ayy gercekten böle yapan varmi :$ ben yapmam okurken bile deli oldum
20 sonuç bulundu
20 sonuç bulundu • 1 sayfadan 1. sayfa
Erkek Nasıl Deli Edilir:))
ENTERESAN iNSAN TiPLERi VE TEPKiLERi...
Güzel yorumun için teşekkürler CanıM...
ENTERESAN iNSAN TiPLERi VE TEPKiLERi...İlgine çok teşekkür ederim Aysu...
İMAN ETTİM DEMEKLE OLUYORMU ...Yüce Allah, "İnsanlar, (sadece) "İman ettik" diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar?" (Ankebut Suresi, 2) ayetiyle, “iman ettim” diyen kulunu dünya hayatında imtihan edeceğini bildirir. İnsanların yalnızca diliyle “ben inanıyorum” demesi yeterli değil; Allah kullarından samimi bir iman ister. İnsanın dünyadaki görev ve sorumluluğu Allah’a iman etmek, Kur’an ahlakını yaşamak, Rabb’inin sınırlarını korumak ve O’nun rızasını kazanmaya çalışmaktır.
Kur’an ve hadislerde, insanın, din ve esaslarını anlamaya ve kabul etmeye uygun fıtratta yaratıldığı ifade edilir. Henüz kainat oluşmadan, hiç bir insan dünyaya sunulmadan önce ruhlar aleminde, bütün insanların ruhu, Allah’ın, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sorusunu, “Evet, Rabb’imizsin, şahid olduk” diyerek cevaplar, söz verirler. İnsanlar işte bu şuurla dünyaya gelirler. Allah, insanı Kendisine kulluk etmek üzere "bir damla sudan" yaratmış, düzgün bir insan haline getirmiş, ona "ruhundan üflemiş", kısa ve geçici bir süre için dünyaya yollamıştır. Fıtratı imana yatkındır ancak şeytan, güçlü ve kararlı olamayan kişilerin nefislerini telkin ve taktikleriyle etkiler. Peygamberimiz(sav) bir hadisinde; "İman, kalben bilip tasdik etme, dil ile söyleyip ikrar etme, beden uzuvlarıyla da amel etmektir." (Hz. Ali r.a. Kütüb-i Sitte) buyurur. Dini yaşamaya karar veren insan, şeytanın, kendisini saptırmak için göstereceği tüm çabaya rağmen Allah’ın dosdoğru yolunda yürümekte kararlı olduğunu kanıtlamalı. Nefsinin bencil tutkularını Rabb’inin hoşnutluğuna tercih etmeyeceğini de davranışlarıyla göstermelidir. Allah, imanı yaşamayı kabul eden kulunun karşısına sabır göstermesi gereken zorluklar çıkaracak ve göstereceği tepkilerle onu sınayacaktır. Allah Kur’an’da, Bakara Suresi, 155. ayette, müminleri korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğini bildirir. Kur’an’la haber verilmesine rağmen, iman eden insanın karşılaştığı zorluklara şaşırması doğru olmaz. Yaşanan zorluklar sıradan gibi görünen günlük sorunlar ya da büyük bir felaket gibi görünen olaylar olabilir. Samimi mümin, tümüne imtihan gözüyle bakar, Allah’a tevekkül eder ve O’nu hoşnut edecek en uygun davranışı gösterir. Bediüzzaman 23. Söz’de, gerçek imanı kazanan insanı şöyle tarif eder: "İman hem nurdur, hem kuvvettir. Evet hakikî imanı elde eden adam, kâinata meydan okuyabilir ve imanın kuvvetine göre hâdisatın tazyikatından kurtulabilir. "Tevekkeltü alAllah" (Allah’a tevekkül ettim) der, sefine-i hayatta(hayat gemisinde) kemal-i emniyetle(mükemmel bir emniyetle) hâdisatın(hadiselerin) dağlarvari dalgaları içinde seyran eder(gezinir). Bütün ağırlıklarını Kadîr-i Mutlak’ın yed-i kudretine(kudret eline) emanet eder, rahatla dünyadan geçer..." Mümin zorluktan, musibetten, beladan kaçmaz; çünkü her şey kusursuz olsa, o zaman sınama olmaz. İmanın denenmesi ve yaşanan zorluklar karşısında imanın olgunlaşması/derinleşmesi, kısacası sağlam olabilmek için insanın zorlanması, canının acıması gerekir. Mümin çetin ortamlardan, zorluklardan yılmaz, aksine onu rahmet olarak görür. Eğer kaçınırsa, imtihandan kaçıyor demektir. İmtihan mekanı olarak yaratılmış dünya, yaşadığımız olaylarla sınandığımız, sonsuz yaşamımıza geçiş aşaması. Zorluk yaşamadan ve o zorluk anlarında Rabb’imize sadakatimizi, sabrımızı, tevekkül ve teslimiyetimizi göstermeden sonsuz mutluluğa ulaşamayız. Aşık, Allah’a olan aşkını, zorlukta gösterir. Yaşadıklarımızın imtihan olduğunun bilincinde olur ve güzel ahlak gösterirsek, en şiddetli zorluk zamanında dahi Allah’ın yardımını umut edebiliriz. İnsan zorlukta Allah’ı anıp, kolaylıkta unutur. Mümin zorlukta da, kolaylıkta da anar. Başına ne kadar musibet gelirse, Rabb’ine o kadar yakınlaşır. Rabb’imiz Bakara Suresi, 214. ayette bizden öncekilerin başına gelenler başımıza gelmeden cennete giremeyeceğimizi haber verir. Bu, O’nun sünneti. Zorlu imtihanla başımıza gelen musibeti cennetine almak için verir Allah. Ama biz feryat figan ederiz. Eğer gerçekten iman etmişsek, o zaman imtihana talip oluruz. "... Onlar Allah’ı unuttular; O da onları unuttu..." (Tevbe Suresi, 67) buyrulur Kur’an’da. İmtihan olmamız, Allah’ın bizi unutmadığının işaretidir. İmtihan dünyasının en büyük kazançlardan biri, iman sahiplerinin sınamalar karşısında gösterdikleri güzel ahlak, cesaret ve sabrın, onların ahiretteki derecelerini artıracak olmasıdır. Bu, imtihanın her zaman müminlerin lehine olan sırrıdır. Ne kadar imtihanı olursa insanın, o kadar ecri olur. Sevaplar en zorların, en çetin yerlerin içindedir…Rabbim hiçbir müslüman kardeşimi dinden imandan mahrum etmesin inşallah amin ecmain.Selam ve saygılarımla Hacegan....
KORKU !Korku!..
Ey dost!.. Kimden korkup,, Kimden korkulmamamız gerektiğine Dikkat etmek gerekmezmi?.. Görüyorum ki, Öylelerden korkarsın ki, Sana acımaz ve merhamet etmezler. Kendilerini senden üstü ve güçlü görmeleri onlara zevk verir. Korkunla onların zalim his ve duygularını okşamanın ne anlamı var. Zalim canavardan merhamet dilenmek, Onun iştahını açıp yaptığı işin zevkini tattırmaktan başka ne işe yarar? Öyle birinden kork ki!.. Korkuyu yaratıp yüreklere koyan, Öyle birinden şefkat ve merhamet um ki, Canlı cansız bütün mahlukattaki şefkat ve merhamet, O’nun şefkat ve merhamet denizinden yansıyan bir lema – taşan bir damla olsun. O şefkat denizi, O merhamet hazinesi, şefkat ve merhameti binihaye olan Rahmanirrahim, ezel ve ebed sultanı Allah’tır. O’na sığın, O’na dayan, O’na güven. Vesselam.Allaha emanet olunuz.Hacegan..
Seni unutmak ömrüme bedel oldu!!!
Seni unutmak ömrüme bedel oldu!!! Bak gördün ya seni hala unutamadım, hafızalarımdasın Senden sonraki halimi bir bilsen, oturur ağlarsın Maziler hala canlı, kalplerde ki sızıyı söyle nasıl atarsın? Gördün ya yıllara meydan okudu senin aşkın. Sonsuz sandığım sevda yandı kül oldu gitti ölüm dedim ölmedim ama ben, bende değilim bittim Gülmeyi çok denedim, inan sensiz hiç gülmedim Anladım ki ölümsüz aşk yokmuş, sen bunu bende denedin. ![]() ![]() ![]() Umurum da değil dünya sen yoksan, ben öldüm Cesedim yeryüzünde ama ruhumu sen öldürdün Yüreğimi çalan sensin nerde kaldı öpüşün? Unutmadım, unutamadım aklımda hala öpüşün. Vefalı olan hal hatır sorar, bırakmaz aşkını Görmese döker gözünden acı gözyaşını Seven yürek gerek, bunu geç anladım ömrümü bitirdin aşkın ateşiyle ömrümce yandım. Åžair cemil özleminden bir damla yazdı Sevdamızı bize sormadı, bir lodos aldı Rıhtıma vuran dalgalar, seni benden ayırdı Sen ağlama cemil çift kişilik ağladı…
Bir Acemi olarak bende Geldim.cok tesekkürler hoşbulduk
AMİN DEMEK İSTERSENİZ BUYURUN..
Biliyoruz ki? Senden başka gidecek bir kapımız da yok.
Emeginize saglık abicim....BİRSU....
AMİN DEMEK İSTERSENİZ BUYURUN..Allah’a sığınırım,
ALLAHIN RIZASINI KAZANMAK....Sevginin asıl muhatabı Allah. İnsana şahdamarından yakın; kalplerimizde sevgi kılan. Bizi sevindiren, ruhumuza haz veren manzaraları yaratan, her sabah yeniden hayatımızı bahşeden, hastalandığımızda şifa veren, dualarımızı kabul eden, hatalarımızı bağışlayan O. Rahmeti üzerine yazan, kulunu sıkıntıdan kurtaran, zorlukta yardımıyla destekleyen, Kendisini seven sevmeyen her kuluna nimetlerini lütfeden yine Allah. Peki bizler Rabb’imizin sevgisini kazanabilmek için neler yapmamız gerektiğini biliyor muyuz?..
101 ADMİNLERİ COCUK OLURSA..hahahahahahaha :))))))))
101 ADMİNLERİ COCUK OLURSA..adam olacak çocuk.... belli olur demiş atalarımız aynı ben boy kilo emeğine sağlıkkk
101 ADMİNLERİ COCUK OLURSA..SENEM
öZLEM ERKEK ADMİNLER TOPLU RESİM BORA025 ASLAN Kyle EFE 19 ADALAR NAZ
DJ CALI
ELİF İSTANBUL YOLARINDA SENEM ASLANABAKIYO
ALMİRA
Ben Seni Asla!..
Ben seni ömürlük sevdim.
Harika... çok değişik ve güzel sunumun için kutluyorum CanıM ... Emeğine yüreğine Sağlık.
Ben Seni Asla!..![]() SEN benim en kıymetlimsin. En güzel vazgeçilmezimsin. Sevmekle bitmeyenimsin. SEN benim hahikatlimsin. En derin en içimdesin. SEN benim en güzel derdimsin... Güzel yorumun için çok teşekkür ederim Canım,iyi ki varsın...
Sevdikleriniz 3 boyutlu olarak masanızda!masa üstü ekran koruyucu gibi bir şey düşünmüştüm
Bakiyim ateşin varmı?Bakiyim ateşin varmı?
Uyandırana Kadar Susmayan Puzzle Çalar SaatUyandırana Kadar Susmayan Puzzle Çalar Saat
Normal bir insan için oldukça kolay bir puzzle olsa da uyku sersemiyle uğraşması biraz çileden çıkarıcı bir boyut kazanabilir.
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|