Sistem saati: Per Ekm 16, 2025 6:45 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Ve Artık MUTLULUK ..

Ve Artık MUTLULUK Kokan GÜLÜŞLERİM Yok Yüzümde...
Bir YORGUNLUK Taa İçimde...
Vazgeçmişliklerim Var Vazgeçemesem de...
Kaderden Bir BEKLEYİŞ Olmayacağını Bile Bile...
Ama Yinede ''ÜMİTLENİYOR'' İnsan İşte...
Anlamıyor ki YÜREK ...
Söz Geçmiyor Ne ''KALBE Nede KADERE.

Read more : Ve Artık MUTLULUK .. | Gösterim : 937 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Teoman&Şebnem Ferah

Read more : Teoman&Şebnem Ferah | Gösterim : 967 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

KomikSeyLer...

Read more : KomikSeyLer... | Gösterim : 5191 | Cevaplar : 9 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Hadis Naklederken Lütfen Dikkat

Yazılarımı okuyanlar bilir, yazdığım yazılarımın bir kısmının konusunu, özellikle bana verilen cevaplar oluşturur. Böylece güncel konuları gündeme getirerek, doğru zannedilen yanlışları konuşup tartışarak, üzerinde düşünülmesine vesile olmaktır amacım. Yine bir yazıma cevap verme nezaketini gösteren kardeşimizin, bana verdiği cevabın bir bölümünü önce yazmak ve daha sonra üzerinde konuşmak istiyorum.

(Vahyin önem ve önceliğini anlatırken hadis-i şeriflere o kadar rijit yaklaşıyorsunuz ki insanlar sizin ifadelerinizden sizi hadis düşmanı sanmaları gayet doğal. Tek bir cümle ...

Read more : Hadis Naklederken Lütfen Dikkat | Gösterim : 799 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

İyi bir Müslüman......

İyi bir Müslüman” dediğimizde ne anlıyoruz?

Dünya çapında, Medyanın gücü (!) sayesinde,  Müslüman’ın kimliği günümüzde sadece olumsuz  “kişiler-olaylar” üzerinden algılanılmaya ve tanıtılmaya çalışıldığı için,  örnek bir Müslüman olmanın önemini tam olarak idrak etmezsek bizde tekelci-çıkarcı çevrelerin tuzağına düşmüş oluruz.  Bilinçli bir şekilde, Müslüman kimliği, savaşçı/katil, kin/nefret dolu, merhametsiz, akılsız, cahil/ ne dediğini neye inandığını bilmeyen, atam- hocam-şeyhim vs. öyle diyor diye ...

Read more : İyi bir Müslüman...... | Gösterim : 1978 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

SEZEN AKSU-TANRI İSTEMEZSE

“Sakınılan göze çöp batar!” der eskiler. Öyledir gerçekten. Kaybetmekten korktuğunuz için daha çabuk kaybettikleriniz vardır. Elinizde sıkıca tutarken, avuçlarınızın arasından kayıp gidiveren... Niye gittiğini anlayamadığınız, giderken “Dur!” diyemedikleriniz vardır...

Kalbi kırılmış bir insanla konuşmak dikkat ister...
Hangi cümle ...

Read more : SEZEN AKSU-TANRI İSTEMEZSE | Gösterim : 1626 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve Batak

Bazı Aşklar Aşka İhanettir...

Güzellik, bakmayı bilen gözdedir sevgilim. Artık kendime layık olanı seçebiliyorum sayende. Bir insanın gözlerine bakıp, kalbini görebiliyorum her seferinde. Eskisi gibi değilim. Neden mi senden çok daha öndeyim? Herkesin dünyası kendi gördüğü kadardır sevgilim. Sen önüne bakarken, ben uzakları ezberledim. Sen olup bitenlerle ilgilenirken, ben olmayanın izindeydim.

Çivi çiviyi sökermiş, yalnızlığı kanatan hüzünlü şarkılar, yalnızlığa iyi gelirmiş. ...

Read more : Bazı Aşklar Aşka İhanettir... | Gösterim : 942 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Bir dil...

-Bir dil…

Farklı bir dil bulmalıyız. Ağrılarımızı anlatabilecek, susmalarımıza ses olabilen yani… Ünlemleri, noktaları, vurguları içerimizdekileri en doğallığıyla sunacak farklı bir dil. Her türlü kirletilmişliğin çevremizi çepeçevre sardığı bir zamanda, Sukutumuza sahip çıkan, bize bizi anlatan, farklı bir dilimiz olmalı. Kelimelerimizi yormayan, İçimize iyi gelen işte, İnsanın, “gözlerinin içine bakar” gibi. Susmalarımızı en doğallığıyla seslendiren farklı bir dil. Bir dil bulmalıyız bizi anlatan Sade olmalı İçten Bir de sessiz Bir dil…

Read more : Bir dil... | Gösterim : 1020 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Okey

AMA ÖNCE KENDİ İÇİNİZDEKİ ÇOCUĞA ÖĞRETİN

ÇOCUKLARINIZI İYİ YETİŞTİRİN...

Canı istemediği için çalışmadığında elektrikler kesikti demesin.Vazoyu kim kırdı dediğinizde ben kırdım diyebilsin. Sorumluluk almayı öğretin.Sadece kendi üzerine düşeni yapıp kenara çekilmemesi gerektiğini; her zaman her yerde her şeyden sorumlu olduğunu öğretin.

Birini ezmeden de yukarılara çıkabileceğini hatta bazen yukarılar denilen şeyin çıkılmasada olur bir yer olduğunu öğretin.

Kızlarınızı iyi yetiştirin. Kendi kendilerine yetmeyi öğretin.

Namuslu olmanın yürekten gectiğini öğretin.

Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin.

Kıskanılmanın ...

Read more : AMA ÖNCE KENDİ İÇİNİZDEKİ ÇOCUĞA ÖĞRETİN | Gösterim : 1365 | Cevaplar : 1 | Forum : SanalKahve 101 Okey

Sen gittin izin kaldı...

Mutluluğun nağmelerini duydum bir an sanki
Kaldırımlara düşen yağmur damlalarıyla
Baykuşlara konak oldu virane gönlüm
Lütfuna müptela olduğum aklım Sende kaldı

Yeryüzünde bir mecnun gibi boynu bükük
...

Read more : Sen gittin izin kaldı... | Gösterim : 997 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4