Sistem saati: Çar Ekm 29, 2025 8:21 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

HAYIRLI CUMALAR

Her Cuma günü,İslam Aleminin bayramlarından olan mübarek bir gündür

Cuma günü kim cemaatin omuzlarını yararak ilerlerse cehenneme bir köprü ittihaz olunur
Resim

Cuma gibi günümüz var Islam gibi dinimiz var Muhammed gibi sahimiz var Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne

''Cuma günü,günlerin en kıymetlisi,Müslümanların bayramıdırDiğer bayram günlerinden daha kıymetlidir
Adem aleyhisselam,Cuma günü yaratıldıCuma günü Cennetten çıkarıldıCennettekiler Allah'u Teala'yı Cuma günleri göreceklerdir

Allah'u Teala Cuma gününü Müslümanlara mahsus kılmıştırCuma namazı vaktinde alış-veriş günahtır ...
Read more : HAYIRLI CUMALAR | Gösterim : 1183 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Peygamber Efendimizin Kullandığı 40 Öğretme Metodu

Peygamber Efendimizin Kullandığı 40 Öğretme Metodu

Sünnet metodunu iyi anlamalı:

Efendimiz (sav) hayatının her döneminde, öğreteceği ve öğütleyeceği her konuyu en uygun ve en güzel bir üslupla anlatmış ve tebliğde de aynı metodu kullanmıştır. Bütün insanlığa rehber olan Efendimiz (sav)'in hayatına bakıldığında O'nun eğitim ve öğretim adına kullandığı bazı metotları bilmek, bütün insanlar için iyi bir örnek oluşturacaktır.

Efendimiz (sav) evrensel bir eğitim-öğretim sistemi getirmiş ve bütün ruhları, bütün akılları, bütün vicdanları ideal ufka yükseltecek ...
Read more : Peygamber Efendimizin Kullandığı 40 Öğretme Metodu | Gösterim : 532 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

HAYIRLI CUMALAR...

Cuma; cem olmak, toplanmak mânalarına gelir. Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür. Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte Cuma namazını kılarlar. Topluca yapılan bu ibâdet, o günü bayram günü değerine yükseltir.

Bu sebeble Cuma gününe Seyyidü`l-eyyam, yani, günlerin itibarlısı,efendisi de denir. Bütün hayırlı işlerin Cuma günü meydana geldiği; tarih boyunca pek çok kudsî hâdiselerin hep Cuma günü zuhûr ettiği rivâyet edilir. Hadîs-i şerîf`te şöyle buyrulur:

"Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün, Cuma günüdür. ...
Read more : HAYIRLI CUMALAR... | Gösterim : 1099 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

CAN DOSTUM

Biliyorum hüzün bahçende solan güllerini.
Açmadanda açmasanda gizlenmiş derdini.
Kaçırsanda gözlerini.Hissediyorum yüreğinin titreyen sesini.
Sessizliğin gölgesinde akıtılan gözyaşlarını.
Bazen hüzünle sarılmış kafesin içinde çırpınan kuş gibi unutursun mutluluğun adını.
Saksında bir çiçeğin gülüşünü dalda bir kuşun ötüşünü duyduğunda gönül dağından esen bir rüzgarı hissedeceksin kanatlarında.
Ve masmavi gökyüzünün parlayan yıldızlarını ve güneşin doğuşunu gördüğünde.
Umudun bittiği takatın tükendiğinde.
Bir nefes gibi aralanacak yeni mutluluk kapısı
Sileceksin karamsarlığı sitemi benliğinden atacaksın bedeninden.
Allahın rahmetini selametini alemin ...
Read more : CAN DOSTUM | Gösterim : 2219 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Konular

Sildim Seni Gönlümden

Resim
Resim
Read more : Sildim Seni Gönlümden | Gösterim : 1185 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

SAMİMİ NİYET

Kur’an’a göre insanları Rabbimiz’in Katında değerli kılan özellik imanları, yalnızca Allah’ın rızasını amaçlayarak yaptıkları salih ameller ve kalplerindeki samimi niyetleridir.

Samimiyet, insanın gerçek düşüncelerini saklamadan, kendisini olduğundan farklı göstermeye çalışmadan açıkça ortaya koymasıdır. Samimi insan içinden geldiği gibidir, yapaylıktan uzaktır ve bu nedenle etrafındaki kişileri de olumlu etkiler.

Samimi insan hiçbir dünyevi çıkarı, beklentisi olmaksızın, yalnızca Allah emrettiği için salih amellerde bulunur. Katıksızca Allah’ın hoşnutluğunu amaçlar, yaptığı işlerde, söylediği sözlerde, ibadetlerinde ve günlük yaşamında gönülden ...
Read more : SAMİMİ NİYET | Gösterim : 2467 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

ÖZLEDİM SENİ...

özledim seni...
ayrılık yüreğimi uyuşturuyor karıncalandırıyor nicedir.
beynimi uyuşturuyor özlemin...
çok sık birlikte olmasak bile
benimle olduğunu bilmenin
bunca zamandır içimi ısıttığını
yeni yeni anlıyorum
Yokluğun,
Hatırladıkça yüreğime saplanan bir sizi olmaktan çıkıp
mütemadiyen bir boşluğa
Sabahları seni okşayarak başlamaları
aksamları her isi bir kenara koyup
seninle baş başa konuşmaları özlüyorum
oynaşmalarımızı,
yürüyüşlerimizi,
sevimli haşarılığını,
çocuksu küskünlüğünü...
Nasılda serttin başkalarına karşı
beni savunurken
ve ne kadar yumuşak
bir çift kısık gözle kendini
ellerimin okşayışına bırakırken ...
Read more : ÖZLEDİM SENİ... | Gösterim : 1449 | Cevaplar : 1 | Forum : Şiirleriniz

Asri_ Saadet e yardim Lütfen

Selam Öncelikle ben siteye girisi yapamadim nedenini ise bilmiyorum o kadar cok denedim ki kendim bile sasirdim birilerimi caldi diye simdi ise öyle bir kullanici yok diyor bana bende yeni üyelik yaptim Meleknur olarak yanliz bir durumla larsilastim yeni bir üyeyim ve sayfamda arkadaslarim var bu nasil oluyor onuda anlamis degilim acikcasi yardim ederseniz sevinirim benim kimseyle bir sorunum olmadi bana neden ve nicin giremedigimi aciklarsaniz sevinirim
lütfen yardimlarinizi bekliyorum ve yine kendi nikimle yani ...
Read more : Asri_ Saadet e yardim Lütfen | Gösterim : 3916 | Cevaplar : 6 | Forum : Duyurular

KORAY...

Dünya dönüyor,yollar uzuyor,sen gidiyorsun,ben titriyorum.Daha sen gitmeden korkularım artıyor ve seni daha şimdiden özlüyorum.İlk gördüğüm yerdeyim her gece sensiz.Başımı kaldırıyorum sanki önümden tekrar geçeceksin!ama yoksun yalnızlığın geçiyor yoldan.Yamalı zannederdim aşkıdeğeri öyle yüceki sen gibi senin gibi.gözlerim her gece sağınak kışın soğuğu üşütmüyoriçimdeki sen ovuyor bedenimi sanki.Biliyormusun her gece senle uyuyorum ve her sabah seninle açıyorum gözlerimi.Sana baktığım o gözlerle.sadece ağlıyorum.doyamadan o gül yüzüne sen uzaklaşıyordun hayalin bana koşuyor ben eriyorum, sen su serpiyorsun mesajlarınla.Sesin titrerdi ...
Read more : KORAY... | Gösterim : 4650 | Cevaplar : 0 | Forum : Şiirleriniz

Kapımıza değil ; Kalbimize vuran buyursun

Hayatta her şey olabilirsin; Fakat mühim olan hayatın içinde "İNSAN" olabilmektir.

Anladım ki: İnsanlar; Susanı korkak. Görmezden geleni aptal. Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar. Oysa ki; biz istediğimiz kadar hayatımızdalar...

Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar..!

Hayata tepeden bakarsan insanların sadece tepesini görürsün. Hayata daima insanlarla aynı mesafeden bak. O zaman insanların hem yüzünü, hem kalbini görürsün.

İnsanlar maşuk aramıyor, bencil duygularına köle arıyor. Köle buluyor ama aşkı bulamıyor.

Ne diye böbürlenip büyükleniyorsun. ...
Read more : Kapımıza değil ; Kalbimize vuran buyursun | Gösterim : 1147 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4