Sistem saati: Sal Ekm 21, 2025 1:02 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Koray...

ilişkilerde tasarrufa gidiyorsun,herşeyde olduğu gibi ve gereksiz insanları hayatından atmak istiyorsun.yapmacık, inanmadan konuşmak istemiyorum artık.Beni anlamayanlarla konuşmak cümle kirliliği yaratıyor ve hak edenlere saklıyorum enerjimi...

Read more : Koray... | Gösterim : 2432 | Cevaplar : 7 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

O Çocuklar

O Çocuklar…

Başından beri izliyorum onları, gıptayla, imrenerek…  İstanbul’dan uzakta bir adadayım. Şimdi orada, o çocuklarla birlikte olmak vardı, diye düşünüyorum, onları dinlemek, yalnızca dinlemek, hiç söze karışmadan, ne konuştuklarını anlamaya çalışarak orada olmak vardı. Onlarla birlikte renklenen televizyon ekranlarından izliyorum onları… Ekranlardaki görüntülerinden de olsa çok şey öğreniyorum o çocuklardan. Beni sürekli iç muhasebeye, kendimle yüzleşmeye zorluyorlar. Onları izledikçe onca çabama karşın ...

Read more : O Çocuklar | Gösterim : 1500 | Cevaplar : 3 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Ne Kusursuz İnsan Ara, Ne de İnsanda Kusur

Günün birinde yolu bir dergâha düsen kendi halinde bir adam, dergâhta, bir Mevlevi ile bir Bektaşi”nin sohbet ettiklerini görünce yanlarına yaklaşır. Kendini tanıtır ve dergâhı merak ettiğini, nasıl zikir edildiğini izlemek için geldiğini söyler.

Erenler başlar adama çeşitli nasihatlerde bulunmaya, her biri kendi yolunu mümkün olan en tatlı dille anlatmaya çalışır.
Adam bir yandan onları dinlerken, bir yandan da gözleri onların giysilerine takılır.

Mevlevi’nin giydiği kıyafette ...

Read more : Ne Kusursuz İnsan Ara, Ne de İnsanda Kusur | Gösterim : 1957 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

İngiltere Kralını Şok Eden Türk Öğretmen

İSLAM’IN KADINA VERDİĞİ DEĞER

İSLAM’IN KADINA VERDİĞİ
DEĞER.. (Bir de bu açıdan düşünün..!)

Kur’an-ı Kerim’deki 4. surenin adı "Nisa" Suresi’dir.
Nisa, kadınlar anlamındadır. Kadınlar Suresi demek. Kuran-ı Kerim’de "rical",
yani erkekler anlamında herhangi bir sure yoktur.

Kuran-ı Kerim’de, bazı peygamberlerin isimleri surelere verilmiştir. Yusuf,
Yunus, İbrahim veya Lokman sureleri gibi. Peygamber olan erkekler sureye isim
...

Read more : İSLAM’IN KADINA VERDİĞİ DEĞER | Gösterim : 1477 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Re:sizce iyi Bir insanda olması gereken özellikler

- Yalan söylemez, kimseyi aldatmaz.
- Kul hakkı ve haram yemez; helal kazanç ve gelirle geçinir.
- Emanetlere hiyanet etmez; ehil olmadığı başkanlığı, memurluğu, makam ve mevkiyi kabul etmez.
- Rüşvet almaz ve vermez.
- Haksızlık ve adaletsizlik yapmaz. Kendisinin ve yakınlarının aleyhinde de olsa doğruyu söyler, doğru şahitlik yapar, doğruyu tutar ve destekler.
- Eliyle ve diliyle (kalemiyle) fitne ve fesat ...

Read more : Re:sizce iyi Bir insanda olması gereken özellikler | Gösterim : 2400 | Cevaplar : 3 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

✿ ✿ ✿ ✿ ✿ Küçük Adımlar ✿ ✿ ✿ ✿ ✿

KÜÇÜK ADIMLAR ve büyük başarılar....

Küçük bir adım, ufak bir olay deyip geçmeyin.

...

Read more : ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ Küçük Adımlar ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ | Gösterim : 1241 | Cevaplar : 2 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

BEN ' DEME SAKIN

“BEN” Deme Sakın..!
Sakın kıyaslama kendini başkalarıyla!
“Ama ben..” “Ama benim şu kadar” Sakın sakın deme!
Şeytan da böyle demedi mi? “Ben!” dedi.. ”Üstünüm ondan!” dedi,
Kıyasladı kendini, gururlandı…
Ve kovulmuşlardan oldu!
Sen de, eğer böyle dersen; hidayeti için dua ettiklerin varsa mesela,
Asla kabul olmaz duaların!.. istersen gece-gündüz namazda,
Oruçta, ibadette ol, “Ben!” dediğin, başkaları hakkında hüküm verdiğin,
Kıyas yaptığın, O’nun makamına göz diktiğin müddetçe Hiçsin!
Çünkü O, “Ben” diyene değil,
“Sen” diyene, rahmet ...

Read more : BEN ' DEME SAKIN | Gösterim : 529 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Aslan abime ithaf ediyorum (Cin Ali)

cin ali o sabah güçlükle kalkmıştı..

bütün gece kabuslar görmüştü..

keyifsiz bir kahvaltı..

ve biraz spor..

ve canı sıkılan cin ali sokağa çıkmak istedi..

hiç bir şey ona keyif vermiyordu..

...
Read more : Aslan abime ithaf ediyorum (Cin Ali) | Gösterim : 1974 | Cevaplar : 4 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Doğum Borçlanması

Doğum Borçlanması Nasıl Yapılır?

Doğum Borçlanması SGK’ya bağlı bulunan çalışanların istenmeyen veya ellerinde olmayan durumlardan dolayı yaşamış oldukları süreler ile ilgili olarak ayrıca emeklilik hesaplama için prim gün sayılarını ödeyebiliyorlar.

Doğum Borçlanması için Emeklilik yaşının dolması ama prim gün sayısının dolmasını bekleyen vatandaşların bazı durumlar karşısında yaşamış oldukları süreler ile ilgili olarak prim ...

Read more : Doğum Borçlanması | Gösterim : 1261 | Cevaplar : 0 | Forum : Medyadan Haberler

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4