Yaz mevsimi insanların rutin işlerinin azaldığı, doğanın tazelendiği, tatillerin yapıldığı bir mevsim. Bu arada gündüzler uzamış ve insanların iş sonrası kendilerine ayırabildikleri zaman da artmış oluyor.Deniz kenarları ve parklar vaktini
değerlendirmek isteyenler için bekliyor. Yazın yaşanan tüm bu canlanmaya karşın sonbahar ve kış döneminde tersine bir dönem yaşanıyor. Gündüzler kısalmaya, havalar değişmeye, doğa hüzne bulanmaya başlıyor. Bu değişimden insanlar da nasibini alıyor. Bu da sonbahar depresyonuna neden oluyor.
International Hospital'dan Psikolog Ferahim Yeşilyurt, sonbahar depresyonu ...
İslâm dini, insana büyük değer vermiş, hayatını kendine yaraşır bir şekilde sürdürebilmesi için ona vazgeçilmez haklar tanımış ve bu hakları dokunulmaz kabul etmiştir. Günümüzde temel insan hakları olarak nitelendirilen bu haklar, dinî kaynaklarımızda hem “insan hakları” hem de “kul hakları” olarak anılır. Çünkü bütün insanlar Allah’ın kullarıdır ve kullarına bu hakları Allah vermiştir. Dolayısıyla insanların haklarına zarar vermek hem suç hem günahtır.
Kur’ân-ı Kerîm’de; “Ey iman edenler! Allah ve Resûlü, size hayat verecek ...
IHLAMUR AĞAÇLARI Adamın biri, ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezinirken yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan çocuğa : - Buraların yabancısıyım... Parkın hemen yanı başındaki fırını arıyorum, çok yakın olduğunu söylediler... ? Çocuk, arabanın penceresini iyice açtıktan sonra : - Ben de buraya ilk defa geliyorum demiş. Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde. Adam, çocuğun da yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş. Çocuk: - ...
İnsanlar,” dedi küçük prens, “ne aradıklarını bilmeden hızlı trenlere doluşuyorlar. Endişe ve telaşla, aynı yerde dönüp duruyorlar.” Bir an durakladıktan sonra ekledi: “Çektikleri sıkıntıya değmez bu.Senin yaşadığın yerdeki insanlar,” dedi küçük prens, “Bir bahçenin içinde binlerce gül yetiştiriyorlar ve yine de aradıklarını bulamıyorlar.” “Doğru, bulamıyorlar” dedim. “Ve aslında aradıkları şeyi tek bir gülde, ya da bir avuç suda bulabilirlerdi.” “Evet, haklısın” dedim. “Ama gözler göremez. İnsanın kalbiyle bakması gerekir.” Yıldızlar, ...
Sayın Sanalkahve dostlarım öncelikle şunu belirtmek isterim bu yazım bir kişi veya kişileri hedef alınarak yazılmış bir yazı değil yaşadığım şahit olduğum olaylardan sonra böyle bir yazı yazmak içimden geldi tabiki sizlerin hoşgörüsüne sığınarak.Başkasına hükmeden kuvvetlidir ancak kendisine hükmeden kudretli dir bizlerinde kudretli olması gerekmez mi? Bencil ve kıskanç insanlar, başarılı insanları çekemezler. Bu tip insanlar birilerini çiğneyerek ve ezip geçerek yer kapmaya çalışırlar. Bu doğuştan hastalıklı ve çevresinden ahlaksızlık kültürüyle beslenen bünyeler kendi suçlarını- ...
MUTLULUK…. Sıkıntıları bir kenara atıp kocaman kocaman gülücükler saçabilmek Okurken sana seni hatırlatan bir kitabın, Sayfalarına düşebilmek...Sayfalar arasından kendine varabilmek...; Paylaşabilmek...hiçbir amacın ardına saklanmadan..kayıtsız şartsız...; Yürek yüreğe derin bir bağ kurduğun Dostlarınla olmak... ; Rabbinle konuşup ..O'nun huzurunda huzurlanmak...dua dua kanatlanmak ; Veee Ömrüne sunulan en güzel hediyeyi beklemek..sabırla..şükürle..ve sonsuz bir heyecanla.... Yüreğinin gülbahçesinden sana Güller ve Gül'ümsemeler sunan Can'ların varlığı... ; Bir ekmek parçasıyla doymak...doyurulmak...ve derin derin düşünmek...; Buz gibi havada üşümüşlüğümüzü giderici sımsıcak ...
HİÇ Hiç Bir insani unutamamak Bir insandan vazgeçmemek, Zorunda kaldın mı ? Hani uzatsan da elini tutamayacağını bilmek gibi, Her an kapından içeri gülümseyerek gireceğini bekleyip Ama aslında hiç gelemeyeceğini de bilmen gibi. Ne zor şey değil mi sevdiğin halde sevilmediğini bilmek , Ulaşılmaz olması artık o insanin sana, Ne kadar katlanılmaz bir gerçek değil mi? Sen hala bu kadar seviyorken özlemek Etini kemiğini yakarcasına özlemek… Ama özlenmemek çok kötü değil mi? Bu kadar özleyip ...
40 Yaşındasın... Rahmetini umarak Günahkar bir dille; Allah Azze ve Celle
Ya Rasulallah, Âlemlere rahmet hayatın geçiyor kalbimizden, Kalbimizden seyrediyoruz seni.
İşte Bir yaşındasın, Beni Sa'd yurdundasın Sana süt anne olmadı kadınlar Bu yüzden dargın bulutlar Bir damla yağmur indirmiyor Kıtlık hüküm sürüyor Beni Sa'd yurdunda Minicik bir bulut var gökyüzünde Sana aşık... Ayrılmıyor başucundan Ve insanlar yağmur duasında... Hz.Halime kucağına alıyor seni Yeryüzünde bir gölgelik...Seni güneşten korumak için Oysa minicik bulut gökyüzünde Sana meftun, ...