6 sonuç bulundu
6 sonuç bulundu • 1 sayfadan 1. sayfa
SON BAKIŞ...Aşk verdiğini geri almamaktır. Bu yüzden gerçek sevenler hep eksik kalırlar...
Aşkımaa...
Yokluğunu bile seviyorum yar; çünkü o bile sen olduğun için var...
Kendin olmak..Kendin olmak varoluşunun temel şartıdır. Kendin olmak seni sen yapan, seni diğerlerinden ayıran, Seni kalabalıklar içerisinde farklı kılan şeydir. Bu da seni özgürleştiren bir eylemdir. Peki biz ne yapıyoruz? İçimizdeki kendimizi harcamaktan başka? Kendi olamama, umutsuzluk, değersizlik, çaresizlik ve mutsuzluk döngüsüne saplanan insanın kendinden kaçmaya çalışma, kendini inkar etme dileğidir. Yorganın altına gizlenip kendini sevmediğini söylemektir. Yaşamadığın bir başkasının hayatını kıskanmak; bilmediğin hayatı arzulamaktır.
Değiştiremediklerini ve asla değiştiremeyeceklerini aklına mıh gibi kazımaktır. Pişmanlıktır, arayıştır. Üç dilek hakkından sadece bir tanesidir, arayıp da bulamadığın sihirli lambadan…. Aslında hepimiz kendimizin bile bilmediği henüz keşfedilmemiş, ne deryalar taşıyoruz içimizde. Bir parça ayna tutsak kendi benliğimize sahip olduğumuz ne cevherleri göreceğiz belki de. Çünkü her insan bir dünyadır kendi içinde, kocaman bir dünya taşır kendi benliğinin derinliklerinde. Elindekilerin kıymetini bilmeyen insan kocaman sandığı hayatlara imrenirken kocaman bir hayatını harcar bu tek gidişi olan hayat yolunda… Bir başka ben arar durur hep dışarılarda, sanır ki mutluluk ve huzur başkası olmakta… Hâlbuki ne güzel demiştir Mevlana ““Canında bir can var, o canı ara… Beden dağında bir mücevher var, o mücevherin madenini ara… Gücün yeterse ara; ama dışarıda değil, aradığını kendinde ara..”
Re: Kendin olmak..Kendin Ol, Cesur ol, Asla Pes Etme Kendin OlMümkün olduğunca teslimiyet göstermeden herkesle iyi geçinHakikatlerini sakince ve açıkça dile getir ve başkalarını da dinleHatta alık ve cahilleri bile;...onların da kendilerince bir öyküleri vardır.Kendini başkalarıyla mukayese edersen;Kendini boşlukta ya da acı içinde hissedebilirsinÇünkü daima senden daha büyük veya daha küçük kişiler olacaktırMesleğine ilgi göster; ne kadar mütevazi de olsaO zamanın değişen yazgısında sahip olabileceğin en iyi servettirSevgi hakkında alaycı olmaÇünkü o bütün kuraklığına ve hayal kırıklıklarına rağmen her zaman yeşil kalmayı başaran otlar gibidirGençlikte edindiğin bazı eğilimlerinden zarafetle vazgeçerek yılların verdiği tecrübeleri olduğu gibi kabullenKorkuların çoğu yalnızlık ve aşırı yorgunluktan doğarSağlam bir disiplinden öte kendine karşı müşfik olVe mutlu olmak için çaba göster~Max Ehrmann~Cesur OLBaşarının garantisi yoktur ama bir girişimde bulunmazsanız başarısızlığın garantisi çokturBaşarının garantisi olmamasına rağmen ilk adımı atar atmaz kendi başarı ihtimalinizi önemli ölçüde artırabilirsinizİlk adımı cesurca atınSonra bir adım daha bir adım daha, Bir bakacaksınız ki hedef daha yakında görünüyorBir bakacaksınız ki hedefiniz artık ulaşılabilecek bir noktadaNe gerekiyorsa yapınİstekli olun! Gerekli olan şeyleri yapmak yeterlidirı Çaba gösterecekseniz tam çaba gösterinAksi takdirde değerli vaktinizi ve enerjinizi boşa harcamış olursunuzYolunuza çok zor engeller çıkarOnlardan biri de siz olmayın! Engellere karşı meydan okuyabilirsiniz bu engellerin de üstesinden gelebilirsiniz cesurca öne doğru adım atarak başarıya ulaşabilirsinizıBunu yaptığınız zaman ,Daha önce niye tereddüt etmişim ki diyeceksiniz~R.Marston~Asla Pes EtmeNe denli kötü olursa olsunAsla pes etmeyinBu benim başıma nasıl geldi diye düşünmeyinBenden daha kötü durumda olan insanlar var diye düşününÖnemli olan ruh ve akıldırHer şeyin iyisini yapmaya çalışın ve hastalığınızın arkasına saklanmayınHer günün tadına varınAkşam nereye gideceğinizi planlayınGeleceğinizi planlamayınYalnızca başkalarının yardımına açık olmayınKendinize de yardım edinHâlâ bir şeylerin üstesinden gelebileceğinizi gösterin herkeseYapamayacağınız şeyler için boş yere üzülmeyinYapabileceğinizi yapmaktan zevk almak için uğraşın ~Stephan Hawking~Yaşamı anlamaya başladığın andır durabilmek ayak üstünde... Sorun bu zaten ... Başkasıyla olmak, başkasının olmak değil. Kendi başına başkasıyla, başkasıyla kendin olmak...
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|