Sistem saati: Çar Ekm 22, 2025 4:00 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Koray...

BEN OLMAYI SEÇTİM...! Susmayı öğrendim çok konuşanlardan... Alçak gönüllü olmanın erdemini tattım çok bilmişlere inat...Gerçekten bilenlerin az konuştuğuna şahit oldum sessizce... Her yaşananın sadece bir deneyim olduğunu kavradım...Değmeyenlere çok anlam yüklemenin ruhuma verdiği zararı keşfettim... Kendim olmayı seçtim başkalarından alınmış parçalardan oluşmayı değil... kendi hayatlarını YÖNETEMEYENLERİN diğer hayatlara müdahelelerine güldüm sadece!!... Kokuşmuş zihniyetlerin yalan gülümsemelerin içinde yer almaktansa uzaktan onlara seyirci kalıp İNSANLIĞIMI korumayı öğrendim.. Varlığımı hakedenleri hayatıma dahil etmeyi' haketmeyenlere ...

Read more : Koray... | Gösterim : 1210 | Cevaplar : 2 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Ölüm Bir Son Değil, Sonsuzluğun Başlangıcıdır.

Bizler ölüm aklımıza geldiğinde korkarız ve hemen konuyu değiştirir, ölümü adeta aklımızdan silmeye çalışırız. Peki, bu hareketimizle, davranışımızla doğrumu yaparız? Ölüm gerçekten korkunç bir şey mi ki, bu kadar korkuyor ve aklımıza bile getirmek istemiyoruz? Doğrusunu isterseniz bilmediğimiz, araştırmadığımız detaylı bilgiye sahip olmadığımız, her şeyden korkarız. Örneğin elektriği düşünün, eğer hakkında detaylı bilgimiz olmasa, nasıl kullanılacağını bilmesek, yalnız onu ellediğimizde çarpacağını bilsek, inanın evimize bile elektrik çektirmeyiz. Bilinmeyen her şey şüphe uyandırdığı andan ...

Read more : Ölüm Bir Son Değil, Sonsuzluğun Başlangıcıdır. | Gösterim : 1526 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

Aile elden gidiyor...

Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Bahadıroğlu / Yeni Akit

Aile elden gidiyor

08 Nisan 2013 Pazartesi 00:13

Boşanmalar artıyor… Doğumlar azalıyor… Aile bağları git gide zayıflıyor… Sık sık aile faciaları yaşanıyor… ...

Read more : Aile elden gidiyor... | Gösterim : 7262 | Cevaplar : 10 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Mutluluk nasıl yakalanır...

Mutluluk nasıl yakalanır..

Geçirdiği kaza sonucu dostumun bir gözü kör olmuştu. Sürekli yakınıyor, tek gözle yaşayamayacağını, işini bile yapamayacağını söylüyordu.

Dünyaya küsmüş, evden dışarı çıkmaz olmuştu.

Ziyaretine gittiğimde yana-yakıla şikâyetlerini sıraladı. Sabırla dinledikten sonra sordum:

Âmâ olarak dünyaya gelseydin ve geçirdiğin kaza sonucu gözlerinden biri açılsaydı ne hissederdin??

Düşünmeden cevap verdi: ...

Read more : Mutluluk nasıl yakalanır... | Gösterim : 3537 | Cevaplar : 8 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Koray...

...

Read more : Koray... | Gösterim : 4894 | Cevaplar : 12 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Nur Cemaati Kardeşlerime Bir Hatırlatmadır.

Allah Kur’an da, yarattığı kullarının özelliklerinden bahsederken, çok dikkat çekici üç özelliğinden bahseder.

—Tartışmaya meyillidir.

—Aceleci tabiatta yaratılmıştır.

—Zayıf yaratılmıştır.

Tüm bu özelliklerin üzerinde bir güç olarak da bizlere, akıl ve muhakeme gücü verdiğini ve bunu kullanarak tüm güçlüklerin, zayıflıkların, boş tartışmalardan kurtulmanın, hata ve yanlışların üstesinden geleceğimizi söyler. Aklını Kullanmayanlarında, yanlış yollara sapacaklarının örneğini verir. Allah bizlere çok önemli bir uyarıda da bulunup, bizlere ...

Read more : Nur Cemaati Kardeşlerime Bir Hatırlatmadır. | Gösterim : 1074 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Hadis Konusuna, Kur'an Işığında Birlikte Bakalım.

İslam toplumunda hadis konusu, ne yazık ki yanlış algılanmış, adeta Kur’an ile eş tutulan kitaplar haline getirilmiştir. Hâlbuki hadis, peygamberimizin söylediği söylenen sözlerdir.

Peygamberimize ait olduğuna dair, kesin bir kanıt yoktur. Bu bilgilere, sözlere peygamberimizin söylediği sözlerinin, bulunma ihtimali olacağı mantığıyla yaklaşarak, araştırmalı Kur’an ın onayını mutlaka almalıyız.

Dikkat ederseniz hadislerin tamamı, bir rivayete göre diye başlar. Yani hadislerin tamamına doğru gözü ile bakamayız. Rivayet, içinde doğru bilgi olma ...

Read more : Hadis Konusuna, Kur'an Işığında Birlikte Bakalım. | Gösterim : 970 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Peygamberimiz Hayatında Hiç Esnememiş Olabilir mi

Günümüzde bizler Kur’an dan habersiz, din adına öyle şeylere inanıyoruz ki, bunu akılla, mantıkla, Kur’an ile izah etmek mümkün değil. İçimize fitne sokan, İslam ı yozlaştırmak adına içimize girmiş Yahudi fitnesi, bu konuda çok ustaca çalışmış ve de başarılı olmuştur.

Sizlere bu konuda bir örnek vermek istiyorum. Lütfen bu örnekten yola çıkarak, bu söylenenleri değerlendiriniz, daha sonrada buna benzer yüzlerce, hatta binlerce yanlışın ardı sıra nasıl gittiğimizin de değerlendirmesini, lütfen kendi nefsinizde yapınız. ...

Read more : Peygamberimiz Hayatında Hiç Esnememiş Olabilir mi | Gösterim : 1153 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Bir ayrılık hikayesi

...

Read more : Bir ayrılık hikayesi | Gösterim : 2114 | Cevaplar : 4 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4