♥ Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her daim varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Bugün beni göremezsen de bil ki yanındayım! Doğumgünün kutlu olsun... İyi ki varsın varsın.. ♥ Yaşa . Sev . Gül! Bunlar eksik olmasın yaşamında. Yaşın kaç olursa olsun her şeyin en güzeli seninle olsun.
♥ Bugün belki de çok kişiden doğumgünü mesajı alacaksın, ancak şu an okuduğun içlerinde en farklısı. Çünkü bu mesajın her harfi tamamen sevgiden ...
Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu. Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi. Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir du...rumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı. Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni ...
din dersinde yeni gelen öğretmen öğrencilerle tanışmak ister. ; öğretmen; senin adın ne evladım der, öğrenci;kevser diye yanıt verir. aferin sana oku bakayım kevser süresini der ve öğrenci okur.bir diğer öğrenciye adını sorar, fatih der öğrenci. aferin sana oku bakayım fatihayı der. öğrenci okur. derken sıranın altına saklanmaya çalışan öğrenciyi görür ve öğretmen sorar, evladım senin adın ne der. öğrenci de; öğretmenim benim adım yasin ama; arkadaşlar bana kısaca sübhaneke der...... ...
Bazen her şeye rağmen tebessüm etmek gerekir.Hayat bu ya hiçbir şeyin garantisi yoktur.Yarın ne olacağını bilemezsin.Bilirsin güçlü olmalısındır.Ancak olamazsın işte.Tanıdığın insanlar bile bazen tanımsız gelirler sana.Arkana bakmadan çekip gitmeyi tek kurtuluş sanırsın.Yanılmışsındır. Bazen göz kırpmak gerekir hayata sessizce.Her şeyin farkında olup farkındasızlığı oynarsın kimi zaman.Kimi zaman yalnızlıktır tek dostun.Arkadaş olursun onunla ve beraber uyanıp, beraber kalkarsın.Onunla içtiğin bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olsun istemezsin. Yalnızlıktır, insanı kalabalıkta tek hissettiren.Terkedilmişliğin resmi vardır yüzünde.Hıçkırıklara boğularak ağlamak ...
Sayın sanalkahvenin güzel insanları bazen bir konu üzerinde ararştırmalar yaparız baktık ki olmuyor boşver deriz bir olay olur yine aman bana ne boş ver deriz insanın doğasında olan bir olay bu bizler ise siz değerli kardeşlerimize sakın boşvermeyin diyoruz düşünün ve onun gereğini yapın diyoruz keyifli okumalar."Düşünmek, dahası derin düşünmek çok zararlıdır", “çok düşünme, delirirsin”, ”fazla derine dalma boğulursun”, “çok düşünme kafayı yersin” gibi sözleri sıkça duyarız. Oysa tam aksine, insan düşünmediğinde zor durumlara düşer, ...
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. · Şu dünyada yüzlerce ahmak, etek dolusu altın verir de, şeytandan dert satın alır. . Vazifesini tam yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazaretin devası ne ilacın şifası deva getirmiş.. . Aşk altın değildir, saklanmaz. Aşıkın bütün sırları meydandadır.. . ...
<< Doğruluk Dürüstlük >> Dürüstlük bir hazineye benzer, ortaya çıktığında taraftarları çoğalır;yalan ise gizli ateşe benzer, yanmaya başlayınca kötülükler ortaya çıkar.
Doğruları korumaktan korkmayınız.
Dürüstlük elmas gibidir, aydınlıkta daha çok parlar ve değeri daha çok belli olur.
Beni kandırabilirsin ama, aslında kendini kandırıyorsun.
Doğruluğun ne olduğunu bilmeden onun hakkında konuşamayız.
Dürüst insan kendine hakim olabilmek için sürekli kendi kendisiyle mücadele halindedir.
İnsanlar genelde itaat kavramını tanır ve bilir. Ve her insan aslında birine ya da bir şeye itaat eder. Eğer insan istek ve tutkularının esiri olarak yaşıyorsa nefsine, resulun sözlerine karşı içinde bir kuşku duyuyor, kendi fikirlerini ve görüşlerini beğenip, daha doğru olduğunu düşünüyorsa, kendi aklına itaat ediyor demektir. Yine kişinin, Allah’ın dışında rızasını gözettiği başka bir varlık varsa, o varlığa itaat ediyor olması söz konusudur.
Kısacası, insan ya Allah’a itaat etmektedir ya da şeytana. Kişinin ...
Sayın sanalkahvenin nadide insanları hep deriz ve düşünürüz radilkalizm radikal konusunda aklıma olmadık düşünceler gelir ama bir türlü neye karar vereceğimizi bilemeyiz bu konu ile ilgili olarak yine ayetlerin yardımı ile inşallah açıklamaya çalışacağım keyifli okumalar dilerim.Radikalizm katı, kökten ani değişimler yönünde tavizsiz bir politikanın savunuculuğudur. Kimi zaman sert, kimi zaman saldırgan ve kimi zaman şiddetten yana olmaktır.
Kur’an’ın çizdiği mümin modeli ise güzel ve yumuşak sözlü, kavgacı üsluptan kaçınan, kötülüğü iyilikle uzaklaştıran, önyargıyla ya ...