Sistem saati: Per Ekm 30, 2025 2:21 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"

üçücük İnsan türlü dertlerle ve olaylarla imtihan olup Asr-ı Saadet için durmadan koşuyor..
Kimileride O Gül bahcelerinden habersiz bu dünya da dikenleri kendilerine gül belliyor…

İnsan çalışan ve çalışmak zorunda olan bir varlıktır.

Helal kazanç için çalışmak ibadettir.
Maddi hayatı dengede tutmak müslümanın görevidir.
"Ben ahireti kazanacağım" diyerek bu dünyadan el etek çekilemez. Şayet böyle bir niyeti var ise zat-ı kişi nin gece o sıcak pamuk yatağından kalkar abdestini alır başı secdede kalır… Böylece ahirette ...
Read more : Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" | Gösterim : 1422 | Cevaplar : 0 | Forum : Dualarımız

Şükür etmek

Şükür etmek

--------------------------------------------------------------------------------

Öğlen namazını henüz bitirmiş, ellerini açmış dua ediyordu. ‘’ALLAH’ım, verdiklerin için ve de vermediklerin için, yaptıkların için ve de yapmadıkların için sana şükürler olsun.’’ bu dua yanındaki adamın ilgisini çekmiş olacak ki, dönüp ona; ‘’ Affedersiniz’’ dedi. ‘’Neden vermedikleri için şükür ediyorsunuz ?’’ Ellerini yüzüne sürerek duasını bitirdi ve yanındaki adama dönerek şöyle dedi; ‘’Bana hastalık, kaza, bela veya sakatlık vermediği için şükür ediyorum. Çok para vermediği için şükür ediyorum. Çünkü çok ...
Read more : Şükür etmek | Gösterim : 910 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

ŞÜKÜR NEDIR

Şükür Nedir?

Şükür, İslâmiyete uymak demektir. Dinimizin emirlerine uyan şükretmiş olur.

Allahü teâlâ, Musa aleyhisselama buyurdu ki: (Bir kimse, kendine verdiğim nimeti benden bilip kendinden bilmezse, nimetlerin şükrünü eda etmiş olur. Bir kimse de, rızkını kendi çalışması ile bilip, benden bilmez ise, nimetin şükrünü eda etmemiş olur.)

Şükür, kendini o nimete layık görmemektir. Şükür, Allahü teâlânın verdiği nimetleri
Onun sevdiği yerlerde kullanmaktır. Allahü teâlâ bir kula birbirini takip eden çeşitli nimetler verince, kul ...
Read more : ŞÜKÜR NEDIR | Gösterim : 902 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Ibretlik Resim ( ARI )

Resim

Resim
Read more : Ibretlik Resim ( ARI ) | Gösterim : 1875 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

Zordur Benim Gibi Kadınları Sevmek

Zordur benim gibi kadınları sevmek!
Hangi taşı sıksa suyunu çıkartabilen kadınlarız biz.
Kimseye eyvallahımız da yok, aminimiz de!

Zordur benim gibi kadınları sevmek çünkü kavanoz kapağı açmak için sana ihtiyaç duymayız. Ampulü de kendimiz takarız, çamaşır makinesinin giderini de kendimiz bağlarız. Kamyonun geçebileceği mesafeden küçücük arabamızla nasıl geçeceğiz diye trafiği birbirine katmayız; bayan diye bizi sıkıştırmak isteyen şoförün üstüne sürer, altta kalmayız.

Yalandan yere erkeğe ihtiyacımız varmış gibi davranmayız.
Zordur benim gibi kadınları sevmek çünkü ...
Read more : Zordur Benim Gibi Kadınları Sevmek | Gösterim : 1007 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

Bu Ask Burada Biter..

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Read more : Bu Ask Burada Biter.. | Gösterim : 573 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

SAHTE SEVGİLER...

Yaratıcısından uzak yaşayan kişiler genellikle bencil, sevgisiz, kibirlidirler ve en çok kendilerini severler. Yakınlarını, dostlarını veya ailelerini sevdiklerini iddia etseler de, bu sevgi anlayışının da onların nefislerine uygun olması gerekir. Yani sevgilerinde Allah’ın hoşnutluğunu ve rahmetini gözetmez, dünyevi çıkarlarına göre hareket ederler.

Bütün bunlar, öncelikle kişinin kendisine zarar verir. Sürekli nefsinin isteklerini tatmine çalışan insan, hırs yaşar, sıkıntı duyar, yıpranır. Güven ve huzur yerine, her an endişe, korku ve tedirginlik içinde bir hayat sürdürür. Sahip ...
Read more : SAHTE SEVGİLER... | Gösterim : 2201 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Konular

AŞK VE ŞİRK......

Sevgi duygusunun Allah’a değil, yarattıklarına yönlendirilmesi şirki ortaya çıkaran önemli bir neden. Özellikle kadın-erkek arasındaki "romantik" ilişki, insanları şirke saptıran en önemli konulardan biri.

Romantik sevgi anlayışında sevgililer, birbirlerini Allah’tan bağımsız varlıklar olarak görür, Allah’a olan sorumluluklarını birbirlerine karşı yerine getirir ve Allah’a duymaları gereken aşkı birbirlerine karşı hissederler. Sabah gözlerini açtıklarında, o gün de uyandırarak kendilerine yeni bir fırsat vermiş olan Rabb’lerine şükretmek yerine, birbirlerini düşünür, birlikte olmayı hayal ederler. Gün içinde Allah’ı değil, ...
Read more : AŞK VE ŞİRK...... | Gösterim : 2056 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

SADAKAT.....

"Sana kuşku vereni bırak, kuşku vermeyene sarıl, doğruluk kalb huzuru, yalan ise şüphedir."(Tirmizi, Sıfatul-Kıyame)

Sadakat doğruluktur, vefadır, kalbi bağlılıktır ve en önemli erdemlerden biridir. Allah’a gönülden iman eden insanların da en önemli özelliklerindendir. Müminlerin gösterdikleri sadakat, onların niyetlerinin samimi olduğunu ortaya koyar. Çünkü bir insanın iman ettikten sonra, doyumsuz tutkulara sahip nefsinin değil sadece Allah’ın hoşnutluğunu gözetmesi, yaptığı her işte O’nun rızasını kazanmaya çalışması ve dünya hayatında Allah’ın imtihan olarak yarattığı görüntüler karşısında sabır ve ...
Read more : SADAKAT..... | Gösterim : 2055 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

ÖLÜM.....

Her nefis ölümü tadıcıdır; sonra Bize döndürüleceksiniz. (Ankebut Suresi, 57)

Yukarıdaki ayette olduğu gibi, Ali İmran Suresi, 185. ve Enbiya Suresi, 35. ayette de "Her nefis ölümü tadıcıdır" buyrulur...

Ayette ölmekten neden ölümü tatmak olarak söz edildiği üzerine düşünelim. Rabb’imiz neden "tatmak" ifadesini kullanmış olabilir?.. (Kuşkusuz doğrusunu Rabb’im bilir.)

Kur’an’da tatmak ile ilgili ayetlere bakarsak, azabı tatmak ifadesi bulunan onlarca ayet olduğunu görüyoruz. Farklı olarak cennetten söz edilen bir ayette ise cennet ehlinin serinliği tattıklarını ...
Read more : ÖLÜM..... | Gösterim : 904 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4