Sistem saati: Pts Ekm 27, 2025 1:29 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Sewgi Saygı...

Değerli dostlarım! Bizler insanız ve birlikte yaşamaktayız. Bu birliktelikler içerisinde olduğumuz müddetçe kendimizi iyi tanımamız lazım, kendimizi tanır isek diğerlerini de iyi tanımış oluruz. Bu da insan ilişkilerinde saygıyı ön plana çıkarır.
Saygı ülkeyi, bazen bir insana, bazen tabiata, emeğe, büyüklere saygı, eşe dosta saygı gibi çeşitlendirilebilir. Yani alemi berzahta ne görüyorsanız hepsine karşı gösterilen bir tutumdur.
Saygı bazen kişinin değerinizden değil de bulunduğu konum dolayısı ile gösterilir. Buna misal anne-babaya saygı, yöneticiye saygı, duygulara ...
Read more : Sewgi Saygı... | Gösterim : 1664 | Cevaplar : 2 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

BESMELEYLE TUTUNMAK

Babaannem çocukluğumdan beri her oturup kalkışımda bir telkinle adeta beni ebedilik hisleriyle irtibatlandıran bir iç ses oldu ve haykırdı; "Bismillah de oğlum!" Yıllar önce çocuk dünyamda bir ihtiyarın "geleneksel" telkini olarak gördüğüm ve mesela "oğlum odadan çıkarken kapıyı çek" isteği gibi bir istek olarak kabul ettiğim bu söz yıllar geçtikçe farklı anlamlara büründü. İnanmak ihtiyacının biçimleştiği, şu veya bu sebeplerle yönümü var edenin muradıma çevirdiğim dönemde babaannemin telkini bir tür sonradan Müslüman olmuş bir garplı ...
Read more : BESMELEYLE TUTUNMAK | Gösterim : 1899 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

GELENEK GÖRENEK....

Gelenek göreneğin, bir anlamda hayat tarzı olup genellikle toplumsal yaşamın düzenlenmesinde ve denetlenmesinde önemli rol oynadıkları bilinir.
Ancak hepsi için bunu söylemiz mümkün değildir. Çünkü her gelenek kesinlikle doğrudur, faydalıdır diyemeyeceğimiz gibi, hepsi yanlıştır da diyemeyiz. Zira bazı gelenekler, toplumun ahlaki ve ictimai düzenini besleyici, sosyal hayatın devamlılığını sağlayıcı etkiye sahipken, bazıları ahlaktan uzaklaştırıcı, yıkıp tahrip edici role sahiptirler. Bu son söylediğimiz, özellikle kara cehaletten kaynaklanan ve İslam dininin tasvip etmediği gelenek ve âdetlerdir.
İşte ...
Read more : GELENEK GÖRENEK.... | Gösterim : 1492 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

HİÇ DÜŞÜNDÜKMÜ?

Allah Teâlâ biz insanlara “Kâlu Belâ”da “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” diye sorduğunda bizler, “Evet şahit olduk ki sen bizim Rabbimizsin” demiştik. Yani Rabbe kul olmayı kabul ve ikrar eylemiştik. Bu misakı hatırlamıyor olabiliriz. Bu fevkalâde normaldir. Çünkü muhtemelen bir hafta önce akşam yemeğinde ne yediğimizi de çoğumuz hatırlayamıyoruz. Zira dedik ya insanız. İnsan olduğumuz için de nisyan/unutkanlık ile malulüz.
Tefekkür belki de bu yüzden var; insanlığımızın gereği olan gaflet ve nisyana karşı uyanışı yeniden ...
Read more : HİÇ DÜŞÜNDÜKMÜ? | Gösterim : 1355 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

GÜZEL AHLAK...

Ahlâk, “huy, seciye, mizaç” anlamında kullanılan bir kavramdır.
Ahlâk, insanın kendi arzusu ile iyi davranışlarda bulunup kötülüklerden uzak kalmasıdır.
Güzel ahlâk, Allah’ın hakkını ve kulların haklarını yerine getirmenin adıdır.
Güzel ahlâk iman ile birlikte, Allah’ın hakkına ve kulların hakkına sadık kalmanın temelidir.
Güzel ahlâk, insanlara hürmet, hizmet ve merhamet etmektir.
Güzel ahlâk, insanlara karşı edep, hayâ ve tevazu ile davranmaktır.
Güzel ahlâk, nefse hâkim olup küfür, yalan, lânet okuma, alay etme, kibirlenme, koğuculuk yapma, gıybet ...
Read more : GÜZEL AHLAK... | Gösterim : 1768 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

istanbulun fethi tüm islam alemine mübarek olsun

“Letüftehanne’l Kostantıniyyete, ve le ni’mel emrü zâlike’l emr, ve le ni’mel ceyşü zâlike’l ceyş”

“Kostantiniyye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel askerdir, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.”
| Hadis-i Şerif |
Read more : istanbulun fethi tüm islam alemine mübarek olsun | Gösterim : 1555 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

RABBİMİZLE BULUŞMA ANI

NAMAZ : Allah'a yakınlaştırır.
NAMAZ : Şeytandan uzaklaştırır.
NAMAZ : Kalbi parlatan cilasıdır.
NAMAZ : Günahlardan arınmadır.
NAMAZ : Kötülüklerden koruyandır.
NAMAZ : O'nun huzurunda olmaktır.
NAMAZ : İman ile küfür arasında perdedir.
NAMAZ : Cehennemden kurtuluş vesilesidir.
NAMAZ : Cemaat ile birlik ve beraberliğin numunesidir.
NAMAZ : Kıyamet günü hesabın sorulan vazifelerin ilkidir
Read more : RABBİMİZLE BULUŞMA ANI | Gösterim : 1130 | Cevaplar : 0 | Forum : Ayetler, ve Hadisler

akıllı insan 4

Cehenneme Girecek 25 Kişi(Sizde olan Bir Şey var mı Varsa Bundan vazgeçin)

1) “Allah’a ortak koşanlar.”
Gafir 73, 76

2) “Allah’a ve Rasulüne asi olanlar.”
Nisa 14

3) “Ahireti inkâr edenler.”
A’raf 44, 45

4) “Ayetleri yalanlayan ve büyüklenerek onlardan yüz çevirenler.”
A’raf 36

5) “Allah’a ibadetten yüz çevirenler.”
Gafir 60

6) “Kitabı ve Rasullere gönderileni yalanlayanlar.”
Gafir 70

7) “Allah yolundan alıkoyanlar.”
A’raf 45

8) “Kâfirler.”
Âl-i İmran 12

9) “Kıyameti inkâr edenler.”
Furkan ...
Read more : akıllı insan 4 | Gösterim : 932 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Annelerimize Özel ( deneme )

Resim
Annem

Küçücükken başucumda
Bana ninni söylerdin
Sabahları uyanınca
Beni okşar severdin

Benim annem güzel annem
Beni al kollarına
Kucağında uyut beni
Ninniler söyle yine

Bugün hala kulağımda
Çınlıyor tatlı sesin
Benim annem kalbimin sen
En güzel yerindesin

Benim annem güzel annem
Beni al kollarına
Kucağında uyut beni
Ninniler söyle yine
Read more : Annelerimize Özel ( deneme ) | Gösterim : 1335 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve Lobisi

Eger..

Resim
Resim
Read more : Eger.. | Gösterim : 648 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4