Sistem saati: Cmt Kas 01, 2025 8:35 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

I-Allah’ı Gereğince Takdir Etmek Kur’âni Bir Tevhid inancı i

I-Allah’ı Gereğince Takdir Etmek Kur’âni Bir Tevhid inancı ile Mümkündür

Lugat anlamıyla Tevhid ;bir şeyin tek olduğunu bilmek ve buna hüküm vermektir. 2

Kavram olarak ise Allah’ı yaratılmışların bütün tasavvurlarından ve tahayyüllerinden tenzih etmektir. Tevhidin insanlarla ilgili yönü ise,kulların yaratıcı ile olan ilişkilerinde istiğnadan vazgeçip takva ile Rabbine boyun eğip O’ndan başka boyun eğilecek güç tanımamasıdır.

Allah'a itaat ve kulluk ile Tağut'a itaat ters orantılıdır. Tevhid inancının olmazsa olmaz birincil ilkesi Allah’ın rızasına uygun hareket ...

Allah'ı (c.c) Gereğince Takdir Etmek

"Bunlar Allah'ın gücünü gereğince kavrayıp değerlendiremiyorlar. Oysa Allah ,her şeyi hükmü altında tutan en yüce iktidar sahibidir"(22/Hac,74)

Allah'ı gereğince takdir etmek demek;ilahi kudret ve nitelikleri Allah’tan başka varlıklara ;insanlara,insan ürünü otoritelere,çeşitli dikitlere,içi kof dışı şeytan tarafından süslü gösterilmiş kavramlara ,hulasa soyut ve somut hiçbir güce hak etmediği konumu vermemektir. 1

Allah'ı gerçek yönleri ile tanımak ve teslim olmak zorunludur. Çünkü ilahlığa layık tek güç Allah’tır. Bu yüzden çeşitli ilahlar tasarlayarak Rabbimizden daha öncelikli varlıklara hak ...
Read more : Allah'ı (c.c) Gereğince Takdir Etmek | Gösterim : 753 | Cevaplar : 0 | Forum : İslami Sorular ve Cevaplar

İSTANBUL GİBİYİM...

iSTANBUL gibiyim artık..!!
Gülmeyi Gülhane de bıraktım.. vefayı bozacı da..
Ayasofya kadar yorgun..
Topkapı kadar yıkık..
Esenler kadar vedalara alışık..
Eyüp kadar kalabalık..
Eminönü kadar sıkıcı..
Nevizade kadar kafam güzel..
İSTANBUL gibiyim yani..
Uzaktan bakınca ışıl ışıl ama, aslında yorgun,bitkin,tükenmiş...

Ama HALA AYAKTA..!!
Read more : İSTANBUL GİBİYİM... | Gösterim : 644 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

YAĞMUR YAĞIYOR.

Yağmur yağıyor, nasıl üşüdüğümü bilemezsin anne. Oysa ilkbahar yağmuru üşütmez derler ama ben çok üşüyorum. Söylediğin gibi mevsim ne olursa olsun hissettiğin mevsimi yaşarsın demiştin ya aynen öyleyim anne, Bu güzel bahar sabahında içim üşüyor ılık yağmurlarda... Şimdi telefon açsam sana sesini duysam ama sesini duymakta yetmiyor ki. Nedenini bilmediğim bir ağlamak var içimde. Bir yerlere sığdıramıyorum yüreğimi.
Bazen dalıp giderdin ya sende mutfakta yemek yaparken tahta kaşıkla tencerenin başında öylece. Ne düşünürdün acaba?Benim gibi ...
Read more : YAĞMUR YAĞIYOR. | Gösterim : 658 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

hayat bu belli mi olur?

Dün gece yine ölümle burun buruna geldim.

Kendime bir zarar geleceğinden değil ama karım Cemile ne yapar sonra.

Biz akşam yemeğimizi genelde saat 11-12 gibi yerdik, ama ev sahiplerimizin misafiri geldiğinden geç vakitlere kadar oturup yatmadılar.

Neyse ki konukların gitmesiyle birlikte uykuya daldılar.

Bir süre ortalığın sakinleşmesini bekleyip, yiyecek toplamaya başladım.

Bugün misafirler geldiği için menü çok zengindi. Pasta ve börek kırıntılarına bayılırız. Her neyse ben nevaleyi toplarken
birden mutfağın ısığı yandı ve "Aaaaaa! Karaböcek" ...
Read more : hayat bu belli mi olur? | Gösterim : 610 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Basın Sagolsun

Avutulmaya ihtiyacım yok benim.
eğerki ki bir gün avutulmak istersem en son geleceğim yerdir gözlerin...
Yarım yamalak aşkları çok yaşadım ben.
O yüzden koymaz bana bu SON'lar...Sela'sı Okunuyor Yalnızlığımın,
Defnettim İçimdeki Sevgiyi,
Başın Sağolsun Sevgili
Read more : Basın Sagolsun | Gösterim : 552 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Sonra fark ettim ki; su akıyor,rüzgar esiyor,yağmur yağıyor.

Sonra fark ettim ki; su akıyor,rüzgar esiyor,yağmur yağıyor...

Her şey yine ve aynı şekilde oluyor...

Öyle bir yere geldim ki; Sıcak ve soğuk, aşk ve nefret,savaş ve barış...
Üşümek ve sonra ısınmak gibi...

Gitsem ayrılık olur kalsam çöl...

Gidersem bende hasret olur ve belki beni sevenlerde özler...
Ama anladım ki; özlemden kimse ölmüyor,
Ama ben ölüyorum...

Nefes alıyorum,önemsiyorum ve gitmek istiyorum...

Anladım ki hasret yeni bir aşka kadar sürüyor...

Sevdiklerim ve beni sevenler,
Bağışlayın...
Su ...
Read more : Sonra fark ettim ki; su akıyor,rüzgar esiyor,yağmur yağıyor. | Gösterim : 692 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

Yüreğim cam kırığı...

Kırılgan bir çocuğum ben Yüreğim cam kırığı... Bütün duygulardan önce Öğrendim ayrılığı...Saldırgan diyorlar bana,Oysa kırılganım ben.Gözyaşlarım mücevher Saklıyorum herkesten...Ürküyorlar gözümdeki ateşten,Ürküyorlar dilimdeki zehirden
Ürküyorlar o dur durak bilmeyen gözükara cesaretimden...Diyorlar:Bir yanı sarp bir uçurum,Bir yanı çılgın dağ doruğu.Oysa böyle yapmasam ben Nasıl korurum
İçimde ki çocuğu?
Bazen öyle karışıktır ki herşey, anlamını yitirirsin..!
Ne istedim ? Neler kaybettim ? Dersin..
Bazen hayal kurarsın yaşamak istediğin şekilde ama beceremessin..!
Gemilerini kağıttan yapar,hayallerinin batışını izlersin..Hatta bazen bir ...
Read more : Yüreğim cam kırığı... | Gösterim : 1771 | Cevaplar : 2 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

****** GELME BANA******

BAHTIMDA GÜL AÇMAZ
FALİMDA YAR ÇIKMAZ
YARADAN BANA ACIMAZ
DERTLİYİM GELME BANA.

SEBEPSİZ AĞLARIM HALİME
DOKTORLAR YOK DER ÇAREME
ACILAR TERK ETTİ KADERİME
HÜZÜNLÜYÜM GELME BANA.

ECELİM GELSEDE GÖÇSEM
SEVENİM YOK DİYEREK ÖLSEM
MAHŞERDE CENNETE GİTSEM
ÜMİTSİZİM GELME BANA.
Read more : ****** GELME BANA****** | Gösterim : 1109 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Birtek Seni Unutmam...

Resim

Bir başıma bu kentin sokaklarında yürüyorum. Üşüyorum. Ne kadar uzaksan bana o kadar soğuyor hava. Sen yoksa sıcaklık hep mevsim normallerinin altında. Bu yüzden meteoroloji raporları umurumda bile değil. Kar mı yağıyor yoksa yağmur mu bana ne? Ben senin hasretinle sırılsıklamım zatendaha ne kadar ıslanabilirim ki?

Burada mısın değil misin belli değil. Bazen gidişlerin kahramanı oluyorsun bazen sonsuz kalışların. Doyumsuz gecelerdesin kimi zaman bazen de yalnız karanlıklardasın. Bitmek bilmez bir şarkı sözlerisın ama ben ...
Read more : Birtek Seni Unutmam... | Gösterim : 1984 | Cevaplar : 2 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4