Sistem saati: Pts Ekm 20, 2025 2:06 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Önyargılarımız..

Günümüzün ve tüm zamanların en büyük sorunlarından olan önyargılar, cehaletin baş göstergesidir. Önyargılı olduğunu kabullenmemek ise, zaten cehalettir.

Soru şu ki; ‘’Önyargılarımız bizi tetiklerken ‘cehalet’ denen bu hastalıktan nasıl kurtulabiliriz?’’

Kişi, eğer kendine bu soruyu sorma erdemini gösterebiliyorsa, tedaviye cevap veriyor demektir. Yani birinci aşamayı atlatmıştır. Zira, bu büyük bir erdemdir. Kimi zaman önyargılar öyle noktaya getirir ki, kibirden ...

Read more : Önyargılarımız.. | Gösterim : 1854 | Cevaplar : 3 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Bayramdır...

Nefes almak bayramdır mesela;
günün birinde soluksuz kalinca
anlar insan...

Mini Gifler Hareketli Mini Gifler Sevimli Minik Gifler Hareketli Küçük Gifler

Görmenin nasil bir bayram
olduğunu karanlik öğretir; Sevmeninkini yalnizlik... Sızlamayan her organ, hele ...

Read more : Bayramdır... | Gösterim : 1290 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Alevilik Nasıl Doğdu...

Aleviliğin kökeni genel olarak Hz. Muhammed’in vefatı sonrasında yaşanan gelişmelere dayanmaktadır. Ancak Anadolu Aleviliği ele alınırken islamöncesi ve sonrası birçok farklı dinsel ve kültürel unsuru da gözden kaçırmamak gerekmektedir.Önce Aleviliğin doğuşuna yolaçan gelişmeleri görelim:

Hz. Muhammed’in vefatı sonrasında ortaya çıkan kimin halife olacağı sorunu, Alevi-sünni meselesinin ilk tohumlarını atmıştır. Hz. Muhammed daha sağlığında birçok kez Hz. Ali’nin halefi olacağını vurgulamıştı. Hz. Muhammed’in ...

Read more : Alevilik Nasıl Doğdu... | Gösterim : 1566 | Cevaplar : 3 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

Orduda Hz.Ali Camisi...

CAMİ VE CEMEVİ AYNI ÇATININ ALTINDA

cami, cemevi, Ordu, Fatsa, Alevi Sünni çatışması, haber, haberler, güncel haberler

Güncel - 23 Haziran 2013 11:07

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yıllardır aynı çatı altında hizmet veren Hz. Ali Camii ve Cemevi, kardeşlik, barış ...

Read more : Orduda Hz.Ali Camisi... | Gösterim : 947 | Cevaplar : 1 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

Berat kandili ve önemi....

Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi mânâlara gelir. Berat kandili, Allah”ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

Bu mübarek gecenin en meşhur adı “leyle-i beraa” (berat gecesi) olmakla birlikte “leyle-i mübareke”, ...

Read more : Berat kandili ve önemi.... | Gösterim : 3975 | Cevaplar : 8 | Forum : Dini Konular

Bozkırın Tezenesi..

“Cahildim dünyanın zevkine kandım, “Hayale aldandım, boşuna yandım, “Seni ilelebet benimsin sandım... “Ölürüm sevdiğim, zehirim sensin; “Evvelim sen oldun, ahirim sensin.

Neşet Ertaş, başka hiçbir şey yazmayıp/yapmayıp sadece yukarıdaki dizeleri yazmış/çalmış olsaydı bile “bir ömre bedel”di...

Hâlbuki o böyle yüzlerce dize yazdı...

Arkada ...

Read more : Bozkırın Tezenesi.. | Gösterim : 4184 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Aileler ıssız..

Batı’dan gelme “çekirdek aile” kavramı, aile algımızı değiştirdi. “Çekirdek aile” içinde “dede” ve “nine”nin öğretisinden mahrum kalan çocuklarımız, “vicdan” çekirdeğinden yoksun büyüyor.

Büyüyünce de ya boş şeylerle uğraşıyorlar ya da şiddete kapılıp sağa-sola tosluyorlar.
Okuldaki kavgaların artması, öğrencilerin öğrenciden başka her şeye benzemeye başlaması, bir ...

Read more : Aileler ıssız.. | Gösterim : 862 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Kabullenemediklerimiz

Uyum sağlayıp kabullenemediklerimiz ile tükeniyoruz

Hayalleri anlatmak ne zor, hisleri paylaşmak. Aynı hayali görmek ne zor. Hayaller can yakıyorsa, istemsiz ise ve boğucuysa...
Bulutların arasına karışmak istiyorum. Karanlık apartman duvarlarına bakıyorum. Aşağıya sarkıyorum, nefesimin buharı ile karşılaşıyorum. Selam vermek istiyorum bana ait olana. Sokağa uzağım, her zamanki ...
Read more : Kabullenemediklerimiz | Gösterim : 1877 | Cevaplar : 4 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

Oturmayın.....

Kendinizi birazcık düşünüyorsanız sakın fazla OTURMAYIN! Kas ve kemik problemleri hep fazla haraketsizlikten kaynaklanıyor. Günde bir saatlik jimnastikle, olası kötü sonuçları (osteokondroz, osteoporoz, skolyoz ve s.) kısmen önlemek mümkün.
Bir düşünün, daima haraketsiz kaldığınız için mideniz, böbrekleriniz, bağırsaklarınız ne halde yaşıyor. Aktif ...

Read more : Oturmayın..... | Gösterim : 904 | Cevaplar : 0 | Forum : Sağlık Haberleri

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4