Sistem saati: Sal Ekm 28, 2025 12:09 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

BAYANLARLA KONUŞMAK.....

Sayın sanalkahve dostlarım bugün değişik bir konu yazmak aklıma geldi ve bunu sizlerle paylaşmak istedim bazı kişiler vardır ve onlara göre de bir erkeğin bir bayanla konuşması günah olarak gösterilir ve düşünülür bu konuya kendi düşüncelerim ve ayetlerinde yardımı ile açıklık getirmek istiyorum hoşgörünüze sığınarak.

Helal ve haramlar Kuran’da Rabbimiz tarafından açıkça bildirilmiştir. Haramların sayısı oldukça azdır. Bir konu Kuran’da haram olarak geçmiyorsa ve peygamber kıssalarında da haram olmadığına dair bir anlatım görülüyorsa, o konunun ...
Read more : BAYANLARLA KONUŞMAK..... | Gösterim : 1684 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Anladim ki..

Resim
Resim
Read more : Anladim ki.. | Gösterim : 2146 | Cevaplar : 3 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Gönül Huzuru

Gönül sarayını mâmûr etmektir; Sür çıkar ağyârı (diğer şeyler) dilden tâ tecellî ede
Hak Padişah girmez saraya hâne mâmûr olmadan
Gönül huzuru, yerlere göklere sığmayan Yüce Rabbin mümin kulunun gönlüne sığmasıdır (Keşfu’l Hafâ, II, 2256)
Gönül huzuru, kulun Allah’ın hikmet, kudret ve sanatını görüp, binbir tecellîsini düşünerek niyetlerini, hâllerini düzeltmesidir(İsrâ, 44) Her şeyin Allah’ı tesbih ettiği bu âlemde varlıkların kendi dillerindeki tesbihini hissetmesi ve duymasıdır
Gönül huzuru, kalb-i selime ermek ve huzur hâline varmaktır
Gönül ...
Read more : Gönül Huzuru | Gösterim : 2197 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

ALLAH IN RIZASINI KAZANMAK

İnsanların birçoğu hayatları boyunca hep birşeylere hazırlık yaparlar. Daha ilkokul çağlarındayken kolejde okumak için büyük bir hırsla sınavlara hazırlanırken, bu çaba orta öğrenimin sonunda da iyi bir üniversitede öğrenim görmek için devam eder. Üniversitenin sonunda ise okulu bitirme heyecanı yerini, "Acaba iyi bir iş bulabilecek miyim?" telaşına bırakır. Daha sonraki yıllarda insanın bu uğraşısı, hep daha iyi bir iş, yükselme arzusu, daha iyi bir ev, daha iyi bir araba, daha çok mal-mülk sahibi olma silsilesi ...
Read more : ALLAH IN RIZASINI KAZANMAK | Gösterim : 2620 | Cevaplar : 5 | Forum : Dini Konular

Cennete gideceğini sananlar..hangi kapıda olduğunuzu bilin.

Cennete gideceğini zannedenler...hangi kapıda olduğunuzu test edin.

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla,

Islama sonradan girmiş her insanın bir cahiliye dönemi vardır. İşte ben de, o cahiliye dönemimde Asr suresini okuyuncaya kadar hep cennete gideceğimi düşünürdüm. Çünkü Allah’a inanıyordum, kalbim temizdi, aklıma geldikçe “la ilahe illallah Muhammedun Resulullah” derdim. Bazı günahlarım olsa da, biraz cehennemde cezamı çektikten sonra, nasıl olsa cennete gidecektim ve bundan çok emindim. Çünkü inandığım Allah çok merhametliydi, kullarının hatalarını affederdi. Hep ...
Read more : Cennete gideceğini sananlar..hangi kapıda olduğunuzu bilin. | Gösterim : 1979 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

YA ALLAH....

"Biz Allah’a ait (kullar)ız ve şüphesiz O’na dönücüleriz." (Bakara Suresi, 156)

Allah’ın kesin varlığına ilişkin, göklerde, yerde ve ikisi arasındaki sayısız delil, görebilenler için apaçık gözler önündedir. İnsan, Allah’ın Zatını göremez kuşkusuz. Ancak vicdanını kullanarak çevresindeki yaratılış örnekleri vesilesiyle Allah’ın gücünü ve yüceliğini kavrayabilir.

İman eden insan, Allah’ın varlığının ve gücünün bilincinde olduğundan, ne amaçla yaratıldığını ve Rabb’inin kendisinden neler istediğini bilir. Bu nedenle de dünya hayatındaki hedefi, Allah’ın razı olduğu bir insan olmaktır; her ...
Read more : YA ALLAH.... | Gösterim : 1511 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

NEFİS....

nsanı, "işittik ve itaat ettik" demekten alıkoymaya çalışan etkenlerden en önemlisi, ‘heva’, yani insanın bencil tutku ve istekleridir. Hevanın kaynağı ise insanın içindeki ‘nefs’idir. Nefis, Kuran’da bildirilen ifadesiyle "... var gücüyle kötülüğü emredendir..." (Yusuf Suresi, 5) Şeytanın kontrolü altındaki nefis, hiçbir zaman insanın iyiliğini istemez.

İnsanın nefsini arındırıp eğitebilmesi için ona sahip çıkmaması gerekir; çünkü nefis şeytanın sözcüsüdür ve kendisine itaat edenleri götürmek istediği yol Allah’ın değil, şeytanın yoludur. Tutkuları azgındır nefsin, insanı şeytanın bataklığına ...
Read more : NEFİS.... | Gösterim : 1754 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Sen Ol Cocugum..

ResimResim
Read more : Sen Ol Cocugum.. | Gösterim : 1486 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Türkiye'ye yardımcı olun!

Merhaba arkadaşlar.

erepublik diye bir online oyun var.
Burada Türkiye'yi temsil ediyoruz.
Biz sadece bir vatandaşız, günlük olarak çalışıp gücümüzü yükseltiyoruz, fabrikada çalışıp para kazanıyoruz, savaşlara girip bize verilen görevleri tamamlıyoruz.

Ülkemiz şu an zor zamanlar geçirmekte, bulgaristan ve polonya tarafından zorlanmakta.
İki cephede birden savaşıyoruz ve yeni oyunculara ihtiyacımız var!

Ne yazık ki Türkiye silinmek üzre haritadan, ama silinsek de tekrar eski topraklarımıza kavuşmamız en fazla 1 haftamızı alacaktır, çünkü müthiş bir dayanışma içindeyiz. ...
Read more : Türkiye'ye yardımcı olun! | Gösterim : 597 | Cevaplar : 0 | Forum : Paylaşmak İstediklerim

AŞK...

‎''Aşk yanmaktır, Yakmak değil..'' Neden beni yakarsın..!
HAK dururken maşuk'luk.. Sana mı kaldı sanırsın
Ben aşık değilim sana.. Benim aşkım ALLAH a
Tamam senide sevdim.. Lakin .. Yaratanın aşkına..

Mevlânâ Celaleddin Rûmi
Read more : AŞK... | Gösterim : 490 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4