Sistem saati: Pzr Ekm 19, 2025 12:55 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Allah Aşkını Hissediyor musunuz?

Allah Aşkını Hissediyor musunuz? 

Mümin dünyaya Allah’a aşkla bağlanmak için gelir. Yalnızca O’na kul olmak, O’na şevkle ibadet etmek, içinde tutkulu aşkı hissetmek, Rabb’ine deli aşık olmak için gelir.

Mutluluk Allah sevgisiyle, Allah aşkıyla olur, bunun dışında kalpler tatmin olmaz, kurtuluş gerçekleşmez. İnsan yüzlerce yol dener ancak başka türlü mutlu olamaz. Yaşaması gereken, samimi Allah sevgisi ve gerçek Kuran ahlakıdır.

Aşık sevdiğini gücendirmekten, onun sevgisinin yok olmasından ...

Read more : Allah Aşkını Hissediyor musunuz? | Gösterim : 3097 | Cevaplar : 5 | Forum : Dini Konular

YaLan SözLer Üzerine Kısa Bir Yazı

Yalan, başkalarını aldatmaya yönelik söylenen bir takım sözlerdir. İnsanoğlu hayatı boyunca birtakım yalanlar söyler. Söylenen bütün yalanları kötü olarak nitelendiremeyiz. Özellikle bir insanın hayatını kurtarmak söz konusuysa ya da birini kırmamak için söyleniyorsa. Bu tür yalanlar halk arasında masum yalanlar olarak nitelendirilir.

Çocukluğun ilk dönemlerinde yalan söylemenin temelleri atılır. Çocuklar 7 yaşına geldiğinde bilinçli bir şekilde yalan söyleyebilmektedir. Genellikle yalana, dikkat çekmek, ilgi görmek ya da savunma ...

Read more : YaLan SözLer Üzerine Kısa Bir Yazı | Gösterim : 10180 | Cevaplar : 11 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Yüreğinize gül ekin...

Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Bahadıroğlu / Yeni Akit

Yüreğinize gül ekin

...

Read more : Yüreğinize gül ekin... | Gösterim : 3763 | Cevaplar : 10 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

ŞEVVAL AYININ FAZİLETİ

ŞEVVAL AYININ FAZİLETİ

ŞEVVAL AYININ FAZİLETİ

Ebu Eyyub el-Ensari’den rivayet edilen bir hadiste Resul-i Ekrem (s.a.v),

“Kim Ramazan ayında oruç tutar sonra da Şevval ayından altı gün oruç tutarsa bütün seneyi oruçlu geçirmiş gibi olur” buyurmuştur.

Âlimlerin geneli şevval ayında altı gün oruç tutmayı müstehap görmüşlerdir.

Bu ayda altı gün orucun ne şekilde tutulacağına dair üç görüş vardır

1-Altı gün orucu şevval ayının başında ...

Read more : ŞEVVAL AYININ FAZİLETİ | Gösterim : 1331 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

İLLEDE SEN...

Read more : İLLEDE SEN... | Gösterim : 2106 | Cevaplar : 3 | Forum : SanalKahve Batak

İslam Geleneğinde Sünnet Olma Konusu..

Bugün sizlerle, İslam dininde, erkeklerin sünnet olma konusunu Kur’ an dan ve diğer kutsal kitaplardan araştırarak, konuyu anlaşılır bir hale getirmeye çalışacağım.

Önce şunu söylemeliyim ki sünnet olmak, geleneklerimizin güzel törenlerinden birisidir bana göre. Devamında da hem fayda var, hem de sağlık açısından önemli olduğu görünüyor. Bu sözleri söylememdeki maksadım, aşağıda yazacaklarımın yanlış anlaşılmaması, tam aksine bazı gerçeklerin bilinip, ortaya çıkması adınadır. Yazdıklarım benim düşüncelerimdir, yalnız beni bağlar, bunu da belirtmek isterim.

...
Read more : İslam Geleneğinde Sünnet Olma Konusu.. | Gösterim : 1529 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

seni seviyorum özür dilerim.....

Özür dilerim ama seni sevmek zorundayım. Biliyorum, senden bir tane daha gelmeyecek bu dünyaya. Kızma ama yaşamak istiyorum en basitinden eğlenerek, çok gülerek… Herkes bir kez gelirmiş dünyaya ve ölmek de kadermiş. Her şeyi yaşayabilirmiş insanoğlu sevgiyi, hüznü, mutluluğu, ayrılığı… “neden ben” diye sormak çok saçma! Milyonlarca insan arasında sende buldum ruhumun diğer yarısını. Bütünleştim. Seni sevmekten keyif alıyorum. Herkese karşılıksız “selam” verebiliyorum. “nasılsınız” derken, bir karşılık beklemiyorum. ...

Read more : seni seviyorum özür dilerim..... | Gösterim : 3782 | Cevaplar : 9 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

SON BAKIŞ...

Aşk verdiğini geri almamaktır. Bu yüzden gerçek sevenler hep eksik kalırlar...

Sezen Aksu - Son Bakis

Read more : SON BAKIŞ... | Gösterim : 2211 | Cevaplar : 4 | Forum : SanalKahve Batak

Taki gözlerimi kapatana dek

Taki gözlerimi kapatana dek

...
Read more : Taki gözlerimi kapatana dek | Gösterim : 1110 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Elif misali gülümse cansuyummmm

Hiçbir filiz kendi gölgesinden öte bir yerde ölümü tatmamıştır..”

Ey gözlerime bahşedilmiş mucize,

Ey yüreğime hediye edilmiş Cennet kokusu,

Ey nefesime serpiştirilmiş bir yudum taze hayat,

Kan ter içinde susuz dudaklarıyla ve ...

Read more : Elif misali gülümse cansuyummmm | Gösterim : 2540 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4