerim Şimdi gözyaşı zamanlarım Beşinci mevsimi yaşamaya alışmalıyım Yalanı tanıyışım.. ilk aldanışım Aşktan geriye kalan, sadece gerçeği arayışım Bu kadar kolaymıydı, ilk harcanışım Savurup , parçalanışım Kırıldım… O kadar kırıldım ki, tükendi tüm zamanlarım Aylarım.. günlerim.. haftalarım Kış bitti.. bahar bitti.. hazan bitti.. yaz bitti Şimdi beşinci mevsimi yaşamaya başladım Ne yağmur var ne soğuk nede sıcak Sadece koyu bir yalnızlık, birde kırılmış bahar dalları Açmıyor bu mevsim bahçelerde aksam sefaları Sarmayacak sarmaşık gülleri, sevdalı gönülleri Dönüşü olmayacak yolcululuklar başladı Okunmayan şiirler yazıldı Söylenmeyecek aşk şarkıları Dedim ya bu beşinci mevsim
Re: Sanalkahve YönetimiSanalkahve 101 Okey salonumuzda bizleri hiç bir zaman yaLnız bırakmayan değerLi 101 DostLarımıza yürekten teşekkürLer
101 Lobimize
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|