Sistem saati: Pts Ekm 27, 2025 5:18 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Mevlana Celaleddin Rumi Sözleri

Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et; Çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar.
Ne tükenmez hazinesin ey dil! Ne devasız bir dert!
Herkesin bir derdi var; Her derdin bir acısı.. Acılarım katlanılmaz değil ama , bir de tuz basanı var..
Bin sene de okusam, Ne biliyorsun diye sorsalar bana haddimi bilirim derim.
Seni Seveni Zehir Olsada Yut , Seni Sevmeyeni Bal Olsada Unut..!
Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler ...
Read more : Mevlana Celaleddin Rumi Sözleri | Gösterim : 2107 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Konular

Evli olsan da olmasanda

Resim

Bu akşam eve geldiğimde Eşim Akşam yemeğini servis ediyordu. Elini tuttum ve ona söyliyeceğim şeyler olduğunu söyledim. Masaya oturdu ve sessizce yemeği yemeye başladı. Ve yine Gözlerinde o korkuyu gördüm.

Bir an da kasıldım ağzımı acamıyordum ama düşüncelerimi söylemem lazımdı. Ben boşanmak istiyorum. Sinirlenmedi Sözlerime karşılık vermedi, sadece sebebini sordu.

Bir cevap veremedim ve buna çok sinirlendi elinde ki Çatal Bıcakları fırlattı. Bana bağırdı ve Adam olmadığımı söyledi. Bu akşam tek kelime konuşmadık. Eşim ...
Read more : Evli olsan da olmasanda | Gösterim : 1529 | Cevaplar : 2 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

Yaşananları sorgulamayan bir toplum olduk.

Tarih tekerrürden ibarettir derler. Geçmişlerinden ders almayanlar, o acı günleri tekrar yaşamaktan da asla kurtulamazlar. Bir başka ibret de, başkalarının hatalarından ders almayanlar, aynı hataları kendileri yaşamaktan kurtulamazlar diyen atalarımız, gerçekten çok doğru söylemişler.

Ne yazık ki bugün bizler, geçmişten hiç ders almayan bir toplum görüntüsü ile yaşıyoruz. Ne yaşadıklarımızdan, nede geçmişte yapılan yanlışlardan dersler almadığımız o kadar açık ki. Bizleri yönetenlerin yaptıklarını, söylemlerini ne takip ediyoruz, nede söylediklerini akıl süzgecinden geçiriyoruz. Sizlere birkaç örnek ...
Read more : Yaşananları sorgulamayan bir toplum olduk. | Gösterim : 1499 | Cevaplar : 1 | Forum : Sertbest Kürsü

Nerissa

Benim TOKATIM, insanın YÜZÜNÜ Değil, İÇİNİ Acıtır..! Çünkü BEN, O Tokatı ELİMİN Tersiyle Değil, YÜREĞİMİN Tersiyle Atarım..!!
Read more : Nerissa | Gösterim : 1081 | Cevaplar : 0 | Forum : İtiraf Ediyorum

LİYAKAT...

Yüce dinimiz İslâm, günlük hayat içinde tecrübe, bilgi ve birikime büyük önem vermiştir. Kültürümüzde “bir bilene sor”, “ehline sor” denilir. Bundan maksat işleri bilenin rehberliğinde yürütmek, istişare ile ortak akıldan faydalanmaktır.
Bilgi ve birikime önem vermenin, tecrübeden istifade etmenin bir diğer boyutu da işi ehline teslim etmektir. Tarih boyunca başarıya ulaşan yöneticiler, komutanlar, liderler daima istişare üzere bulunmuşlar, işi ehline teslim etmişler ve bu sayede parlak zaferler elde etmişlerdir.
Bizim için “üsve-i hasene” yani en ...
Read more : LİYAKAT... | Gösterim : 1706 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

MEŞGÜLÜYETLERİMİZ...

Sevgili Sanalkahve dostlarım bugün sizlerlere meşgülüyetlerimiz hakkında yazmaya çalışacağım ve bunun biraz uzun olacağını tahmin ediyorum şimdiden hakkınızı helal ediniz ama yazmadan da tam olarak anlatamıyorsun çünkü en değerli şey zamandır ve bunu boş uğraşlarla harcamak iyi değildir zaman ne kadar kıymetliyse meşgül olduğumuz şeylerinde kıymetli olması gerekmezmi? İnsan sıradan bir varlık değil, zamanları da sıradan varlıkların zamanları gibi değil. İnsan, yeryüzünde Allah’ın (c.c.) halifesi (vekili), sonsuzlukların şanlı yolcusu, dünya misafirhanesinin aziz misafiri.

Sermayesi iki: ...
Read more : MEŞGÜLÜYETLERİMİZ... | Gösterim : 1046 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

SOHBET - SIKINTILI İŞİN SONU SELÂMETTİR

SOHBET - SIKINTILI İŞİN SONU SELÂMETTİR

Bir iş, ne kadar sıkıntı içinde olmuşsa, o kadar uzun ömürlü olur. Peygamber efendimiz; “En çok sıkıntıyı ben çektim!” buyuruyor. O hâlde, hak olan dini de, kıyamete kadar sürecektir.

Âdem aleyhisselâm, kupkuru bir dünyaya geldi, yıllarca sıkıntı çekti. Sonra, iki evlâdından biri, diğerini öldürdü. Bir baba için ne zordur!
Nuh aleyhisselâm 950 yıl uğraştı. İnanmadılar, dövdüler, çok eziyet ettiler. Her seferinde öldü diye bırakırlardı. Cebrail aleyhisselâm gelir, yaralarını sarardı. ...
Read more : SOHBET - SIKINTILI İŞİN SONU SELÂMETTİR | Gösterim : 634 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

HİDÂYET

İrşad etmek, doğru yolu göstermek, rehberlik yapmak. Zıddı; Saptırmak, yanıltmak, dalâlete düşürmektir. Hidâyet kelimesi (HDY) kökünden bir mastar olup terim olarak; küfür, şirk ve sapıklıklardan kurtularak, İslâm'ın aydınlık yoluna girmektir.

Kişinin bâtıl yolu bırakıp, hidâyete yönelmesi Cenab-ı Hakk'ın dilemesi ve yardımı ile olur. Kur'ân-ı Kerîm'in çeşitli âyetlerinde hidâyet ve dalâletten söz edilmiştir!

"Ey Muhammed de ki: Ey insanlar, size Rabbiniz tarafından bir hak geldi. Kim doğru yola girerse, kendi lehine doğru yola girmiş olur. Kim ...
Read more : HİDÂYET | Gösterim : 923 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Yurek OLmadan Ask OLuyorsa Ogret Bana Sana Dair Ne Varsa...

Resim

Yürek olmadan aşk oluyorsa öğret bana sana dair ne varsa. ...
Yüreğimi uyutmaya gidiyorum.

Canım yanıyor tüm kelimelerim tükenmiş,
kaynağını bulamayan su gibiyim
deli gibi çağlarken akamıyorum.
Duvarlar mı örülmüş aşkın önüne, setler mi
çekilmiş. Buradayım diyorsun yüreğim yüreğinde.
Neden hissetmez yüreğim yüreğini.
Suretin yanımdayken ruhun ruhumla neden buluşamıyor .
Neden ulaşamıyorum yüreğine.

Derin uykulara çekilme vaktidir şimdi.
Yorulan yüreğimi uyutma vaktidir.
Ben beynimle sevmeyi öğrenemedim sevgili
oysa ki sizin dünyanızda aşk farklı yüreğimle ...
Read more : Yurek OLmadan Ask OLuyorsa Ogret Bana Sana Dair Ne Varsa... | Gösterim : 2305 | Cevaplar : 2 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Yasam Bir Armagan BizLere

Resim

Bazen herşey anlamsızlaşır, boğulur gibi hisseder insan kendini. Masalar sandalyeler üzerine gelir. Seni anlamayan, boş konuşan boş bakan insanlarla sonuçsuz cümleler paylaşmak zorunda kalırsın. Ayrılamazsın o ortamdan ne kadar istesen de. Hayatın gerekliliğidir bu, kurmuş olduğun düzenin getirdikleridir. Konuşur, konuşursun aklın yüreğin başka yerlerde, başka diyarlarda. Başka zamanlarda, başka mekanlarda olmak istersin hep. Bu umutsuz bir çabadır bilirsin ama istersin de bir taraftan. Gözlerine bakarsın çevrendekilerin. Farklı bir ışık, farklı bir açı yakalamaya çalışırsın. ...
Read more : Yasam Bir Armagan BizLere | Gösterim : 542 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4