Sistem saati: Pts Ekm 20, 2025 5:12 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Eyvallah......

Eyvallah’ın manasını gerçek anlamıyla düşündünüz mü? Tasavvufî kültürün en latif tabirlerinden biri olan ‘eyvallah’, çoğu kimseler tarafından yerli yersiz, gelişigüzel kullanılmasına rağmen yine de işitildiğinde veya söylenildiğinde ruhlara serinlik ve rahatlama bahşeden tılsımlı bir söz. Mânevî terbiyeyi insanî hayatta nakış nakış işleyen ve inceleyen tasavvuf, bu hassasiyeti konuşma üslûbunda da göstermiştir.
Eyvallah, üç ayrı kelimeden oluşan Arapça bir cümle. ‘Ey’ veya ‘-iy’, ‘evet, tabii’ gibi anlamlara gelir.
Bilhassa vav’la beraber ...
Read more : Eyvallah...... | Gösterim : 1909 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

Güzel cevaplar alimlerden bilim adamlarından..

Güzel cevaplar alimlerden bilim adamlarından

Sokrat ölüme
mahkum edildiğinde, eşi:

- Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca,

Sokrat:
- Ne yani, birde haklı yere mi
öldürülseydim!
...

Read more : Güzel cevaplar alimlerden bilim adamlarından.. | Gösterim : 2624 | Cevaplar : 7 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

İnternet beddua çeşitleri...

İnternet beddua çeşitleri

Özgün Beddualar ———————–

• 1- Netten 50 MB'lik bir dosya indirirken, bitmesine iki dakika kala elektrikler kesile de mosmor ol inşallah!

• 2- Chat yaparken kapı zilin çala!

• ...
Read more : İnternet beddua çeşitleri... | Gösterim : 2261 | Cevaplar : 5 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

İKİ SEY!...

İKİ ŞEY! 'Kalitesiz İnsan’ın özelliğidir:
1- Şikayetçilik
2- Dedikodu

İKİ ŞEY! Çözümsüz görünen problemleri bile çözer:
1- Bakış açısını değiştirmek
2- Karşındakinin yerine kendini koyabilmek

İKİ ŞEY! Yanlış yapmanı engeller:
1- Şahıs ve olayları akil ve kalp süzgecinden geçirmek
2- Hak yememek

İKİ ŞEY! Kişiyi gözden düşürür :
1- Demagoji (Laf kalabalığı)
2- Kendini ağıra satmak (övmek, vazgeçilmez göstermek)

İKİ ŞEY! İnsanı 'Nitelikli İnsan' ...

Read more : İKİ SEY!... | Gösterim : 2154 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Sabretki...

Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme.
Sen dağları seyret.Yenik düşüyorsan
özlemlerine aldırma,kalbindeki
o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset.
Işıklar sönmüşse ve karanlıksa ona da aldırma,
ay ışığını seyret.SABRET...
Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin
ve sonsuz olsun.
Sabret ki herşey gönlünce olsun..

Hz.Mevlana

...
Read more : Sabretki... | Gösterim : 3557 | Cevaplar : 9 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Kimbilir...

KİMBİLİR

İlk yağmur damlası düştü
Kuru yapraklarına güzün.
Ardında kış kıyamet,
Dert, hüzün.
Alınyazısı hepsi.... Kısmet....
...
Read more : Kimbilir... | Gösterim : 1476 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Üsüyorum...

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
...
Read more : Üsüyorum... | Gösterim : 2196 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Seni Anlayan Bir'i Var...

"...Dünya hayatı ağır imtihanlarla doludur...
Kimi zaman o kadar ağırdır ki...
Dünyada ölürsünde dirilerin arasında kalırsın
sadece ...
Yaşıyormuş gibi...
... Mutluymuş gibi...
Herşey yolundaymış gibi...
Allah rızası için etrafındakiler üzülmesin diye
yaparsın bunu...
Bir Rabbe anlatırsın , çünkü seni bir anlayan
odur..."

...
Read more : Seni Anlayan Bir'i Var... | Gösterim : 1858 | Cevaplar : 3 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Bilmemiz gerekenler...

• Her duyduğunuza, her gördüğünüze inanmayın. Görünenin ve duyulanın ardındakini araştırın.

• Kalbinizin söylediği yer, hiç bilmediğiniz, hiç uğramadığınız bir yer de olsa gidip bakın.

• Ne istediğiniz kadar ne istemediğinizi de bilin. Bu, karar verme aşamasında daha belirleyici bir kriterdir.

• Tecrübeli kişilerin önerilerini kulak arkası etmeyin. Onlardan daha zeki ve daha bilgili olduğunuzu düşünseniz bile...

• Burnunuzun dikine gitmeyin. İnat, kimi zaman engelsiz ...

Read more : Bilmemiz gerekenler... | Gösterim : 1340 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

SEVGİ..

Sevgi;Önce 'ben' yerine önce 'sen' diyebilmek Kendinden önce onu, onun mutluluğunu düşünebilmektir.Onun yanında huzur bulmak, güven duymak, her ne olursa olsun yanında olacağını, seni seveceğini bilerek 'kendin' olmaktır.

Sevgi;Sevdiğinin yüreğinin güzelliğine ve sevdasına inanmak Onu mutlu etmek uğruna zevkle emek etmektir. Sevdiğinin gözlerinde kaybolmak Bedeninde bir olmaktır.

...
Read more : SEVGİ.. | Gösterim : 754 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4