İnternette gezinirken, İslam a karşı misyonerlik yapan sitelerin birisinde, çok ilginç ve düşündürücü bir konuya rastladım. Bunu sizlerle paylaşmak istememin nedeni, kaynağından emin olmadığımız bilgilerin, içimize bir kangren gibi nasıl sokulduğu ve Hıristiyanların bu bilgileri bizlere karşı, nasıl kullandığının ibretlik bir örneğidir yazacaklarım.
Kur’an a, dinimize iftiralar atan bu sitede, Kur an dışındaki günümüzde elimizde bulunan, diğer kutsal kitapların, asla hükümlerinin değiştirilmediği ve geçerliliğini bugünde nasıl koruduğunu anlatmak için örnekler veriyor sitelerinde.
İnsanların çoğunun başına ne gelmiş ise, hep öfke sebebiyle gelmiştir. Bir anlık öfke, insanın dünya ve âhiretini karartmaya yetmiştir. Resûlullah efendimiz bir hadîs-i şerîfte buyurdu ki: “Kim ki öfkesinin gerektirdiği şeyi yapmaya muktedir olduğu hâlde yapmaz da öfkesini yenerse, kıyâmet günü ALLAHü teâlâ, onun kalbini hoşnutlukla doldurur.”
Îsâ aleyhisselâm buyurdu ki: “ALLAHü teâlâ buyurdu ki, Ey âdemoğlu! Öfkelendiğin zaman beni hatırla ki, ben de gadaplandığım zaman seni hatırlayayım ve yardımımla seni memnun edeyim. Şüphesiz ki, ...
Bir an için su olduğunu düşün. Su denli özel, su denli yararlı ve su denli çok, tükenmez... İnanıyorum ki gerçekten de öylesin. Ama ister çeşmelerden dökül, ister göklerden yağ, ister nehirler dolusu ak; dibi olmayan bir kovayı dolduramazsın... Unutma! Daha çok bağırdığında daha çok dinlenmezsin, gürültünün parçası olursun yalnızca!... Ormandaki hiç bir hayvan, ırmağın gürültüler koparan yerinden su içmeye çalışmadı şimdiye kadar. Hepsi hep sabahın en sakin anını bekledi; suyun durgun yerlerini bulabilmek için. Gittiler ...
konu başlığımı hep akıllı insan olarak yazıyorum buda merak konusu olmuş bir kaç arkadaşım sordu bende cevap verme isteği duydum MÜSLÜMAN AKILLIDIR... Akıl; hak ile batılı ayırt edebilen ve kalpte bulunan bir nurdur. Zeka ise; çabuk anlama ve bilme kabiliyetidir. Yani akıl ve zeka ayrı anlaşılması gerekmekte. Her zeki, akıllı değildir. Her akıllı da zeki olmak zorunda değildir. Hadis-i şerifte: "Müslüman akıllıdır." denilmiştir. Demekki insanların akıllarının seviyesi Allah'ı (cc) kabul etmesi ve islamı bilmesidir... burada ...
இܓ R .. Allahım !!! Şu an kimin nerede bir sıkıntısı varsa, Sen onu gider.. Allahım !!! Şu an kimin nerede çaresiz bir derdi varsa, Sen ona çare ol.. Allahım !!! Şu an kim nerede acıdan inlemekteyse, Sen ona rahmetinle yetiş.. Allahım !!! Sevdiklerimi Sen de sev ve onlara bâki huzur ve neşe ver… Allahım !!! İman ve ahlakın en güzelini yerleştir o sevdiğin yüreklere.. Allahım !!! Sen Sana edeple geleni geri çevirmezsin, dualarımızı salihlerin ...
ASLA YÜZÜKOYUN YANİ YÜZÜNÜZÜN ÜZERİNE YATMAYIN ( HADİSİ ŞERİFTE BUYURULURKİ BU YATMA ŞEKLİ CEHENNEM EHLİNİN YATMA ŞEKLİDİR ) EBU HUREYRE (R.A.) ANLATIYOR: Resulullah (s.a.v.) yüzü koyun yatmış bir adam gördü ve bu Allah'ın sevmediği bir yatış şeklidir diye buyurdu...
Başımız sıkıştığında, dara düştüğümüzde, sıkıldığımızda veya herhangi bir şeye üzüldüğümüzde bunu paylaşmak ve çözüm bulmak için ya bir dostumuza, ya arkadaşımıza ya da ailemize döneriz. Sorunları çözmek için türlü senaryolar bulur, hangisinin daha iyi çözüm getirebileceğini tartışırız. Olayların akışını kontrol edebiliyormuşçasına plan yapıp, uygulamaya koyarız. Sorunlarımızı çözmeye çalışmamızda yanlış ya da hatalı olan bir şey yok. Tabiki olaylar karşısında tepki vermek, tedbir almak ve doğru davranmaya çalışmak gayet normal bir yaklaşımdır. Ama iyi bir müslümanın ...
15 gündür 11 lobisine giremiyorum.Java deyip duruyor, yüklüyorum gene olmuyor.Radyo çalışıyor sadece masa listeleri gelmiyor.Okey lobisine girip oyun oynuyorum ama 101 desorun vae lütfen yardım çıldıracam
Yaratıcısından uzak yaşayan kişiler genellikle bencil, sevgisiz, kibirlidirler ve en çok kendilerini severler. Yakınlarını, dostlarını veya ailelerini sevdiklerini iddia etseler de, bu sevgi anlayışının da onların nefislerine uygun olması gerekir. Yani sevgilerinde Allah’ın hoşnutluğunu ve rahmetini gözetmez, dünyevi çıkarlarına göre hareket ederler.
Bütün bunlar, öncelikle kişinin kendisine zarar verir. Sürekli nefsinin isteklerini tatmine çalışan insan, hırs yaşar, sıkıntı duyar, yıpranır. Güven ve huzur yerine, her an endişe, korku ve tedirginlik içinde bir hayat sürdürür. Sahip ...