4 sonuç bulundu
4 sonuç bulundu • 1 sayfadan 1. sayfa
Re: Kimseye Seni Seviyorum Demeyin...Sevmek Sevildiğini hissedebilmek, Sevmek; Sende onu, sevdiğini söyleyebilmektir!.. Sevmek; Yaşamın her anında onu düşünebilmek, Sevmek; Sahip olunsun olunmasın, sevebilmektir!.. Sevmek; Hep beklentisiz olabilmek, Sevmek; Her şeyi ama her şeyi, karşılıksız verebilmektir!.. Sevmek; Çağrılmadan yanına gidebilmek, Sevmek; Çoğu zaman ağlanacak hâle bile gülebilmektir!.. Sevmek; Cepteki son metelikle alınmış simidi ikiye bölebilmek, Sevmek; Gerekirse sevilenin uğruna ölebilmektir!.. Sevmek; “Delilerle sır boncuğu dizebilmek” Sevmek; Her çirkinlikte bile bir güzellik görebilmektir!.. Sevmek; Köroğlu’ nun kır atına binmek, Sevmek; Dünyaya kafa tutabilmektir!.. Sevmek; Kâh bulutların üzerinde gezinmek, Sevmek; Kâh yeryüzünde sürünmektir!.. Sevmek; “Yetti gayrı” dememek, Sevmek; Yorulmak nedir, usanmak nedir bilmemektir!.. Sevmek; Aşkın nârında yanabilmek, Sevmek; Yandıkça “İnsan” olunduğunun farkına varabilmektir!.. Sevmek; Gerektiğinde nefsine “Dur” diyebilmek, Sevmek; Her şeyden önce gururunu yenebilmektir!.. Sevmek; Her karara saygı gösterebilmek, Sevmek; Neden ne olursa olsun, kin beslememek, nefret etmemektir!.. Sevmek; İncinsen de, kırılsan da asla küsmemek, Sevmek; Sanki hiçbir şey olmamışçasına, çarpıp gittiğin kapıdan dönebilmektir!.. Sevmek; Konuşmadan anlaşabilmek, Sevmek; Soğuk kış gününde paylaşabilmektir bir tek gocuğu, Sevmek; Nefes alabilmek,Velhâsılı sevmek; Yaşatabilmektir içindeki çocuğu!..
Re: Yaşamdan kaçırdıklarımız..Ne mutlu, ne kadar yalnız olsa da
Bugünü kendisinin kabul edene Ve güvenerek kendine, ‘Yarın ne kadar kötü olursa olsun, Bugünü yaşadım ya!’ diyebilene. ’’ Bu satırlar hayata karşı bir meydan okuma, o anın değerini bilme, yaşamın hakkını verme değil mi sizce de? Yarınla ilgili tüm endişeleri, olabilecek tüm olumsuzlukları bugünün hakkını vererek, cesaretle göğüsleyebilmek… Hangimiz yapabiliyoruz ki bunu yeterince, yeri ve zamanı geldiğinde? Elbette her yeni gün sürprizlere gebe. Ama yarın olacakları şimdiden dert ederek bugünü yok saymak, hayata karşı yapılacak en büyük ihanet. Yarın aslında çok uzak bize. Bugünün değerini bilenler içinse yarın bir başka bugün olmalı. ‘’Yarın usulca ilerler, kördür daha gözleri’’ onu görünür kılmak, ondan çoşkulu bir bugün yaratmak bizim elimizde. Özdemir Asaf’ın çok sevdiğim ömür şiiri der ki; ‘’ Ömür dediğin üç gündür. Dün geldi geçti, yarın meçhuldur. O halde ömür dediğin Bir gündür, o da bugündür.’’ Yaşamak ve bugünü yaşadım ya diyebilmek cesaret ister. Ve bu cesareti yaratmak, az sayıdaki insanlara kendinizi de katabilmek sadece sizin elinizde. Unutmayın BUGÜN, şu AN, şu dakika çok değerli ve YAŞADIĞIMIZ ANIN EN GÜZEL HEDİYESİ. Ustam Yüreğine sağlık..
Re: Yaşamdan kaçırdıklarımız.."Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer;Hastayken yatağa girer dinlenirdim.Ben olmadığım zaman her şeykötüye gidecek diye düşünmezdim.....Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım..... Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim..Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile dahaçok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim..Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer.Yerler leke olacak diye korkmazdım.. Bana gençliğinianlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım..Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım..Saçım bozulmasın diye,arabanın camının açılmasını önlemezdim..Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum..TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çokağlar ve gülerdim.. Ömür boyu garantilidir denilenhiçbir şeyi satın almazdım..Hamileliğimin bir an önce sona erip,doğum yapmayı dilemek yerine,hamile olduğum her anın tadını çıkarırve içimde bir canlı yaratmanın ne kadarharika olduğunu fark ederdim..Bu o kadar nadir bir olay ki..Mucize gibi bir şey..Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla"Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim..Onlara daha çok "seni seviyorum",ondan da daha çok "özür dilerim" derdim..Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey;her dakikasını değerlendirmek olurdu..Dikkatle bak.. Gerçekten gör.. Yaşa.. Vazgeçme..Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç..Bana benzemeyenler, benden daha çok şeyesahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi..Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım..Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusalher şey için şükredin..Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor..Umarım her gününüzü değerlendirirsiniz.." Canım ellerine sağlık...
Yaşamdan kaçırdıklarımız..İnsanların yaşamları boyunca hiçbir şeye yeterli zamanları olmaz. Hayatlarını yoluna koymak ve yürütmekle o kadar meşgul olurlar ki; her şey yoluna girdiğinde biraz değil çok geç kaldıklarını, zamanın acımasızca geçtiğini ancak fark ederler. Bir de bakarlar ki hayat ellerinin arasından akıp gitmiş bir su misali. Saçlarda beyazlıklar belirginleşmiş, zamanın derin izleri etkisini göstermeye başlamış. Maalesef genç kalan ruhumuza inat bedenimiz eski günlerimizdeki gibi değildir artık. Kendimizle ilgili pek çok şeyi kaçırdığımızı düşünürken, doktorumuz sağlığımızla ilgili endişelerinden söz ederek bizi gerçeklerle bir kez daha yüzleştirir. İşte o zaman durur; bir an için geçmişe, yaptıklarımıza, erteleyip yapamadıklarımıza, hala sıcacık duran hayallerimize bakar ve bir karar vermek zorunda olduğumuzu anlarız. Ya bir süre için mola verir, saatler yetmeyen, bizsiz bir gün bile idare edilemeyeceğini sandığımız işimizi rölantiye alıp daha sağlıklı düşünmek adına bir yerlere kaçarız. Böylece biraz soluklanırken hayallerimizi, amacımızı ve bundan sonrasında yapmak istediklerimizi yeniden planlarız. Ya da hiç soluklanmadan kaldığımız yerden aynı hızla ve tempoda devam eder; yapamadıklarımıza zaman zaman hayıflanarak ömrümüzü tüketmeye devam ederiz. İçimizde bir şeyler kıpırdandığında,kendimizle ilgili ilk sorgulamalar başladığında seçim tamamen bize ait. Hayatımızın daha anlamlı, daha yaşanabilir hale gelmesi için yapılacak şeyler sadece tek bir adımla başlayacak ve gerisi çağlayarak devam edecek. Hayallerimizi bir bir gerçekleştirdikçe nefes aldığımızı hissederek, yaşadığımızı duyumsayacağız. Hayatın bize şans getirmesini beklemek yerine şansımızı kendimiz yaratı, rutin giden yaşantımızı renklendirebiliriz. Düşüncelerimizde hayallerimizle hazırlıklar yapar, önümüze çıkan fırsatları fark ederek değerlendirmesini bilirsek yaşantımız sihirli bir değnek değmişcesine değişecektir buna inanın. İstememiz, gerçekten inanmamız bunun için yeterli. İlk adım mı? Bu satırları okuduğunuzda içinizde bir şeyler kıpırdadıysa o ilk adımı çoktan attınız bile. Gerisi size kalmış. Haydi rast gele.
SanalKahve © Copyright 2007 - 2014 Tüm Hakları Saklıdır.
|