12 sonuç bulundu

Geri dön

Re: Celilom'dan..

Sonsuz Bi Çokgen Gibidir Yüreğim...İyi Kötü Herşeyin ve Herkesin Sahip Olduğu Bi Köşe Vardır... Kimse Hazıra Konamaz Benim Yüreğimde...! Ne Yarlığımı, Ne Dostluğumu, Hele ki Düşmanlığımı Kolay Kolay Edinemez Kimse... Herkes Şanslıdır Yani Herkese Vereceğim Son Bi Şansta Vardır Sonsuzluğuma Karışması Adına... İyi veya Kötü Kullanabilene... Bide Özel Olanlar Vardır.. Onlar da Ayrı Birer Dairenin İçinde.. Silmek Zordur.. Tahminim O ki; O Dairenin İçine Almak Kadar, En Az Silmekte Zaman Alır... Bir de Herşeyin Zamanı Vardır, Bende Zaman Çabuk Geçmez ... Herşey Sindire Sindire... İyilikleri Zaten -Er Geç- Karşılıksız Bırakmam... Kötülüklere ve Kötülere Gelince Hiç Birisini Unutmam... Ve Hepsine Zamanı Geldiğinde Söyleyecek Sözüm, Yapacağım Son Bir Hamlem Vardır...!
Desinyo
Çar Ağu 14, 2013 5:43 pm

Foruma git
Konuya git

baba anneme iyi bak

Baba; anneme iyi bak olur mu?Benden sana evlat vasiyetidirBaba; anneme iyi bak!Akşam büyük bir heyecanla televizyon izlerken senŞöyle gözünün ucuyla bir kez anneme bakYaşanmışlıklarını göreceksin o çocuksu bakışlarındaYaşattıklarını yaşatamadıklarınıSana adanmış koskocaman bir ömrü göreceksin bakışlarındaAkşamları geç geldiğinde boğazına dizilen yiyemediği lokmaları göreceksinBizim ağzımızı kapatmalarınıYüreğinin ağzına geldiği zamanları göreceksinBaba; anneme iyi bak…Hanım ben gidiyorum dediğinde sen merdivenleri inene kadar ardından bakan insanaBir kez durup merdivenin 5 basamağında sende bakGözlerinde sen daha gitmeden seni özleyen bir kadın göreceksinSokakta gördüğün arkadaşına sarıldığın gibi bir kez sarıl ona babaSıkıca… Sevgiyle!Saatlerini harcadığın kahve sandalyesinde yudumlarken bardağından çayınıHiç birinin tadının annemin çayının tadına benzemediğini fark ederekEvde senin için yemek yapmanın telaşında olan o kadını düşünKoyarak üç beş kuruş yarım bıraktığın bardağın yanına en hızlı adımlarınla koş babaBırak kahveyi orda burada eğlenmeden oyalanmadan koşarak evine gel babaSeni terk eden annen gibiArdından bıçaklayan dost sandığın arkadaşların gibiSenin kıymetini bilmeyen evlatların gibi değilNe zaman düşsen canın acımasın diye düştüğün yere çimen olanHer bayramda senin elini evimin direği diyerek öpen o kadına iyi bak babaNe kadar usulca çıksan da merdivenleriSenin geldiğini daha ilk basamakta anlayan kadınaYüzün asıksa mutfağında sessizce ağlayanAma sana soğanın ne kadar acı olduğunu söyleyen kadınaSen hastaneye yattığında ağlarken uyuyan uyanınca ağlayanBu ev çok büyük geldi bana diyen anama iyi bak babaOnun gözlerinde sana adanmış koskocaman bir ömür göreceksinŞimdi sarıl şu güzel günde boynunaKim ne der diye düşünme babaTut ellerinden öpüverO kadın benim anam babaO kadın benim anamVe deki onaSiyah saçlarımın terk ettiği yıllarımdan geriyeBir sen kaldın ve ben bir tek sana kaldım hanımBir tek sana kaldımAnneme iyi bak baba, anneme iyi bak baba
Desinyo
Pzr Ağu 18, 2013 5:03 pm

Foruma git
Konuya git

hayat nedir annne

Hayat Nedir Anne?
benim hiç sapanım olmadı anne, ne kuşları vurdum, ne de kimsenin camını kırdım... çok uslu bir çocuk değildim ama, seni hiç kırmadim, hep boynumu kırdım. ben hayatım boyunca bir tek kendimi vurdum! .. suskun görünsem de, fırtınalı ve mağrurdum anne. bir mızrak gibi, aynada hep dik durdum anne! .. ben sana hiç bir gün laf getirmedim, leke sürmedim. ama göğsümü çok hırpaladım, kalbimi çok yordum... ben hayatım boyunca, en çok kendimi sordum! ... benim hiç sevgilim olmadı anne, ne bir yuva kurdum, ne bir gün şansım güldü... öpemeden bir bebeğin gidişini, tükendi gitti çağım... kimi yürekten sevdiysem, yüreğini başkasına böldü... bir muhabbet kuşum vardı, o da yalnızlıktan öldü... sen beni göğsünde hep acılarla mı soğurdun anne? yoksa evlat diye, koca bir taş mı doğurdun anne? eziyet degilim, zahmet değilim, musibet hiç değilim; bir senin mi balına sinek kondu, söylesene! doğurdun da beni, ne ile yoğurdun anne? benim hiç hayalim olmadı anne... ne seni rahat ettirdim, ne kendim ettim rahat... BİR MUTLULUK FOTOĞRAFI BİLE ÇEKTİRMEDİ BU HAYAT! kaybolmuş bir anahtar kadar sahipsizim anne... ne omuzumda bir dost eli, ne saçımda bir şefkat... say ki yollardan akan, şu faydasız çamurdum anne... say ki ıslanmaktım, üşümektim, say ki yağmurdum anne! bunca yıldır gözyaşlarını, hangi denizlere sakladın? oy ben öleyim, SEN BENİ NE DİYE DOĞURDUN ANNE? ? ?

Desinyo
Pzr Ağu 18, 2013 5:00 pm

Foruma git
Konuya git

KİM SUSTURABİLİR BİZİ KİM

Kim susturabilir bizim turkumuzu, kim?Biz ki bu hasreti,Semahlarin seyrinden alip gelmisiz,Biz ki onu sitemkar analarinKirpiginden derlemisiz;Suzulsun de acinin derin izler biraktigiGul yanaklardan,Yere dokulsun istememisiz!Bizim turkumuzu ruzgâr soyler her geceAy vurdukca parildar,Gun dogdukca hiz alir.Nevruz atesleriyle sagaltarakCirpinan yarasini,Can havliyle, kardas,Kan icinde bir kartal gibi,Vadilere saldirir!Turkulere ilismeyin!Turkuler nehirdir, gecenin bagrina akar.Fazla eselemeyin kardas,Tasinca ne siperler kalir,Ne dev barikatlar.Desmeyin diyorum... desmeyin!..Kim susturabilir bizim turkumuzu, kim?Biz ki nice amansiz badirelerde,Serden gecmisiz.Biz ki, ilmikler boynumuza takiliyken bileTurku soylemisiz.Sonra irmak boylarinda govertip,Korpe otlarin serinliginde,Daglara emanet etmisiz!Biz ki her yanginin kulunden,Diri canlar yaratmisiz.Biz ki mazlumlarin defterineKanli resimlerle siralanmisiz.Banaz yaylasindan Kerbela'yaKar gotursun turnalar!Oluruz sanma kardas,Dostun attigi gulden yaralanmisiz...Turkuleri dovmeyin!..Turkuler gokyuzudur, karanliga yildizlar cakar..Ustumuze gelmeyin kardas,Namuslu bir delikanlininAlninda kavga isildar!Incitmeyin diyorum... incitmeyin!..Kim susturabilir bizim turkumuzu, kim?Biz ki Karacaoglan'i askla,Veysel'i toprakla yuceltmisiz...Biz ki Koroglu'nun narasiyla nice beyleriYere cokertmisiz!Yine de masum bir bebek gibi,Avuc-avuc sevdamizi,Kalanlara vasiyet etmisiz...Adam dedigin, sapina kadar yigit olmali,Ne karincayi incitmeli,Ne de ozanlari yakmali...Oyle sansar gibi pusu kurupPunduna getirmek de neymis?Adam dedigin, kardas,Yuregi varsa eger,Getirip ortaya koymali!..Turkuleri yakmayin!..Turkuler cicektir, en umutsuz zamanlarda acar.Kavgayi uzatmayin kardas,Yuzyillardir tuz doke-dokeCurudu bu yaralar,Kanatmayin diyorum... kanatmayin!..  
Desinyo
Pzr Ağu 18, 2013 4:59 pm

Foruma git
Konuya git

Re: Türk'ü söyler..Türk'ü anlatır türküler.

emegine  saglık  abla

Desinyo
Pts Ağu 19, 2013 11:43 am

Foruma git
Konuya git

Re: SORDULAR BANA

Kimsenin konuşamadığı bir "DİL" gibiyim... Kimsenin inanmadığı bir "DELİ"... Yazarının bile okumadığı bir "KİTAP"... Hiç çalmayan bir "ŞARKI"... Hiç vatandaşı olmayan bir "ÜLKE"... Cevapı olmayan bir "SORU"...Atmayan bir "KALP" gibiyim... Sen yoksun ya işte ben böyleyim..
Desinyo
Cum Ağu 23, 2013 5:06 pm

Foruma git
Konuya git

SORDULAR BANA

SorduLar ßana "Senin İçin Acı Nedir?"Diye KüfLenmiş AnıLarın Kokusunu İçine Çekmek"dedim. Peki Hiç Acı Çektin mi?" DediLer....... "Evet,Ta Kendisiyim Hatta"Dedim...SorduLar ßana "Senin İçin YaLnızLık Nedir?"Diye.KaLabaLıkLarın İçersinde,ßinLerce Hiç Kimse OLmak"Dedim..."Peki Hiç YaLnız KaLdın mı?"DediLer. ...Evet,Annesiz ßir Çocuk Gibi KaLdım"Dedim... SorduLar ßana "Senin İçin Umut Nedir?"Diye. Hiç Yağmayacak YağmurLarı ßekLemek"Dedim...Peki Hiç UmutLandın mı?"DediLer. ...Evet,ßekLerken GözyaşLarımdanYağmurLar Yarattım"Dedim.SorduLar ßana "Senin İçin Hayat Nedir?"Diye. UyuyabiLdiğin Kadar Rüyadır."Dedim. Peki Hiç HayatLa KarşıLaştığın oLdu mu?"DediLer. Evet,Ama Tanıştığıma Memnun oLmadım."Dedim... SorduLar ßana "Senin İçin Zaman Nedir?"Diye. Her CanLının öLmesi İçin KuruLan,ALarm Saati."Dedim... Peki Hiç Zamanın Durduğu oLdu mu?.DediLer. "Evet,PiLimin ßittiği VakitLerdeyim." Dedim..
Desinyo
Cum Ağu 23, 2013 5:04 pm

Foruma git
Konuya git

Re: beni güzel hatırla

boşver  kimse  okumasın  be  üst     belki  kılsız  bir  bacagımz  olsaydı  birde  yandan  yırtmaçlı  etegimiz  birde     çöpten    toplayan  bir  ekmegimiz  olsaydı   belki  alkışı  hak  ederdik  yürektesin  her  zaman
Desinyo
Pzr Ağu 25, 2013 6:06 pm

Foruma git
Konuya git

sen mutlu ol ben ölürüm

aşkı ilk defa tadan bir gencsevdigine yemin eder......benim degil elin olursan bende AZRAİLİN olurum demiş...kız genci seviyormuş ama eskiden sevdigi cocuk karsısına cıkınca....geri dönmüş eski sevgilisine....kız bunu bir türlü cocuga söyleyememiş......bir gün eski sevgilisiyle bulusan kız sevinçten sevgilisine sarılmış......tam o sırada cocuk karsısına cıkmışbunları görmüs....ve gülerek uzaklaşmıs...bir kac gün haber alamayan kız mesaj yazmıs.....hani ben baskasının olunca AZRAİLİM olacaktın demis.....bes dakika sonra haberlerde iki gündür aranan gencin ölü bulundugu yazıyormus...genc kanıyla duvara.....SEN MUTLU OL BEN ÖLÜRÜM demiş.............
Desinyo
Pzr Eyl 08, 2013 9:10 pm

Foruma git
Konuya git

BUDA YEŞİL EVRENDEKİ YÜREKİL CANLARIMA GELSİN

Astığım ama öldüremediğim sevdamın çığlıkları var bu gece odamda. Sana susamışlığımı gözyaşlarımla dindirmeye çalışırken; sende kendimi öldürüyorum sevdanı öldüremediğim için kendimde. Ve hazan mevsimi yaşanıyor gönlümde. Artık gözyaşı değil, kan akıyor kurumuş sevda topraklarına. Ne yapsam olmuyor, adın kazınmış beynime. Kalbim mühürlenmiş bir kere. Her adres, her yol, sana çıkıyor bu yıkık şehirde. Ve onu ne terk edebiliyorum, ne de huzur içinde kalabiliyorum. Kendime ters düştüm. Ruhunun esaretindeki ruhum kendini yitirmiş başıboş dolaşıyor yollarda. Viran şehrime güneş doğmaya başladı. Yine sensiz, hasret kokan bir gün doğuyor. Ve ben acılar yumağında kavrulmuş oyun bahçemde, insanlara gülücükler dağıtacağım, acılara gülüp geçerek!
Desinyo
Pzr Eyl 08, 2013 8:17 pm

Foruma git
Konuya git

BİR ANLATABİLSEM

Anlatabilsem keşke içimden GEÇENLERİ bir bir.Yüreğimde kopan FIRTINALARDAN başlasam. Ve iyiyim ben YALANLARIMLA devam etsem. Yediğim KAZIKLARI döksem ortalığa. Uğruna ömrümü verdiğim İNSANLARLA ve yenildiğim savaşlarla tamamlasam İTİRAFLARIMI. Ne kadar yorgun olduğumu HAYKIRSAM keşke. Geceleri sessizce yorganı başıma çekip AĞLAYIŞLARIMI gösterebilsem.Ha birde insanlara olan NEFRETİMİ tarif edebilsem keşke. SÖYLEYEMEDİĞİM Çiğnediğim SÖZLERİ saysam mesela. Sonra NEFRETİMİ kustukça hafiflese dertlerim. Ve unutsam GEÇMİŞİ. İnsanların KAHPELİKLERİNİ. Sonra yepyeni bir BEN olsam. Pes ettiğim yerden devam etsem HAYATA. İçten GÜLÜMSEYEBİLSEM insanlara ? Olmaz mı ? OLMAZ TABİ.Ne ben anlatabilirim içimdeki NEFRETİ. Ne de siz ANLARSINIZ beni.Zaten SUSTUK diye düğümlenmedimi ipler ? İÇTEN olduk diye gelmedi mi DERTLER ? En iyisimi SUSAYIM ben. İçimde kalıversin KİNİM. Duygusuz sansınlar beni yine eskisi gibi, BEN BÖYLE İYİYİM.
Desinyo
Pzr Eyl 08, 2013 8:12 pm

Foruma git
Konuya git

SONSUZLUK

Sonsuz Bi Çokgen Gibidir Yüreğim...İyi Kötü Herşeyin ve Herkesin Sahip Olduğu Bi Köşe Vardır... Kimse Hazıra Konamaz Benim Yüreğimde...! Ne Yarlığımı, Ne Dostluğumu, Hele ki Düşmanlığımı Kolay Kolay Edinemez Kimse... Herkes Şanslıdır Yani Herkese Vereceğim Son Bi Şansta Vardır Sonsuzluğuma Karışması Adına... İyi veya Kötü Kullanabilene... Bide Özel Olanlar Vardır.. Onlar da Ayrı Birer Dairenin İçinde.. Silmek Zordur.. Tahminim O ki; O Dairenin İçine Almak Kadar, En Az Silmekte Zaman Alır... Bir de Herşeyin Zamanı Vardır, Bende Zaman Çabuk Geçmez ... Herşey Sindire Sindire... İyilikleri Zaten -Er Geç- Karşılıksız Bırakmam... Kötülüklere ve Kötülere Gelince Hiç Birisini Unutmam... Ve Hepsine Zamanı Geldiğinde Söyleyecek Sözüm, Yapacağım Son Bir Hamlem Vardır...!
Desinyo
Pzr Eyl 08, 2013 8:16 pm

Foruma git
Konuya git