7 sonuç bulundu
7 sonuç bulundu • 1 sayfadan 1. sayfa
YA AKLIN BAŞKA YERLERDEYDİ YA YÜREĞİN.Seninle olmanın tek yan etkisi ne biliyor musun?Nereden bileceksin?Sen benimle hiç olmadın ki. Olsaydın avuçlarım terlemezdi... Isırmazdım dilimin ucunu... Özlemezdim seni yanımdayken.Kıskanmazdım.Korkmazdım yollarda yürümekten. Islanmazdım yağmurlarda... Yıldızlara aya dert yanmaz, böyle her şarkıda serhoş olmazdım.Korkmazdım seni kaybetmekten ayaklarım kan revan atlardım sandaldan denize... Ve her kulaçta haykırırdım seni..Ama SEN hiç benimle olmadın ki...YA AKLIN BAŞKA YERLERDEYDİ YA YÜREĞİN.
Bunu Lütfen Okuyun...Şunu iyi algılamak gerek, bireysel olarak herkesin yapacağı yardımlar bir yere kadardır. Ama toplum olarak el ele verirsek çok şey değişebilir..Umudum en azından bu kış günlerinde o insanların yanında olduğumuzu hissettirebilmek. Yolda mutlaka karşılaşıyorsunuzdur bir çorba ikram et!Ne bileyim baktın ayakkabısı yok, bir ayakkabı, bir hırka, eldiven o da olmadı bir simit ile bile onların üşüyen bedenlerini ısıtabilirsiniz...Ama o üşüyen bedende ki üşüyen yüreğe dokunmalı , onları görmeli onların farkına varmalıyız, farkındalığımız azaldıkça ölüyor insanlığımız...Gözümüz görmediğinde geçmiyor ne acılar, ne yokluklar , görmezden geldikçe birikiyor,görmezden geldikçe uçurumlar büyüyor...En yakınımızdan başlasak, bir yerden bir yürekten başlasak bir ele, bir bedene ısı olsak, güneş olsak ,umud olsak . Olsak be...İnsan olsak.Sokakta çocuklar var yanıbaşımızdalar farkındamıyız? Koray...
Her Koyun Kendi Bacağından Asılır...Her Koyun Kendi Bacağından Asılır
Osmanli zamaninda bir beldede bir Allah dostu yasarmis.Bu zati herkes çok sever ve sayarmis.Yasida oldukça fazla olan bu zat Cami'den eve evden Cami'ye öyle bir yasam sürermis.Bir de besledigi ve çok sevdigi 3 tane koyunu varmis.Mahallede yasayan birde ayyas bir zat varmis.Bu zat içki içermis, kimsede buna korkusundan bisey diyemezmis.Ancak haram konusunda hassas olan bu yasli amca nerde görse tatli dille ikaz eder ve vazgeçmesini istermis.Gel zaman git zaman bu adam artik yasli amcanin sözlerinden usanmis ve onu kadiya sikayet etmis.Ayyas: bu yasli adam beni sürekli ihtar ediyor artik canim sıkılmaya basladi demis.Bunun üzerine kadi efendi yasli zati çagirarak: "Bak bey amca adama karisamazsin istedigini yapar" demis.Yasli amca da kötü bir niyetinin olmadigini sadece bu haramdan vazgeçmesini istedigini söylemis.Kadi efendi bu söz üzerine: "Sana ne bey amca, her koyun kendi bacagindan asilir, ne hali varsa görsün" demis.Bunun üzerine oldukça üzülen yasli amca evine dönmüs.Ertesi sabah mahalleli uyandiginda çok kötü bir kokunun mahalleyi sarmis durumda oldugunu görmüsler.Bir de ne görsünler yasli amca 3 koyunu bacaklarindan asmis.Kokan koyunlarda bütün mahalleyi berbat bir duruma getirmis.Bunu duyan kadi efendi hemen amcayi çagirmis ve neden böyle yaptigini sormus.Yasli adam su cevabi vermis: "Bakin, her koyunu kendi bacagindan astim ama bütün mahalle pisligini çekiyor..."
Sarıkamış Harekatı'nın YıldönümüSarıkamış Harekatı'nın Yıldönümünde şehit olan askerlerimizi rahmet ve minnetle ile anıyoruz. Ruhları şad olsun. (22 Aralık 1914)
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|