Sistem saati: Pzr Kas 02, 2025 8:46 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

ALLAH RIZASI ANA BABA RIZASI...

Allah Azimüşşan, Kur'an'da Ümmet-i Muhammed olarak kadın ve erkek cümlemize, ana-babaya itaati emretti. Öyle ki, ana-babaya itaat etmeyenin durumu Allah'a isyan etmek gibi oldu.

Peki ana-babaya itaat nasıl olacak? Ana-babaya güzel davranmakla, sohbetle, hukuklarına riayetle, sıkıntı ve meşakkatlerine katlanmakla itaat edilecek. İtaatin şekli bu. Güzel davranış, güzel edep, bütün haklarına dikkat, yedirmek, içirmek, giydirmek, ihtiyaçlarını karşılamak gibi...

Beş vakit namazın sonunda ana-baba için dua etmek de itaatten sayıldı. Ana-babasına itaatte kusur işleyip pişmanlık çekenler için ...
Read more : ALLAH RIZASI ANA BABA RIZASI... | Gösterim : 4203 | Cevaplar : 8 | Forum : Dini Konular

Sen Yoksan Hikayemde Yok...!!!

yaşadığım onca şey var
söyleyecek hiç bir şey yok
belki cok sey gördüm amma
anlatmaya hiç gerek yok
yoklugun boşlugunu dolduracak takatım yok
sensizliği kabullenmek mümkün ama niyetim yok
sanki tek çarem senmişsin sen yoksan dermanım yok
içimdeki kahramanın kudreti çok amacı yok
sen yoksan hikayemdeyok
konuş desen bile hiç cümlem yok
çok sey yaşadım çok şey başardım
sanki başarının bile sensiz tadı yok
Sensiz hiç bişeyin tadı tuzu yok...RrRrRr
Read more : Sen Yoksan Hikayemde Yok...!!! | Gösterim : 1125 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Sevdigine Guvenmek mi ? Guvendigini Sevmek mi ?

Sevdiğine güvenmek mi ? Güvendiğini sevmek mi ?

Bir gün birisi çıkar karşınıza ve kalbiniz hoplar yerinden ... karnınızda kelebek uçuyor gibi olursunuz ... her söylediği doğru gelir ... her esprisine gülersiniz ... ilgilenirsiniz ... hemen her yaptıgı şeyde onu hayranlıkla izlersiniz...günler birbirini kovalar ve siz bu hislerin üzerine bina edebileceğiniz başka özellikler de aramaya başlarsınız...konusması , yürüyüşü , giyinişi ,elleri,gözleri kısaca herşeye birer anlam yüklersiniz...bu sürecin en başından beri kadın olsun erkek olsun , ...
Read more : Sevdigine Guvenmek mi ? Guvendigini Sevmek mi ? | Gösterim : 3496 | Cevaplar : 3 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

SUSARSIN...

Resim
Read more : SUSARSIN... | Gösterim : 913 | Cevaplar : 0 | Forum : Duygusal Paylaşımlar

Beklenen..

Resim
Resim
Read more : Beklenen.. | Gösterim : 1816 | Cevaplar : 2 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

İçimizdeki O SES

İçimizden bir ses fısıldıyor..
Adaletli olmalısın,ahlakın güzel olmalı,alçakgönüllü davranmalısın,dürüstlükten ayrılmamalısın,samimi olmalısın,haddi aşmamalısın,erdemlerin olmalı, vs...vs..kulak versenizde vermesenizde,dediklerini yapsanızda yapmasanızda,sizi asla terketmeyen,her nereye gitseniz sizinle gelen bu ses de kimin sesi?..Niçin size fısıldayıp duruyor..Kırmızı ışıkta geçme,yere çöp atma,yalan söyleme,hile yapma,kimseyi aldatma,sokak hayvanlarına iyi davran,muhraçların imdadına yetiş vs... vs...Üfff ne çok şey istiyor bu ses sizden ne kadarda otoriter üstelik..Şüpheye düşebilirsiniz bu ses yalnızca bendemi var,benmi duyuyorum?..Öyle ya herkes istediği biçimde davranırken bu ses devamlı sizi neden kontrol ...
Read more : İçimizdeki O SES | Gösterim : 1201 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

DİN VE AHLAK ANLATIMI....

Sayın sanalkahvenin en değerli dostlarım bugün aklıma böyle bir şey yazmak geldi acaba bizler yazan çizenler okuyanlar yada anlatanlar bunu kendi çevresine arkadaşlarına hatta çocuklarına nasıl anlatıyor diye düşündümve yazmaya karar verdim.Dinsiz toplumlarda insanlar mutsuz, karamsar, saldırgan ve güvenilirlikten uzaktırlar. Bunun tek sebebi, çocuk yaştan itibaren alınan materyalist eğitimdir. Çevrelerinde gördükleri herşeyin kör tesadüfler sonucu oluştuğunu düşünürler. Yakınları ve kendilerinin ölümünü ise bir son, yani yok oluş zannederler.

Din eğitimi almayan çocuklar var oluşu ve ...
Read more : DİN VE AHLAK ANLATIMI.... | Gösterim : 1100 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

Sosyal Çevre (Komşuluk )

Komşu tabiri, birbirine bitişik veya yakın yerlerde yaşayanlar için kullanılır. Komşu olmanın doğurduğu birtakım hak ve görevlerin yanı sıra bunların sağlandığı bir ilişkiler düzeni bulunmaktadır. Bunlara genel olarak komşuluk veya komşuluk ilişkileri denilir.

Komşuluk ilişkileri özellikle köy ve kasaba gibi küçük yerleşim bölgelerinde sosyal dayanışma açısından önemli olduğu gibi, ailelerin huzur ve güven içinde yaşamaları açısından da önemlidir. İyi komşuluk ilişkileri mutluluk ve sevincin paylaşılmasında, sıkıntı ve kederin göğüslenmesinde ayrı bir öneme sahip olduğundan fert ...
Read more : Sosyal Çevre (Komşuluk ) | Gösterim : 832 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Sosyal Çevre ((Vakiflar ))

Vakıflar da, tarih boyunca müslüman toplumlarda sosyal yapıyı sağlamlaştırmada, sosyal denge ve adaleti korumada etkin bir rol üstlenmiştir. Kaynağını iyilik ve hayırda yarışmayı, Allah yolunda harcamada bulunmayı, toplumda kimsesiz, fakir ve düşkünlere yardım elini uzatmayı teşvik eden, kalıcı olanın da bu tür yatırımlar olduğunu bildiren âyet ve hadislerden alan vakıflar, ilk dönemlerden itibaren tarih boyunca İslâm toplumlarında sosyal yapıyı sağlamlaştırmada, devletin yetişemediği alanlarda sosyal dengeyi sağlamada ve yaraları sarmada etkin bir rol üstlenmiştir. İslâm medeniyetinin ...
Read more : Sosyal Çevre ((Vakiflar )) | Gösterim : 810 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Sosyal Çevre

Çevre sorumluluğu denince ilk akla gelen doğal çevredir. Ancak, çevremiz yalnızca bundan ibaret değildir. İnsanın bir de sosyal çevresi vardır. Nasıl ki, doğal çevre insanın daha huzurlu ve mutlu yaşaması için gerekli ise sosyal çevrenin ve bu çevredeki düzenin korunması aynı ölçüde, hatta daha öncelikli olarak gereklidir. Şimdi çevrenin bu iki yönünün korunmasıyla ilgili olarak Peygamber efendimizin sözlerine kulak verelim: "İman, altmış küsur şubedir. Bu şubelerden birisi insanlara sıkıntı verecek şeyleri gidermektir. Bu mânada yol ...
Read more : Sosyal Çevre | Gösterim : 980 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4