Sistem saati: Pzr Ekm 19, 2025 10:51 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Kur'an ın Tefsire Ve Tevile İhtiyacı Var mıdır

Günümüz İslam toplumlarında, Kur’an ayetlerini anlamaya çalışırken, bazı kaynaklardan istifade edilmesinin gerekli, zorunlu olduğu söylenir ve Kur’an ın tefsiri ve tevili dedikleri kaynaklara yönlendiriliriz.

Kur’an ın muhkem ayetlerinin, tek başına okunduğunda anlaşılamayacağı, bazı kişilerin ayetleri tefsir ve tevil etmesi gerektiği düşüncesi, çok yaygındır İslam toplumunda. Peki, bu düşünce doğru olabilir mi? Gelin birlikte, Kur’an ışığında araştıralım ve üzerinde düşünelim.

Önce Kur’an ayetlerini tefsir etme, ne anlama geliyor onu anlamaya çalışalım. Tefsir anlamı kapalı ...

Read more : Kur'an ın Tefsire Ve Tevile İhtiyacı Var mıdır | Gösterim : 599 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

sen mutlu ol ben ölürüm

aşkı ilk defa tadan bir gencsevdigine yemin eder......
...

Read more : sen mutlu ol ben ölürüm | Gösterim : 1224 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

BUDA YEŞİL EVRENDEKİ YÜREKİL CANLARIMA GELSİN

Astığım ama öldüremediğim sevdamın çığlıkları var bu gece odamda. Sana susamışlığımı gözyaşlarımla dindirmeye çalışırken; sende kendimi öldürüyorum sevdanı öldüremediğim için kendimde. Ve hazan mevsimi yaşanıyor gönlümde. Artık gözyaşı değil, kan akıyor kurumuş sevda topraklarına. Ne yapsam olmuyor, adın kazınmış beynime. ...

Read more : BUDA YEŞİL EVRENDEKİ YÜREKİL CANLARIMA GELSİN | Gösterim : 1173 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

SONSUZLUK

Sonsuz Bi Çokgen Gibidir Yüreğim...
...

Read more : SONSUZLUK | Gösterim : 887 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

BİR ANLATABİLSEM

Anlatabilsem keşke içimden GEÇENLERİ bir bir.Yüreğimde kopan FIRTINALARDAN başlasam. Ve iyiyim ben YALANLARIMLA devam etsem. Yediğim KAZIKLARI döksem ortalığa. Uğruna ömrümü verdiğim İNSANLARLA ve yenildiğim savaşlarla tamamlasam İTİRAFLARIMI. Ne kadar yorgun olduğumu HAYKIRSAM keşke. Geceleri sessizce yorganı başıma çekip AĞLAYIŞLARIMI ...

Read more : BİR ANLATABİLSEM | Gösterim : 856 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Günün Sözü...

Read more : Günün Sözü... | Gösterim : 630 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

SABIR...

Sabretmek… hayatımızın her evresinde karşımıza çıkan, bizi zaman zaman zorlayan bir duygu fırtınası...

Sabırla beklemenin, her ne olursa olsun sabretmenin aslında ne kadar doğru olduğunu bilsek de iş bunu ...

Read more : SABIR... | Gösterim : 2178 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

KADIN...

Kadını tanımlamak, bir yanıyla hem çok kolay, hem de çok zor aslında…

KADIN güzeldir, zerafeti ile göz doldurur.

KADIN güçlüdür, yeri gelir bir kaya misali sarsılmaz olur.

...
Read more : KADIN... | Gösterim : 1685 | Cevaplar : 3 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Müslüman Barış isteyen insandır....

“EY IMAN EDENLER! HEP BIRDEN BARIŞA GIRIN. ŞEYTANIN ADIMLARI ARDINA DÜŞMEYIN. ÇÜNKÜ O (ARANIZI AÇAN) APAÇIK BIR DÜŞMANDIR.” (BAKARA, 208)

Eğer insanlık tarihi bir cümleyle özetlenmek istenseydi, “kavga ve barışın tarihi” demek uygun olurdu. Tarih sayfalarını dolduran bütün çabaların, bütün mücadelelerin içinde bu ...

Read more : Müslüman Barış isteyen insandır.... | Gösterim : 3517 | Cevaplar : 8 | Forum : Dini Konular

Özcan Deniz - Hayat Arkadaşım

Benimle yaşlansana?
Kitap okurum, çay demler, şiir yazarım sana.
Ha birde, her sabah için şükrederim, sonra gözlerine bakar 'Amin' derim.
'Amin, bu günde gördüm seni, bu günde güzel geçecek demek ki..'
Ben herkes gibi değilde, duam gibi severim seni.
...

Read more : Özcan Deniz - Hayat Arkadaşım | Gösterim : 1816 | Cevaplar : 2 | Forum : SanalKahve Batak

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4