Sistem saati: Pzr Ekm 19, 2025 10:51 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

NEDENSİZ SEVGİ..

Sevgi sözcüğü, insanlar tarafından yüz yıllar boyunca en çok tüketilen ve o oranda da tahrip ve istismar edilmiş olan bir sözcük. Sevgililer, birbirlerini sevdiklerini söylerler bıkıp usanmadan. Anne-baba çocuklarını, çocuklar anne-babalarını sevdiklerini söyler. Bir çok insan karşısındakini uyarmak için bir şey söyleyecek olsa “seni severim, bilirsin” gibi ilginç bir cümleyle konuşmasına başlar. Komşular birbirlerini, iş arkadaşları birbirlerini sever görünürler. Bir ülkenin çocukları vatanı-milleti sevme güdüsüyle yetiştirilirler. ...

Read more : NEDENSİZ SEVGİ.. | Gösterim : 1965 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

ETME..

mevlana şems hikayesi mevlana şiirleri mevlananın şiirleri etme şiiri şems
Mevlânâ,Şems ile Konya'da buluştuğu zaman tamamıyle kemale ermiş bir şahsiyetti.

Şems, Mevlanâ'ya ayna oldu. Mevlânâ,Şems'in aynasında gördüğü kendi eşssiz güzelline hayran oldu. Diğer bir ifadeyle Mevlânâ,gönlündeki Allah aşkını Şems'te ...

Read more : ETME.. | Gösterim : 3912 | Cevaplar : 10 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

KIRLANGIÇ VE ADAM

Kırlangıçın biri, bir adama aşık olmuş.Pencerenin önüne konmuş,bütün cesaretini toplamış,röleli tüylerini kabartmış,güzel durduğuna ikna olduktan sonra küçük sevimli gagasıyla cama vurmuş.Tık..tık..tık..Adam cama bakmış.Ama içeride kendi işleriyle uğraşıyormuş.Biraz meşgulmuş! Kimmiş onu işinden alıkoyan? Minik bir kırlangıç! Heyecanlı kırlangıç, telaşını bastırmaya çalışarak, deriiiinn bir nefes almış, şirin gagasını açmış, sözcükler dökülmeye başlamış.
`-Hey adam!Ben seni seviyorum.Nedenini,niçinini sorma.Uzun zamandır seni izliyorum.Bugün cesaret buldum konuşmaya.Lütfen pencereyi aç ve beni içeri al.Birlikte yaşayalım`.
Adam ...

Read more : KIRLANGIÇ VE ADAM | Gösterim : 962 | Cevaplar : 0 | Forum : Anlamlı Sözler

Yüz güzelliği değil ahlak güzelliği....

Osmanlı imparatorluğunun son dönemleridir. Bir paşa, artık yaşı gelmiş mahdumunu takva sahibi, güzel ahlaklı, kocasına bağlı, helal süt emmiş bir kız ile evlendirmek ister.

Zevcesine arzusunu açınca, hanımı
"Bizim kahyanın bir kızı varmış. Ben görmedim, lakin ahlakını çok methettiler. Eyüp'de mütevazı bir evde oturuyorlarmış. Bence ona talip olalım bey" diye fikrini söyler.
...

Read more : Yüz güzelliği değil ahlak güzelliği.... | Gösterim : 2561 | Cevaplar : 2 | Forum : Edebiyat

Veda

Ben veda etmeyi pek beceremem.  Duygularımı da pek açığa vuramam zaten, hele bu veda çok daha zor geliyor.  Ama insanın kanı durmuyor işte, ne varsa bu son anlarda.?  Senden hatırlamanı bile istemiyorum, sadece temizliği ve saflığıni yaşatalım bu doslugun, kalbimizin bir kuytu köşesinde! … Ne güzel başlamıştı, en güzel heyecanları, en güzel sohbetleri yaşadık.  Hemen doslugun kuytusuna indik, zamanı durdurup utançları ve sitemleri yaşadık.  Sevdik, sevildik, doruğuna vardık ...
Read more : Veda | Gösterim : 613 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Hadi Git.....

Ben'li çilelerin, ben'li pişmanlıkların bitti artık. Dilediğince özgürsün... Mavi gökyüzünün altında istediğin düş ülkelerine kanatlanabilir yüreğin...Dilediğin mevsimlerde delice ıslanabilir gözlerin... Bana çıkan tüm yolları adres defterlerinden sil artık.. Adımın üzerini kalın harflerle işaretleyip kaldır beni hatıralarının en tozlu raflarına...

...

Read more : Hadi Git..... | Gösterim : 621 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

YASAMAK GÜZELDİR...İNSANCA

YAŞAMAK GÜZELDİR... İNSANCA !

Yaşamak;

nefes almak,

varolmaktır

bizler ve onlar

eşrefli,

eşrefsizler

insler ve cinler

varolmuş,

varoluşumlar

Düşünüyorsam, varım ...

Read more : YASAMAK GÜZELDİR...İNSANCA | Gösterim : 2148 | Cevaplar : 5 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

İncitmeyecek Kadar Uzak, Üşümeyecek Kadar Yakın Olmak......

Eski zamanların dondurucu bir kışından bütün hayvanlar çok etkilenmiş, büyük kayıplar vermişler. 
Ama en çok kayıp veren kirpilermiş. 
Çünkü onların pek çok hayvan gibi kalın kürkleri yok, kendilerini sıcak tutması zor olan dikenleri var. 
Bu durumdan en az zararla kurtulmak için kirpiler meclisi toplanmış, çözüm ...

Read more : İncitmeyecek Kadar Uzak, Üşümeyecek Kadar Yakın Olmak...... | Gösterim : 2703 | Cevaplar : 4 | Forum : Edebiyat

Unutma ki....!

Sen uykusuzluk nedir bilir misin,
Tırnaklarınla yastığını parçaladın mı hiç,
Gözlerini tavana dikip,
Düşündüğün oldu mu bütün gece,
Ve bütün bir gün,
Belki gelir ümidiyle bekledin mi hiç ,
Gelmeyince , ...

Read more : Unutma ki....! | Gösterim : 1805 | Cevaplar : 4 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Hesap Gününe Hazırmıyız ?

Günler çok çabuk geçiyor, zaman su gibi akıp gidiyor. Ramazan geldi geliyor derken,bitmek üzere bile… “Ahir zamanda bir yılın bir ay gibi, bir ayın bir hafta gibi, bir haftanın bir gün gibi, bir günün ise bir yaprağın yanması kadar hızlı geçeceği” sözünün yaşandığı zaman dilimindeyiz. Dünya ve içindeki canlı cansız tüm varlıklar hep birlikte ömür tüketiyoruz ve mâlum sona doğru hızla yol alıyoruz. 

...

Read more : Hesap Gününe Hazırmıyız ? | Gösterim : 2018 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4