- Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı! Çünkü Kur’an şöyle anlattı: ‘Allah tarafından hiç hesaba katmadıkları karşılarına çıkıverdi...’ Zümer Suresi, 47.
Söyle bana Can Dostum kimler aldandı?
- Cennetteki yerini hazır bilen herkes aldandı! Zira Kur’an ‘..O öyle sizin kuruntu ve hayallerinizle olacak iş değil.’ buyurmuştu. Nisa Suresi, 123.
Bir daha söyleyiver başka kimler aldandı?
- Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünya-perest aldandı! Zira Kur’an turrayı şöyle bastı: ...
Az veya çok yaşadık,bu alemi Kâh zengin ve fakir kılındık rabbimizin iradesinde Kâh ağlayan veya gülen olduk rolümüz gereği Bazen kahreden üzen, kıran ve inciten Bazen mülayim, uysal ve muti bir ruh edasında yaşadık Bazende romantikleşen uçarı ahvalde pür melal Bazende derviş gibi hikmetin peşinde bir sufi Bazen nefse uyup isyan eyleyen bir asi Bazen de Nasuh gibi tezkiye eyleyen bir tövbekar Bazen neşeli coşkun içi içine sığmayan bir ırmak Bazen kurak iklimlerde susuz ...
HASTA HAKLARI Herkesin insan olması dolayısıyla saygı görmeye hakkı vardır. Herkes kendi yaşamını belirleme, fiziksel ve zihinsel bütünlüğe sahip olma ve kişi olarak güvenli bir yaşam sürdürme hakkına sahiptir. Herkesin özel yaşamına saygı gösterilmelidir. Herkes kendi ahlaki ve kültürel değerlerine, dinsel ve felsefi inançlarına sahip olma ve bunlara saygı gösterilme hakkına sahiptir.
BİLGİLENDİRİLME Sağlık hizmeti ve bu hizmeti nasıl en iyi kullanacağı konusundaki bilgi herkes için ulaşılabilir olmalıdır. Hasta, durumu ile ilgili tıbbi gerçekleri, önerilen ...
Çok güzel ve çok sevdiğim bir dostumuzun çevresinde bulunan dostlarına her zaman söylediği bir tavsiyesi vardı ve hepimizin çokta hoşuna gitmişti hani!”Durakta beklememek, ilk gelen vasıtaya binip gitmek!” Dostumuz bu sözleri ile: “İki günü bir birine müsavi(eşit) olan mü’mün-i kâmil değildir.” Hadisi şerifini insanımızın hayatına tatbik etmesi, gerçek mümin olması gerektiğini ifade diyordu . Tabi ki; İnsan durakta vasıta beklemesin ve Mü’min’in iki günü bir birine eşit olmasın ama sırf günlerimizin bir birine eşit olmasını ...
FURKâN SÜRESİ(54) O, sudan bir insan yaratıp ondan soy sop ve hısımlık meydana getirendir. Rabbin her şeye hakkıyla gücü yetendir.
TOPRAK:
Tâ Hâ SÜRESİ(55) (Ey insanlar!) Sizi topraktan yarattık, (ölümünüzle) sizi oraya döndüreceğiz ve sizi bir kere daha oradan çıkaracağız.
RUM SÜRESİ(20) Sizi topraktan yaratması, O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Sonra bir de gördünüz ki siz beşer olmuş (çoğalıp) yayılıyorsunuz.
çAMUR:
EN'âM SÜRESİ(2)
O öyle bir Rab'dır ki, sizi çamurdan yaratmış, sonra (her birinize) ...
"İman etmedikçe cennete giremezsiniz.Birbirinizi (gerçek manada) sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.” (Müslim-Tirmizi)
Hayatımız boyunca birlik,beraberlik,kardeşlik sloganları atmışız.Kardeşiz demişiz. “Müminler ancak kardeştir “ ayetini dillendirmişiz. Kardeş olmak zor, kardeş kalabilmek daha da zor bunu hiç hesaba katmamışız. Kardeş olmuşuz, arkadaş olmuşuz, dost olduğumuzu zannetmişiz.Dostum dediğimizi yeri geldiğinde bir kalemde atıvermişiz.
VE İNCE BİR nimettir! Ve dahi hikmetle anlaşılmaya, şefkatle sevilmeye lâyıktır.
İbrahimî "Lâ uhibbu'l-âfilîn" feryadının üç harf ve altı noktaya dökülmüş halidir aşk.
Güzelliğe iştiyaktır ve hakikî güzeli gösteren bir pusuladır.
Batıp yitenin sevgili olamayacağını haykıran bir dellâldır.
Kalbimin ebedî aşk için yaratıldığını ve sadece ama sadece Ona ayna kılınan o kalbe, kaybolup giden zeval mahkûmlarının giremeyeceğini anlatan bir işarettir.
Aşk ile ebede yönelirim ve aşk gözyaşlarıyla Ebedî Sevgili'yi ararım.
sustum..siz sebebini bilmeseniz de olur...konuştuğum zamanlarda da tanırdım ben sizi... "Bir ben vardı içimde çok sevdiğim Kaçtım kendimden çok uzaklara Baka kaldım ardından umarsızım..! Yakmış başımı düşmüş uzaklara.."
oysa söyleyeceğim ne çok şey vardı hayata dair..daha çok gülecektim,daha çok sevinecektim ve mutluluk olacaktı gözyaşı sebebim ama sustum..sebebini sormayın,siz çok iyi bilirsiniz..
sustum..kanayan yaralarıma tuz bastım yani...sızladı tenim..o kadar çok yandı ki canım..ama siz bilmezsiniz..sizin kanayan yaralarınınz olmadı hiç,kanattıklarınız oldu hep..tuz bastıklarınız değil,bastırdıklarınız..bu ...