Talha ibn Ubeydullah (ra) rivayet ediyor: Resulullah (sav) buyurdular ki; “Allah ibadete düşkün gençle, meleklere karşı iftihar ederek şöyle buyurur “Kuluma bakın, benim rızam için nefsani isteklerini terk etmiştir”. (Müsnedül Firdevs, Deylemi)
Kur’an’da, “İsimlerin en güzeli Allah’ındır. Öyleyse O’na bunlarla dua edin…” (Araf Suresi, 180) buyrulur. Güzel özelliklerimizin tümünün kaynağı Allah’tır. Allah’a aşkla bağlı olmaya, O’na yakın olmaya ve Kur’an’ı tam olarak yaşamımıza uygulamaya çalıştığımızda, Allah’ın bazı sıfatlarının tecellilerini üzerimizde taşıyabiliriz.
Allah Karib’dir; kullarına çok yakındır. O’na ne kadar yakınlaşır, ne kadar teslim olur ve üstün ahlâkıyla ahlâklanmaya çalışırsak, mükemmel ruh güzelliğine ulaşabiliriz. Allah’a, sıfatlarının üzerimizde tecelli etmesi için dua edelim; O verir. Yeter ki içten yalvararak ...
Sayın Sanalkahve dostlarım hepimiz hata yaparız hatasız kul olmaz ama bu yaptığımız hatalar karşısında kimi zaman kendi kendimizi sorgularız ve yaptığımız hatanın sonunda ise bazen yok ya ben iflah olmam diye bile düşünebiliriz bilmeliyizki Allah affedicidir ve af etmeyi sever.Hata yapan kimi insan, yaşadığı suçluluk psikolojisi sebebiyle, " ben asla iflah olmam" der, kendini asla düzelemeyeceğine inandırır. Dahası tevbe de etse Allah’ın onu bağışlamayacağını düşünür.
Oysa Allah Rahman’dır, Rahim’dir, Erhamurrahimin’dir; tevbeleri kabul eden, sonsuz bağış ...
2012 Eurovision Şarkı Yarışmasında Can Bonomo Türkiye Kaçıncı Oldu
2012 yılı Eurovision Şarkı Yarışması galibi 372 puanla İsveç oldu.
Yarışmaya Euphoria isimli şarkı ile katılan Loreen, şarkısı kadar sahne performansı ile de göz doldurarak birinciliğe uzandı. Sahneye çıplak ayakla çıkan Loreen, kendine özgü dansı ile harika bir görsel şov sundu.
Yarışmayı Rusya ikinci olarak tamamlarken, Sırbistan üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü Azerbaycan olurken, Arnavutluk beşinci oldu. Estonya altıncı olurken, Can Bonomo ile katıldığımız yarışmadan 7. ...
Gönül işidir hizmet. Bir yanı tüm yaratılmışa bakar, diğer yanı yüreğimize. Gönülden gelmedikçe kimse kimseyi zorla başkasına merhamet ettiremez, emrivaki ile kimsenin yarasını sardıramaz, derdine derman olduramaz. Hasbelkader zorlasa, niyet saf olamayacağından, hizmet eden beyhude uğraşmış olur. Yine hizmetin gönlümüzden kopup gelen diğer yanı da başkasının tahakkümünden uzaktır. İşte o da “Ya Rabbi! Ben pişmanım. Yapmış olduğum bütün günahlardan pişmanım. İnşallah bir daha yapmayacağım” dediğimiz anda başlar. Ve bu başlangıç nefsimizin ıslahına hizmet edeceğimize dair ...
Dikkatle baktığımızda her amelimizin, düşüncemizin hassasiyet gerektirdiğini fark edebiliriz. Bu nedenle olsa gerek mümine “denge insanı” vasfı daha çok yakışmakta. Cömert olmaya çalışırken israf etmemeye, tutumlu olacağım derken cimri olmamaya, gıpta ederken haset etmemeye, gayret ederken hırsa kapılmamaya çalışırız. İnsanlığımızda, Müslümanlığımızda samimi olabilmemiz için böyle bir disipline mecburuz; zira her birinin bir yüzü helale bakarken diğer yüzü harama bakar.
Bir an için düşünelim; sözümüzün, işimizin, davranışımızın helal dairesinde olması için ...