okuduğunuz için ben teşekkür ederim...
6 sonuç bulundu
6 sonuç bulundu • 1 sayfadan 1. sayfa
Re: Şehit Ailesi Yok Terörist Ailesi var..saol Birsuu senin vatan sevginede ben hayranım canımm
Şehit Ailesi Yok Terörist Ailesi var..Şehit ailesi yok terörist ailesi var
Akan kan dursunmuş... Gören de akan kandan şikayetçiler, üzülüyorlar sanacak... Soralım o zaman bu açılımın arkasındakilere, meclistekilere: Aranızda şehit ailesi olan bir milletvekili var mı? Yok değil mi!.. Çünkü milletvekilinin, bakanın, kodamanların çocukları şehit olmaz... O halde akan kandan muzdarip olan bir parlamentomuz yok. Ama o parlamentoda teröristlerin aileleri var. Ölü teröristlerin aileleri de var. Gördünüz mü siz meclisi? Şehit ailesine kapalı terörist ailesine açık bir meclis. Kürt açılımını bu meclis yapmayacak da kim yapacaktı... Bu aydın sürüsünü hiç şehit cenazesinde gördünüz mü? Bir de Potamyalının sürüsü var elbette... Hepsi barışçı, akan kan dursuncu. O sanatçı tayfasından biri Başbakan’ı aramış, tam destek vermiş... Tek derdi varmış, bu ülkenin genç evlatları ölmesinmiş... O sanatçının veya başka bir sanatçının, o çok içli, çok duygusal, insan sevgisiyle dolu, barışsever sanatçılarımızın, aydınlarımızın bugüne kadar hiç Genel Kurmay’ı aradığını duydunuz mu? Mesela o sanatçı hiç bir şehit asker için komutanları arayıp ‘üzüntünüzü paylaşıyoruz’ demiş midir? Ya da bu ülkenin gençleri ölmesin diyen o sanatçı bugüne kadar bir şehit anasını aramış mıdır? Bugüne kadar siz hiç bir sanatçımızı şehit cenazesinde gördünüz mü? Kürtçe şarkı söyleyen dillerin bir kez olsun şehitler için bir türkü yaktığını gördünüz mü... Göremezsiniz... Çünkü meclistekiler gibi bunların da ne ailelerinde ne yakınlarında şehit asker yoktur... Ama çevrelerinde terörist çoktur. Şehit ailelerinin karşısına çıkın O halde ne yüzle şehitler adına çıkarlar ortaya? Şehit ailelerini çağırın karşınıza... Potamyalı korkmuyorsa 3 bin asker şehidimizin annesini, babasını alsın karşısına... Anlatsın ne istediğini ve destek istesin. Alabilir mi o desteği? Ama en başta askerlere şehit olma emrini verenler çıkmalı ortaya. Yani komutanlar, başkomutan... Başkomutan kendi şehidinin anası ile teröristin anasını bir görmüyorsa susmamalı... Susmamalı çünkü o askerlerin vebali üzerindedir. Başkomutan da alsın 3 bin şehit anne ve babasını karşısına.. Desin ki... Biz yıllardır PKK ile savaştık ama vazgeçtik artık... Sizlere oğlunuzun kanını yerde bırakmayız diye söz vermiştim ama akan kan dursun diye bu sözümü tutamayacağım... Hakkınızı helal edin... Evet helallik istesinler anne babalardan bakalım şehit anası hakkını helal ediyor mu... Bir de insanlardan bundan sonra askere evlat göndermesini istemeyin... Şehit ailesi olmak zor. Ne arayanınız olur ne soranınız... Devletiniz size oğlunuzun mezar taşıyla başbaşa bırakır. Teröristle oğlunuzu bir kefeye koyar. Bir de buna katlanmak zorunda kalırsınız... İstiklal Marşı’nı da değiştirin Potamyalılar ve Potamyacılar. Tarih kitaplarını da değiştirin... Çanakkale’de boşuna ölen askerleri yazın... Kurtuluş Savaşı’nı hiç vermeseydik, askerlerimiz yaşardı deyin... Türkiye’nin adını bile değiştireceğinize göre İstiklal Marşı’nı da değiştirin. Biz Potamyalıyız bu sözler bize göre değil deyin: Bastığın yerleri ‘toprak’ diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı . Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.
Ben Türk'ümBen, Türk’üm. Benimle uğraşmamak, akıl gereği!Ben milletim! Ben devletim! Ben devletli ve Peygamber(s.a.v.)’den duâlı bir milletim!Dünya müslümanları benim, ben Müslümanım!Hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmeyen, mazlûma merhâmetli, zâlime acımasız ve dininden dönenleri islâh etmek üzere yaratıldığı; Allah’ın onlardan, onların da Allah’tan razı olduğu Kur’an-ı Kerim’de -(Maide/54)- işâret edilen millet, benim!…“Türklerle iyi geçininiz. Çünkü onlar için çok uzun süreli hâkimiyet söz konusudur.” hâdisi ile işâret edilen millet, Ben’im…Ben, dünyanın dengesiyim!Ben, tarih yapanım! Ben, kendilerine medenî diye iftirâ eden Avrupalı barbarlara, tarihi yazma görevi verenim!Ben, halkçılık oynayan, işveli dolma kalemlerin yazdıklarını, okumaya tenezzül etmeyenim!Ben, ”Bu memleket; dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az yedi bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgârıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı. Onların oğlu oldu. Birgün o doğa çocuğu; doğa oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu, Türk oldu… Türk budur! Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir!” diye, Muhteşem Türk Atatürk tarafından kitâbesi tarihe tekrâr yazılan milletim!Ben, ”Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfâdıyım.”Ben, “Biz biliriz bizim işlerimizi/ İşimiz kimseden sorulmamıştır.” deyip övünmeden tarihe nezâret etmiş tek milletim!Ben, bir Genel Kurmay Başkanım’ın ağzından; “Halkımız metin ve milletine bağlı.” şeklinde târif edilerek, halkları milletleştirebilmekte mâhir tek milletim!Benimle yaşayan huzûrlu olur. Huzûrlu kalır. Bana ihanet edenlerin yaşadıkları, ilerde yaşayacaklarının da habercisi olan, kindâr değil gerçek dindâr tek mütevekkîl milletim!Ben, öldükçe çoğalan, çoğaldıkça Allah yolunda ölümü; “Onlara ölüler demeyiniz. Onlar diridirler.” Âyeti ile kabullenerek ölüm yarışına girenim!“Ve dirildik ölümü öldüren bir ölüşle.” diye ölümü güzelleştirebilen milletim!On üç bin yıldır dünyanın her yerine, tarihe emânet edip zamana kafa tutan kalıcı tamgalar vurarak medenîliğin, medeniyet yayıcılığının tek gönüllüsüyüm!Demire su verip çelikleştiren, çelikleştirdiğim demirden yaptığım kılıçla çağ kapatıp çağ açanım! Aman dileyene kılıç vurmayan, mazlûma zûlmedene hesap soran tek milletim!Ben Türk’üm. Türk ben’im!…Türkçe durur, Türkçe vurur, Türkçe korurum!…Dünyanın hiçbir yerinde ve tarihin hiçbir devresinde benden başka hiç bir millet; benim bağışlayıcılığımdan başka hiç bir sistem, 30.000 kişinin katiline tutsağı olduğu için bakmaz! İnsana bu kadar insan değeri verenim ben!“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” öğretisini yaşayarak, yaşatarak dünyaya öğreten milletim! Evrensel insan haklarının ilhâm kaynağıyım ben!Benimle uğraşmamak akıl gereği!…Durgunluğum, suskunluğum aczimden değil! On bin yılı aşkın yaşımla teâmüllerim gereği; her şeyi, her ihtimâli göz önünde bulundurarak kurgulanmış her plâna karşı plân hazırlayarak davrandığım için, durgun zannedilirim!Beni tanımayanların binlerce yıllık basîretsizliklerine gülerek, aşacağım-taşacağım günü beklemekteyim!“Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’iBedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi” tarifini hak eden millet, Ben’im!“Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.” vakârımla duranım!Ben Türk’üm. Türk, ben’im!…“TÜRK’ÜM. BU AD, HER ÜNVANDAN ÜSTÜNDÜR.”Selam, sevgi, dua Hacegan...
Re: Cevabını arayan bir soru..Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir…
Sözüyle ATATÜRK yazarında bahsettigi tüm farklılıkları bir kimlikte birleştirmiş ve vatan sahibi yapmışdır.. Hain lerin dışında herkes birlikte yaşamanın geregine inanmıştır.. Dünyada ismi kimligi belli olmayan bir ülkemi varki bizden TÜRK kimligini kaldırmamız isteniyor bunu anlamıyorum ben.. Ulusalcılıgı milliyetçiligi kaldıralım zulum..Peki yerine neyi koyacagız... Dinimiz ırkçılıgı reddeder evet ama milletini sevmeyi degil.. Asıl bölünmeye böyle gidiyoruz..Hepimizn ailesinde kürt var çerkez var laz var.. Hiçde bir sorunumuz yok du.. Ama şimdi ortaya çıkıp eli silahlı teröristi haklı duruma sokar affederseniz herkez aynı şeyi yapmaya kalkar sonu ne olur sizce...Devlet ne için vardır bütünlügünü korumak milletini bir arada tutmak için degilmi..Barış diye herkese hakkını verecem diye her farklıılıga açılım diye bunu nasıl yapacak.. ARap baharı diye başlayan sözöm ona demokrasi götürülen yerlere bakınız hangisinde huzur adalet var??ÜStelik oralara girilirken bir müslüman devlet olarak bizde alet olduk.. Sıra bize geliyor.. Cumhuriyetten öç alma duygusuyla dinimizide siyasete alet ederek sözüm ona mazlum edebiyatı yapmayalım birkez zafiyet edebiyyen esaret getirir...
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|