20 sonuç bulundu

Geri dön

Erkek Nasıl Deli Edilir:))

ayy   gercekten  böle  yapan  varmi :$ ben  yapmam  okurken bile  deli  oldum 

seher23
Sal Ağu 09, 2011 10:36 am

Foruma git
Konuya git

ENTERESAN iNSAN TiPLERi VE TEPKiLERi...

Güzel yorumun için teşekkürler CanıM...

MiTHATBEY
Sal Ağu 02, 2011 9:44 am

Foruma git
Konuya git

ENTERESAN iNSAN TiPLERi VE TEPKiLERi...

İlgine çok teşekkür ederim Aysu...

MiTHATBEY
Sal Ağu 02, 2011 10:19 am

Foruma git
Konuya git

İMAN ETTİM DEMEKLE OLUYORMU ...

Yüce Allah, "İnsanlar, (sadece) "İman ettik" diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar?" (Ankebut Suresi, 2) ayetiyle, “iman ettim” diyen kulunu dünya hayatında imtihan edeceğini bildirir. İnsanların yalnızca diliyle “ben inanıyorum” demesi yeterli değil; Allah kullarından samimi bir iman ister. İnsanın dünyadaki görev ve sorumluluğu Allah’a iman etmek, Kur’an ahlakını yaşamak, Rabb’inin sınırlarını korumak ve O’nun rızasını kazanmaya çalışmaktır.

Kur’an ve hadislerde, insanın, din ve esaslarını anlamaya ve kabul etmeye uygun fıtratta yaratıldığı ifade edilir. Henüz kainat oluşmadan, hiç bir insan dünyaya sunulmadan önce ruhlar aleminde, bütün insanların ruhu, Allah’ın, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sorusunu, “Evet, Rabb’imizsin, şahid olduk” diyerek cevaplar, söz verirler. İnsanlar işte bu şuurla dünyaya gelirler.

Allah, insanı Kendisine kulluk etmek üzere "bir damla sudan" yaratmış, düzgün bir insan haline getirmiş, ona "ruhundan üflemiş", kısa ve geçici bir süre için dünyaya yollamıştır. Fıtratı imana yatkındır ancak şeytan, güçlü ve kararlı olamayan kişilerin nefislerini telkin ve taktikleriyle etkiler.

Peygamberimiz(sav) bir hadisinde; "İman, kalben bilip tasdik etme, dil ile söyleyip ikrar etme, beden uzuvlarıyla da amel etmektir." (Hz. Ali r.a. Kütüb-i Sitte) buyurur.

Dini yaşamaya karar veren insan, şeytanın, kendisini saptırmak için göstereceği tüm çabaya rağmen Allah’ın dosdoğru yolunda yürümekte kararlı olduğunu kanıtlamalı. Nefsinin bencil tutkularını Rabb’inin hoşnutluğuna tercih etmeyeceğini de davranışlarıyla göstermelidir.

Allah, imanı yaşamayı kabul eden kulunun karşısına sabır göstermesi gereken zorluklar çıkaracak ve göstereceği tepkilerle onu sınayacaktır. Allah Kur’an’da, Bakara Suresi, 155. ayette, müminleri korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğini bildirir.

Kur’an’la haber verilmesine rağmen, iman eden insanın karşılaştığı zorluklara şaşırması doğru olmaz. Yaşanan zorluklar sıradan gibi görünen günlük sorunlar ya da büyük bir felaket gibi görünen olaylar olabilir. Samimi mümin, tümüne imtihan gözüyle bakar, Allah’a tevekkül eder ve O’nu hoşnut edecek en uygun davranışı gösterir.

Bediüzzaman 23. Söz’de, gerçek imanı kazanan insanı şöyle tarif eder: "İman hem nurdur, hem kuvvettir. Evet hakikî imanı elde eden adam, kâinata meydan okuyabilir ve imanın kuvvetine göre hâdisatın tazyikatından kurtulabilir. "Tevekkeltü alAllah" (Allah’a tevekkül ettim) der, sefine-i hayatta(hayat gemisinde) kemal-i emniyetle(mükemmel bir emniyetle) hâdisatın(hadiselerin) dağlarvari dalgaları içinde seyran eder(gezinir). Bütün ağırlıklarını Kadîr-i Mutlak’ın yed-i kudretine(kudret eline) emanet eder, rahatla dünyadan geçer..."

Mümin zorluktan, musibetten, beladan kaçmaz; çünkü her şey kusursuz olsa, o zaman sınama olmaz. İmanın denenmesi ve yaşanan zorluklar karşısında imanın olgunlaşması/derinleşmesi, kısacası sağlam olabilmek için insanın zorlanması, canının acıması gerekir. Mümin çetin ortamlardan, zorluklardan yılmaz, aksine onu rahmet olarak görür. Eğer kaçınırsa, imtihandan kaçıyor demektir.

İmtihan mekanı olarak yaratılmış dünya, yaşadığımız olaylarla sınandığımız, sonsuz yaşamımıza geçiş aşaması. Zorluk yaşamadan ve o zorluk anlarında Rabb’imize sadakatimizi, sabrımızı, tevekkül ve teslimiyetimizi göstermeden sonsuz mutluluğa ulaşamayız. Aşık, Allah’a olan aşkını, zorlukta gösterir. Yaşadıklarımızın imtihan olduğunun bilincinde olur ve güzel ahlak gösterirsek, en şiddetli zorluk zamanında dahi Allah’ın yardımını umut edebiliriz.

İnsan zorlukta Allah’ı anıp, kolaylıkta unutur. Mümin zorlukta da, kolaylıkta da anar. Başına ne kadar musibet gelirse, Rabb’ine o kadar yakınlaşır.

Rabb’imiz Bakara Suresi, 214. ayette bizden öncekilerin başına gelenler başımıza gelmeden cennete giremeyeceğimizi haber verir. Bu, O’nun sünneti. Zorlu imtihanla başımıza gelen musibeti cennetine almak için verir Allah. Ama biz feryat figan ederiz.

Eğer gerçekten iman etmişsek, o zaman imtihana talip oluruz. "... Onlar Allah’ı unuttular; O da onları unuttu..." (Tevbe Suresi, 67) buyrulur Kur’an’da. İmtihan olmamız, Allah’ın bizi unutmadığının işaretidir.

İmtihan dünyasının en büyük kazançlardan biri, iman sahiplerinin sınamalar karşısında gösterdikleri güzel ahlak, cesaret ve sabrın, onların ahiretteki derecelerini artıracak olmasıdır. Bu, imtihanın her zaman müminlerin lehine olan sırrıdır. Ne kadar imtihanı olursa insanın, o kadar ecri olur. Sevaplar en zorların, en çetin yerlerin içindedir…Rabbim hiçbir müslüman kardeşimi dinden imandan mahrum etmesin inşallah amin ecmain.Selam ve saygılarımla Hacegan....
Hacegan__
Per Oca 26, 2012 9:25 pm

Foruma git
Konuya git

KORKU !

Korku!..

Ey dost!..
Kimden korkup,,
Kimden korkulmamamız gerektiğine
Dikkat etmek gerekmezmi?..

Görüyorum ki,
Öylelerden korkarsın ki,
Sana acımaz ve merhamet etmezler.

Kendilerini senden üstü ve güçlü görmeleri onlara zevk verir.
Korkunla onların zalim his ve duygularını okşamanın ne anlamı var.

Zalim canavardan merhamet dilenmek,
Onun iştahını açıp yaptığı işin zevkini tattırmaktan başka ne işe yarar?

Öyle birinden kork ki!..
Korkuyu yaratıp yüreklere koyan,

Öyle birinden şefkat ve merhamet um ki,
Canlı cansız bütün mahlukattaki şefkat ve merhamet,
O’nun şefkat ve merhamet denizinden yansıyan bir lema – taşan bir damla olsun.

O şefkat denizi,
O merhamet hazinesi,
şefkat ve merhameti binihaye olan
Rahmanirrahim, ezel ve ebed sultanı Allah’tır.

O’na sığın, O’na dayan, O’na güven.
Vesselam.Allaha emanet olunuz.Hacegan..
Hacegan__
Çar Oca 25, 2012 9:15 pm

Foruma git
Konuya git

Seni unutmak ömrüme bedel oldu!!!

Seni unutmak ömrüme bedel oldu!!!

Bak gördün ya seni hala unutamadım, hafızalarımdasın
Senden sonraki halimi bir bilsen, oturur ağlarsın
Maziler hala canlı, kalplerde ki sızıyı söyle nasıl atarsın?
Gördün ya yıllara meydan okudu senin aşkın.

Sonsuz sandığım sevda yandı kül oldu gitti
ölüm dedim ölmedim ama ben, bende değilim bittim
Gülmeyi çok denedim, inan sensiz hiç gülmedim
Anladım ki ölümsüz aşk yokmuş, sen bunu bende denedin.

Umurum da değil dünya sen yoksan, ben öldüm
Cesedim yeryüzünde ama ruhumu sen öldürdün
Yüreğimi çalan sensin nerde kaldı öpüşün?
Unutmadım, unutamadım aklımda hala öpüşün.

Vefalı olan hal hatır sorar, bırakmaz aşkını
Görmese döker gözünden acı gözyaşını
Seven yürek gerek, bunu geç anladım
ömrümü bitirdin aşkın ateşiyle ömrümce yandım.

Åžair cemil özleminden bir damla yazdı
Sevdamızı bize sormadı, bir lodos aldı
Rıhtıma vuran dalgalar, seni benden ayırdı
Sen ağlama cemil çift kişilik ağladı…

Koray
Cmt Oca 14, 2012 12:45 am

Foruma git
Konuya git

Bir Acemi olarak bende Geldim.

cok  tesekkürler  hoşbulduk

Robbi
Pts Oca 31, 2011 6:50 pm

Foruma git
Konuya git

AMİN DEMEK İSTERSENİZ BUYURUN..

Biliyoruz ki? Senden başka gidecek bir kapımız da yok.
Bizleri kapından boş çevirme Ya Rabbi.

AMİN.....

Emeginize saglık abicim....BİRSU....

NefeSin
Sal Oca 10, 2012 6:21 pm

Foruma git
Konuya git

AMİN DEMEK İSTERSENİZ BUYURUN..

Allah’a sığınırım,
Lanetlenmiş, kovulmuş şeytanın şerrinden,
Vesvesesinden, desisesinden, hile ve binbir tuzaklarından.
Nefsimi ayartıp bana günah işletmesinden.
Gururu, kibiri sevdirip de, muhataplarımı bana hor ve hakir göstermesinden.
Dedikoduyu, yalanı, iftirayı, gıybeti, boş sözleri, günah balına batırıp da tatlı göstermesinden.
Sana sığınırım Ya Rabbi.

Çünkü Sen,
Âlemleri yaratıp da,
Zerresinden, kürreye hepsinin ihtiyacını karşılar ve rızıklarını veren Rahmansın.
Sinelerimizi, yüreklerimizi düşmüş olduğu günah çukurundan çıkarıp,
Rahmet ve merhameti ile affeden Rahim.
İşte ellerimizi açtık ve halis bir niyet ile yalvarıyoruz.
Affet bizi Allah’ım.
Biliyoruz ki, Sen Rahimsin.
Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV) Efendimizin
Liva-ül Hamd sancağı altında,
Kevser havuzunun başında,
Bizleri cem eyle Ya Rahim.

Âlemleri yoktan yaratıp,
Vareden ve terbiye eden sensin Ya Rahman.
Bizi de İslam potasında eritip,
Åžek ve şüphe olmayan,
İnsanlığa hidayet kaynağı olarak indirdiğin Kur’an deryasında yüzdürüp,
“Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım” buyurduğun,
Nebiler serverinin ahlakı ile ahlaklananlardan eyle bizleri Ya Rabbi.

Her ne kadar günahlarımız dünya kadar ise de,
Biliyoruz ki, günahlarımız karşısında Rahmetin kelimelerle anlatamayacağımız kadar büyük ve çoktur.
Ve Rahmetinden de ümidimizi kesmiş değiliz.
Biliyoruz ki? Senden başka gidecek bir kapımız da yok.
Bizleri kapından boş çevirme Ya Rabbi.

Yalnız Sana kulluk eden ve yalnız Senden yardım isteyen kullarından olalım Ya Rab.
Nefsimiz ve neslimizden Sana isyan eden, Sana şirk koşan. Varlığından ve birliğinden şüpheye düşen nesiller yaratma Allah’ım.
Bilakis
Kur’an hakikatlerini elden ele, dilden dile, gönülden gönüle aktaran.
İlay-ı Kelimetullah uğruna yürek fethine çıkıp da, en ücra köşelere kadar ulaşıp,
Sönmez mesajını iletecek nesiller ver bize Ya Rabbi.

Hakk’ı hak bilip Hakka uymağı.
Batılı çirkin görüp de ondan uzak durmağı nasip et.
Salih amel işleyip, Salih kimselerle beraber olmayı,
İyilik yapmayı, iyilerden olmayı, iyilerle beraber olmayı bizlere nasip et Allah’ım.
Sapanlardan, sapıtanlardan, saptıranlardan uzak et Allah’ım.

Sen bize dünyada iyilik ver,
Ahrette de iyilik,
İyilerle birlikte bizleri cennetine koy.
Ve bizi cehennem azabından koru.Amin amin amin inşallah Dualarımızın kabulu ve Allah rızası için el fatiha. Selam ve saygılarımla Hacegan

Hacegan__
Çar Oca 11, 2012 6:46 am

Foruma git
Konuya git

ALLAHIN RIZASINI KAZANMAK....

Sevginin asıl muhatabı Allah. İnsana şahdamarından yakın; kalplerimizde sevgi kılan. Bizi sevindiren, ruhumuza haz veren manzaraları yaratan, her sabah yeniden hayatımızı bahşeden, hastalandığımızda şifa veren, dualarımızı kabul eden, hatalarımızı bağışlayan O. Rahmeti üzerine yazan, kulunu sıkıntıdan kurtaran, zorlukta yardımıyla destekleyen, Kendisini seven sevmeyen her kuluna nimetlerini lütfeden yine Allah. Peki bizler Rabb’imizin sevgisini kazanabilmek için neler yapmamız gerektiğini biliyor muyuz?.. 

Yüce Allah hangi kullarını sevdiğini aşağıdaki Kur’an’da ayetleriyle haber veriyor:

*Allah İyilik Yapanları Sever 

Allah yolunda infak edin ve kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın. İyilik edin. Åžüphesiz Allah, iyilik edenleri sever. (Bakara Suresi, 195)

Allah, ihtiyacınızdan artakalanı verin, Yolumda harcayın derken bizler ne kadarını versek de kalanı yığsak diye düşünüyoruz. Oysa Allah bollukta da darlıkta da infak etmemizi emrediyor:

Onlar, bollukta da, darlıkta da infak edenler, öfkelerini yenenler ve insanlar(daki hakların)dan bağışlama ile (vaz)geçenlerdir. Allah, iyilik yapanları sever. (Al-i İmran Suresi, 134)

Bizler yatıştırıcı olmamız gerekirken, kendimiz öfkenin seline kapılıyoruz. Oysa sabırlı ve ılımlı olmak önemli. Åžefkat, merhamet ve hoşgörü olmadan, öfke dolu bir üslupla dinsizlik yaygınlaşır çünkü.

Böylece Allah, dünya ve ahiret sevabının güzelliğini onlara verdi. Allah iyilikte bulunanları sever. (Al-i İmran Suresi, 148)

Allah iyiliğin karşılığı 10 kat buyururken, biz O’nun rızası için iyilik yapmaktan kaçınıyoruz. Hep intikam peşindeyiz. Allah’ın Muntakim olduğunu, intikam alacağını unutuyoruz.

Sözleşmelerini bozmaları nedeniyle, onları lanetledik ve kalplerini kaskatı kıldık. Onlar, kelimeleri konuldukları yerlerden saptırırlar. (Sık sık) Kendilerine hatırlatılan şeyden (yararlanıp) pay almayı unuttular. İçlerinden birazı dışında, onlardan sürekli ihanet görür durursun. Yine de onları affet, aldırış etme. Åžüphesiz Allah, iyilik yapanları sever. (Maide Suresi, 13)

Affetmenin ne büyük erdem olduğunun, sevginin önündeki engelleri kaldırdığının farkında bile değiliz. Bağışlayıcı olursak Allah da bizi bağışlayacağını bildiriyor. Bunun ne büyük nimet olduğunun bilincinde değil miyiz?

İman edenler ve salih amellerde bulunanlar için korkup-sakındıkları, iman ettikleri ve salih amellerde bulundukları, sonra korkup-sakındıkları ve iman ettikleri ve sonra (yine) korkup-sakındıkları ve iyilikte bulundukları takdirde (yasaklanmadan önce) dedikleri dolayısıyla bir sorumluluk yoktur. Allah, iyilik yapanları sever. (Maide Suresi, 93)

Allah’ın, içimizde gizlediklerimizi hatta gizlinin gizlisini de bilen olduğundan gafletteyiz; aklımızdan kötü şeyler geçiriyor, korkup sakınmadan eyleme dönüştürüyoruz.

*Allah Tevbe Eden, Temizlenen ve Arınanları Sever 

"... Åžüphesiz Allah, tevbe edenleri sever, temizlenenleri de sever." (Bakara Suresi, 222)

Sen bunun (böyle bir mescidin) içinde hiçbir zaman durma. Daha ilk gününden takva temeli üzerine kurulan mescid, senin bunda (namaza ve diğer işlere) durmana daha uygundur. Onda, arınmayı içten-arzulayan adamlar vardır. Allah arınanları sever. (Tevbe Suresi, 108)

Her hatamızda "birşey olmaz, başkaları daha fazlasını yapıyor" diyerek tevilde bulunuyor, kendimizi yeterli görüyoruz. Güzel ahlakta ve imanda derinleşmede sınır yokken bizler kendimizi müstağni gördüğümüzden enaniyetle azgınlaşıyor, bu yüzden de temizlenmeyi, arınmayı düşünmüyoruz.

*Allah Sakınanları Sever 

Hayır; kim ahdine vefa eder ve sakınırsa şüphesiz Allah da sakınanları sever. (Ali İmran Suresi, 76)

Ahde vefanın ne olduğunu zaten unutmuşuz. Vefa mümin, vefasızlık münafık özelliği iken, biz küçük dünyevi çıkarlar peşinde koşuyor, ahdi yerine getirmekten ya da emaneti en güzel şekilde yüklenmekten kaçıyoruz. 

Vefa, Allah’ın sahip olunan maddi manevi herşeyden daha çok sevildiğinin açık göstergesi. Bizler Allah’ın sevgisini kazanabilmek için, içimizde asla burkuntu olmadan herşeyimizi O’nun yolunda feda edebiliyor muyuz?

*Allah Sabredenleri Sever 

Nice peygamberle birlikte birçok Rabbani (bilgin)ler savaşa girdiler de, Allah yolunda kendilerine isabet eden (güçlük ve mihnet)den dolayı ne gevşeklik gösterdiler, ne boyun eğdiler. Allah, sabredenleri sever. (Ali İmran Suresi, 146)

Sabır, zor zamanlarda Allah’ı hatırlamak, zorluğun ardından vereceği kolaylığı beklemektir. İsabet eden her zorluk, Allah’a yakınlaşmamıza vesile olacak ve gösterdiğimiz sabırdan zevk duyacakken biz acı olanı seçiyor, tahammülsüz davranıyoruz. Olayları, batınındaki hayır ve hikmetle değerlendirmek yerine görünen yüzüyle değerlendiriyoruz

Zorluk geldiğinde "neden ben, başkaları varken" diyor, dünyaya imtihan amacıyla geldiğimizi unutuyoruz. Allah’ın bizim için yarattığı kaderi beğenmiyor, aczimizi görüp boyun eğmiyor, yaşananlar karşısında sabır göstermiyoruz. 

*Allah Tevekkül Edenleri Sever 

... Eğer azmedersen artık Allah’a tevekkül et. Åžüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever. (Ali İmran Suresi, 159)

Her şeyin Allah’ın kontrolü altında olduğunu düşünmüyor, kendimizi ve etrafımızdaki varlıkları Allah’tan bağımsız olarak görüyoruz. Halisane teslim olmamak, Allah dışındaki varlıkları ilah edinmeye götürür. Biz ise teslimiyeti, kenarından köşesinden yaşamaya çalışıyoruz. 

Bilinçsizce, Allah’ı değil insanları vekil tutuyor, onlardan yardım bekliyoruz. Oysa biliyoruz ki tevekkül en büyük konfor. Bizi yaratan, yaşatan tek büyük güce dayanmak bizi de güçlü kılacakken, başka şeylere dayanıyor, olan gücümüzü de yitiriyoruz.Rabbim bizleri kuran yolundan ayırmasın inşallah amin ecmain.Saygılarımla Hacegan...

Hacegan__
Sal Oca 10, 2012 7:09 am

Foruma git
Konuya git

101 ADMİNLERİ COCUK OLURSA..

hahahahahahaha :)))))))) 

efe_19
Pts Oca 09, 2012 7:31 pm

Foruma git
Konuya git

adam olacak çocuk.... belli olur demiş atalarımız aynı ben boy kilo emeğine sağlıkkk

BuYuKTurK__
Pts Oca 09, 2012 7:53 pm

Foruma git
Konuya git

SENEM

ELİF

CEMRE

öZLEM

ERKEK ADMİNLER TOPLU RESİM

BORA025

ASLAN

Kyle

EFE 19

ADALAR

NAZ

DJ TÜRK

DJ CALI

ELİF İSTANBUL YOLARINDA

SENEM ASLANABAKIYO

ALMİRA

LİANNA

AsLaN_
Sal Oca 10, 2012 6:05 am

Foruma git
Konuya git

Ben Seni Asla!..

Ben seni ömürlük sevdim.
Hiç karartmadım senli düşünceleri.
Yaşarken düşlerimde büyüttüm seni.
Gözlerin bana dokunduğun da Yüreğim alevdi.
Beyazları taç yaptım sana hayalimde.
Siyahları uzak eyledim kahve
gözlerinden.
 ömürlük sevdim seni.

Harika... çok değişik ve güzel sunumun için kutluyorum CanıM ...

Emeğine yüreğine Sağlık.

Cazibe_
Pts Oca 02, 2012 8:49 pm

Foruma git
Konuya git

Ben Seni Asla!..

SEN benim en kıymetlimsin.
En güzel vazgeçilmezimsin.
Sevmekle bitmeyenimsin.
SEN benim hahikatlimsin.
En derin en içimdesin.
SEN benim en güzel derdimsin...

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim Canım,iyi ki varsın...
MiTHATBEY
Pts Oca 02, 2012 10:40 pm

Foruma git
Konuya git

Sevdikleriniz 3 boyutlu olarak masanızda!

masa üstü ekran koruyucu gibi bir şey düşünmüştüm

uye947
Pzr Ekm 09, 2011 12:52 pm

Foruma git
Konuya git

Bakiyim ateşin varmı?

Bakiyim ateşin varmı?

Tam olarak alışkanlıklarımıza uygun bir ateş ölçer. Annem’de benim ateşimi böyle ölçerdi, ben de ilk aşamada oğlumun ateşini böyle ölçüyorum. Tek farkla, artık parmağınızın arasına bu zamazingoyu koyacaksınız ve sadece hissetmeyecek ayrıca ateşi ne kadar diye görebileceksinizde.

Almira
Cum Şub 25, 2011 11:57 pm

Foruma git
Konuya git

Uyandırana Kadar Susmayan Puzzle Çalar Saat

Uyandırana Kadar Susmayan Puzzle Çalar Saat

digi-puzzle-clockÇeşili hayvan deneylerinde ve çocuklara (0-3 yaş) oyuncak niyetine kullanılan bu şekilleri görmüşsünüzdür. Bu puzzle tarzındaki şekiller ile çalar saati birleştiren bu saat, istediğiniz saatte sizi gerçekten uyandırmak için tasarlanmış. Çalar saat, Kurduğunuz zamana gelince üzerinde bulunan şekiller yerlerinden fırlıyor ve siz şekilleri doğru yerleştirene kadar da susmuyor.

Normal bir insan için oldukça kolay bir puzzle olsa da uyku sersemiyle uğraşması biraz çileden çıkarıcı bir boyut kazanabilir.

alarm-clock

Almira
Cmt Şub 26, 2011 12:38 am

Foruma git
Konuya git