Sistem saati: Çar Ekm 29, 2025 5:19 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

K-Lite Codec Pack Full 5.5.0 64 Bit

Bu Codec çözücü paketi sayesinde tüm görüntü ve ses dosyalarınızı açabilir,donanımlarınızın desteklediği tüm özellikleri de sonuna kadar kullanabilirsiniz.Böylece Divx filmleriniz, DVD, VCD ve SVCD'leriniz ile tüm biçimlerdeki ses dosyalarınız daha güzel, net, hızlı ve sorunsuz bir biçimde oynatılacaktır.

Farklı ses ve film dosyalarını oynatabilmek ve oluşturabilmek için gerekli hemen hemen tüm codec'leri içerir.

http://fileforum.betanews.com/sendfi...k_800_Full.exe
Read more : K-Lite Codec Pack Full 5.5.0 64 Bit | Gösterim : 1835 | Cevaplar : 0 | Forum : Bilgisayar Programları

Üstad Necip Fazıl KISAKÜREK'ten...

Bir hadiseyi düşünebilmek için filozof olmaktan başka çare görmemek, düşünme hakkından vazgeçmek değil midir?

Dünya güzel olsaydı, doğarken ağlamazdık. Yaşarken temiz kalsaydık ölünce yıkanmazdık.

Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu? Madem ki yükseliş var, iniş olmaz olur mu?

Dünya öküzün üstünde derler ama; dünyanın üstünde nice öküzler bilirim.

Fikir besler, siyaset öldürür. Siyaset, fikrin kendisi değil; posasıdır.

İhya etmek için ne kadar ilim lazımsa imha için de o kadar cehalet kafidir.

İmanın ticaretini yapanda, iman arama ...
Read more : Üstad Necip Fazıl KISAKÜREK'ten... | Gösterim : 1890 | Cevaplar : 3 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Aldırma Yürü Dostum

Aldırma Yürü Dostum

Dostum güneşe bak toprağa bak suya bak buluta bak; fakat arkana bakma
Kimin geldiği önemli değil kimin
gelmediği de… Unutma yolcu değişir yol değişir ama menzil değişmez
Yolcuya bakıp yolu tanımaYola bak yolcuyu tanı yolcu hakkındaki kıymet
hükmünü ona göre ver Vahim olan
yolun yolcusuz olması değil; Asıl vahim olan yolcunun yolsuz olmasıdır;
Yolsuz hedefsiz amaçsız şaşkın hercai ve
seyyal…
“En doğru yol : en dikensiz yoldur” diyenler seni aldatıyorlar Onlar
karanlık ...
Read more : Aldırma Yürü Dostum | Gösterim : 2587 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

Kayıp DOĞRULARIN Köyü

KAYIP DOĞRULARIN KÖYÜ

Her doğru her yerde söylenmez… Uygun mekân, uygun zaman ve üslup önemlidir tabi ki. Farz edelim her şey uygun ama karşıdaki zihniyetin kabul sınırına denk geldiniz. Ne olacak şimdi? Hemen söyleyeyim 10. Köy aramak için fikir bohçanızı alıp yollara düşeceksiniz :)

Size göre doğru olan başkasına yanlış geliyorsa bırakın herkes kendi doğrusunu savunsun. Yadırgamak niye? Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış. peh… Yanlışı doğru kabul ...
Read more : Kayıp DOĞRULARIN Köyü | Gösterim : 1334 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Cuma günü ve yapmamız gerekenler..

Resim

İki Cihan Serveri Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimiz buyurdular ki;

–Cuma günü günlerin efendisidir. Fakirlerin haccıdır. Saadetli bir gündür. Vuslat günüdür.

Kim cuma günü perşembe ve cumartesi günlerini eklemek suretiyle oruç tutarsa, hasta ziyaret ederse, yoksul doyurursa, cenazeyi selametlerse, kırk senelik günah artık ona bişey yapamaz.
(Ramuzul Ehadis No.5015)

* * *
–Cuma geceleri yasin-i şerif okuyan kimse mağfiret-i ilahiyeye nail olduğu halde sabahlar.
(Salebi-Ebu Hüreyye r.a)

* * *
Ebu Said-i Hudri (r.a) ...
Read more : Cuma günü ve yapmamız gerekenler.. | Gösterim : 1445 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Sadece bir gül sunuyorum yüreğine

Sadece bir gül sunuyorum yüreğine
Sevgilerle bezenmiş, yürekten...
Karşılık beklemiyorum inan, en ufak bir ümidim yok
Sadece gülü layık olduğu yere göndermek istiyorum...
Kabul et onu yüreğine, karşılık vermesen de...

Bir gül sunuyorum yüreğine...
Demet demet sadakatle derlenmiş...
Kırmızılığını sevdasından almış...
Dikensiz...
Kabul et onu yüreğine, sende yetişmese bile...

Bir gül sunuyorum yüreğine...
Başkalaşmamış, zamanın yalancı güllerinden uzak...
İçten, riyasız, hesapsız...
manasını yitirmiş sevdalardan öte...
Kabul et onu yüreğine, onu kendinden bilmesen de...

Bir gül ...
Read more : Sadece bir gül sunuyorum yüreğine | Gösterim : 1955 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

BENIM DEDIKLERIM BENIM OLSAYDI !!!

Benim Dediklerim Benim Olsaydı !!!
Benim diyerek sahiplendiklerimiz gerçekten bizim olsaydı, acaba onları terk eder miydik? Ben, son durağı belirsiz bir yolda ilerliyorum, benim dediklerimin hiç birisi bana yol arkadaşlığı etmiyorlar. Her durakta birisi beni terk ediyor. Bunlar benim olsaydı, beni bırakıp giderler miydi? Veya ben onları elimden bırakır mıydım acaba?

Demek ki benim dediklerimin hiç birisi benim değilmiş.

Benim çocukluğum, benim gençliğim benim sağlığım sıhatim diyoruz ama,hiç birisi bizde kalmıyor. Şöyle bir geriye doğru ...
Read more : BENIM DEDIKLERIM BENIM OLSAYDI !!! | Gösterim : 1040 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

NASİHAT....

Cahil ile dost olma İlim bilmez, İrfan bilmez, Söz bilmez, Üzülürsün

Saygısızla dost olma Usul bilmez, Adap bilmez, Sınır bilmez, Üzülürsün

Aç gözlü ile dost olma İkram bilmez, Kural bilmez, Doymak bilmez, Üzülürsün

Görgüsüzle dos...t olma Yol bilmez, Yordam bilmez, Kural bilmez, Üzülürsün

Kibirliyle dost olma Hal bilmez, Ahval bilmez, Gönül bilmez, Üzülürsün

ŞEYH EDEBALİ ‘ NİN NASİHATI
Read more : NASİHAT.... | Gösterim : 2084 | Cevaplar : 3 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Bugünlerde hiç iyi değilim ben anne...

_ Bugünlerde hiç iyi değilim ben anne...

Çocukken bana söylediğin gibi olmadı hiçbir şey... "İyi" insan olmak bir şey kazandırmadı bana. "İyi" insan olmak her şeyden önemli değilmiş. "İyi" insan olunca insanı herkes üzermiş... Ben yeni anladım.

Bugünlerde hiç iyi değilim ben anne...

Çocukluğum senin eteğinin dibinde geçti. Ben herkesi senin gibi sandım. Güvenilir sandım, herkes beni çok sever, senin gibi düşünür sandım. Bir tek gözyaşım aksa, başkaları da benim için üzülür sandım. Çok yanılmışım, ...
Read more : Bugünlerde hiç iyi değilim ben anne... | Gösterim : 1286 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

KÖTÜNÜN KİLİDİ HAYRIN ANAHTARI.

Fahr-i Kâinat Efendimiz s.a.v. buyurmuştur:
“Yapamıyorsanız dahi iyiliği emredin, sakınamıyorsanız dahi kötülükten sakındırın.” (İbn Mübarek; Heysemî)
Yani Efendimiz s.a.v. buyuruyor ki, daima iyilik, doğruluk üzere olun, kendiniz yapamasanız bile başkasına iyiliği tavsiye edin. Kötülük yapmayın, kötülükten sakınamasanız da başkasını kötülüğe, yanlışa sevk etmeyin, kötülükten sakındırın.
Allah Rasulü s.a.v. her hâlükârda iyilik ve doğruluk üzere olmamızı ve çevremizdeki insanları göz önünde bulundurmamazı, onlara kötü örnek olmamamızı emrediyor. Çünkü müslüman kimse, hayatıyla, sözüyle örnek olandır.
Efendimiz s.a.v. ...
Read more : KÖTÜNÜN KİLİDİ HAYRIN ANAHTARI. | Gösterim : 1342 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4