Sistem saati: Pzr Kas 02, 2025 8:46 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Doğal Çevre

Günümüzde çevre sorunları, başta insan olmak üzere bütün canlı türleriyle, doğal güzellikleri tehdit eder bir boyut kazanmıştır. "Yeryüzü zirvesi", biraz geç de olsa bu tehlikenin farkına varıldığının ve âcilen önlem alınması gerektiğinin somut bir ifadesi olarak değerlendirilebilir. Bütün dünyada bu yönde ortak bir bilinç (evrensel bilinç) uyanmaya başladığına göre, artık yapılacak şey, bu bilincin daha güçlü ve yaygın hale gelmesine çalışmak ve fert planında bu bilincin gereğine göre davranmaktır. Bu noktada, Kur'an mesajının, çevre sorumluluğu ...
Read more : Doğal Çevre | Gösterim : 845 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

[ I. SORUMLULUK BİLİNCİ ve ÇEVRE ]

Bir toplumda ahlâkî değerlerin yerleşmesinde ve korunmasında olduğu gibi, toplum düzenini bozucu, insanların rahat ve huzurunu kaçırıcı işlerin önlenmesinde de, bir kontrol sisteminin bulunması ve buna ilâve olarak sorumluluk bilincinin oluşturulması son derece önemlidir.
İnsanın yaratılışı sorumluluk esası üzerine kuruludur. İslâm'ın yaratılış inancına göre, görülen âlemde, sorumluluğu yüklenme bilincine sahip olan tek yaratık insandır. İslâm bilginleri Ahzâb sûresinin "Biz emaneti, dağlara taşlara teklif ettik, onlar bu emaneti taşımaya yanaşmadılar. Bunu insan yüklendi" (el-Ahzâb 33/72) âyetinde ...
Read more : [ I. SORUMLULUK BİLİNCİ ve ÇEVRE ] | Gösterim : 778 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Konular

Hüzün..

Resim

Sorguladım hayatı
önüme taş koydular
ben vazgeçmedim hayattan
hayatsa benden
inadına yaşamak dedim!
inadına duvarlar ördüler
beni küçük gördüler
yüreğimin büyüklüğünü bilmeden
ben o duvarları da aşarım dedim ve o duvarlar ayaklarımın altında ezildiler...
birini sağıma ittim
bir diğerini soluma
arkama ise hiç bakmadım
ne taş dayandı
ne duvar, önümde ise koca koca dağlar
her savaş sonrasından küçük zaferlerim var şimdi avuçlarımda
bir essem, kükresem savursam zaferlerimi serilir ayaklarıma o dağlar
bilmiyorlar!
inadına yaşıyorum! ...
Read more : Hüzün.. | Gösterim : 909 | Cevaplar : 0 | Forum : SanalKahve 101 Lobisi siir

Mayin Tarlasi Yüregim...

ResimResim
Read more : Mayin Tarlasi Yüregim... | Gösterim : 1195 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Beni Sensiz Birakma

Ey Allahım beni senden ayırma
Beni Senin cemalinden ayırma

Seni sevmek benim dinim imanım
İlahi din-ü imandan ayırma

Şeyhim güldür ben onun arrısıyem
İlahi arıyı gülden ayırma

Balığın canı sularda gizlidir
İlahi balığı sudan ayırma

Eşrefzade Senin kemter kulundur
İlahi kulunu Senden ayırma

Kelam’ı alarak, kendinden gayrı beklentisi kalmayan olarak gelebildimse, geri çevirmeyeceğindendir…

Geriye dönmek ölümden öte bir korku… Ölüm için diyecek çok söz var ya geri dönmek için? Beni geri döndürme –Yârabbim

Bahar geldi ...
Read more : Beni Sensiz Birakma | Gösterim : 2758 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

Sevgililer Sevgilisine

Sözlerin en güzeliyle övüldün, ben seni nasıl öveyim
Allah’ın sevgilisisin, kimim ki seni öylesi seveyim?

Muhtaç değilsin ki kullara Resul, ümmetin sana muhtaçtır
Senin ümmetin olmak ya Muhammed, şereftir, başlarda taçtır.

Sen bürünüp sarınandın Peygamber, seni vahiy titretmişti
Emir aldın çıktın yola, dönmedin, çünkü Allah emretmişti.

Abdullahla Aminenin yetimi, kimsesizlerin kimsesi
Sen İslam’ı anlatırken susardı alemler, dinlerdi sesi.
“Allah bizimledir” dedin, savaşta nefisleri bile yendin.
Muhammed-ül emindin ki yalnız Allah’a güvendin.

Keşke yanında olsaydım, özlemim ...
Read more : Sevgililer Sevgilisine | Gösterim : 993 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

Nine'nin ölmüs esine mektubu....

Son GÜNLERDE; bir surat bir surat ki GELİNDE, çayımı bile yarım dolduruyor BEY. Allah'tan KULAKLARIM ağır işitiyorda, duymuyorum ne söylediğini…! Ama yinede HİSSEDİYORUM..! Beni, bu evde galiba istemiyor artık. Hey gidi günler heeey…! OĞLUNU bilirsin, vur kafasına al lokmayı. İki ara bir derede ne yapsın…? ANA bu, atsa atılmaz; satsa satılmaz.Bana artık gizli gizli sarılıyor bey...!
Dün akşam, UYURKEN öptü beni biliyor musun? Nasıl ağırıma gitti nasıl…! Artık AKİDE ŞEKERİDE getirmiyor. Hani dişlerim yok ya, ...
Read more : Nine'nin ölmüs esine mektubu.... | Gösterim : 1270 | Cevaplar : 1 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

Sana Hayranligimi bana Ögrettigin sözle Ifade ediyorum

Yarabbim

Öylesine çok güzellikler yaratırsın ki
hayranlığım Senin methine yetmez.
Seni Senin öğrettiğin gibi övüyorum;
SÜBHANALLAH..

Öyle bol nimetler verirsin ki
Şükrüm SANA teşekküre yetmez.
Sana Senin öğrettiğin gibi hamd ediyorum;
ELHAMDÜLİLLAH..

Öyle hoş lütuflarda bulunursun ki
Ne kadar minnettar kalsam lütfuna denk gelmez.
Sana Senin öğrettiğin sözle minnetimi ifade ediyoum;
BAREKALLAH..

Öyle güzel işler eylersin ki
Ne kadar düşünsem hikmetine aklım ermez.
Sana hayranlığımı Senin öğrettiğin sözle ifade ediyorum;

MAŞAALLAH..
Read more : Sana Hayranligimi bana Ögrettigin sözle Ifade ediyorum | Gösterim : 2323 | Cevaplar : 4 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

BİLMELİSİN...

Ben düşünce dizlerim değil, yüreğim kanar.
Bilmelisin.
Ben, Keşiş dağlarının kekik kokulu rüzgarlarında
Üşüttüğüm gögsümde ne avare başlar ısıttım.
Bilmelisin.
Benim türkülerim başı boz dumanlı dağlara değil,
Yüreğini ellerinde gezdiren dilencileredir.
Kısrak koşumu, keklik sekişi, ipek çekimi
Düşlerim vardır benim.
Bilmelisin.
Benim bir gülüşüm vardır,
Güle damlayan kezzap damlas gibi..
Dudaklarında sırmalanan pembeliği getir,
Ben gülünce aynaları kan tutar.
Bilmelisin.
Bir gidişim vardır,
Hani, gülün uğurlanışı gibi ilk yazdan.
Eteklerinde ırgalanan lavanta çiçeklerini getir,
Ben ...
Read more : BİLMELİSİN... | Gösterim : 1704 | Cevaplar : 3 | Forum : Şiirleriniz

İMTİHANLARIMIZ....

Bugüne kadar bir şeyleri elde etmek için ne çok çaba harcamışsınızdır. Örneğin gençlik dönemindeki en büyük hedef hiç kuşkusuz, bir üniversiteye girebilmektir. Her genç insan için üniversite sınavı bir dönüm noktasıdır. Geleceklerine yön verecek olan bu üç dört saatlik imtihan onlar için ne büyük önem taşır. Yıllarca ders çalışır, okul dışındaki saatlerde dersaneye gider, uykusuz kalır, sosyal etkinliklerden, tatil ve eğlenceden uzak dururlar. İstedikleri üniversiteye girebilmek için sabır ve kararlılıkla gayret gösterirler.
Kiminin en büyük ...
Read more : İMTİHANLARIMIZ.... | Gösterim : 1287 | Cevaplar : 1 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4