Sistem saati: Sal Ekm 21, 2025 12:26 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

İnsan Var, İnsancık Var,Erkek Var,Erkekcik Var,Kadın Var,Kad

Bizi diğer canlılardan ayıran ve ‘İNSAN’ olmamızı sağlayan özelliklerimize ne oldu?

Ruhlarınızı şiddetten,sapkınlıktan arındıramayacak kadar acizseniz eğer ben size sadece ‘İNSANCIK ‘ derim o zaman!

Böyle mi yetiştirildi benim ülkemin erkekleri? Koruyan,kollayan,sahip çıkan olamıyor musunuz artık?

Kendi öz kızına,gelinine,kuzenine,yeğenine,komşusuna başta olmak üzere küçücük kız çocuklarına bile el uzatmaya,tecavüz etmeye,işkence etmeye utanmayan ve kendilerine hala ‘ERKEK’ diyebilenlere ben sadece ‘ERKEKCİK’ ...
Read more : İnsan Var, İnsancık Var,Erkek Var,Erkekcik Var,Kadın Var,Kad | Gösterim : 1044 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

"İNSANA SAYGI"

İnsanı, insan olduğu için sevmek ve saygılı olmak; asıl olan budur. Yoksa kendi gibi düşünenleri sevmek ve saymak, samimi ve insanca bir sevgi ve saygı değil, bir bencillik ve insanın kendi kendini putlaştırması demektir. Hele hele temel düşünce ve tasavvurda, aynı çizgide olup da, tıpatıp bizim gibi düşünmeyenleri horlama ve irdeme, bir mürüvvetsizlik ve hodgamlıktır.

Bizler, geleceği kucaklayıp ve kuracakları, meseleleri çıkış noktalarına sebeplere göre ...

Read more : "İNSANA SAYGI" | Gösterim : 1078 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

11.Haziran.1868 Türk Kızılayı

11 HAZİRAN 1868 – 143.YILI

Bütün toplumlarda farklı şekillerde de olsa yardımlaşma vardır. Genellikle yokluk zamanlarında, sıkıntılı dönemlerde insanın birbirlerinin yaralarını sarmaları insanlık için en büyük erdemdir. Bu erdemli davranış dünyanın kuruluşundan beri artarak devam etmiştir. Toplumlar hiç beklemedikleri bir anda savaş, deprem su ve sel ...

Read more : 11.Haziran.1868 Türk Kızılayı | Gösterim : 4511 | Cevaplar : 10 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Ya Git yada Kal…

Elveda diyebilmek zor iştir.

Zor iştir,güzel anlarını uzak siluetlere yolcu etmek.

Kıyamadıklarını,zamanın hoyrat girdabına uğurlamak…

Hüzünlerin ve mutlulukların tadını sararmış sayfalarda bırakmak…

...

Read more : Ya Git yada Kal… | Gösterim : 1614 | Cevaplar : 4 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Özgüven....

Özgüven çocukluktan itibaren gelişmeye

başlar. Çocukluk döneminde özgüven

duygusunun gelişebilmesi ebeveynlerimizin

tutumlarına bağlıdır. Fazla koruyucu

ebeveynlere sahip olmak, kişisel sorumluluk

duygusunun ve karşılaşılan güçlükler

karşısında problem çözme ...

Read more : Özgüven.... | Gösterim : 2675 | Cevaplar : 8 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

İNSANIN AKLINA NEDEN KÖTÜ ŞELER GELİR?

Sorumluluk ancak iradî fiiller içindir Yani insan kendi isteğiyle, kendi iradesiyle bir iş yaptığında o işin getireceği sorumluluğu da yüklenmiş olur Ancak, akla gelen kötü şeylerde kişinin iradesi söz konusu değildir Yani, siz kendi iradenizle kötü şeyler düşünmeye karar vermiş ve bunu icra etmiş değilsiniz Dolayısıyla bu konuda bir sorumluluk da taşımazsınız Bunları şeytanın bir vesvesesi bilip üzerinde fazla durmamak gerekir

Zira şeytan kalbin ...
Read more : İNSANIN AKLINA NEDEN KÖTÜ ŞELER GELİR? | Gösterim : 2456 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

ötekileştirmek

SİYAH – BEYAZ + ÖTEKİLER – BİZİMKİLER 05 Kasım 2007
İki zıt kutbun, insanlık için neler kaybettirdiğini az çok hepimiz şahit olmuşuzdur...
İnsanlık tarihine bakıldığı zaman kutuplaşmaların, hayırlı sonuçlar verdiğini müşahede etme imkânı bulamayız. Örnek vermek gerekirse; İlk inananlar ile müşrikler arasındaki gerginliğin her iki tarafı da yıprattığı bir gerçektir... Burada şunu fark etmemek elde değil... Aklıselim düşünen tarafın da, kazandığı bir gerçektir. Bu ...

Read more : ötekileştirmek | Gösterim : 2421 | Cevaplar : 5 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Benim Bir Adım Var !

BENİM BİR ADIM VAR

Ben duyguların kadınıyım

Ben bir gönülden bir gönüle dolaşmam.

...

Read more : Benim Bir Adım Var ! | Gösterim : 1151 | Cevaplar : 2 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

"OKUMAK" ANLAMADAN CEVAP VERMEMEK

Bilmek, soyut bir eylem. Bilgiyle amel edildiğinde farkına varılıyor. Tecelli şekliyle görünür, duyulur, paylaşılır oluyor... Fazla söze gerek var mı acaba?

"İlim, ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmez isen, Ya nice okumaktır..."

Canım Yunus böyle özetlemiş işte...

Okumak kelimesine yalnızca okul, kitap anlamlarını yüklersek, yorumda ve kast edileni anlamakta yanlışlık yaparız. Çünkü tartışılmaz bir ilim ile yaratılan kâinat, " talip olana ...

Read more : "OKUMAK" ANLAMADAN CEVAP VERMEMEK | Gösterim : 2077 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Ötekileştirmek...!

Hayatta en kötü şeylerden biri ayrımcılık

olsa gerek. Ayrımcılık yapmak demek

...

Read more : Ötekileştirmek...! | Gösterim : 6615 | Cevaplar : 18 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4