Günümüzde çevre sorunları, başta insan olmak üzere bütün canlı türleriyle, doğal güzellikleri tehdit eder bir boyut kazanmıştır. "Yeryüzü zirvesi", biraz geç de olsa bu tehlikenin farkına varıldığının ve âcilen önlem alınması gerektiğinin somut bir ifadesi olarak değerlendirilebilir. Bütün dünyada bu yönde ortak bir bilinç (evrensel bilinç) uyanmaya başladığına göre, artık yapılacak şey, bu bilincin daha güçlü ve yaygın hale gelmesine çalışmak ve fert planında bu bilincin gereğine göre davranmaktır. Bu noktada, Kur'an mesajının, çevre sorumluluğu ...
Bir toplumda ahlâkî değerlerin yerleşmesinde ve korunmasında olduğu gibi, toplum düzenini bozucu, insanların rahat ve huzurunu kaçırıcı işlerin önlenmesinde de, bir kontrol sisteminin bulunması ve buna ilâve olarak sorumluluk bilincinin oluşturulması son derece önemlidir. İnsanın yaratılışı sorumluluk esası üzerine kuruludur. İslâm'ın yaratılış inancına göre, görülen âlemde, sorumluluğu yüklenme bilincine sahip olan tek yaratık insandır. İslâm bilginleri Ahzâb sûresinin "Biz emaneti, dağlara taşlara teklif ettik, onlar bu emaneti taşımaya yanaşmadılar. Bunu insan yüklendi" (el-Ahzâb 33/72) âyetinde ...
Sorguladım hayatı önüme taş koydular ben vazgeçmedim hayattan hayatsa benden inadına yaşamak dedim! inadına duvarlar ördüler beni küçük gördüler yüreğimin büyüklüğünü bilmeden ben o duvarları da aşarım dedim ve o duvarlar ayaklarımın altında ezildiler... birini sağıma ittim bir diğerini soluma arkama ise hiç bakmadım ne taş dayandı ne duvar, önümde ise koca koca dağlar her savaş sonrasından küçük zaferlerim var şimdi avuçlarımda bir essem, kükresem savursam zaferlerimi serilir ayaklarıma o dağlar bilmiyorlar! inadına yaşıyorum! ...
Sözlerin en güzeliyle övüldün, ben seni nasıl öveyim Allah’ın sevgilisisin, kimim ki seni öylesi seveyim?
Muhtaç değilsin ki kullara Resul, ümmetin sana muhtaçtır Senin ümmetin olmak ya Muhammed, şereftir, başlarda taçtır.
Sen bürünüp sarınandın Peygamber, seni vahiy titretmişti Emir aldın çıktın yola, dönmedin, çünkü Allah emretmişti.
Abdullahla Aminenin yetimi, kimsesizlerin kimsesi Sen İslam’ı anlatırken susardı alemler, dinlerdi sesi. “Allah bizimledir” dedin, savaşta nefisleri bile yendin. Muhammed-ül emindin ki yalnız Allah’a güvendin.
Son GÜNLERDE; bir surat bir surat ki GELİNDE, çayımı bile yarım dolduruyor BEY. Allah'tan KULAKLARIM ağır işitiyorda, duymuyorum ne söylediğini…! Ama yinede HİSSEDİYORUM..! Beni, bu evde galiba istemiyor artık. Hey gidi günler heeey…! OĞLUNU bilirsin, vur kafasına al lokmayı. İki ara bir derede ne yapsın…? ANA bu, atsa atılmaz; satsa satılmaz.Bana artık gizli gizli sarılıyor bey...! Dün akşam, UYURKEN öptü beni biliyor musun? Nasıl ağırıma gitti nasıl…! Artık AKİDE ŞEKERİDE getirmiyor. Hani dişlerim yok ya, ...
Ben düşünce dizlerim değil, yüreğim kanar. Bilmelisin. Ben, Keşiş dağlarının kekik kokulu rüzgarlarında Üşüttüğüm gögsümde ne avare başlar ısıttım. Bilmelisin. Benim türkülerim başı boz dumanlı dağlara değil, Yüreğini ellerinde gezdiren dilencileredir. Kısrak koşumu, keklik sekişi, ipek çekimi Düşlerim vardır benim. Bilmelisin. Benim bir gülüşüm vardır, Güle damlayan kezzap damlas gibi.. Dudaklarında sırmalanan pembeliği getir, Ben gülünce aynaları kan tutar. Bilmelisin. Bir gidişim vardır, Hani, gülün uğurlanışı gibi ilk yazdan. Eteklerinde ırgalanan lavanta çiçeklerini getir, Ben ...
Bugüne kadar bir şeyleri elde etmek için ne çok çaba harcamışsınızdır. Örneğin gençlik dönemindeki en büyük hedef hiç kuşkusuz, bir üniversiteye girebilmektir. Her genç insan için üniversite sınavı bir dönüm noktasıdır. Geleceklerine yön verecek olan bu üç dört saatlik imtihan onlar için ne büyük önem taşır. Yıllarca ders çalışır, okul dışındaki saatlerde dersaneye gider, uykusuz kalır, sosyal etkinliklerden, tatil ve eğlenceden uzak dururlar. İstedikleri üniversiteye girebilmek için sabır ve kararlılıkla gayret gösterirler. Kiminin en büyük ...