Sistem saati: Sal Kas 04, 2025 12:23 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

İNSAN BENLİĞİ VE EMANET

Gerçek şu ki, Biz emanetleri göklere, yere ve dağlara sunduk da onlar bunu yüklenmekten kaçındılar ve ondan korkuya kapıldılar; onu insan yüklendi. Çünkü o, çok zalim, çok cahildir. (Ahzab Suresi, 72)

Gökler, yer ve dağların yüklenmekten korktuğu emaneti, ene yani insanın benliği, nefsi yüklenmiş. Bu hep kötülüğü emreden büyük düşman, insanın kendi içindedir. En çetin savaşı insan, uzaklardaki bir düşmana değil, benliğinin bir parçasına karşı verir. Eğer bu düşmanından kurtulabilir ve nefsini arındırıp temizleyebilirse Rabb’inin ...
Read more : İNSAN BENLİĞİ VE EMANET | Gösterim : 1798 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

ASK Ve SEVGi ...BoyLe YorumLamislar...

AŞK bir yıl sürer
SEVGİ bir ömür

AŞK gözünde büyütür
SEVGİ razı olur

AŞK aldatır
SEVGİ ikna eder

AŞK (aşık) kıskanır
SEVGİ (sevgili) güvenir

AŞK seni de onu da ikiye böler
SEVGİ ikinizi bir eder

AŞK zehir gibidir
SEVGİ ilaç

AŞK ay gibidir hep bir karanlık yüzü var senden gizlenen
SEVGİ güneş gibidir hep sana bakar içini ısıtır

AŞK gider (isteyince)
SEVGİ kalır (isteyerek)

AŞK çeker, ezer, cesaret kırar
SEVGİ iter, teşvik eder, yüreklendirir.

AŞK ...
Read more : ASK Ve SEVGi ...BoyLe YorumLamislar... | Gösterim : 1541 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

SeN GiT ASK BaNa KaLSIN...

Her gidişine ayrı anlam yüklüyorumyapma tanrı aşkına!Ya hep kal benimle söz etme gidişlerdenya da silinsin ismin de cismin de...Oynama benimledengemi bozuyorsun.Aşkı yaşayacak yürek bırakmıyorsun insandaböyle değildin sen...

Bittiyse heyecanın bileyim ben de.''Seni çok seviyorum'' diye başlayan ve ''Ama...'' ile devam eden cümleleri duymaktan bıktım.Seviyorsan seviyorsunduraması olmaz bu işin.Üstelik bir cümlede ''Ama'' varsa bir önceki yargının hiçbir hükmü yoktur artık.''Seni çok seviyorum;amabirlikte olmamız imkansız...''İmkansız diyebiliyorsan eğer sevmiyorsun demektir.Bahanelerin arkasına sığınma.

İnsanların hayatına sorgusuz sualsız giripdarmadağın edensonra ...
Read more : SeN GiT ASK BaNa KaLSIN... | Gösterim : 1421 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Seni Sevmek...!!!

Seni sevmek bir yudum su içmek gibidir
Seni sevmek sessiz soluksuz yaşamak gibidir
Seni sevmek gözleri olmayan birisinin resim cizmesi gibidir
Seni sevmek bir kadeh de 2 yudumu içmek gibidir
Seni sevmek geceleri uyuyumamak gibidir
Seni sevmek bir dilim ekmegi bölüşmek gibidir
Seni sevmek yaşarken ölmek gibidir
Seni sevmek yarınlara dogmamak gibidir
Seni sevmek yalanlarla yaşamak gibidir
Seni sevmek hayatta kalmak gibidir
Seni sevmek adını sayıklamak gibidir
Seni sevmek utanmadan haykırabilmektir sevgini
Seni sevmek aya ...
Read more : Seni Sevmek...!!! | Gösterim : 1639 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Seven BirakmayandiRr...

Bazen dur demek yetmez
Gidenin ardından
Giden mecbursa gitmeye
Ve ben mecbursam kalmaya
Ve hiçbir söz yetmez gideni durdurmaya..
. ......Gitmesini istemeden gönderdiklerin
Ve gel desende getiremediklerin
Olmadan mecbur kalırsın yaşamaya
Hayatın temel kuralıdır belki
Ama Her şeye rağmen
seven bırakmayandıRr...
Read more : Seven BirakmayandiRr... | Gösterim : 1417 | Cevaplar : 1 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Bu Yaziyi Okumadan Seviyorum Demeyin...!!!

Sevgi kendi içinde ikiye ayrılır. Aslında sevgi ayrılmaz da, insanların sevme şekli ikiye ayrılır. Beklentili sevenler, beklentisiz sevenler. ))) Karşılıksız sevmenin en güzel örneği, annedir. Ne kadar yaramaz, işe yaramaz ve onun ümitlerini kırmış olursanız olun, anne sevgisine karşılık beklemez. Örneklerini gördüğümüz için Tv Lerde ((( buna da bütün anneler demek yanlış olur, o yüzden çoğunlukla anneler diyebiliriz.

Şartlı sevmek ise, genellikle aşk ilişkisi, arkadaşlık ilişkisi gibi sosyal ilişkilerde ortaya çıkar. Birisini sevmek için, kıstaslarımız ...
Read more : Bu Yaziyi Okumadan Seviyorum Demeyin...!!! | Gösterim : 2243 | Cevaplar : 2 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

ÖLMEYİN

Resim
Read more : ÖLMEYİN | Gösterim : 2286 | Cevaplar : 2 | Forum : Edebiyat

ALLAHIM SANA MUHTACIM....

"... Rabb’im, doğrusu bana indirdiğin her hayra muhtacım." (Kasas Suresi, 24)

Rabbim acizim; Sensin gücü kuvveti veren. Fakirim; Sensin rızkımı veren. Sen’den gelecek her nimete muhtacım. Rabbim Sen’sin Kendisine ihtiyaç olunan ve Kendisinden yardım beklenen...

Yalnızca çaresiz kaldığımızda değil, her durumda Allah’ın varlığını ve sonsuz kudretini hissederek dua etmeye ihtiyacımız var. İmtihan gereği aciz yaratılmış bizlerin, duaya muhtaç olmadığımız bir an bile yok. Çünkü Rabb’imiz dilemedikçe hiçbir şeye güç yetiremeyiz. Ancak Allah’ın lütfu ve rahmeti ...
Read more : ALLAHIM SANA MUHTACIM.... | Gösterim : 3250 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

Her Yasin Sporu TempoLu Yuruyus...

Yürüdükçe beyin mutluluk hormonu (endorfin) salgılar, kaslar güçlenir ve diyabet hastalığının gelişi ötelenebilir.Çabuk yorulmanın en önemli nedenlerinden birinin kalp, akciğer ve kasların kondisyonunun düşüklüğü olduğuna dikkat çeken Bayındır

Hastanesi İçerenköy Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Timur Timurkaynak,” İki adımda nefes nefese kalıyorsanız hareketsiz yaşıyorsunuz demektir. Yürüyün kondisyonunuz artsın, yürüyün çünkü her yaşın, her hastalığın, her yerin sporu yürüyüştür” dedi.

Kalp hastalığı, kilo problemleri, şeker hastalığı, kolesterol hastası ya da sağlıklı bir birey olarak, sadece kalp ...
Read more : Her Yasin Sporu TempoLu Yuruyus... | Gösterim : 1202 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

CocukLarda Yaz HastaLikLarina Dikkat...!

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Pediatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Pediatrik Alerji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Reha Cengizlier, yaz mevsiminde çocuklar için hangi hastalıkların riskli olduğunu açıkladı:

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Pediatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Pediatrik Alerji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Reha Cengizlier, yaz mevsiminde çocuklar için hangi hastalıkların riskli olduğunu açıkladı:

SİNEK-BÖCEK SOKMALARI
Sinek-böcek sokmaları kaşıntıya ve iltihaplı yaraya neden olabilir. Geceleri koruyucu tül perdeli yatak kullanın. Bebeklerde ciltten emilim çok olduğu ...
Read more : CocukLarda Yaz HastaLikLarina Dikkat...! | Gösterim : 561 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4