Sistem saati: Pts Ekm 27, 2025 5:07 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

GENÇLERİMİZE

Talha ibn Ubeydullah (ra) rivayet ediyor: Resulullah (sav) buyurdular ki; “Allah ibadete düşkün gençle, meleklere karşı iftihar ederek şöyle buyurur “Kuluma bakın, benim rızam için nefsani isteklerini terk etmiştir”.
(Müsnedül Firdevs, Deylemi)
Read more : GENÇLERİMİZE | Gösterim : 1308 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

akıllı insan 3

HER KİMİN GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEDİĞİ MURADI HACETİ VARSA:
1... Gusul abdesti alınıp
2... 2 Rekat Namaz kılınacak ( Her rakatında 1 Fatiha 11 İhlas okunacak) selamdan sonra 100 istiğfar 100 salavat okunacak
3...Kıbleye karşı oturup 152 kere İNŞİRAH SURESİ okunacak
İSTEĞİNİ DERGAH-ZÜ'L CELALE arz ederse Allahu Tealanın izniyle muradı hasil olur..!
Read more : akıllı insan 3 | Gösterim : 1407 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Güldür Bizi Uyanınca

Güldür Bizi Uyanınca ( Dini ) !

Gözlerimden , gözlerimden
Yaşlar damlar gözlerimden
Öyle geçmişim kendimden
Yanar gönül özleminden
Söz verildi ahidinden
Kâlu bela evvelinden
imanımsa taa ezelden…

Sübhanallah - Samedallah
Selamallah – Saburallah
Semiallah – Seddarallah
Affet bizi yüce mevla !
Lâ ilale illallah !

Hasretinden, hasretinden
Gönül yanar, hasretinden
Birde olabilsem senden
Bu kelâmım, can yürekden
Suç kusur günah, özürden
Hiç kızmadan, küstürmeden
Affet yarab üzdürmeden…

Habiballah – Hakimallah
Halikallah – Halimallah
Hamidallah ...
Read more : Güldür Bizi Uyanınca | Gösterim : 1035 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

Derler Kİ...

Derler ki, aşk da unutulurmuş herşey gibi.

Hem de yaşanıp bittikten, soğuyup küllendikten sonra değil,

Tam da dolu dizgin devam ederken unutulurmuş aşk...
Read more : Derler Kİ... | Gösterim : 894 | Cevaplar : 1 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

ALLAHIN İSİMLERİ İLE DUA EDELİM...

Kur’an’da, “İsimlerin en güzeli Allah’ındır. Öyleyse O’na bunlarla dua edin…” (Araf Suresi, 180) buyrulur. Güzel özelliklerimizin tümünün kaynağı Allah’tır. Allah’a aşkla bağlı olmaya, O’na yakın olmaya ve Kur’an’ı tam olarak yaşamımıza uygulamaya çalıştığımızda, Allah’ın bazı sıfatlarının tecellilerini üzerimizde taşıyabiliriz.

Allah Karib’dir; kullarına çok yakındır. O’na ne kadar yakınlaşır, ne kadar teslim olur ve üstün ahlâkıyla ahlâklanmaya çalışırsak, mükemmel ruh güzelliğine ulaşabiliriz. Allah’a, sıfatlarının üzerimizde tecelli etmesi için dua edelim; O verir. Yeter ki içten yalvararak ...
Read more : ALLAHIN İSİMLERİ İLE DUA EDELİM... | Gösterim : 1821 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

ALLAH BENİ AFFEDERMİ?

Sayın Sanalkahve dostlarım hepimiz hata yaparız hatasız kul olmaz ama bu yaptığımız hatalar karşısında kimi zaman kendi kendimizi sorgularız ve yaptığımız hatanın sonunda ise bazen yok ya ben iflah olmam diye bile düşünebiliriz bilmeliyizki Allah affedicidir ve af etmeyi sever.Hata yapan kimi insan, yaşadığı suçluluk psikolojisi sebebiyle, " ben asla iflah olmam" der, kendini asla düzelemeyeceğine inandırır. Dahası tevbe de etse Allah’ın onu bağışlamayacağını düşünür.

Oysa Allah Rahman’dır, Rahim’dir, Erhamurrahimin’dir; tevbeleri kabul eden, sonsuz bağış ...
Read more : ALLAH BENİ AFFEDERMİ? | Gösterim : 2491 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

2012 Eurovision Şarkı Yarışması

2012 Eurovision Şarkı Yarışmasında Can Bonomo Türkiye Kaçıncı Oldu

2012 yılı Eurovision Şarkı Yarışması galibi 372 puanla İsveç oldu.

Yarışmaya Euphoria isimli şarkı ile katılan Loreen, şarkısı kadar sahne performansı ile de göz doldurarak birinciliğe uzandı. Sahneye çıplak ayakla çıkan Loreen, kendine özgü dansı ile harika bir görsel şov sundu.

Yarışmayı Rusya ikinci olarak tamamlarken, Sırbistan üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü Azerbaycan olurken, Arnavutluk beşinci oldu. Estonya altıncı olurken, Can Bonomo ile katıldığımız yarışmadan 7. ...
Read more : 2012 Eurovision Şarkı Yarışması | Gösterim : 2028 | Cevaplar : 1 | Forum : Pop Muzik

Ben oyle Benim ki

Resim
Resim
Read more : Ben oyle Benim ki | Gösterim : 611 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

HİZMETİ HIRSA KURBAN ETTİĞİMİZDE

Gönül işidir hizmet. Bir yanı tüm yaratılmışa bakar, diğer yanı yüreğimize. Gönülden gelmedikçe kimse kimseyi zorla başkasına merhamet ettiremez, emrivaki ile kimsenin yarasını sardıramaz, derdine derman olduramaz. Hasbelkader zorlasa, niyet saf olamayacağından, hizmet eden beyhude uğraşmış olur. Yine hizmetin gönlümüzden kopup gelen diğer yanı da başkasının tahakkümünden uzaktır. İşte o da “Ya Rabbi! Ben pişmanım. Yapmış olduğum bütün günahlardan pişmanım. İnşallah bir daha yapmayacağım” dediğimiz anda başlar. Ve bu başlangıç nefsimizin ıslahına hizmet edeceğimize dair ...
Read more : HİZMETİ HIRSA KURBAN ETTİĞİMİZDE | Gösterim : 790 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

GAYRETE YAKIN, HIRSTAN UZAKTIR HİZMET

GAYRETE YAKIN, HIRSTAN UZAKTIR HİZMET

Dikkatle baktığımızda her amelimizin, düşüncemizin hassasiyet gerektirdiğini fark edebiliriz. Bu nedenle olsa gerek mümine “denge insanı” vasfı daha çok yakışmakta. Cömert olmaya çalışırken israf etmemeye, tutumlu olacağım derken cimri olmamaya, gıpta ederken haset etmemeye, gayret ederken hırsa kapılmamaya çalışırız. İnsanlığımızda, Müslümanlığımızda samimi olabilmemiz için böyle bir disipline mecburuz; zira her birinin bir yüzü helale bakarken diğer yüzü harama bakar.

Bir an için düşünelim; sözümüzün, işimizin, davranışımızın helal dairesinde olması için ...
Read more : GAYRETE YAKIN, HIRSTAN UZAKTIR HİZMET | Gösterim : 598 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4