Sistem saati: Pts Ekm 27, 2025 1:31 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

lütfen tesekkür ve özür

ütfen / Teşekkür / Özür

Bazen minicik bir “teşekkür” ya da “özür” gergin havayı yumuşatabilir; çıkabilecek gereksiz tartışma sürtüşme ve çatışmaları önleyebilir; böylece bireylerin ailelerin toplumların ulusların ve devletlerin karşı karşıya gelmeleri tehlikesi de bertaraf edilebilir…

Toplum hayatı yaşadığımıza göre insan ilişkilerinde maksimum titiz ve duyarlı davranmalıyız. Şu ölümlü dünyada birbirimizi incitmek üzmek ve gücendirmek bize hiçbir şey kazandırmaz…

Önce iğneyi kendimize sonra da çuvaldızı başkalarına batıralım… Bize yapılmasını istemediklerimizi biz de başkalarına yapmayalım. Yani ...
Read more : lütfen tesekkür ve özür | Gösterim : 683 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

bak dostum.!

Bak Dostum..!!

Cahil ile dost olma: İlim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez; üzülürsün.

Saygısızla... dost olma: Usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez; üzülürsün.

Aç gözlü ile dost olma: İkram bilmez, kural bilmez, doymak bilmez; üzülürsün,

Görgüsüzle dost olma: Yol bilmez, yordam bilmez, kural bilmez; üzülürsün.

Kibirliyle dost olma: Hal bilmez, ahval bilmez, gönül bilmez; üzülürsün.

Ukalayla dost olma: Çok konuşur, boş konuşur, kem konuşur; üzülürsün.

Namertle dost olma: Mertlik bilmez, yürek bilmez, dost bilmez; üzülürsün. ...
Read more : bak dostum.! | Gösterim : 605 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

kıskanılan kişi ne yapmalıdır

Kaybetme korkusunu azaltan en büyük şey sevgidir. Sevgi arttığı zaman kıskançlık gibi negatif duygular azalır. Kıskanılan kişi eşinin kıskançlığını, korkusunu, güvensizliğini gidermek için savaşmak yerine daha çok sevgi vermeye çabalamalıdır.

İkili ilişkilerde en büyük ihtiyaçlardan biri karşılıklı güvendir. Sürekli kıskanılmak, güvenilmemek elbette kıskanılan tarafı da yoracak ve gerecektir. Böyle bir muameleye maruz kalan kişi eşine şu şekilde yaklaşmalı:

“Bana vereceğin en büyük armağan bana inanmandır. Ya bana güven, ya da güvenmemekte haklı olduğu kanıtla. Sen ...
Read more : kıskanılan kişi ne yapmalıdır | Gösterim : 1112 | Cevaplar : 0 | Forum : Toplumsal Konular

ben bir erkegim #kızım

Ben bir erkeğim ;
Önce sana melek gibi davranırım. Kızları önemsediğimi vurgularım. Sonra yakın arkadaş oluruz çıkarız. Sen bana aşık olursun bensiz yaşayamazsın, ben seni sen farklısın diye kandırırım. Sen herkese beni anlatırsın aşık oldum diye. Bende herkese seni anlatırım kullanıyorum diye. Artık bana aşık olursun bana kırılınca… 2 güzel söz söylerim affedersin ben sıkılınca sana trip atarım ağlasanda umrumda olmaz. Sonra ilişki sıkınca ayrılırım. Sabah akşam ağlarsın, pişman olursun ve bana yalvarırsın. Ben gülerim ...
Read more : ben bir erkegim #kızım | Gösterim : 907 | Cevaplar : 0 | Forum : Garip olaylar

Emanette Emin miyiz?

Soru: Büyüklerimizin, “Yâ Rab, kusurumuzu affet. Bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl.” şeklinde dua ettiklerini görüyoruz. Emanetten maksat sadece can mıdır; vazife ve sorumluluklarımız açısından “emanet” tabirini değerlendirir misiniz?

Cevap: Allah Teâlâ’nın insana bahşettiği ilk ihsanlar birer emanet olduğu gibi, insanın, iradesinin hakkını verip bu ilk mevhibeleri değerlendirmek suretiyle kazandıkları da birer emanettir. Aslında insanın kazandıklarının fâil-i hakikisi de Allah’tır. Ne var ki, hukuk disiplinleri içerisinde ifade edilen, ...
Read more : Emanette Emin miyiz? | Gösterim : 525 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Suctur Kadin Olmak

Resim
Resim
Read more : Suctur Kadin Olmak | Gösterim : 611 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

KORAY...

Tam göğsünüzün ortasında bir yeriniz acıyacak...

Evinizin sizi içine sığdıramayacak kadar dar olduğunu fark edeceksiniz...

Sokağa fırlayacaksınız...

Sokaklar da dar gelecek...

Tıpkı vücudunuzun yüreğinize dar geldiği gibi...

Ne denizin mavisi açacak içinizi, ne pırıl pırıl gökyüzü...

Kendinizi taşıyamayacak kadar çok büyüyecek, bir yandan da kaybolacak kadar küçüleceksiniz...

Birileri size bir şeyler anlatacak durmadan...

‘‘Önemli olan sağlık.''

‘‘Yaşamak güzel.''

‘‘Boşver, her şey unutulur.''

Siz hiçbirini duymayacaksınız...

Gözyaşlarınızdan etrafı göremez hale geleceksiniz.

O'ndan ölmesini isteyecek kadar nefret ...
Read more : KORAY... | Gösterim : 1135 | Cevaplar : 1 | Forum : Şiirleriniz

BAHANELERİMİZ....

Nefis, günlük hayatta gerçeklerden kaçmak için birçok bahane ileri sürer. Dinin hükümlerini uygulamaktan kaçmak için nefsin öne sürdüğü bahanelerin en başında "ailevi sorunlar" gelir. Vicdanının değil nefsinin sesine kulak veren ve Allah’a itaatte tutarlı davranmayan kişiler, "ailemle ilgilenmek tüm zamanımı alıyor, vaktim kalmıyor" ya da "dinin gereklerini yapmama ailem izin vermiyor" gibi bahaneler öne sürerler. İnsanın ailesine zaman ayırması doğaldır ve ailesiyle ilgili işleri de olabilir. Ancak bunun, Allah’ın emirlerini uygulamaya zaman bulamamak gibi bir ...
Read more : BAHANELERİMİZ.... | Gösterim : 1286 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

Nisa suresi 125. ayeti nasıl anlamalıyız?

Kur’an ayetlerinin bizlere neler anlattığını, doğru anlamak istiyorsak, Kur’an ın diğer ayetlerinden mutlaka faydalanmalıyız, istifade etmeliyiz. Çünkü Kur’an kendisini anlatan, açıklayan, eşi benzeri olmayan, bir rehberdir. Ayetleri gereği gibi anlamak için, yine Kur’an a danışmalıyız. Bunu bizlere hatırlatmak içinde Allah, biz her şeyden nice örnekleri, değişik ifadelerle verdik ki anlayasınız der bizlere.

Bugün sizleri, Nisa suresi 125. ayet üzerinde düşünmeye davet etmek istiyorum. Önce ayeti yazalım.

Nisa 125: İyilik yaparak kendisini Allah'a teslim eden ve ...
Read more : Nisa suresi 125. ayeti nasıl anlamalıyız? | Gösterim : 838 | Cevaplar : 0 | Forum : İslami Sorular ve Cevaplar

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4