15 sonuç bulundu
15 sonuç bulundu • 1 sayfadan 1. sayfa
29 EKiM CUMHURiYET BAYRAMIMIZCumhuriyet Türk tarihinde kazanılmış belki de en büyük edinimdir. Cumhuriyet binlerce yıllık Türk tarihinde görülmemiş bir olgu bir hareket bir devrimdir. Bu sebeple çok değerli ve öncelikli korunması gereken hazinemizdir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde kazanmış oldukları Kurtuluş Savaşı sonrası hiç vakit kaybetmeden ilan ettikleri Cumhuriyet sayesinde şu anda yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılarak bağnazlıktan uzak bilimin ve aklın ışığında bir biçimde yönetilen bir ülkeye sahip olduk. Düşünsenize Cumhuriyetin olmadığı ya da Cumhuriyetin getirdiği kazanımların olmadığı bir Türkiye… Kabus gibi kadınların hiç bir haklarının olmadığı eğitimin çağdaş olmadığı, aynen ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi gücün tek bir ailenin ya da ne olduğu belirsiz bir güçte olduğu bir ülke. Okurken bile insan kendini kötü hissediyor. Özellikle son dönemde sınır komşularımızın yaşamış oldukları karışıklarının temelinde yatan ana sebep Cumhuriyet gibi bir kültürlerinin, geçmişlerinin olmamasından kaynaklanmaktadır. Hak ve hürriyetin toplum içerisinde eşit olarak dağıtılmadığı hemen hemen hiç bir ülke uzun süre iç karışıklıklar yaşamadan duramayacaktır. Cumhuriyet bizlere kardeşçe yaşamanın anahtarını vermiştir. Bu anahtarı kaybettiğimiz vakit aynen komşu ülkelerde olduğu gibi muazzam karışıklar yaşamaya mahkum kalacağız. Bu sebeple Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliği bu emanete her zaman ne pahasına olursa olsun sahip çıkmalıdır. Cumhuriyet rejiminin değiştirmeye çalışacak güç odakları hangi makamı işgal ederse etsin Cumhuriyet bir kişi ya da grubun değil Türk milletine ait olduğu için ayakta kalmak zorundadır ve o şekilde kalacaktır… Bu ülke toprakları asla ama asla Cumhuriyetin kazanımlarından vazgeçmeyecektir…!!!
Usulca kutlayın annelerinizin gününü...ANNE
ANNE ;dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır.Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir!Ne kadar üzsen de 10 Dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türüdür, yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan, kucağına yatıran,öpüp koklayan tek varlıktır,meleğin süt verebilenidir.Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdırYemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir, kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir.Yemek uzmanı, düzen insanı, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir, yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir, dizi dizi incidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir, sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, 'amaaan ben sana daha güzelini bulurum' diyebilen komik bir karakterdir. 'Oğlum aradım yoktun. Ben de mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni emi aslan evladım. Kara börülcem benim öptüm annen , şeklinde mesajlar atabilen, teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenemeyen, kafasına göre yorumlayan bilişim düşmanıdırAMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan harikulade bir varlıktır, bir sabır ağacıdır,evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir, evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır, mutfakta yaşayan, evde herkesi idare eden bir tür canlıdır. Sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz sevgi deposudur...Oğlunun damat - kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu >mezun olunca, çocuğu gol atınca, çocuğu hasta olunca,çocuğu askere > gidince, asmalı konağı seyredince, dolar yükselince velhasıl buna benzer birsürü şeye ağlayabilen, bu mesajı okurken duygulanıp - gözleri dolabilen ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır son kiiii üç dört; uzakta dursa da yakın hissedilen,canı hep istenen,asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen, evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği, ıslak - kuru ama heeeep duygulu bir varlıktır.Anneler günü bugün değil her gündür Annelerin bir günü yoktur onları bir güne sığdırmanın imkanı yoktur.. Annen hayatta ve yanındaysa cennet olmalı dünya sana!Annen hayatta ama uzaktaysa, şükür olmalı nefesi sana !Annen toprağın koynundaysa,Eksiktir hep sol yanın ama, İncitmediysen sağlığında Ne mutlu sana, ne mutlu sana... Usulca kutlayın annelerinizin gününü... Öksüzlerin canını acıtmadan, gözlerine sokmadan...Usulca kutlayın ve değerini bilin! Kalp
**19 MAYIS**BİR BAŞKA SEVİYORUM !**Bir başka seviyorum işte29 Ekimleri23 Nisanları19 MayıslarıBir başka seviyorum işteSeni bana hatırlatan günleriÇocukluğumsunGençliğimsinÖzgürlüğümsünAydınlığımsınSamsun'dan kalbimize doğan güneşsinEdirne'den Ardahan'a sönmeyen bir ateşsinDünyanın görüp görebileceği en büyük lidersinBir başka seviyorum işteAltın saçlı mavi gözlü devsinSen MUSTAFA KEMAL'sin...
SEN BENİM ÇOK ÇOK ÖZELİM...SEN BENİM ÇOK ÇOK ÖZELİM
Başka türlü seviyorum ben seniÖyle bedenine kimliğine değil sevgimRuhunun benzerliğini kasdediyorum benİşte o yüzden başka türlü seviyorum seniAynı şarkıları mırıldanıyoruz gibi sankiAynı rüyalara dalıyordur kalplerimiz kimbilirBir çok düşüncemiz bile ortak değilmiydiİşte bu yüzden başka türlü seviyorum ben seniAnlatamıyor insan çoğu zaman,Yarım yamalak kalıyor ne söylese..Kifayetsiz kalıyor kelimeler,Bulunmuyor sensizliğimi anlatacak bir cümle hiçbir dilde..Ben bugün seni şimdiden çok özledim...Çok ne kadarsa, ondanda çok özledimDünyalar kadar ... “Herşeyim az olsun, herşeyimSEN herşeyden çok ol benim için” Kalp
Ben seni; çok sâhi sevdim…"Ben Seni
"Ben seni;Örselenmiş bir yürekle sevdim.İncinmiş duygular, güvensiz bir kalple sevdim.Ben seni;Kendime dönmüşken,Yalnızlığı yüceltirken,Acıyı kutsarken sevdim. Ben seni;Aşka tövbeliyken,'Vebali boynuma' dedim,Yeminimi bozdum da sevdim.Ben seni;'Korkuların canı cehenneme' deyip, Yeniden kırılmayı göze aldım da sevdim.Ben seni;Oluru yokken, imkânsızken,O bildik inadımla,Sonsuz aşka inandım da sevdim.Ah sevgili, bilmiyorsun.Şu yalan dünyaya,Şu yalan aşklara inat,Ben seni;Çok sâhi sevdim…" Bana diken gibi batarken,Başkasına çiçek gibi açışını da unutmam artık.. '' Hani derler ya, ”Ben onu seveyim, o beni sevmese de olur” ,o işler öyle olmuyor işte. Sevilmediğin zaman canın yanabiliyor, üstelik seni sevmezken başkasını seviyorsa işte bu,güneşe yalınayak basmak gibi bir şey...'' Kalp
Sağlıklı, Mutlu, Huzurlu Nice Bayramlara...Hayırlı Bayramlar
Nefes almak bayramdır mesela; günün birinde soluksuz kalınca anlar insan... Görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir; sevmeninkini yalnızlık... Sızlamayan her organ, hele de burun direği bayramdır. Bayramdır, elden ayaktan düşmemek, zihinden önce bedeni kaybetmemek, kurda kuşa yem olmayıp "Çok şükür bugünü de gördük" diyebilmek...Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır. Küsken barışmak, ayrıyken kavuşmak, suskunken konuşmak bayramdır. Bir kitabı bitirmek, bir binayı bitirmek, bir okulu bitirmek, kâbuslu bir rüyayı, kodeste ağır cezayı bitirmek bayramdır. Yoğun bakımda sancılı geceyi ya da kangren olmuş bir ilişkiyi bitirmek de öyle... Vuslat da bayramdır öte yandan... Endişe içinde beklediğinden mektup almak, telefonda ansızın sesini duymak, deli gibi burnunda tütenin boynuna sarılmak bayramdır. En acıktığın anda dumanı tüten bir somunun köşesini bölmek, korktuğunda güvendiğine sarılabilmek, dara düştüğünde dost kapısını çalabilmek bayramdır. Bir sürpriz paketinden çıkan hediye, tatlı bir şekerlemede üstüne serilen battaniye, saçlarını müşfik bir sevgiyle okşayan anne bayramdır. "Ona güvenmiştim, yanılmamışım" sözü bayramdır. Hiç aldatmamış, aldanmamış olmak bayram... Yeni bir sözcük öğrenmek, bir tünelin sonuna gelmek, müzmin bir işin kapısını çarpıp uzun bir yola çıkıvermek bayramdır. Zorluklara tek başına göğüs gerebilmek, gereğinde haksızlığın üstüne yalın kılıç yürüyebilmek bayramdır. Yeni eve asılan basma perdeler, alın teriyle kazanılmış ilk rızkın konduğu çerçeveler, yüklü bir borcun son taksiti ödenirken sıkılan eller bayramdır.Evde yalnızlığı noktalayan insan nefesi, akşam kapıda karşılayan yavuklu busesi, sevdalı bir elin tende gezmesi, nice adağın ardından çınlayan çocuk sesi bayramdır. Sonrasında gelen ilk diş bayramdır, ilk söz bayram, ilk adım, ilk yazı, ilk karne bayram... Güne gülümseyerek başlamak bayramdır. "İyi ki yanımdasın" bayram, "Her şeyi sana borçluyum" bayram, "Hiç pişman değilim" bayram... Evlatların mürüvvetini görebilmek, eve dolu bir torbayla gidebilmek, konu komşuyla yarenlik edebilmek, akşamları eskimeyen bir keyifle çay demleyebilmek bayramdır. Zamanı donduran eski fotoğraflara nedametsiz bakabilmek, altı çizilmiş eski kitapları aynı inançla okuyabilmek, yol arkadaşlarının yüzüne utanmadan bakabilmek bayramdır. Alnı açık yaşlanmak bayramdır; ulu bir çınar gibi ayakta ölebilmek bayram...~~ Can Dündar ~~ Gelişiyle Memnun,Gidişiyle Mahzun Edene Sevgili Deniyorsa Eğer, Ramazan Ayı Mü'min'lere Sevgilidir...El - Veda Ya Şehr-i Ramazan, El - Veda...El - Veda Ey Sevgili, El-veda... Rabbim Tuttuğumuz Oruçları Kabul Etsin...Tekrarını Nasip Etsin İnşaAllah! ...Allah, sevdiklerimizle birlikte nice bayramlar geçirmeyi nâsip etsin.. Kalp
Siz Sevmeyin Beni...RABBİM BİZLERİ KORUSUN
Bazen beni kimse sevmeyecekmiş gibi hissediyorum.Sonra Rabbim geliyor aklıma,gülümsüyorum...Rabbim, yarattığı insanı hiç sevmez mi?Sever elbette,insanlar gibi değil ki o.Sevgisi büyük onun, şefkati yüce onun.İnsanlar gibi değil ki,insanlar kötü, insanlar acımazsız, insanlar şefkatsiz, insanlar yalancı, insanlar kindar.Rabbim öyle mi?Rabbim sever.Rabbim korur.Rabbim gözetler hep.Bırakmaz yabancı ve yalancı gözlere...Varsın kimse sevmesin beni.Ben severim, beni sevmeyenleri.Rabbim seviyor ya beni,Siz sevmeyin beni.Ben seviyorum, beni sevmeyenleri...Çünkü Rabbim,Bana sevmeyi emretti.Biz konuşuyoruz onunla, siz bilmiyorsunuz bizi.Bilseniz Rabbin size yakınlığını,Sizde seversiniz, sizi sevmeyenleri... Kalp, İman ile ; Acı, Sabır ile; Ve dil, Dua ile güçlenir ..Kendini anlatmak için yorulma;Kalbi en iyi ALLAH bilir. . Kalp
Ulaşınca herkes sever seni...Sadece Sevdim Sabah ezanları bozarken...Şehrin sessizliğini...Ben'ise hala seni düşünmekte....Seni özlemekteyim..Aklımda sana dair keşkeler...Cevabını kendime veremediğim...Cevapsız bir kac soru...Ve....Kimseye anlatamadığım...Çaresizliğim ve sensizliğimle....Başbaşayım.... Hani...Öyle aklıma...Gelip gitmelerinde olmasa...Belki alışırdım sensizliğe...Canımı yakmaz acıtmazdi...O zaman yüreğimdeki cam kırıkları...Gölgesinde avunmazdım yokluğunun...Boğazıma düğümlenmezdi kelimeler...Kuytulara gizlemezdim kendimi...Sonum olmazdı sessizliğim...Gezip dokunduğun yerlerde...Aramazdım...Bıraktığın kokunu...Ayak izlerini.. Ulaşınca herkes sever seniBen ulaşamayınca da sevdimYıldız tozu gibiyken senYa da Kaf Dağı çiçeğiOlsun dedim ne yapayımYatıp en erken uykularaRüyalarımda göreyim diyeKarıştırıp varlığını yokluğunaYokken de varmışsın gibi sevdim.. Kalp
KURBAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUNBayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Kurban Bayramınız mübarek olsun.
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|