Talha ibn Ubeydullah (ra) rivayet ediyor: Resulullah (sav) buyurdular ki; “Allah ibadete düşkün gençle, meleklere karşı iftihar ederek şöyle buyurur “Kuluma bakın, benim rızam için nefsani isteklerini terk etmiştir”.
(Müsnedül Firdevs, Deylemi)
21 sonuç bulundu
21 sonuç bulundu • 1 sayfadan 1. sayfa
Re: Yesil Evren 101 turnuvaları...tutkum önce emeğine sağlık canım hele bu turnuva süper bişi devamını dierim inş canım
HADİS,İ ŞERİFASLA YÜZÜKOYUN YANİ YÜZÜNÜZÜN ÜZERİNE YATMAYIN ( HADİSİ ŞERİFTE BUYURULURKİ BU YATMA ŞEKLİ CEHENNEM EHLİNİN YATMA ŞEKLİDİR )
EBU HUREYRE (R.A.) ANLATIYOR: Resulullah (s.a.v.) yüzü koyun yatmış bir adam gördü ve bu Allah'ın sevmediği bir yatış şeklidir diye buyurdu...
ARİFLER YOLUNUN EDEPLERİஇܓ R ..
Allahım !!! Şu an kimin nerede bir sıkıntısı varsa, Sen onu gider.. Allahım !!! Şu an kimin nerede çaresiz bir derdi varsa, Sen ona çare ol.. Allahım !!! Şu an kim nerede acıdan inlemekteyse, Sen ona rahmetinle yetiş.. Allahım !!! Sevdiklerimi Sen de sev ve onlara bâki huzur ve neşe ver… Allahım !!! İman ve ahlakın en güzelini yerleştir o sevdiğin yüreklere.. Allahım !!! Sen Sana edeple geleni geri çevirmezsin, dualarımızı salihlerin duası eyle... (Amin)
RABBİMİZLE BULUŞMA ANINAMAZ : Allah'a yakınlaştırır.
NAMAZ : Şeytandan uzaklaştırır. NAMAZ : Kalbi parlatan cilasıdır. NAMAZ : Günahlardan arınmadır. NAMAZ : Kötülüklerden koruyandır. NAMAZ : O'nun huzurunda olmaktır. NAMAZ : İman ile küfür arasında perdedir. NAMAZ : Cehennemden kurtuluş vesilesidir. NAMAZ : Cemaat ile birlik ve beraberliğin numunesidir. NAMAZ : Kıyamet günü hesabın sorulan vazifelerin ilkidir
MEVLAM NE EYLERSE GÜZEL EYLERHz. Eyüp dermansız kaldı imdat demedi,
Hz. Yusuf karanlığa düştü eyvah demedi, Hz. İbrahim ateşe düştü yandım demedi, Hz. Hamza kanının yudumlanmasına feryat etmedi, Hz. Bilal kayalar altında kaldı ezildim demedi, Unutmayın sakın: Sıkıntı, dert, tasa ALLAH'a sevgili olandan başkasına inmedi... Günahlara kefaretdir gönüldeki keder, Niyetler halis olunca ameller olmaz heder, Biraz daha sabreyle neler görüceksiniz neler... Mevlamız ihmal değil sadece imtihan eder...
DOST ACI SÖYLERKendimi her zaman mutlu hissederim.
Neden biliyor musunuz? Çünkü kimseden bir şey ummam. Beklentiler daima yaralar. Hayat kısadır. Öyleyse hayatınızı sevin. ... Mutlu olun ve gülümsemeye devam edin. Sadece kendiniz için yaşayın ve, - Konuşmadan önce dinleyin, - Yazmadan önce düşünün, - Harcamadan önce kazanın, - Dua etmeden önce bağışlayın, - İncitmeden önce hissedin, - Nefret etmeden önce sevin, - Vazgeçmeden önce çabalayın, - Ölmeden önce yaşayın. Hayat budur. Onu hissedin, onu yaşayın ve ondan hoşnut olun...<
HER ŞEY PARA DEĞİLMİŞANAHTAR (mutlaka okuyun)
Anne kızına sorar? -Beğendin mi dün seni istemeye gelen çocuğu? -Evet anne. -Sen kolay kolay beğenmezdin. -Bu beğenilmeyecek gibi değilki anne. Anahtarı var. -Evi mi var yani? -Hayır. -Arabası mı var yok? -Hayır anne. -Yoksa bankada kasası mı var? -O da yok anne. Olan varlığı 5 vakit namazı. -Ne alaka anahtar canım? -Bilmiyor musun anne? NAMAZ; CENNET'in anahtarı. Gözü yükseklerde yani. Markadı; CEMAL'e erişmek boşvermiş dünyayı. -Nerden anladın canım? -Lisanından dökülen sözler iman kokuyordu. Mesela; beğendin mi beni dedim. Başını yerden kaldırdı ve şunu dedi; "Rabbim siretini ve suretini yüreğime ısındırdı."
HADİS,İ ŞERİFMUTLAKA OKUYALIM!!
Çölde devesinin üzerinde yol almakta olan bir bedevi, güçlükle yürüyen ve susuzluktan dudakları kurumuş bir adama rastlamış. Adam onu görünce su istemiş. Bedevi devesinden inmiş ve adama su vermiş. Suyu içen adam susuzluğunu giderip biraz kendine gelince, birden bedeviyi kenara iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış. Bedevi arkasından bağırmış. "Tamam, deveyi al git ama senden bir ricam var. Sakın bu olayı kimseye anlatma!". Bu isteği tuhaf bulan hırsız biraz duraklayıp, merak ederek nedenini sormuş. Bedevi demiş ki: "Eğer bu olayı başkalarına anlatırsan, kulaktan kulağa yayılır ve insanlar bir daha çölde yardıma muhtaç birini gördüklerinde yardım etmezler."
HADİS,İ ŞERİFHz.Muhammed (s.a.v) Doğduğu Tarih > 571
Hz.Muhammed (s.a.v) Doğduğu Yer > Mekke Hz.Muhammed (s.a.v) Babasının Adı > Abdullah Hz.Muhammed (s.a.v) Annesinin Adı > Amine Hz.Muhammed (s.a.v) Vefat Ettiği Tarih > 632 Hz.Muhammed (s.a.v) Dedesinin Adı > Abdulmuttalip Hz.Muhammed (s.a.v) Peygamberlik Devri > 610-632 Hz.Muhammed (s.a.v) Süt Annesinin Adı > Halime Hatun Hz.Muhammed (s.a.v) İnen Kitabın Adı > Kuran-ı Kerim Hz.Muhammed (s.a.v) İlk Eşinin Adı > Hz.Hatice Hz.Muhammed (s.a.v) Kureş Kabilesindendir Hz.Muhammed (s.a.v) Haşim Sülalesindendir Hz.Muhammed (s.a.v) Amcasının Adı > Ebu Talip Hz.Muhammed (s.a.v) Hicret Arkadaşı > Ebu Bekir'dir. Hz.Muhammed (s.a.v) Medine'de Vefat etti Hz.Muhammed (s.a.v) Doğduğu Gün > Pazartesi Hz.Muhammed (s.a.v) Peygamberlerin En Sonuncusudur Hz.Muhammed (s.a.v) 63 Yaşında Vefat etti.
ANNEMİZİ ÜZMEYELİM13 Yaşında " Anne Ne Var ! "
16 Yaşında " Anne Beni Rahatsız Etme ! " 18 Yaşında " Bu Evden Gitmek İstiyorum ! " 25 Yaşında " Haklıydın Anne " 30 Yaşında " Annemin evine dönmek istiyorum " ... ... 50 Yaşında " Annemi kaybetmek istemiyorum " 70 Yaşında " Annem eğer burda olsaydı benim için herşeyi yapardı " ... Sadece 1 Anneniz var. O'nu üzmeyin ! ''Cennet annelerin ayağının altındadır.'' hadis-i şerif
HADİS,İ ŞERİFİBRETLİK HİKAYE ((MUTLAKA OKUYALIMM))
SEVİLEN UYUMADI Adam Bir gece namaz kılmak için seccadesini serer. Namazını bitirdikten sonra şöyle bir duada bulunur; -Ya Rabbi şu vakitte bir çok kimse uyudu, birçoğu sevdiğine gitti, bende sana geldim, çünkü benim sevdiğim sensin. Sonra zikire başladı ve seccade üzerinde zikrederken uyuyakaldı. Bir hırsız girdi evine biraz sonra, bakındı sağına soluna, oldukça az ve eski eşyaların olduğu fakir birinin eviymiş bu ev diye düşündü. Ama birkaç parça eşya almadan çıkmak olmaz diye düşündü. Torbasına doldurduğu birkaç parça eşya ile tam evden çıkacakken birde baktıki kapı yok! Az önce girdiği kapı hiçbir yerde yoktu, her yer duvardı. Aldıklarını bıraktı ve tekrar çevresine baktı, kapı orada duruyordu. Tekrar torbasına doldurdu eşyaları ve tekrar baktıki kapı yine yok! Bu işlemi tam 3 kez tekrarladı. Tam o esnada duvarlar dalga dalga yarılarak dediki; -Ey hırsız..! Seven uyudu ama sevilen uyumadı, ayakta
Re: KÖTÜ ZANDA BULUNMAK :ablam süpersin harika bir yazı devamını dilerim inş..
RABBİM BİZLEREDE BÖLE İMAN ETSİN İNŞYüzü simsiyahtı. Ama kendisi boyamamıştı ki! Kaldı ki, kalbi bembeyazdı. Buna rağmen onu basite alanlar vardı. Dedi ki:
– Ya Resûlallah, yüzümün siyahlığı cennete girmeme mani midir – Asla! – O halde beni niçin insanlar hor görüyorlar, kimse bana niçin kızını vermiyor – Amir bin Veheb’in evine git ve “Resûlullah selamı var, kerimeni bana nikahlamanı emretti” de. Siyah yüzlü genç hemen adrestedir. Kızın yanında babaya selamı aynen tebliğ eder ve teklifi de açıkça anlatır. Baba kızgın, hemen reddeder. Ancak, teklifi dinleyen kızcağız babasını ikaz eder: – Babacığım, vahiy gelir de sonra seni mahcup eder. Ne biliyorsun bu olayı Rabbimin emretmediğini Efendimiz (sav)’in o emri tebliğ buyurmadığını Hemen git, Resûlullah’tan özür dile ve beni o gence nikâhla. Resûlullah’ın uygun bulduğunu ben de uygun bulurum. Kızının ikazıyla mescide koşan baba özür diler: – Söylediğinin doğru olup olmadığını bilmiyordum. Demek ki doğruymuş. Kızımı verdim. Şu anda nikahlısıdır. Efendimizin gence emri: – Git, evini hazırla, aile oturacak şekilde döşe. – Benim ev döşeyecek tek dirhemim bile yok!.. – Öyle ise Ali’ye, Osman’a, Abdurrahman bin Avf’a git. Onlar sana ikişer yüz dirhem versinler. Uçarcasına gider. Onların her biri, emredilenden fazla yardımda bulunurlar ve sıra çarşının yolunu tutmaya gelmiştir. Bir ev hazırlamak için gerekli para elde mevcut. Hele zevcesi, ümidinin de üstünde bir azizedir âdeta… Çarşı yolunda hızla giderken kulağına bir ses gelir. Önce anlayamaz, duraklar ve nefesi kesilircesine dinler. Evet, evet yanlış anlamamıştır, doğrudur. Ses herkese ilan etmektedir: – Ey kendini ALLAH’a asker bilen Müslümanlar! Derhal atınıza binin, cihada yönelin. Ordu mescidin dışında beklemektedir. Siz böyle gün için varsınız dünyada! Düşman ani baskın yapacak! Şimdi ne olacak.. Cihada mı gitsin, evlenmeye mi.. Yönünü hemen değiştirir, demirciler çarşısına gider. İlk işi bir kılıç, sonra bir zırh, daha sonra da bir at almak olur. Elindeki paranın hepsini de harcamıştır. Ama cihad için lazım olan silahını da tamamlamıştır… Sıçradığı atının üzerinde kuş gibi uçar, bekleyen orduya toz duman içinde karışır. – Bu genç, herhalde Bahreyn’den gelen biridir, derler. Ancak onun siyahlığını fark eden Resûlullah Aleyhisselam: – Sen Saad mısın buyurur. – Evet, deyince de dua eder: – Ceddine saadetler!.. Kumlu çöllerden geçilir, tozlu yollardan gidilir ve nihayet düşmanla müthiş bir savaş başlar… Herkes cesaretle ileri atılır. Ama içlerinden biri herkesten de cesaretle atılır; saldırdığı tarafın adamlarını sağa sola püskürtür. Neden sonra meydan sakinleşir, düşman kaçmış, müşrikler yok olmuşlardır. Şehitler tespit edilirken, bir ses: – Allahü Ekber! Evlenmek üzere olan Saad da şehit! Efendimiz onun cesedi başına gelir, mahzun şekilde bakar: – Seni Havz-ı Kevserimin başında bekleyeceğim! Bir hayret nidası daha: – Allahü Ekber! Sonra döner, oradakilere hitap eder: – Kılıcını, mızrağını ve atını alın, kendisini gönüllü olarak isteyen kızcağıza verin. Babasına da deyin ki: – Kızını vermekte tereddüt ettiğin siyah yüzlü gence Allahü Teâla cennet hurilerini lâyık gördü! Ve hayret nidaları birbirini takip eder: – Allahü Ekber! Allahü Ekber!… Rabbim bizede böyle iman nasip etsin inşallah…
Re: mevlam herkese böyle ölüm nasip eder inşallah.aminnnn cümlemize böle ölüm nasip etsin rabbim inş emeğine sağlık erkin süper bir paylaşım..
ASIL FAKİRLİKGünlerden bir gün bir baba ve zengin ailesi oğlunu köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı, insanların ne kadar fakir olabileceklerini oğluna göstermek. Çok fakir bir ailenin çiftliğinde bir gece ve gün geçirdiler.
Yolculuktan döndüklerinde baba oğluna sordu, "insanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün mü?" "Evet!" "Ne öğrendin peki?" Oğlu cevap verdi, "Şunu gördüm: bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört. Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havuzumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar." Oğlu sözünü bitirdiğinde babası söyleyecek bir şey bulamadı. Oğlu ekledi, "Teşekkür ederim baba, ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için!"
YIRTIK ÇORAP İBRETLİK OKUYALIM İNŞZengin bir adam ve üç oğlu varmış.
Birgün baba oğullarına der ki; Evlatlarım ben ölürsem eğer sizden isteğim benim sandıkta duran o yırtık çorabı giydirin ve o şekilde gömün der. Çocukları hemen söze girer Allah gecinden versin baba ama olmaz biz çok zenginiz yırtık çorabı sana giydiremeyiz. Gerekirse altın tozundan gerekirse hint kumaşından çorap yaptırır onu giydiririz. Baba ısrarlıdır illaki o yırtık çorap diye. Baba devam eder çorabı mutlaka giydirin ve bizim avukattan mal paylaşımıyla ilgili zarfı alın der. Günün birinde baba ölür. Çocukları vasiyeti yerine getirmek ister ama imam karşı çıkar. Hayır dinimiz gereği ölen insanı çırılçıplak ve kefene sararak defnedilmelidir der. Çocuklar ısrar etsede imam giydirmez, baba defnedilir . Çocuklar babasının vasiyetini yerine getiremediğinden üzgündür. Ama yapacak bişeyde yoktur. Avukata giderler ve babalarının bıraktığı zarfı alırlar ve okurlar. Zarfta aynen şunlar yazıyordu: Gördünüz mü evlatlarım bir yırtık çorabı bile götüremedim öbür dünyaya. Bu dünyada mal mülk hepsi boş unutmayın.
Re: birazda GÜLELİM.))))evet birazda gülmek lazım emeğine sağlık ustam..
MEVLAM NE EYLERSE GÜZEL EYLERBir gün eşi Mevlana hazretlerine sorar;
-Bu kadar aşıksın Mevlaya, şükürler olsun bu aşkı yaşayıp yaşatana.. ''Peki bana ne kadar aşıksın'' diye sorar.. Mevlana şöyle cevap verir; Sen benim; -Yaratan’dan ötürü yaradılanı sevişim, -Bir adım gelene on adım gidişimsin… -Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin… Sen benim; -Bugünüme şükür, -Yarınıma dua edişim, -Azla yetinişim, -Çoğa göz dikmeyişimsin, Ve Sen benim; Kapanmayan avuç içimsin
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|