2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak tüm eğitim camiamıza başarılar dileriz.
15 sonuç bulundu
15 sonuç bulundu • 1 sayfadan 1. sayfa
Kurban Bayramınız KutLu OLsunBayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...!!!
Sanalkahve yönetimi ...
Limonun FaydaLarı...!!!Kanser İçin Limon Mucizesi..!! Tıpta son yenilik, kansere karşı etkili! Dikkatle okuyun ve kararı siz verin!!! Limon, kanser hücreleri...ni öldüren mucizevi bir mahsul. Kemoterapiden 10,000 kat daha güçlü!!! Neden biz bunları bilmiyoruz? Çünkü bazı laboratuarlarda üretilen sentetik ilaçlarla birileri çok büyük kârlar elde ediyor. Bildiğiniz gibi limon ağacı, limon ve lim (yeşil limon) gibi çeşitleriyle bilinir. Bu meyveyi farklı şekillerde yiyebilirsiniz: posasını yiyebilir! , suyunu sıkabilir, içecekler hazırlayabilir,şerbetler ve tatlılar yapabilirsiniz. Bir çok erdemleriyle tanınır, ama en ilginç olanı tümör ve kistler üzerine olanıdır. Bu bitki her tür kanser tipine karşı kanıtlanmış bir çaredir. Bazıları kanserin her türlü varyasyonuna karşı yararlı olduğunu söylüyor. Bakteri enfeksiyonları ve mantarlara karşı anti mikrobal spektrum olduğu, kurt ve parazitlere karşı etkili olduğu kabul ediliyor. Yüksek tansiyonu dengeliyor. Ayrıca stresle savaşan, sinir bozukluklarına iyi gelen antidepresan etkisi var. Bu bilginin alındığı kaynak gerçekten büyüleyici: Dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden birinden öğrenildiğine göre; 1970'ten beri 20'den fazla farklı laboratuar test etti ve sonuç olarak ; Limon ekstresinin 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri yok ettiği ortaya çıktı! Bu kanserler içinde ; kolon, göğüs, prostat, akciğer ve pankreas kanserleri de var. Kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatmada limon ağacı bileşenlerinin Adriamycin adlı bütün dünyada genellikle kemoterapide kullanılan ilaçtan 10,000 kat daha iyi olduğu gösterildi. Daha da hayret verici olan; limon ekstreleri ile yapılan bu terapi; sadece kötü huylu kanser hücrelerini yok ediyor ve sağlıklı hücrelere hiçbir menfi etkisi bulunmuyor. ..
Mutlu Bayramlar... İyi Bayramlar
Bayram sabahları, demli bir çay, su böreği, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, kurbanlık hayvanların sesleri, bir telaş bir koşturmaca. Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Hayatın üzerindeki 'pause' düğmesine dokunun... Kısa bir süre için hayatı durdurun. Mutlu bayramlar... Yürüdüğüm o yollardan,Geçtiğim o yıllardan,Aldığım o yaşlardan..Bir bayram sabahı getir bana anne..Şekerlerim olsun, sütlü kahveli,Ninem okşasın başımı pamuk elleriyle,Dedem doldursun mendilimi demir paralarla,Uyuyayım yine başucumda ayakkabılarımla..Sen uyandır beni o sabahlara..Çocukluğuma götür beni anne..Ne güzel günlermiş o günler..Yaşarken bilinmeyen kıymetler..Acemi telaşlara denk gelmiş sevinçler..Ah annem ah..Minicik yüreğimin büyük mutluluklarıymış onlar..Şimdi ise kocaman yüreğimde;Ilık ılık sancılar..Tut elimi anne !Çocukluğumu özledim.. Kalp
Re: Mutlu Bayramlar...HAYIRLI HUZURLU NESELI MUTLU KAZASIZ KAVGASIZ DERTSIZ AFETSIZ BIR BAYRAM SEVINCINDE BIR YAŞAM GEÇIRMENIZ DILEKLERIMLE.. SAGLIK HUZUR BEREKET MUTLULUK DİLİYORUM YÜREKLERİNİZE. .HER ANINIZ BAYRAM HAVASINDA GEÇSİN.. BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.. SELAM VE DUÂ İLE....
10 KASIM ...!!!Atatürk'ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır.
Yalnızca yurtta değil, dünyada da barış diyen Büyük Önder Atatürk, tüm dünyanın takdir ettiği büyük bir devlet adamıdır. Büyük Atatürk! tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.
10 kasım1881-1938 benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. KEMAL ATATÜRK saygı ve özlemle anıyoruz.
HERŞEY SENDE GİZLİyerin senin çektiği kadar ağırsın.kanatların çırpındığı kadar hafif... kalbinin attığı kadar canlısın gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... sevdiklerin kadar iyisin nefret ettiklerin kadar kötü. ne reng olursa olsun kaşın gözün karşındakinin gördüğü kadar rengin. yaşadıklarını kar sayma yaşadığın kadar yakınsın sonuna. nekadar yaşarsan yaşa, sevdiği kadardır ömrün.... gülebildiğin kadar mutlusun üzülme bil ki ağlattığın kadar güleceksin sakın bitti sanma herşeyi, sevdiğin kadar sevileceksin. güneşin ddoğuşundandır doğanın sanaverdiği değer ve karşındakine verdğin değer kadar insansın birgün yalan söyliyeceksen eğer bırak karşındaki sana güvendiğn kadar kadar insansın.ay ışığından sevgiliye duyulan hasret ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın. unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. kendini yanlız hisettiğin kadar yanlızsın ve güçlü hisettiğn kadar güçlü. kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin.... işte budur hayat işte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın. bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutursun çiçek sulandığıı kadar güzeldir kuşlar ötebildiği kadar sevimli bebek ağladığı kadar bebektir ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, sevdiğin kadar sevilirsin CAN YÜCEL.
Anlamlı sözlerAcıların bir kum tanesi kadar küçük, mutlulukların nisan yağmuru kadar bol olsun... hayatta bir kere ağlarsan o da mutluluktan olsun dostum...
Yok boyle sözlerKusursuz sevgiyi sevmiyorum.bir insanın seni en kusurlu halinle sevmeli.hani saçın başın dağınık burnun akıyorken belki.kilo aldığın vakit belki en çok çekilmez olduğun an birbirinizi en berbat haliyle taşıyabiliyorsan bence gerçekten seviyorsun.
Öğretmenler günü24 kasım öğretmenler günü başta mustafa kemal atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmen gününü kutluyorum.
Kar yağsa bugün tüm aşklara...Kar Yağsa
Kar yağsa bugün tüm aşklara. El ele tutuşsa tüm sevdalılar kar tanelerinin iç içe geçmesi gibi…Sevişse ruhlar bütünleşse birbirleriyle; ağaçların üzerinde elele tutuşan buz damlaları gibi… Bunalan tüm aşklar uçussa gökyüzünde sonsuzluğa yelken açar gibi. Kaçışsa uzaklaşsa tüm düşmanları aşkın ,kardan korkan korkaklar gibi. Özgür kılsa kar tüm aşkları tıpkı kendi gibi… Kar yağsa bugün tüm aşklara. O minik yıldız taneciklerine yüklense tüm aşkların günahları. Temiz tertemiz olsa tüm aşıklar. Tıpkı kar tanelerinin masumiyeti gibi… Kar yağsa bugün tüm aşklara…Silip süpürse tüm ümitsizlikleri yoklukları yoksunlukları tıpkı yerlerdeki tüm pislikleri süpürdüğü gibi. Kaplasa üzerini kalın beyaz bir örtüyle tüm acıların; tıpkı evreni kapladığı gibi… Beyaza boyasa tüm siyahları yüreklerdeki tıpkı evlerin damlarını apak yaptığı gibi… Kar yağsa bugün tüm aşklara…Yok etse bütün mesafeleri lapa lapa yağan kar tanecikleri. Nasıl öpüyorsa sevdalı bir dudağı ücra bir köşede öyle öpse dünyanın öbür ucundaki sevgiliyi. Silse zamanı yeryüzünden tıpkı ona kapılan yüreklerdeki fırtınayı dindirdiği gibi. Camları buğulandırırken nazlı endamıyla silse gözlerdeki buğuyu tüm saflığıyla… Kar yağsa bugün tüm aşklara. İlk defa güneşin sarı kolları kucaklamasın sevgilerini diye dua etse sevgililer. Erimese karlar hiç aşkın üzerinden kalsa bembeyaz bir düş gibi. Işık değil aşk ısıtsa sevgilerini. Teslim olsalar doğanın kara teslim olması gibi aşka tüm aşıklar… Kar yağsa bugün tüm aşklara. Zamansız bir zamanda…Ertelememeyi öğretse sevdalılara. Nasıl ki karı izlemek için beklenmez; siz beklerken o lapa lapa yağan tanecikler bir anda diner ; öyledir aşk da bekletmeye gelmez küser gider… Kar yağsa bugün tüm aşklara…Uçsuz bucaksızlığın sihirli alemine kapılan tüm aşıkların dilindeki kilitler çözülse. İçinde buz olmasa aşıkların hüzünleri kar olup yağsa sevdalılarının üzerine. Kapatsa gözlerini tüm sevenler kar yağarken ve kar ile özdeşleşse bembeyaz bir masumiyetle…Kar yağsa bugün tüm aşklara lapa lapa yıldız yıldız bembeyaz düşlerle…Kar yağsa tek bir kez olsun tüm aşıkların yüreğine aynı anda; aynı kardan aşkı yaratsalar tipiye dönen beyaz tanelerle… Kar taneIeri gibi yaşıyoruz şu sıra. Birbirimize değmeden ayrı ayrı eriyerek. Kalp
Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun... BABAYI TANIDINIZ MI?
3 oğlu ve 4 kızı olan bir BABA vardı. İlk oğlu 2 küsür yaşındayken vefat etti. 2 ci oğlu 1.5 yaşında vefat etti. 3 cü oğlu 17 aylıkken daha sütten kesilmeden vefat etti. İlk kızı evlendi ama daha 28 yaşındayken vefat etti. 2 ci kızı da evlendi. Ancak daha 21 yaşındayken O da vefat etti. Sonra 3 cü kızı evlendi. O da 27 yaşında vefat etti. Kız ve erkeklerden hayatta sadece tek bir kızı kaldı. Oğullarının isimleri: *Kasım, *Abdullah*İbrahim idi. Kızlarının isimleri:*Zeyneb, *Rukiyye ve*Ümmü Gülsüm'dü. Babanın Fatıma'dan başka çocuğu kalmadı. BABAyı tanıdınız mı? BABA, AHMED-i MAHMUD-U MUHAMMED MUSTAFA Sallallahü aleyhi ve sellem Başına bir sıkıntı gelince o babayı hatırla... ❤ İşte O Allah Resulü Sallallahü Aleyhi ve Sellem'in doğduğu mübarek gece 29 kasımı 30 kasıma bağlayan bu geceyi Kutlu Doğum Gecesi olarak idrak edeceğiz. EY RABBİM!Güzel SEN'sin.Eşsiz kusursuz olan SEN'sin.Seven sevdiren SEN'sin.Sevmeyi öğret bu fakir kullarına inşaAllah. Amin. ALLAH VE MELEKLERİ O'NA SALAT ve SELAM EDİYOR ALLAHÜMME SALLİ ÂLÂ SEYYİDİNA MUHAMMED'İN VE ÂLÂ ÂLİ SEYYİDİNA MUHAMMED Mevlid kandiliniz mübarek olsun. Dua; üç harf kadar küçük, içine her şeyi sığdırabilecek kadar büyüktür. Rabbim hayrimiza olan tüm dualari kabul etsin. Kalp
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|