Bu yazıyı yazmaya başlamadan önce insan ve insanlık hakkında kafamda bir sürü çözümlemeler üretmeme rağmen nedense yazıya başlayınca hepsi kafamdan silindi gitti… İsterseniz önce insanlığa biraz bilimsel açıdan yaklaşıp ne demek olduğunu ele alalım: Sözlükteki manasıyla insanlık: Doğru dürüst insana yakışır adamlık, ademiyet. İnsanın değerini, saygınlığını veren öz, insana yaraşır yaşama ve düşünme ilkesi. Başka bir tanımlama da şu, bir insanın ihtiyaç sahibi (bu maddi ve manevi olabilir) başka bir insana karşılık beklemeden yaptığı iyiliklere, ...
İslamiyet, en hakiki manasıyla hak ve hakikat güneşidir ve insanlık her zaman ona muhtaçtır.
İslam dininin bilinmediği, kurallarına uyulmadığı yerlerde belki para, servet, mevki bulmak mümkündür; fakat huzur bulmak asla ve asla mümkün değildir.
Huzurun kaynağı İslam’dır ve akıllı insanlar zevkle ve şevkle ona yöneliyor. Onun ikliminde dinlenip, onun coğrafyasında mana kazanmak için yarışıyor.
Doğu da, Batı da, Güney de, Kuzey de İslam’a hakkıyla bağlandığı, prensiplerine uyduğu, direktiflerini uyguladığı zaman insanlık her türlü çileden, yokluktan, ...
Vaktiyle bir bilge hoca, yıllarca yanında yetiştirdiği öğrencisinin seviyesini öğrenmek ister. Onun eline çok parlak ve gizemli görüntüye sahip iri bir nesne verip:
"Oğlum" der, "Bunu al, önüne gelen esnafa göster, kaç para verdiklerini sor, en sonra da kuyumcuya göster. Hiç kimseye satmadan sadece fiyatlarını ve ne dediklerini öğren, gel bana bildir.
Öğrenci elindeki ile çevresindeki esnafı gezmeye başlar. İlk önce bir bakkal dükkanına girer ve "Şunu kaça alırsınız?" diye sorar.
Yeni bir yaşın önce sağlık, sonra dilediğin tüm mutlulukları getirsin!
Dilerim yeni yaşında mutlulukların en güzelini yasar, basari merdivenlerini rahatlıkla tırmanırsın ve dilerim yüzün hep güler, neşeni hiç yitirmezsin. Sevgi dolu kalman ve mutlu olman dileğiyle...
Bugün doğum günün olduğu için farklı ve özel olduğunu mu sanıyorsun sen? Oysa sen benim için sadece bugün değil her gün farklı ve özelsin.. Dostluğunun, arkadaşlığının verdiği keyfi sana anlatmam çok zor. Kalbim hep seninle. İyi ki varsın..
Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Bugün beni göremesen de bil ki yanındayım… Senin gibi dosta sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Hayatın tüm kötülüklerinin senden uzak olmasını dilerim. İyi ki varsın ve iyi ki dostumsun!
Bir yıl daha bitti, ama sakın üzülme zaman çabuk geçiyor diye… Unutma ki herkes aynı şeyi yaşıyor. Bu yılın sonunda geriye baktığında umarım “harika bir yıldı” dersin.. ...
Çok güçlü olabilirsin Dünyayı bile tersine cevirebilirsin Ancakkkkk....... bir darbe gelir vurur sırtına bir darbe daha gelir vurur ardı ardına yıgılıp kalırsın topraga sonra toparlanıp yine kalkarsın ayaga Uslanmaz ders almazsın bundan asla Sonra bir darbe daha dolayısıyla yara alırsın ve toparlanmak daha zordur hayatında Dünya zaten senin etrafında dönüyor Olayları anlamlandıran sensin O yüzden neyin seni yıpratacağınıda ancak sen belirlersin Sürekli olarak olumlu düşün vicadanlı ol yürekli ol hayatı insanca yaşa Unutmaki...her şeyi olumlu ...
Ankebut Suresi, 54. ayette Kur’an’ın muhteşem ifadelerinden biri daha önümüzde açılıyor. Buyuruyor Allah; "Azap konusunda senden acele (davranmanı) istiyorlar. Oysa cehennem, o inkar edenleri gerçekten kuşatıp-durmaktadır."
Ahiretin gerçekliğine iman etmeyen inkarcılar, kendilerince hafife aldıkları azabı acele istiyorlar ancak zaten fıtratlarına aykırı yaşayarak dünyada iken cehennemi yaşıyorlar. Allah öğüt almaları için onlara ahiretten önce dünyada da azaptan az da olsa tattırıyor. Cehennem onları her yandan kuşatıyor ancak onlar yaşadıkları sıkıntıyı, süreç içinde belli sebeplere bağladıkları için ...
Ben, Türk’üm. Benimle uğraşmamak, akıl gereği! Ben milletim! Ben devletim! Ben devletli ve Peygamber(s.a.v.)’den duâlı bir milletim! Dünya müslümanları benim, ben Müslümanım! Hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmeyen, mazlûma merhâmetli, zâlime acımasız ve dininden dönenleri islâh etmek üzere yaratıldığı; Allah’ın onlardan, onların da Allah’tan razı olduğu Kur’an-ı Kerim’de -(Maide/54)- işâret edilen millet, benim!… “Türklerle iyi geçininiz. Çünkü onlar için çok uzun süreli hâkimiyet söz konusudur.” hâdisi ile işâret edilen millet, Ben’im… Ben, dünyanın dengesiyim! Ben, tarih yapanım! ...
Bağışlayıcı olmak üstün bir ahlak özelliği. Kötülük karşısında öfkeyi yenerek sabır göstermek, intikam duygusuna kapılmadan kötülük yapan kişiyi affetmek samimi insanlara has bir özellik. İnsan bu davranışı ile Allah’ın hoşnutluğunu ve sevgisini kazanır. İnanan insanlar affedici, merhametli, hoşgörülüdürler. Kur’an’da haber verildiği gibi onlar, “…bollukta da, darlıkta da infak edenler, öfkelerini yenenler ve insanlar (daki hakların)dan bağışlama ile (vaz)geçenlerdir…” (Al-i İmran Suresi, 134)
Hatasızlık arayışı içinde olmak hatadır; her insan hata yapabilir, günah işleyebilir. Kur’an ayetlerinde ...
Rabbimize Olan Aşkımız,Sonsuz Bir Derya Gibidir Attığımız Her Adımda, Kıldığımız Her Namazda Yaptığımız Her Yardımda, Elbet Bir Hayır Vardır Yapılan Her Bir Hayırınızı, ALLAH için Yaparsanız İşte O Hayırda,Cennete Açılan Bir Keramet Vardır Unutmayın Sakın, Yer Yünzünde Gelmiş Geçmiş Yapılan Hiç Bir iyilikte Kötülükte Karşılıksız Kalmaz Elbet Bir Gün Hakeden Neyi Hakettiyse Onu Bulur Hem Bu Yalan Dünyada, Hem Ahiret Hayatında... Allah' ın rahmeti bereketi af ve mağfireti üzerimize olsun inşallah amin ecmain selam ve ...