Ölümü pahasına olsa bile haram yemiyorsa,
o insanı yenemezsiniz.
| İsmet Özel
59 sonuç bulundu
59 sonuç bulundu • 3 sayfadan 1. sayfa • 1, 2, 3
Test
BENİ AFFET!BENİ AFFET
Rabbim, benim Rabbim.Yani kulu olduğum.Ey gelmişin ve geleceğin Rabbi,Ey isimlerin sahibi,Ben ayağımın nerede sürçtüğünü,ben hatamı,ben yanılgımı adımı bilir gibi biliyorum.Ben bir kere kabul ettim kabahatimi. Sen bir kere affet.Ben hatamla da Senin dairendeyim. Hala Sana ait hala Seninim.Tevbemi kabul et. Af duama icabet et.Ey Alim Rabbim, bilinenin bilinmeyenin,bilenin bilmeyenin yaratıcısı.Sen her şeyi bilensin. her şeyi gören ve işitensin. Benim niyetimi benden daha iyi bilirsin.Sen ki kaderleri yazan , yazgısı içine düşmüş kalpleri okuyansın, ben ki en fazla ve sadece Sana malumum.Mizacıma, hamuruma neler kattığını. Nedenimi nasılımı.Çamurdan bir bedenle ilahi nefes arasında durduğumu. Yaşanmış evvelim gibi yaşanmamış sonumu da Sen bilirsin.Sen. Beni bana emanet etmiştin.Ama ben. Emaneti koruyamadım.Beni affet.Ey Kelim, ey Kelimelerin Sahibi,Yaratan'ın ismi en büyük isim.Yaratılanda Yaratan'ın ismi.Senin isminin hatırına.Bana verdiğin isim aşkına . Benim adıma. Senin adına.Sen Kendi hatırına.Rabbim hoş gör beni,yarattığını.''Yaratanımdan ötürü'' beni bağışlaEy alimlerin Alimi. Zamanın Sahibi.Ey tevbekarların Tevvabı.Sen affı seversin. Rahman ve Rahim olan adınla, gaflete merhamet edersin.Bana verdiğin kelimlerden okuyorum ki Sen, Sen'den dönenlere bile geri dönerlerse gel, diyeceksin.Kıyas değl ümit. Beni de affet.Ben kendimi affetmesem bile Sen beni affet.Düştüm, düşmüşlüğüm kimsenin değil benim yanılgımın eseriDüştüm.Düşenin dostu ALLAH.Tut elimden kaldır beni.Baki ALLAH,Rahman ALLAH,Sübhan ALLAH Nazan Bekiroğlu Tövbelerinizin bol olduğu bir Cuma olması dileğimle Hayırlı Cumalar...Kalp
Türkiye'mizin Değerini Bilelim...!!!Balık suyun içindeyken suyun kıymetini anlayamaz ya, bizlerde dünyanın en güzel yerinde olan ülkemizin değerini tam anlayamıyoruz.
Türkiye gibi bir yer yok, bir günde dört mevsimi birden yaşayabiliyorsunuz. Türk insanı gibi cömert, Türk insanı gibi merhametli, Türk insanı gibi güler yüzlü başka bir millet bulamasınız. Türk insanının evine yabancı bir misafiri gelse maddi imkânları dar olsa bile o misafirini en güzel şekilde ağırlayıp güler yüzle uğurlamasını bilir. İmkânları dar olsa da gönlü alabildiğine geniştir. İnsanlar anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metrekarelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını fark etmelidir. Henüz doğarken ‘dünya benim’ dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu ölürken de aynı avuçların ‘her şeyi bırakıp gidiyorum işte’ dercesine apaçık kaldığını fark edelim ve kefeninin cebinin olmadığını anlayalım. Türkiye düşmanları kendi topraklarımızda bile huzur içinde yaşamamıza tahammül edemiyor. Çok uzaklardan iç karışıklıklar çıkarıp bizi birbirimize kırdırmak istiyorlar. Kendi ülkelerinde bizi barındırmayı bırakın bize bir yudum su bile vermezler. Onun için herkes aklını başına toplasın. Türkiye’de kardeşi kardeşe düşman etmemek, Türkiye’nin gelişmesi adına herkes elinden ne geliyorsa onu yapsın. Dediğim gibi dünya haritası üzerinde gidilecek başka Türkiye yok. Ecdadımız 600 sene dünyayı yönetirken onlara ne zulüm yapmış, nede aç bırakmıştır. Bizlerde onların torunları olarak aynı şeyi yapıyoruz. Orta Doğu ülkelerindeki çıkan savaşlar yüzünden can korkusuyla kaçanların birçoğu onları aç açık bırakmayacağımızı iyi bildikleri için Türkiye’ye sığındılar. Etraflarında o kadar Arap ülkesi varken hiçbiri oralara gitmiyor. Çünkü Türkiye’den başkasına güvenmiyorlar. Onların, Türkiye gibi bir komşuları varda geliyorlar. Allah korusun bir düşünün bakalım aynı şeyler Türkiye de olsa biz nereye gideriz? Hangi ülke bizi kabul eder ? BAŞKA TÜRKİYE YOK DEĞERİNİ KIYMETİNİ BİLELİM.... .
Re: Dünya Emekçi Kadınlar Günü...Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun... Emeğinize sağlık...
Dünya Emekçi Kadınlar Günü...8 Mart'a Girmişken Bilin İstedim Dünya Kadınlar Günü DEĞİL, Dünya Emekçi Kadınlar Günü !!Hani Öyle Eril Eril Konuşmayın Diye ..Neden 8 Mart Dünya Emekçiler Kadın Günü :8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde Cotton tekstil fabrikasında 40.000 dokuma işçisi 16 saatlik iş gününün 10 saate indirilmesi ve ücretlerin yükseltilmesi talepleriyle greve başladı.Ancak polisin her zamanki gibi işçilere saldırması ve işçileri fabrikaya kilitlemesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçmaması üzerine tam 129 kadın işçi katledildi !Devam eden yıllarda Klara Zetkin editörlüğünde 2.Enternasyonel'e bağlı olarak gerçekleşen "İkinci Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansında " -Kadın işçilere 8 saatlik çalışma süresi talebi -Hamile kadınlara doğumdan önce 8 haftalık doğum izni talebi -Emziren kadınlara süt izni -12 yaşından küçük çocukların çalıştırılmasınin yasaklanmasıVe Kadınlara Oy Hakkı talebi bu konferansta karara bağlandı.Yine 1917 yılında Çarlik Rusya takvimine göre 23 Şubat bugün kullandığımız takvime göre 8 Mart 1917'de Petrograd'li tekstil işçilerinin yukardaki talepler doğrultusunda grev ve direnişler yapilarak Şubat Devrimini baslatmistir.İşte bu gelişmeler ve önceki yıllardan 1921 yılına kadar olan kadın emek mücadelesini yürütmek ve sürdürmek adına 8 Mart'i Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü ilan ederek mücadeleyi ateşleyen tekstil işçilerine ithaf edildi.Hani o sosyal haklarınız var ya işte onlar gökten zembille inmedi Emekçi Kadınların Onurlu Mücadelesi ile kazanıldı hem de canlarını ortaya koyarak canlarını yitirerek kazandılar !!!O yüzden 8 Mart kutsal anneler itaatkar kadınlar edepli kızlar için değil tüm bu hastalıklı fikirleri yıkmak için var.
ÇÜNKÜ BİZ İNSANOĞLUYUZ!ÇÜNKÜ BİZ İNSANOĞLUYUZ
Ne istediğimizi bilmeyiz çoğu zaman Babanın, tabutunu taşırken anlarız kıymetini Sevgiliyi elden gidene kadar sevemeyiz Mutluluk dibimizdedir kör olur göremeyiz. Biz insanoğluyuz!Rüyaya dost'dan daha fazla inanırız Bardak kırar gibi kalp kırar Doğruluk gün gibi ortadayken Yalanı arar bulmak için kıvranırız Biz insanoğluyuz!Gerçekten seveni nerdeyse döveriz Eğer kaçarsa nefret eden mutlaka yetişiriz Derdi varsa birinin, en uzağına gider İyi gününde, ondandaha fazla güleriz Biz insanoğluyuz!Anayı ölümüne yakın hatırlarız Paraya her şeyden daha fazla aşığız Ümitlerimiz daha yeşermeden koparır Sevgimizi gösteremez herkesten sakınırız Biz insanoğluyuz!Kötünün niyetini, iyinin şevkatini Ecel kapısı çalana kadar anlamayız Yardımı her şeyden çok bekler Küfrü ağızdan asla atmayız Biz insanoğluyuz!Rahatlığın en yücesi hep hayalimiz Darlıktan ders almak en zor işimiz Burnumuz kanasa isyan eder Kuru ekmek, zeytine şükretmeyiz ÇÜNKÜ BİZ İNSANOĞLUYUZ! .. Atalay Demirci Kalp
Ne hale geldik böyle... Buda bir gerçek...
Ne hale geldik Milletçe... Bu Vatanı sağcı ,solcu olsun Kürt ,Alevi olsun bölemeyeceksiniz daha fazla.... Herkes bi sussa artık ya!!!yorulmadınız mı hep aynı şeyi düşünüp aynı şeyi söylemekten? Herkes sadece bi işine baksa kısada olsa bi süreliğine.. Herkes düşünceleriini içinde tutup sadece izlese.. ilk görünenin hatta bazen tüm görünenin bile bilmek için yeterli olmadığını anlasa bi herkes...Herkes kendi düşündüğünün tek gerçek olduğuna inanmasa artık...Bi bilsek bazen ne yaparsak yapalım doğru bilgiye ulaşamayacağımızı bazen doğrunun tek olmadığını...Aslında belki herkes aynı şeyi söylüyordur ama gürültüden kimse kimseyi duymuyordur!! Hadi bi susalım hep beraber azıcıkkk 1 2 3 tıp!! Kalp
Ezberbozan TÜRKİYE...!!Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en kısa darbesi, Ezberbozan; TÜRKİYE..!!ALLAH’IN İZNİYLE 6 SAATTE DARBECİ PAKETLENİR!!
Bu millete, ferasetine, cesaretine, sabrına kurban! Allah fitne çıkaranın fitnesini başına geçirsin!!Amin.
TüRKiYE CUMHURiYETiM...!!!Allah birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainlere fırsat vermesin..Kahraman Mehmetçiğin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin, fedakar güvenlik güçlerimizin verdiği mücadeleye destek olmak herkesin boynunun borcudur. Bu ülkenin bölünmesine parçalanmasına asla müsaade etmeyeceğiz.Arkalarına aldıkları dış güçlerle bölücülerin giriştikleri kanlı kalleş saldırılarla ülkemizi bölmeleri asla mümkün değildir.. Arkalarındaki iç ve dış destekler ne kadar fazla olursa olsun, sonucu değiştiremeyecektir.Evet, bu ülkeyi asla bölemeyecekler. Zira bu memleket benzeri sayısız ihanetler gördü ama her seferinde her türlü tezgâhı bozmasını bildi..Ne diyor Mehmet Akif..“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda..Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.”Sözün bittiği yerdir bu cümleler...!!!
ÇOK DAHA GÜZEL'dir :)Bir yaşında olmak NE GÜZEL!Evin içinde pıtır,pıtır yürürsün. Düşersin, kalkarsın, yine düşersin, hiç bıkmadan denersin.Kendi başına yürüdüğün için çok mutlusundur ve seni izleyenlerde mutludur..Sevinç çığlıkları atarak yanından geçersin anne babanın.Canın isterse durup sarılır, kendini sevdirirsin.Mutlu olmak için büyük olaylar olmasına gerek yok. Kendi başardıkların mutlu etmeye yetiyor.Bir yaşında olmak NE GÜZEL!Keşke hep böyle kalsak!Ama zaman geçtikçe, büyüdükçe, mutlu olmak için gerekli olan nedenler artacak.Hangimiz yürüyebildiğimiz için hálá sevinç çığlıkları atıyoruz ki?Bu mutluluğu hissedebilmek için önce uzun bir süre yürüme yeteneğimizi kaybetmemiz lazım ki...Bir yaşında yemeği avuçlarıyla yiyebilir insan...Zevkle domates sosunu ağzına yüzüne bulaştırabilir.Keyifle yemek yerken ne etrafın nasıl battığı önemlidir, ne de ellerin yapış yapış olması..NE GÜZEL'dir anne babanın keyifle seni seyretmeleri.Yemek, kaşığın üzerinde durmamakta ısrar mı ediyor, sorun değil! Hemen kaşık bırakılır ve ellere geçilir. Hem de zevkle kendi başına yemenin verdiği mutlulukla.Bir yaşında olmak NE GÜZEL!Yolda hiç tanımadığın birisine gülümseyebilirsin... Kim ne düşünür, ne der endişesi olmadan gidip birisine saçını okşatabilirsin... Elindeki oyuncağı tanımadığın birisine uzatıp sana baktı, güldü diye mutlu olabilirsin...Giymeye çalıstıgın çoraplar ayakkabılar, yarım yarım konusmalar....NE GÜZEL'dir annenin seni izleyip mutlu olması...Odadan çıkıp tekrar gelen birilerini alkışlayıp sevinç gösterisi yaparsın, diş fırçalamak, banyo yapmak, yürümek, yemek yemek mutlu eder seni ve anne babanı ...Ne güzel bir yaşında olmak!Ne kadar kolay mutlu olmak!( Tabiki 35 yaşında olmak ve anne olmak ÇOK DAHA GÜZEL'dir )
BU KAVGANIZIN ANLAMI NEDünyanın bütün renkleri bir gün bir araya toplanmışlar ve hangi rengin en önemli en özel olduğunu tartışmaya başlamışlar: Yeşil demiş ki: “Elbette en önemli renk benim..ben hayatin ve umudunrengiyim.. çimenler, ağaçlar, yapraklar için seçilmişim.. Şöyle bir yeryüzüne bakin, her taraf benim rengimle kaplı...” Mavi hemen atılmış: “Sen sadece yeryüzünün rengisin. Ya ben? Ben hem gökyüzünün hem denizin rengiyim. Gökyüzünün mavisi insanlara huzur verir ve huzur olmadan siz hiçbir ise yaramazsınız” Sarı söz almış: “Siz dalga mı geçiyorsunuz ?Ben bu dünyaya sıcaklık veren rengim..güneşin rengiyim.. Ben olmazsam soğuktan donarsınız hepiniz” Turuncu onun sözünü kesmiş: “Ya ben? Ben sağlık ve direncin rengiyim..insan yaşamı için gerekli vitaminler hep benim rengimdebulunur.. portakalı,havucu düşünün.. Ben pek ortalarda görünen bir renk olmayabilirim ama güneş doğarken ve batarken gökyüzüne o güzel rengi veren de benim unutmayın” Kırmızı daha fazla dayanamamış: “ Ben hepinizden üstünüm! Ben kan rengiyim! Kan olmadan hayat olur mu?! Ben tehlike ve cesaretin rengiyim! Savaşın ve ateşin rengiyim!! Aşkın ve tutkunun rengiyim!Bensiz bu dünya bomboş olurdu!!!” Mor ayağa kalkmış: “Hepinizden üstün benim.. ben asalet ve gücün rengiyim.Bütün krallar,liderler beni seçmişlerdir..ben otorite ve bilgeliğin rengiyim, insanlar beni sorgulamaz..dinler ve itaat ederler” Bütün renkler hep bir ağızdan kavgaya tutuşmuşlar... Her biri diğerini itip kakıyor “en büyük benim” diyormuş... derken.. bir anda şimşekler çakmış, ve yağmur damlacıkları gökten düşmeye başlamış... bütün renkler neye uğradıklarını şaşırmış, korkuyla birbirlerine sarılmışlar.. Ve Yağmur’un sesi duyulmuş... “Sizi aptal renkler..BU KAVGANIZIN ANLAMI NE ,bu üstünlük çabanız neden? Siz bilmiyor musunuz ki her biriniz farklı bir görev için yaratıldınız, birbirinizden farklısınız ve her biriniz kendinize özelsiniz... simdi el ele tutusun ve bana gelin” Renkler bunun üzerine kendilerinden çok utanmışlar.. el ele tutuşup birlikte gökyüzüne havalanmışlar ve bir yay seklini almışlar.. Yağmur onlara “bundan böyle demiş..” her yağmur yağdığında siz birleşip bir renk cümbüşü halinde gökyüzünden yeryüzüne uzanacaksınız, ve insanlar sizi gördükçe huzur duyacaklar, güç bulacaklar..insanlara yarınlar için umut olacaksınız.....gökyüzünü bir kuşak gibi saracaksınız ve size Gökkuşağı diyecekler.. Anlaştık mı?” Bu yüzden ne zaman dünyamız yağmurla yıkansa, ardından gökyüzünde Gökkuşağı belirir...
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun...!!!Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...
Kurban Bayramınız mübarek olsun
Re: logın aldım dun hala onaylanmamıs okadar zormu yaff onaySelam onaylama diye bir durum yok ki burda niki alıp hemen girebiliyorsunuz ama bazı tarayıcalarla girilmiyor buraya..Mozilla Firefox yada Internet Explorer le giriniz.. (Admin değilim bu arada ben, sadece yardımcı olmak istedim )
29 EKiM CUMHURiYET BAYRAMIMIZCumhuriyet Türk tarihinde kazanılmış belki de en büyük edinimdir. Cumhuriyet binlerce yıllık Türk tarihinde görülmemiş bir olgu bir hareket bir devrimdir. Bu sebeple çok değerli ve öncelikli korunması gereken hazinemizdir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde kazanmış oldukları Kurtuluş Savaşı sonrası hiç vakit kaybetmeden ilan ettikleri Cumhuriyet sayesinde şu anda yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılarak bağnazlıktan uzak bilimin ve aklın ışığında bir biçimde yönetilen bir ülkeye sahip olduk. Düşünsenize Cumhuriyetin olmadığı ya da Cumhuriyetin getirdiği kazanımların olmadığı bir Türkiye… Kabus gibi kadınların hiç bir haklarının olmadığı eğitimin çağdaş olmadığı, aynen ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi gücün tek bir ailenin ya da ne olduğu belirsiz bir güçte olduğu bir ülke. Okurken bile insan kendini kötü hissediyor. Özellikle son dönemde sınır komşularımızın yaşamış oldukları karışıklarının temelinde yatan ana sebep Cumhuriyet gibi bir kültürlerinin, geçmişlerinin olmamasından kaynaklanmaktadır. Hak ve hürriyetin toplum içerisinde eşit olarak dağıtılmadığı hemen hemen hiç bir ülke uzun süre iç karışıklıklar yaşamadan duramayacaktır. Cumhuriyet bizlere kardeşçe yaşamanın anahtarını vermiştir. Bu anahtarı kaybettiğimiz vakit aynen komşu ülkelerde olduğu gibi muazzam karışıklar yaşamaya mahkum kalacağız. Bu sebeple Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliği bu emanete her zaman ne pahasına olursa olsun sahip çıkmalıdır. Cumhuriyet rejiminin değiştirmeye çalışacak güç odakları hangi makamı işgal ederse etsin Cumhuriyet bir kişi ya da grubun değil Türk milletine ait olduğu için ayakta kalmak zorundadır ve o şekilde kalacaktır… Bu ülke toprakları asla ama asla Cumhuriyetin kazanımlarından vazgeçmeyecektir…!!!
Atamızı Anıyoruz...Arıyoruz...10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma
57 yıllık yaşama 11 savaş24 madalya7 nişan13 kitap1 ülkeMilyonlarca özgür insan sığdıranVe Türkün kurtulan gururuBir liderden daha fazlası...Saat 9:05..Siren sesi.Kalbe ağır gelen bir sızı.Gözlere hücum eden yaş.. Atamızı Anıyoruz ,Arıyoruz..Rahmetle.. Ben Atatürk'çüyüm gururla söylüyorum tapmıyorum,minnet duyuyorum .Bizlere bıraktıklarını unutan nankörlerden hatta ve hatta senden nefret edenlerden değilim şükrediyorum...Ruhun şad olsun Atam... Kalp
Habersiz geleceksin bir gün biliyorum...Habersiz geleceksin bir gün biliyorum
Kapımı çalmadan gireceksin içeri. Elimde işim,ocakta aşım,gözümde yaşıma bakmadan geleceksin. Ne haber vereceksin,ne davet edilmeyi bekleyeceksin…Dünya halen içimdeyken, heveslerim zirvedeyken, hiç bir işim bitmemişken geleceksin. Hazırlığım yok, umutlarım çokken, belki aç belki tokken geleceksin…“Biraz bekle”,”biraz dur”,”biraz geç kal” diyemeden, bir şeyler alamadan yanıma, yalnız kalınca bir kabirde neler gerekir? Onları dolduramadan valize, kimseyle vedalaşmadan, son taksitleri yatıramadan…Oğlumu son kez göremeden, kızımı öpemeden, son sözlerimi diyemeden geleceksin.İzin bile almadan, ”müsaitmisin” diye sormadan, yaşa başa bakmadan, son lokmayı yutmadan geleceksin.Anaları evlatsız, evlatları anasız, yiğitleri yarsız bırakansın sen. Gülüşleri yarım, sızıları derin bırakansın sen. Her yeni ölümle hayatın yalanlığını anlatansın sen.Kapıyı en çok çalan ama hiç beklenmeyensin. Davetliler arasında bulunmayansın. En çok görünen fakat hiç hatırlanmayansın.Hayallerim sensiz, planlarım sensiz, sensiz kalemim kağıdım, sensiz ekmeğim aşım…Biliyorum habersiz geleceksin birgün. Her şeye rağmen, tüm unutulmuşluklara, tüm aldanmışlıklara rağmen geleceksin. Yarım olan, tam olan neyim varsa alıp gideceksin.Kimseye bildirmeden en sessiz halinle geleceksin; ama giderken nice fırtınalar bırakacaksın ardında…Ansızın geleceksin bir gün,En güzel azalarımı çürütmek için, en tatlı varlığımı eritmek için geleceksin.Yanıma yalnızlığı vererek, bütün pişmanlıkları önüme sererek geleceksin… O ansızın, habersiz gelecek olanın şu an geldiğini düşün...Ve kalbini kırmaman gerekenleri düşün...Ve tüm sevdiklerimizden ayrılacağını düşün. ..Hesabını veremeyeceğimiz, yaptığımız veya yapmayı planladığımız iyi veya kötülükleri düşün...Ve Rabbimizin bize yapmamızı emrettiğini ne kadar yaptım...Ve Rabbimizin yasaklarından ne kadar sakındım...DE VE DÜŞÜN ... Hadi herşey için geç değil..Hayatına yeni bir yön,hayır ve güzelliklere bir fırsat daha ver..Kendine bir fırsat ver...Bismillah diyerek başla...Yeniden merhaba de hayata,sevdiklerine...Hayatı verenin rızasını kazanmak için..Rabbim pişman olmayacağımız bir ölüm nasip etsin. Bizden razı olduğunda Ona kavuşmayı lütfetsin.Amin... Ah be hayat;16.cüz gibi zor olsanda,17.cüzde rahatlatıyorsun.19.cüz gibi karışık olsanda bana bi yerde tanıdık geliyorsun.Yusuf Sûresi gibi telaffuz edemiyorum ama bazenRahman Sûresi gibi eğlenceli oluyorsun.Rabbim Bakara Sûresi gibi uzat ömrümüzü amaFatiha kadar öz olsun... Amin Kalp
Çay deyip geçme !Her çayın demi ve tadı aynı değildir
Çay diyip geçme ! Her çay, aynı demde, aynı tat da, aynı kıvamda olmaz . . .!Kederliysen eğer ; şekerle doldursanda bardağını, tatlanmaz ! Senin için acıdır bir kere...Bazen , bir deniz kıyısında içilen çay , huzurdur, birini özlemek , beklemek kadar anlamlıdır...Çayın tadı ve yosun kokusu birbirine karışırken , dalga sesleri de tatlı bir melodi gibi gelir . . .!Yalnızlık duygusu verir bazen , balkonunda yada bahçende içtiğin çay...Yalnızsındır ama için kalabalıktır...Çay, demini döker bardağa, sen de özlemini . . .!Coşkudur, sevinçtir bazen arkadaşlarla içilen çay...Şeker katmasan da tatlıdır, keyiftir . . .!Sevgi dir , babanla, annenle, ailenle içtiğin çay...Farklı gelir tadı da ....Demi de . . .!Aşk tır bazen, sevdiğinle içtiğin...Demi de boldur , sevgisi, tutkusu da . . .! Özgür hissettirir bazen , özlem duyduğun özgürlükse . Ciddiyettir verdiği tat , bir toplantıdaysan eğer . . .!Sözün özü yani ; her çayın demi ve tadı aynı değildir....! Hayat ın neresinde içtiğine göre değişkendir . . .! Çayın'da derdi var dedi Adam...Ateşler içinde yandığına göre,Unutulduğunda soğuduğuna göre,Bekleye bekleye acıdığına göre,Var bir derdi...! Kalp
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|