Sistem saati: Çar Ekm 29, 2025 7:54 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Hayat budur, onu hissedin, yaşayın ve ondan hoşnut olun

Kendimi her zaman mutlu hissederim. Neden biliyor musunuz? Çünkü kimseden bir şey ummam. Beklentiler daima yaralar. Hayat kısadır. Öyleyse hayatınızı sevin. Mutlu olun ve gülümsemeye devam edin.
Sadece kendiniz için yaşayın ve;
Konuşmadan önce dinleyin,
Yazmadan önce düşünün,
Harcamadan önce kazanın,
Dua etmeden önce bağışlayın,
İncitmeden önce hissedin,
Nefret etmeden önce sevin,
Vazgeçmeden önce çabalayın,
Ölmeden önce yaşayın.
Hayat budur, onu hissedin, yaşayın ve ondan hoşnut olun.
Read more : Hayat budur, onu hissedin, yaşayın ve ondan hoşnut olun | Gösterim : 597 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

SİZ, SİZ OLUN ONLARI HEP KALBİNİZİN KIYISINDA SAKLAYIN

Bazı insanlar vardır, çok ama çok ÖZELdirler..
Bazı insanlar vardır, BÜYÜ gibidirler, değdikleri hayatı cennete çevirirler..
Aranızda, bilmem ne kadar mesafeler, kilometreler, cümleler, şarkılar geçmiş olursa olsun.. Onların varlığı size unuttuğunuz ne varsa hatırlatır, sımsıcacıktırlar…
Dışarıdan bakınca çoğu onlara “ZOR İNSANSIN” der.
Aslında içlerinde başını okşayıp uyutmak isteyeceğiniz küçük... bir çocuk saklıdır.
Asla size ait değillerdir, ama hep sizinledirler, bilirsiniz, hissedersiniz…
Ve bu bazı insanlar, en çok ihtiyaç duyduğunuz AN’da ortaya çıkarlar, minicik bir hamleyle ...
Read more : SİZ, SİZ OLUN ONLARI HEP KALBİNİZİN KIYISINDA SAKLAYIN | Gösterim : 903 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

İyi ki ben benim

Kusurlarımı seviyorum.!
Darılınca suratımı asmayı,
Canım sıkıldığında sebepsizce bağırmayı,
Kıskançlık krizlerimi,
Olur olmaz yerde kahkahalar atmayı,
Normal olmamayı seviyorum.
Sadece canımın istediği şeyleri yapmayı,tembelliğimi..
Bazen düşünmediklerimi birden söylemeyi,
Bazen herşeyi yüzüme gözüme bulaştırmayı.
Öfkelerimi.
Kızınca küsmeyi.
Heyecanlarımı.
Benden iyi olduklarını düşündüklerimi ki, yok.. :)
Yatakta tembellik yapmayı.
Gereksiz para harcamayı.
Bazıları haketmediği halde, sevmeyi.
İçimdeki çocuğu,
Beni seviyorum.
İyi ki varım.
İyi ki ben benim.
Ne mutlu! ...
Read more : İyi ki ben benim | Gösterim : 1008 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

SİZİN HİÇ BÖYLE BİR DOSTUNUZ OLDU MU?

SİZİN HİÇ BÖYLE BİR DOSTUNUZ OLDU MU?
Bilmem şu an kaç yaşına girdiniz?
Şöyle geçmişinizi düşününüz, dostlarınızı hatırlayınız.
Böyle bir dostunuz olmadı ise, siz o dostun yolundan gitmeye ne dersiniz?
O, Daima düşünceliydi Susması konuşmasından uzun sürerdi.
Lüzumsuz yere konuşmazdı. Konuştuğunda ne fazla, ne de eksik söz kullanırdı.
Dünya işleri için kızmazdı. Kendi şahsı için asla öfkelenmez ve öç almazdı.
Kötü söz söylemezdi.
Affediciliği tabii idi, intikam almazdı.
Düşmanlarını affetmekle kalmaz, onlara şeref ve değer ...
Read more : SİZİN HİÇ BÖYLE BİR DOSTUNUZ OLDU MU? | Gösterim : 1632 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Kadin Ve Gözyasi..!

Küçük bir erkek çocuk, annesine sordu:
"Niçin ağlıyorsun?" "Çünkü ben kadınım." Diye cevapladı annesi.
"Anlamadım!" dedi çocuk. Annesi, çocuğu kucaklayıp
"Hiç bir zaman anlayamayacaksın!" dedi.
Babasına "Baba, annem niçin ağlıyor?" diye sordu.
Babanın cevabı: "Bütün kadınlar sebepsiz ağlayabilen yapıdadır" oldu.
Küçük çocuk büyüdü, yetişkin adam oldu,
halâ kadınların niçin ağladıklarını keşfedemedi.
Nihayet öldükten sonra cennete gittiğinde Allah'a sordu.
" Allahım !" dedi:
"Kadınlar niçin bu kadar kolay ağlayabiliyorlar?"
Allah:"Ben kadınları özel yarattım!
Tüm yaşamın ağırlığını ...
Read more : Kadin Ve Gözyasi..! | Gösterim : 1807 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

YA RASÜLALLAH!

Cenâb-ı Hakk’a hamd ü sena ve Rasülüllah’a salât ve selam olsun diyerek başlayalım bugünkü Kutlu Doğum sohbetimize.
Bizim inancımızda ve kültürümüzde “Hicaz” dendiği, Kâbe ve Peygamberimiz’den bahsedildiği zaman, hasretiyle yanıp içi cız etmeyecek insanımız he-men hemen yok gibidir. İslamiyeti kabul ettiğimizden bu güne gelinen süreçte biz, Allah’a âşık, Rasülüllah’a sevdalı bir millet olmuşuzdur. İ’lây-ı kelimetullah ve ihyây-ı sünneti Rasülüllah uğruna mücadele verip, bu yolda ölmeyi canımıza minnet bilmişizdir.
Ecdadımız, Allah(cc) ve Rasülüne derin bir hür-met ...
Read more : YA RASÜLALLAH! | Gösterim : 1850 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

GÜLLERİN YARATILIŞI

GÜLLERİN YARATILIŞI

Allah'u Teala Mirac gecesi, Rasulullah efendimizin mübarek terinden kırmızı gül yarattı. Allah'u Teala Lut kavmini helak etmeye cebrail a.s gönderdi ki, o zamanda Hz. Cebrail o gecenin şiddetinden terledi. Allah'u Teala Onun mübarek terinden ak gülü yarattı. Mirac gecesi Rasulullah efendimiz burak'a binip Burak'da göklere götürürken terledi. Burak'ın o terinden sarı gül yaratıldı. Hz Ebu Bekr-i Sıddık İslamla şereflenince, nübüvvet heybetinden terledi. Allah'u Teala Onun mübarek terinden sümbülü halk etti. Hz. Ömer İslamla ...
Read more : GÜLLERİN YARATILIŞI | Gösterim : 931 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Kalbin kırılmasına asıl kim kırılır?

Kalp kırmamak, insanlar arası ilişkilerde dikkate şayan bir hassasiyetimiz olmalıdır hususunda aslında hepimiz hem fikiriz ama; bunun ne kadar çok öneme haiz bir davranış olması gerektiğini şu kısa, öz ama çok sarsıcı hakikatler ifade etse gerek..

Kalbin iki ciheti vardır. Birincisi müdğai kalb, sureti kalb dediğimiz elle tutulan, gözle görülen kalptir.
İkincisi de kendisinde zikrullahın cereyan ettiği, füyuzatın aktığı ,kalbi hakikidir, ya da latifei kalptir. Cenab-ı Hakk'ın; "Ben yerlere ve göklere sığmam ancak takva sahibi ...
Read more : Kalbin kırılmasına asıl kim kırılır? | Gösterim : 2230 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

Efendime

Resim
Read more : Efendime | Gösterim : 675 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4