Sistem saati: Pzr Ekm 19, 2025 10:41 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Anne ve Baba ilk öğretmenlerimiz...

İnsanın anne babası, çocuğunun güzel bir ahlak kazanabilmesine yardımcı olacak ilk öğretmenlerdir. Onlar, çocuklarının kendisine ve toplumdaki insanlara yararlı bir insan olabilmesi için büyük çaba harcarlar. Yıllar boyu bu amaçla maddi manevi pek çok özveride bulunurlar. İnsan da, anne babasının verdikleri emeği takdir etmeli ve bu özveriye sevgi, saygı ve hürmetle karşılık vermelidir.

Kuran’da inanan insanların bu konudaki sorumlulukları "Biz insana, anne ve babasına (karşı) güzelliği (ilke ...

Read more : Anne ve Baba ilk öğretmenlerimiz... | Gösterim : 6160 | Cevaplar : 7 | Forum : Dini Konular

YaLnış AnLaşıLmaLar...!!!

Net ve açık olmayan iletişimde her zaman yanlış anlaşılmalar sözkonusudur

Güven kriterinin göstergelerinde, referans dayanaklarında uyumlu olabilmek, aynı ölçülere sahip olmak, çok kolay da olmayabiliyor. Fedakarlık hoşgörünün, güven duygusunun harmanında olması gerektiği ağırlık kazanabiliyor.

Anlaşılmamak, insana en derin acılar ve ıstıraplar veren bir olgudur. İnsanın içinde kaynayan arzu ve istekleri, içinden geldiği gibi aktarmaya çalışması ve anlaşılamaması…
...

Read more : YaLnış AnLaşıLmaLar...!!! | Gösterim : 1801 | Cevaplar : 4 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Türkiye'miz

Açık söy­le­ye­yim, ben ar­tık Türk ka­dı­nı­nın tam bir tem­bel ol­du­ğu­na inan­ma­ya baş­la­dım. Bu ül­ke kal­kı­na­cak­sa nü­fu­sun ya­rı­sı ça­lış­ma­dan mı kal­kı­na­cak? Tek eli ol­ma­dan… Ha na­sıl olur? Ak­şam kriz­le ya­tar, sa­bah kriz­le kal­ka­rız. Kim­se ba­na sos­yal du­rum­lar­dan, iş­siz­lik­ten, ge­le­nek gö­re­nek al­gı­la­ma­sın­dan, bas­kı­dan bah­set­me­sin. Tür­ki­ye­’de ka­dın­la­rın iş­gü­cü­ne ka­tı­lı­mı 1955 yı­lın­da yüz­de 72 iken, 2008 yı­lı iti­ba­rıy­la yüz­de 30 ora­nı­na ge­ri­le­miş. He­sap tam tut­mu­yor çün­kü bü­yük ço­ğun­luk ka­yıt dı­şı ça­lı­şı­yor. Res­mi ka­yıt­lar ...

Read more : Türkiye'miz | Gösterim : 1084 | Cevaplar : 1 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Mutlu Olmak Ne Kolaymış Dostlar....

Son dönemde bana bir şeyler oldu dostlar, erdim ya da ereceğim sanırım! Hayatın, evrenin çok basit olan kurallarına uymayı öğrenme aşamasında; her şeyin nasıl da güzele doğru değiştiğine ben bile inanamıyorum. Eee öğrendiklerimi size anlatmazsam dayanabilir miyim?! Tabii ki hayır!

* Büyük laf konuşmamak lazımmış: Son dönemde kafama en çok sokmaya çalıştığım cümlelerden biri... Zira ne zaman büyük ...

Read more : Mutlu Olmak Ne Kolaymış Dostlar.... | Gösterim : 963 | Cevaplar : 1 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Türk Bilim Adamından Önemli Buluş

Oslo ve Harvard üniversitelerinde çalışmalar yapan Prof. Dr. Fahri Saatçioğlu, prostat kanserinde anahtar rol oynayan mekanizmayı bozacak bir yöntem geliştirerek farelerde prostat kanserini iyileştirmeyi başardıklarını bildirdi.

Oslo Üniversitesi’nde öğretim üyesi, Harvard Üniversitesi’nde de misafir araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Fahri Saatçioğlu ve ekibi farelerde prostat kanserini iyileştirmeyi başardı. Saatçioğlu’nun bu çalışması, dünyada biyoloji bilimleri konusunda önde gelen bilimsel dergilerden biri olan Proceedings ...
Read more : Türk Bilim Adamından Önemli Buluş | Gösterim : 1045 | Cevaplar : 2 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

İSTİKLAL MARŞIMIZ NASIL YAZILDI

Aralarına Mehmet Âkif'in de Burdur Mebusu olarak bulunduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920'de Ankara'da açıldı. Bu esnada Yunan ordusu da 15 Mayıs 1920'de İzmir'i işgal etmiş, ardından da Anadolu içlerine doğru ilerlemeye başlamıştı. Meclis, hiç vakit kaybetmeden aralarından seçtikleri Halk aydınlatma kurulu üyelerini Anadolu'ya gönderdi. Bunlar, halkı Milli Mücadele konusunda aydınlatmakla görevlendirilmişlerdi. Zira Anadolu'daki bozguncu faaliyetlerin önlenmesi ve düşmana karşı direnişin öneminin anlatılması en acil ...

Read more : İSTİKLAL MARŞIMIZ NASIL YAZILDI | Gösterim : 2168 | Cevaplar : 3 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Kimseye Seni Seviyorum Demeyin...

Sakın Kimseye.....

Lütfen. Kullanmayın artık bu sözü. Başka bir şey deyin birbirinize onun yerine. Duygularınıza daha denk düşen bir şey… Benim aklıma gelmiyor ama siz bulursunuz. Ne de olsa sizin duygularınız… ”Seni seviyorum” öyle ”Kendine iyi bak” gibi bir söz değildir. Laf olsun diye söylenen…
...
Read more : Kimseye Seni Seviyorum Demeyin... | Gösterim : 1861 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Ayçam

Read more : Ayçam | Gösterim : 1054 | Cevaplar : 1 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Umut......

O Yüce Gücün Hakimiyetine Kilitlenmektir

Hayata toz pembe bakmak değil bu.

Belki zor, belki zahmetli ama başka şey umutlu olmak, umutla bakmak, umudu taşımak yüreğinde.

Bu büyük gücü keşfettiği zaman artık karamsarlık diye bir kavramı bilmez kişi. Sıkılır bazı, daralır; fakat yine de güçlüdür, sıkıntılar sarmaz ...

Read more : Umut...... | Gösterim : 1568 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Yaşamdan kaçırdıklarımız..

İnsanların yaşamları boyunca hiçbir şeye yeterli zamanları olmaz. Hayatlarını yoluna koymak ve yürütmekle o kadar meşgul olurlar ki; her şey yoluna girdiğinde biraz değil çok geç kaldıklarını, zamanın acımasızca geçtiğini ancak fark ederler.

Bir de bakarlar ki hayat ellerinin arasından akıp gitmiş bir su misali. ...

Read more : Yaşamdan kaçırdıklarımız.. | Gösterim : 1660 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4