Her birimiz tek, eşsiz ve benzersiz olarak yaratıldığımız halde aynıyız, yaşam denilen bu yolculukta aynı yerden geldik ve aynı amaçla aynı yere gidiyoruz. Evrendeki bu bütüncüllüğün ve bütünün farkına vardığımızda, hepimizin birbirine bağlı olduğunu ve karşılıklı olarak birbirimizi etkilediğimizi ve etkilendiğimizi de kavrayacağız.
Yalnızca ruhsal olarak değil fiziksel olarak da birbirimize bağlıyız. Bu bağlılık karşılıklı olarak bizi birbirimize de bağımlı hale getiriyor. Bu ...
Dostuna öyle davran ki yollarınız ayrıldığında Hakkında konuşacak bir şey bulamasın Düşmanına öyle davran ki yollarınız birleştiğinde Utanan kişi asla sen olmayasın.. Severken öyle akıllıca sevki Araya ayrılıklar girince aniden yıkılma Gerçekte sadık güvenilir olanın Daima Allah olacağını aklından çıkarma Sevginde asla aşırıya gitme Ne yükseklere çıkar alkışla Ve yererken de öyle ol ki O nun birgün senin dostun olabileceğini düşün! Allah kalplerde sevgiyi azaltır bazanda sevdirir unutma ...
Din, güzel ahlakın oluşmasını sağlayan ilkelerden oluşur. Kişiyi bilinçli kılan tam da bu ilkelerdir. Bu bilincin merkezinde ise “mehafetullah/haşyetullah” vardır. Tercümelerde “Allah’tan korkmak” olarak yerini alan bu kavramları, bilinen basit bir korku üzerinden anlamak, eksik ve hatta yanlış olur. Bu öyle bir korkudur ki insana en büyük özgürlüğü sunar. O’ndan başka Rab tanımamak, ...
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim değil, yüreğimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüreğime. Bir başka yerde olamazdın zaten. Sen, benim en değerli yerimde, yüreğimde olmalıydın, orada kalmalıydın. Çok aşka ev sahipliği yapan bu yürek, ilk kez bu kadar ...