Yüce Allah’ın ‘Müminler ancak kardeştirler…’ (Hucurat Suresi, 10) ayetiyle haber verdiği kardeşliği biz Müslümanlar ne kadar yaşıyoruz?
“Kalbim Allah aşkı ile dolu” diyoruz da birbirimize karşı o aşktan kaynaklanan sevgiyi ne kadar hissediyoruz?
Allah saf bağlayarak mücadele etmemizi, haksızlıklar karşısında birlik olup karşı durmamızı isterken biz gücümüzü birbirimiz için kullanıyor, farklı mezhepten, farklı cemaatten olan Müslüman kardeşlerimize karşı saf bağlıyoruz.
Birbirimizin kitaplarını okumuyor, satmıyor, birbirimizin camiinde namaz kılmıyor, “bizden” olmayanı düşman görüyoruz. Ortak değerler üzerinde ...
Cuma günü okunacak dua! Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver. Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç. Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var. İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster. Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret ...
Nakşibendiye Tarikatı'nda topluca yapılan zikre hatm-ı hacegan denir. Müridlerin adedi on kişiden az ise, küçük hatme; çok ise, büyük hatme sesli, sessiz olarak icrâ edilir. Aralarında iki fark vardır. Birisi, 79 kere okunacak olan el-İnşirâh suresinin terkedilmesi, diğeri ise,1001 ihlâs yerine 500 defâ, Ya Baki entel-Bâki'nin okunmasıdır. (Mustafa Kara, Mezhepler ve Tarikatlar Ansiklopedisi, s. 156).
Bütün bu usul, prensip ve kaideler tarikat şeyhleri tarafından konulmuştur. Sünnette 79 defa İnşirah 1001 defa İhlas vb. vîrdler mevcut ...
Bismillahirrahmanirrahim -Elhamdulillâhi Rabbi’l-Alemin. Elhamdulillâhi hakka hamdihi ve senâihi vessalâtu vesselâmu ala hayri halkihi Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ecmaîn.
-Allahumme belliğ ve evsil misle sevâbihi hazihil hatmeti’ş -şerifeti’l- mubareketi ba’del- kabûli minna, bi’l fadlı ve’l kerem hediyeten minna vasileten ila ravdeti menbais sıdki vessefa eşrefil vera Hazreti Seyyidina Muhammedinil Mustafa Sallahu Teâlâ aleyhi vesellem ve ila ruhi).
-Kullin min alihi ve evladihi ve ezvacihi eshabihi ve etbaihi ve zurriyetihi ve ...
Hatme hacegan halkası zikir halkasında bulunmak Bir sofi kardeşimiz anlatıyor;Memleketimizde kötürüm özürlü bir ağabeymiz vardı,o Kardeşimiz Gavsımıza (k.s.a) intisab etti ve değnekle hatmelerimize gelip katılmaya başladı,Okuma evimizde bir çekyat vardı,onu çekyata oturtuduk bizde halka yapar hatmeyi hacegan yapardık,Yine birgünhatme hacegan sonunda o ağabeymiz “Allah” deyip cezbeye geldi,hatme bitti baktık o ağabeymiz ayakta sapasağlam dikiliyor,hepimiz şaşırdık ve sorduk” abi neoldu sana ?”Anlattı:Hatmede birden bir elin ayaklarıma dokunduğunu hissettim ve gözlerimi açtım,gördümki 3 ...
Kul arar idim, herkes Allah olmuş......... Ben Mevlana Şems’e sorar: _Onca insan arasında niye beni buldun? Şems der ki: _Ben kul arar idim, herkes Allah olmuş, bir tek kul seni buldum ya Mevlana.. Evet, bilmeden Allah adına hüküm verir olmuşuz. Nasıl mı? Şu cennetlik , şu cehennemlik der olmuşuz.Batını bilmeden sırf zahire bakarak ve onun hakkında Allah'ın ne takdir etttiğini bilmeksizin hüküm verir olmuşuz.Kendi taşıdığımız kalbten bihaber iken, Edison'un veya Einstein'ın dahi cennete veya cehenneme ...
Dünya hayatı, her insanın, asıl ve sonsuz ahiret yurduna ulaşmadan önce imtihan olduğu geçici bir mekandır. Her insanın fıtratına uygun olarak yaratılan imtihanların bir amacı, insanı imani anlamda olgunlaştırmak, onu sonsuz ahiret hayatına hazırlamaktır. İnananların dünyada yaşadıkları imtihan konularının neler olabileceği ve bunlar esnasında gösterdikleri güzel tavır Kuran'da şu şekilde tarif edilmiştir:
“Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele. ...