Sistem saati: Pts Ekm 27, 2025 9:10 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Din nedir ?

Din nedir ?

Din insanların yaşam biçimidir. yani siz nasıl bir yaşam biçimine sahipseniz din iniz odur. hemen önyargı ile değerlendirmeyin lütfen.
Din başka, islam başkadır. "Allah katında gerçek din islam dır" ayeti kerimeside bunu açıkça bizlere göstermektedir.

Allah Rasulunun yaşamı islam dı. yani din i islamdı. Eğer onun yaşantısı islam ise acaba bizim yaşantımız islamın neresindedir ? sorusunun cebanı vicdanlarınızın değerlendirmesine bırakıyorum.
Benim bu islam ı ne derece yaşıyoruz konusunda düşüncem şu: Teslimiyetimizi samimileştirerek ...
Read more : Din nedir ? | Gösterim : 578 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Evet forumdaki hayatını gerçek hayatına karıştırınca :))

Anne yemek yaptıktan sonra:
-Emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım anne….

Biri elinde kağıtla size adres sorunca:
-Dostum link yanlış.Istersen bir kontrol et….

Fotoraf albümüne bakarken:
-Capslar bir harika…….

Biri beyendiği bir şey verince:
-repi hakettin……..

Kardeşten bir bardak su isterken:
-Kardeşim bir bardak su getirirsen seni rep'e boğarım……..

Birine hediye alırken:
-Bu harika!Hemen indiriyorum……..

Birine bir şey hazırladıktan sonra:
-Senin için upload ettim……..

Sınıfta biri küfrederse:
-Oğlum manyakmısın?Banlanıcan şimdi……..

Arkadaşlarına yemek yaptıktan sonra:
-Replerinizi ...
Read more : Evet forumdaki hayatını gerçek hayatına karıştırınca :)) | Gösterim : 1199 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

ihtimali var

Resim

Öyle yürekten gözlerime bakma ey yâr!...
Gözlerimin sende kalma ihtimali var.
Gözlerim eğer sende kalırsa yâr,
yüreğimin seni sevme ihtimali var.
Yaklaşma bu kadar yürek tenime ey yâr!...
Tenimin yanıp kül olma ihtimali var.
Alıştırma varlığına bu kadar.
Yokluğunun yokluğum olma ihtimali var.....
Read more : ihtimali var | Gösterim : 585 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

git

Gelme sevgili! Boşuna gelme,
istediğin zaman rastgele bir sayfayı açıp
okuyacağın kitap değilim ben!
Ara sıra uğrayacağın bîr liman,
canın çekince içeceğin bir kadeh şarap değilim!
Üstünü değiştirmek için gelme,
ben günah çıkarma kabini değilim!
Git!! Kendini başka yerde temize çek.....!!
Read more : git | Gösterim : 671 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Cennet Bedava-Cehennem Parayla

"Bugün ölsem nereye giderim" diye her mü'minin muhasebe yapması gerekir. Hayatın akışına baktığımızda mü'minlerin böyle bir muhasebeye yanaşmadığını görüyoruz. Müslümanlar öyle acaibleşti ki, sormayın gitsin. Ne bu hâl, insan anlamakta güçlük çekiyor.
İnanmış insan Cehenneme girmemek için nasıl yaşaması gerekiyorsa öyle bir çizgi takip etmesi gerekir. Canını ve malını Cehenneme girmemek için kullanır. Olması gereken budur. Böyle olması gerekirken bugün bunun tam aksi oluyor. İnsanlar Cehennem'e girmek için canını ve malını veriyor. Para veriyor Cehennem'e ...
Read more : Cennet Bedava-Cehennem Parayla | Gösterim : 455 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

ASK DUASI

Rabbim
Bir insan koy kalbime
Ama o insan senin de
sevdigin olsun

Ve bana öyle bir insan sevdir ki
O insanin kalbi Seninle sevisen bir mabed olsun.
Beni öyle bir insanla bulustur ki benden önce
Onunla bulusmus olan sen olasin

Onunla el ele tutustugumuzda
Ikimizin uzerinde Senin elin olsun

Bana öyle gözler göster ki
Ben o gözlerden sana bakayim

Bana öyle bir sevgili ver ki
O gözler cennete acilan iki pencere olsun

Onunla oyle bir ...
Read more : ASK DUASI | Gösterim : 778 | Cevaplar : 0 | Forum : Dualarımız

"HİKMETLİ KONUŞMAK"

Hikmetli konuşmak, bir insanın olabilecek en doğru, en faydalı ve en yerinde konuşmayı yapabilmesidir. Ancak hikmetli konuşmanın herhangi bir kuralı yoktur. Yerine, zamanına, hitap edilen kişilere ve içerisinde bulunulan şartlara göre değişir.Dahası hikmetli konuşabilmenin kişinin zeka seviyesiyle, kültür düzeyiyle, tahsil durumuyla ya da teknik bilgisiyle de herhangi bir bağlantısı yoktur. Bu gerçekten habersiz olan kimi insanlar hikmetli ve güzel bir hitabet yeteneği elde edebilmek için çeşitli kurslara ya da eğitim programlarına katılırlar. Kimileri de bu ...
Read more : "HİKMETLİ KONUŞMAK" | Gösterim : 928 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

YA OLDUGUN GİBİ GÖRÜN YADA KAYBOL......

BismillahirRahmanirRahim...

Evveli neyse ahiri de odur kişinin, değiştiremezsiniz... Hangi soydan, kandan geldiği mühim elbet... Lakin, "Adam gibi" değil "adam" olmak esas mesele...
"Aynası iştir kişinin!" lakin görünenle yapılan birbirini tuttuğu sürece... Dalkavukluk etmek maharet ise, desenize yer yok gerçekleri söyleyene! Karabatak gibi bir görünüp bir batanlar... Hiç görünmeyin batın gitsin; tabi becerebilirseniz... Siyasi istişarelerdeki "nemelazım" düşünceli insanlar gibi "İşim yürüsün!" mantığı ile hareket eden ve boş lafla işlerini yürütmeyi başaran (!) insanlar... Hiç düşünmezler mi ...
Read more : YA OLDUGUN GİBİ GÖRÜN YADA KAYBOL...... | Gösterim : 3209 | Cevaplar : 7 | Forum : Dini Konular

GÜL MÜ ? DİKEN Mİ?

BismillahirRahmanırRahim...

Ne gül sevenler gördük ki diken parmağına battığında: “Canım yandı!” diyerek sevmekten vazgeçtiler... Ya hiç sordular mı: Diken olmadan o gül nasıl gül olabilirdi? Başkasına namahrem elini değdirmemek için miydi? Yahut aslolana ulaşmak için giden yolda bir zerre miydi?
Güller... Ak güller, kara güller... Alakasız ve hoyratça koparılan, her koparılışında ömürden çalan güller... Ne gülmeyi bildirir ne de solmayı başarabilir... Dikeniyle kalsalar ne olurdu ki sanki? Kökünden koparmak da neyin nesi? İncinmek, incitmek... İnsanlar ...
Read more : GÜL MÜ ? DİKEN Mİ? | Gösterim : 2029 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

Allah elçisine, sen olmasaydın kainatı yaratmazdım, demiş ol

Allah yarattığı kullarına, akıl ve özgür iradesi verdikten sonra, yinede yalnız bırakmamış, onlara rehberler yol göstericiler göndermiştir. Fakat ne yazık ki biz Rabbin kulları, Allah ın rehberinden istifade etmesini bilememiş, nefsimizin esiri olarak, adeta beşeri putlar yaratmışız kendimize.

Yahudiler ve Hıristiyanlar, Allah ın rehber olsun diye gönderdiği kitaplarında hiç bahsetmediği halde, görev verdiği elçilerini adeta putlaştırarak, Allah ın oğlu yakıştırmasını yapmışlardır. Kur’an da bu konudan bahsederek, bakın ne diyor bizlere.

Tevbe 30: Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın ...

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4