Sistem saati: Çar Ekm 29, 2025 5:09 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

GİYBET VE DEDİKODU...

Sayın Sanalkahve dostlarım bugün hoş görünüze sığınarak lobilerde genelde yapılan söz üzerine yazacağım insanlar lobilerin geneline sırf konuşmak adına çeşitli şeyler yazıyorlar ama farkında olmadan başka bir kişinin giybetini yada dedikodusunu yapıyorlar bunu yapmak birde marifetmiş gibi gülüp dalga geçiyorlar oysa bu yaptıkları davranışın ne kadar kötü bir davranış olduğunu bilseler di kesinlikle yapmazlardı. Allah, Kuran’da inananlar için çeşitli kurallar belirtmiş; şunları yapın, bunları yapmayın demiştir. Bunu yaparken belli günahların büyüklüğünün altını çizse de çoğu ...
Read more : GİYBET VE DEDİKODU... | Gösterim : 2088 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

tilkim kürkçümü?

Kürkçü olmak mı zordur,
her gittiğinde geri dönecek olan
tilkiyi bekleyen..
Tilki olmak mı zordur,
her gidişinde aynı yere dönecek olan..
Kürkçü mü daha karaktersizdir
her gelişinde tilkiyi affeden...
Yoksa tilki midir karaktersiz olan,
her gidişin sonunda aynı adrese döneceğini bile, bile giden
Read more : tilkim kürkçümü? | Gösterim : 511 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

sarisinlara satis yapmiyoruz

Genc ve guzel sarisin, alisveris merkezinin beyaz esya reyonuna girer ve saticiya sorar:

- "Su kucuk televizyonu almayi dusunuyorum, fiyati nedir ?"
- "Kusura bakmayin hanimefendi sarisinlara satis yapmiyoruz.!"

Genc kadin sinirlenir, evine gider, sacinin rengini degistirir ve ertesi gun magazaya geri gelir, ayni saticiya yaklasir ve:

- "Su kucuk televizyonu satin almak istiyorum." der
- "Kusura bakmayin hanimefendi sarisinlara satis yapmiyoruz !!!!"

Kadin iyice sinirlenmistir, solugu bir kuaforde alir, bu defa koklu bir degisiklik ...
Read more : sarisinlara satis yapmiyoruz | Gösterim : 761 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Bugün özel bir gün çünkü ben bugün de yaşıyorum..

Bugün özel bir gün çünkü ben bugün de yaşıyorum..

Güneşin o ilk doğuş anına en son ne zaman tanık oldun? İnsanoğlu, taptaze ışıklarının tüm vücuduna yayılmasını ne zaman izledin kendinde, bir sonbahar sabahı o ılıklığı ne zaman hissettin yüreğinde?.

Bizler aslında bize her günün bir lütuf olduğunu anlamayacak denli duyarsız bir biçimde geçip gidiyoruz bu yaşamdan. Hanginiz sabah gözünü açtığında bunu dünyaya tekrarlıyor:

Bugün özel bir gün çünkü ben bugün de yaşıyorum, gözlerim açık, ilk ...
Read more : Bugün özel bir gün çünkü ben bugün de yaşıyorum.. | Gösterim : 1206 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

ALLAHIN MERHAMETİ VE RAHMETİ...

Sonsuz merhamet ve sonsuz lütuf sahibi Allah’ın adıyla;
Bu yazıyı yazmamın sebebi Allah’ın rahmetinin genişliğini yeterince fark edemememiz ve “neden bizleri imtihan ediyor ve cehenneme atıyor” gibi sorulara cevap olması niteliğindedir.
Kuranı Kerime yabancı olan ve yaratılış gayesini anlamayan yada anlamaya çalışan kişiler Allah’ın imtihanını sorgularlar ve sonucunda neden sadece cennet olmadığını cehennemin olduğunu söylerler. Bununla kalmaz

Araf 179. ayette;
Biz cinlerle insanların birçoğunu cehennem için yarattık

şeklinde meallendirenlerin mealini kanıt olarak gösterir biz cehennem ...
Read more : ALLAHIN MERHAMETİ VE RAHMETİ... | Gösterim : 2086 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

GALiBA BEN SENi ÖZLEDiM....

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Read more : GALiBA BEN SENi ÖZLEDiM.... | Gösterim : 2111 | Cevaplar : 1 | Forum : Edebiyat

DÜŞÜNME ZAMANI...

Sayın Sanalkahve sitesinin mütevazı insanları işte gelip gidiyoruz her birimizin çeşitli düşüncesi amacı mutlaka vardır ve olmalıdır farkında olmadan günlerimizi bir bir tüketiyoruz ve bir gün bakacağız ki ömrümüzün sonu gelmiş olacak işte o zaman keşke dememek için kalplerimizi Allaha döndürmenin zamanı gelmedimi dersiniz.İnsanı dünyada mutlu ve huzurlu bir yaşama, ahirette de gerçek kurtuluşa kavuşturacak olan tüm bilgiler ve her sorunun yanıtı Kuran’dadır. Her insan, Rabb’inin Kur’an’la haber verdiği gerçekleri düşünmeli, dünyaya ve ahirete bakış ...
Read more : DÜŞÜNME ZAMANI... | Gösterim : 1853 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Merhamet Hür Dünyaya Bu Kadar Mı IRAK ' tı

Ben Basrali Ömer,
Belki haberin yoktur diye yaziyorum Mr. Franks.
Önce demokrasi yagdi göklerimizden,
Sonra özgürlük geçti üstümüzden
Palet palet...

Ve insan haklari savunucularının
Yüzü maskeli adamlarin

Namlularından
Saniyede bilmem kaç adet.
Demokrasi bizim evede isabet etti
Bir gün sonra anladim koptugunu ayaklarimin.
Tam onsekiz adet insan haklari saymislar
Vücudunda babamin.
Annem yoktu zaten
Ben dogarken ilaç yoklugundan ölmüs
Ambargo falan dediler ya
Anlamadim çocukluk akli iste
Olusmadan sokülmüs....

Sizde de baris böylemidir Mr. Franks? ...
Read more : Merhamet Hür Dünyaya Bu Kadar Mı IRAK ' tı | Gösterim : 2072 | Cevaplar : 2 | Forum : Sertbest Kürsü

HAYAT DER Kİ.....

Hayat der ki;
Sevdiğin insanda arayacağın ilk şey iyi niyet olmalıdır. O yoksa başa özelliklerinin anlamı kalmayacaktır çünkü.
Dost dediğin sadece kötü gününde yanında olan değildir, aynı zamanda sevincine de en az senin kadar sevinebilendir.
Başarmak için sıradan olandan ayrılmak zorundasın. Bırak insanların karşı duruşunu, doğru bildiğine sarıl ısrarla.
Daha önce görmediğin biriyle karşılaştığında ilk dakikalara dikkat et. O insanın pozitif ya da negatif enerji veren biri olduğunu anlayacaksın.
Yaptığın seçimlerden dolayı başın derde girerse ...
Read more : HAYAT DER Kİ..... | Gösterim : 1342 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

En iyi Buğday

En iyi Buğday
Her yıl yapılan ''en iyi buğday'' yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi:
-Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi.
-Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda,
-Neden olmasın, dedi çiftçi.
-Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük ...
Read more : En iyi Buğday | Gösterim : 1057 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4