Sistem saati: Çar Ekm 29, 2025 10:42 pm

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

-- VAH YAVRUM -- :))))

Küpe takan, saç uzatan bir genç otobüse biner.

Yaşlı teyze;

-Kızım kenara geçer misin? der.

... Genç;

+Teyzecim ben kız degilim. der.

Ve o anda teyze bombayı patlatır..

-Vah yavrum bu yaşta dul mu kaldın? :))))
Read more : -- VAH YAVRUM -- :)))) | Gösterim : 987 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Bebeklerin Ulusu Yok..

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Read more : Bebeklerin Ulusu Yok.. | Gösterim : 1082 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

El Öpülesi Annelerimiz

Resim
Read more : El Öpülesi Annelerimiz | Gösterim : 3071 | Cevaplar : 3 | Forum : Özel Günler ve Kutlamalar

Gitmemi İstiyorsan Gidiyorum Ey Sevgili...

Oyle cok reddedildim ki, oyle cok unutuldum ki senin tarafindan, sensiz
kalmak yuregimi ezen tek korku artik. Oyle ki hayatim yalniz bir korku
halinde ayakta duruyor simdi... Korkumu gercege burundurdugun anda yikilip
gidecegim. Her seyi tukettim. Hayata tutunmak adina ne varsa her seyi yaktim
seni sevebilmek icin... Tum sabrimi, kendime ve insanlara guvenimi, sevginin
hayatin tek harci olduguna olan inancimi... Artik senden baskasina verecek
enerjim, sevgim ve hayatla hesaplasacak bir benligim kalmadi. Geriye donup
siginacak ...
Read more : Gitmemi İstiyorsan Gidiyorum Ey Sevgili... | Gösterim : 559 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

ZOR...

Bir "HOŞLANMAK" vardır.Kara kaşını, badem gözünü beğenirsin.
Hep yanında gezdirmek istersin.Öpmek,elini tutmak...
Farklı bir çekim vardır aranızda.Ama gitse 1 bilemedin 2 gün üzülürsün.O sadece boş zamanlarını doldurmak, gözünü boyamak için vardır aslında.
Bir "ELDE ETME DUYGUSU" vardır.Saplantı gibi.Herkes tarafından beğenilirsin, tuttuğunu koparırsın.Birgün karşına zor biri çıkar.Evet kelimesi birtürlü çıkmaz ağzından.Ağırdan satar kendini kendince.
Ama bence ağırdan da olsa satmayın kendinizi.Elbet herkesin vardır indirimli günleri.Neyse, ağzından eveti almak için, günlerce, aylarca hatta yıllarca uğraşan insanlar vardır.Karşıdaki ...
Read more : ZOR... | Gösterim : 749 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

“İstiğfâr okuyunuz, imdâdınıza yetişirim”

“İstiğfâr okuyunuz, imdâdınıza yetişirim”
Tövbe; harâm, günah işledikten sonra, pişmân olup,Allah ü teâlâdan korkmak, bir dahâ yapmamaya azmetmek, karar vermek demektir. Günâhın dünyâdaki zararından korkarak pişmân olmak, tövbe olmaz. Nûr sûresinin 31. âyetinde meâlen;
(Ey mü’minler! allaha tövbe ediniz!) buyuruldu.
Günâhtan sonra hemen tövbe etmek farzdır. Tövbeyi geciktirmek de, büyük günâhtır. Bunun için de, ayrıca tövbe etmek lâzımdır. Farzı yapmamanın günâhı, ancak kazâ etmekle affolur. Bekara sûresinin 222. âyetinde meâlen;
Allah(ü teâlâ, tövbe edenleri sever) ...
Read more : “İstiğfâr okuyunuz, imdâdınıza yetişirim” | Gösterim : 1270 | Cevaplar : 0 | Forum : Dualarımız

BİRAZ TEBEESSÜM :))

Bir hocaefendi camideki vaazında
demiş ki:
– İslâm kadına öylesine geniş
haklar vermiş ki, bir hanım dilerse
evinde beyinin çamaşırını
... ... yıkamaz, yemeğini pişirmez, ev
temizliğine bakmaz, bey bunları
yapması için hanıma ısrarda
bulunamaz…
Hanımefendinin biri de bu bilgiden
son derece memnun olmuş. Akşam
eve gelince beyine fikrini
söylemiş...:
– Efendi demiş, İslâm bana haklar
tanımış. Ben bu haklarımı
kullanmak istiyorum. Yarından
itibaren ne çamaşır yıkama, ne de
yemek yapmak var.
Bey bakmış ki, ...
Read more : BİRAZ TEBEESSÜM :)) | Gösterim : 1202 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

NEREYE GİDİYORUZ.....

Bizler yaşadığımız hayatın içerisinde nerdeyiz nereye gidiyoruz ?.
Yaşadığımız hayatın zor şartları bizlerin nasıl yaşayacağını ve birbirimize nasıl davranacağımızı bozuyor değilmi?
Büyük şehirlerde modern yaşamın içinde kaybolup giden değerlerimiz,birbirimize karşı davranış şekilerimizin bozulmasının bariz bir göstergesi değilmidir.
İnsanların güne stres içinde başlaması ve zor şartlarda ekmeğini kazanmaya çalışması insanları gerginleştirmekte olup bu nedenle yapmak istemediği davranışları yaparak saygı ve sevginin ortandan kalkmasına sebep olmaktadır.
Selamlaşmak,saygı göstermek,sevgiyle bakmak,yardımlaşmak,paylaşmak,inanmak,güvenmek ,ziyaret etmek,hal hatır sormak,komşuluk yapmak,vesaire vesaire,gibi daha çokca ...
Read more : NEREYE GİDİYORUZ..... | Gösterim : 1360 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

BİR'E İNANMAK BİRLİĞE SARILMAK...

Dört kitabın mânası ve bütün ilimlerin özü “Lâ ilâhe illallah”dır. Yani: Allah'tan başka ilah yoktur. O (C.C.), herşeyi ile tektir, birdir. Bütün mülk O'nundur, yaratan ve yaşatan O'dur. Her şey O'nun varlığına ve birliğine delildir, ibâdet ancak O'na lâyıktır.

Bütün kâinât “Lâ ilâhe illallah” hakikatını ispat için yaratılmıştır. Bütün insanlar ve cinler bunu anlamak için var edilmiştir. “Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” (Zâriyât/56) âyeti, kulluktan önce imanı ve tevhidi istemektedir. ...
Read more : BİR'E İNANMAK BİRLİĞE SARILMAK... | Gösterim : 1731 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

ÜMİT KAYNAĞIMIZ İMAN

… İşte bütün ihtiyarlığımdan ve firak (ayrılık) belalarından gelen teessüratıma (üzüntülerime), bana nur-u iman tam kafi (yeterli) geldi; kırılmaz bir rica, kopmaz bir ümit, sönmez bir ziya, bitmez bir teselli verdi. Elbette sizlere ihtiyarlıktan gelen karanlık ve gaflet ve teessürat ve teellümata (tasalanmalara), iman kafi (yeterli) ve vafidir (elverişli)… (Gavsi sani Ks)

Allah’ın rahmetinden umut kesmemek Allah’ın buyruğudur. Rahmetini umut etmek, Rabb’imizin her şeye güç yetiren olduğu gerçeğinin şuurunda olmaktır. Umut kesmek ise inanan insanın ...
Read more : ÜMİT KAYNAĞIMIZ İMAN | Gösterim : 2362 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4