Sistem saati: Pzr Ekm 26, 2025 9:27 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

mevlam herkese böyle ölüm nasip eder inşallah.

Onk. Dr. Haluk Nurbaki'den gerçek bir hatıra...

Ben, 40 yıllık bir kanser uzmanı olarak maddeyi aşan sayısız olayla
karşılaştım ve bunları, o olaya şahit olanlarla birlikte belgeleyerek
özel bir arşiv yaptım. Bunlardan 1976 yılında yaşanmış bir olayı size
... nakletmek istiyorum.
Kanser hastanesinde başhekimken Serap adında genç bir hanım hastam
vardı. Bu hastam göğüs kanserine yakalanmış ve tedavi için yurt dışına
gitmek istemesine rağmen, bazı formaliteler sebebiyle o imkanı
bulamamıştı. Serap'ı özel bir ilgiyle bizzat ...
Read more : mevlam herkese böyle ölüm nasip eder inşallah. | Gösterim : 2588 | Cevaplar : 4 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

RABBİM BİZLEREDE BÖLE İMAN ETSİN İNŞ

Yüzü simsiyahtı. Ama kendisi boyamamıştı ki! Kaldı ki, kalbi bembeyazdı. Buna rağmen onu basite alanlar vardı. Dedi ki:

– Ya Resûlallah, yüzümün siyahlığı cennete girmeme mani midir

– Asla!

– O halde beni niçin insanlar hor görüyorlar, kimse bana niçin kızını vermiyor

– Amir bin Veheb’in evine git ve “Resûlullah selamı var, kerimeni bana nikahlamanı emretti” de.

Siyah yüzlü genç hemen adrestedir. Kızın yanında babaya selamı aynen tebliğ eder ve teklifi de açıkça anlatır.

Baba ...
Read more : RABBİM BİZLEREDE BÖLE İMAN ETSİN İNŞ | Gösterim : 1040 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Yanmam Lazım...

Yanmam Lazım
Harcadım hırpaladım
çok zarar verdim beni affet
insan tuhaf ne hoyrat
ne şaheser ve nasıl ilkel hayret
kibir bir canavar gibi
bekliyor pusuda
tıpkı bir volkan gibi uykusunda
kalbini kurban veriyor
sen aşkın talibi o galibi
olmaya tutkun yok korkusu da
küçük bir hayat var biliyor
yanmam lazım daha yol almam lazım
kendimden caymam lazım zor...

Beste olarak egoya, güfte olarak insan ruhuna hitap eden şarkılara pek rastlanmıyor günümüzde.
İlk dinlediğimde bu şarkıyı, ...
Read more : Yanmam Lazım... | Gösterim : 1605 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

KÖTÜ ZANDA BULUNMAK :

KÖTÜ ZANDA BULUNMAK :
Hucurat (49/12) Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
En’am (6/116) Yeryüzünde bulunanların çoğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye tâbi olmaz, yalandan başka söz de söylemezler.
Yunus (10/66) İyi bilin ki, göklerde ...
Read more : KÖTÜ ZANDA BULUNMAK : | Gösterim : 1612 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

‘Kusku’ ile baslayıp biten ask!...

Haluk Bilginer ile Aşkın Nur Yengi ‘Cesur Kuşku’ adlı dizide iki sevgiliyi canlandırıyorlardı. Bilginer o aralar Zuhal Olcay ile evliydi. Gizli aşk evliliğe gitti ama ‘Kuşku’ ile bitti

5

Beşe Bir Yerde ekibi olarak Esentepe Hacıdan’da buluşup son günlerin en çok konuşulan magazin olaylarını masaya yatırıp tartıştık. Bazı ünlülerin kulaklarını çınlattık. Bu arada anılarımızı tazeleyip nostaljik bir yolculuk da yaptık. Ortaya yine keyifle okuyacağınız güzel bir pazar sohbeti çıktı.

ŞAHİN BÜYÜKKAYA: “Gülben Ergen ile Seren ...
Read more : ‘Kusku’ ile baslayıp biten ask!... | Gösterim : 1667 | Cevaplar : 1 | Forum : Medyadan Haberler

Müminler ve Cennet…

”Allah mümin erkeklere ve mümine kadınlara, altlarından ırmaklar akan cennetler vaad buyurdu. Orada ebedi kalacaklardır. Hem de Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası ise hepsinden büyüktür. İşte asıl büyük kurtuluş da budur.” (Tevbe Sûresi 72. âyet)

Cenabı Allah nasip ederse Cennette, Cennet ehli canlarının çektiği her türlü yiyeceği anında elde edecek. Ağacından kopan meyvenin yerine yenisi hemen oluşacak. Giymek istedikleri her türlü inci ve yakutlarla bezenmiş türlü ipeklerden yapılmış çekici güzellikteki elbiselere hemen ...
Read more : Müminler ve Cennet… | Gösterim : 1473 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

CENNET KİMLERİN HAKKI....

Birçok insan Allah’ın sınırları içinde yaşamadığı, O’nun rızasını gözetmediği halde "iyi bir insan" olduğunu, kimsenin kötülüğünü istemediğini ve kötülük yapmadığını, bu nedenle de cennete gireceğini düşünür. Bunlar kuşkusuz güzel ahlak özellikleridir ancak Kur’an’daki gerçek iyilik kavramı yalnızca bu özelliklerle sınırlı değildir. İyilik, zaman zaman ya da kişi istediğinde yapılan bir eylem değil, bir ibadettir. Ve bu ibadet müminin tüm yaşamını kapsar.

Bu düşünce, Kur’an ayetlerinden habersiz olmanın getirdiği cehalet nedeniyledir. Bu çok yanlış bir din ...
Read more : CENNET KİMLERİN HAKKI.... | Gösterim : 1237 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

Ask Acıdır Kanayanlara...

Aşk Acıdır Kanayanlara
Bir türlü aklın almıyor değil mi?
Bu kadar sevilir mi bir insan?
Sus!
Yorumsuz kalsın bu da zamanda asılı hayaletler gibi..
Ne çok şeyi çıplak bıraktın giderken..
Perdelerimi, omuzumu,
Masanın üzerinde her şeyden habersiz yanan mumu..
Ne çok şey titriyor hasretinden..
Kelimelerim, kalemim,
Kalemi tutan ellerim...

Gözlerine aşıktım ben..
Şimdi o gözler kimlere kilitli a adamım?
Ben burada hasretteyken,
Sen benden uzakta kimlere adanmaktasın?

Bize en çok biz kıydık..
Günlük kaygılar,
Sahiplenebilme ...
Read more : Ask Acıdır Kanayanlara... | Gösterim : 1445 | Cevaplar : 2 | Forum : Şiirleriniz

HADİS,İ ŞERİF

İBRETLİK HİKAYE ((MUTLAKA OKUYALIMM))

SEVİLEN UYUMADI

Adam Bir gece namaz kılmak için seccadesini serer. Namazını bitirdikten sonra şöyle bir duada bulunur;
-Ya Rabbi şu vakitte bir çok kimse uyudu, birçoğu sevdiğine gitti, bende sana geldim, çünkü benim sevdiğim sensin.
Sonra zikire başladı ve seccade üzerinde zikrederken uyuyakaldı.
Bir hırsız girdi evine biraz sonra, bakındı sağına soluna, oldukça az ve eski eşyaların olduğu fakir birinin eviymiş bu ev diye düşündü. Ama birkaç parça eşya almadan çıkmak ...
Read more : HADİS,İ ŞERİF | Gösterim : 2065 | Cevaplar : 3 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

ANNEMİZİ ÜZMEYELİM

13 Yaşında " Anne Ne Var ! "
16 Yaşında " Anne Beni Rahatsız Etme ! "
18 Yaşında " Bu Evden Gitmek İstiyorum ! "
25 Yaşında " Haklıydın Anne "
30 Yaşında " Annemin evine dönmek istiyorum "
...
...
50 Yaşında " Annemi kaybetmek istemiyorum "
70 Yaşında " Annem eğer burda olsaydı benim için herşeyi yapardı "

... Sadece 1 Anneniz var.
O'nu üzmeyin !

''Cennet annelerin ayağının altındadır.'' hadis-i şerif
Read more : ANNEMİZİ ÜZMEYELİM | Gösterim : 1063 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4