Sistem saati: Sal Kas 04, 2025 12:24 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

Mevsim Degisimliklerine Dikkat...!

Yaz mevsimi insanların rutin işlerinin azaldığı, doğanın tazelendiği, tatillerin yapıldığı bir mevsim. Bu arada gündüzler uzamış ve insanların iş sonrası kendilerine ayırabildikleri zaman da artmış oluyor.Deniz kenarları ve parklar vaktini

değerlendirmek isteyenler için bekliyor. Yazın yaşanan tüm bu canlanmaya karşın sonbahar ve kış döneminde tersine bir dönem yaşanıyor. Gündüzler kısalmaya, havalar değişmeye, doğa hüzne bulanmaya başlıyor. Bu değişimden insanlar da nasibini alıyor. Bu da sonbahar depresyonuna neden oluyor.

International Hospital'dan Psikolog Ferahim Yeşilyurt, sonbahar depresyonu ...
Read more : Mevsim Degisimliklerine Dikkat...! | Gösterim : 521 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

BİR SELÂM SOHBETİ

selâmûn aleyküm ve rahmetûllah

Caddenin bir tarafında, oldukça dalgın ve düşünceli yürüyordum. Yanıbaşımdan gelen nazik bir sesle kendime geldim:

- Selâmün aleyküm, hocam!

Baktım ki, okuldan mezun olmuş öğrencilerimizden biri.

- Ve aleykümüsselâm Mehmet.

Hal-hatır faslından ve kısa bir sohbetten sonra, ters istikametlere doğru ayrıldık. O benden ayrılırken, tekrar selam vermeyi de ihmal etmedi.

Selâmın daha güzeli şöyle olur. Meselâ size, «Selâmun aleyküm» diyene, siz de «Aleyküm selâm ve rahmetûllah» diye mukabele edersiniz. Eğer selâm ...
Read more : BİR SELÂM SOHBETİ | Gösterim : 741 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

INSAN HAKLARINA SAYGI !!

Değerli Kardeslerim

İslâm dini, insana büyük değer vermiş, hayatını kendine yaraşır bir şekilde sürdürebilmesi için ona vazgeçilmez haklar tanımış ve bu hakları dokunulmaz kabul etmiştir. Günümüzde temel insan hakları olarak nitelendirilen bu haklar, dinî kaynaklarımızda hem “insan hakları” hem de “kul hakları” olarak anılır. Çünkü bütün insanlar Allah’ın kullarıdır ve kullarına bu hakları Allah vermiştir. Dolayısıyla insanların haklarına zarar vermek hem suç hem günahtır.

Kur’ân-ı Kerîm’de; “Ey iman edenler! Allah ve Resûlü, size hayat verecek ...
Read more : INSAN HAKLARINA SAYGI !! | Gösterim : 1660 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

IHLAMUR AĞAÇLARI..

IHLAMUR AĞAÇLARI
Adamın biri, ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezinirken
yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına
oturan çocuğa :
- Buraların yabancısıyım...
Parkın hemen yanı başındaki fırını arıyorum, çok yakın olduğunu
söylediler... ?
Çocuk, arabanın penceresini iyice açtıktan sonra :
- Ben de buraya ilk defa geliyorum demiş. Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor
herhalde.
Adam, çocuğun da yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş.
Çocuk:
- ...
Read more : IHLAMUR AĞAÇLARI.. | Gösterim : 612 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

GÖZLERİMLE DEĞİL KALBİMLE BAKMAYI ÖĞRENİYORUM

GÖZLERİMLE DEĞİL KALBİMLE BAKMAYI ÖĞRENİYORUM..

İnsanlar,” dedi küçük prens, “ne aradıklarını bilmeden hızlı trenlere doluşuyorlar. Endişe ve telaşla, aynı yerde dönüp duruyorlar.” Bir an durakladıktan sonra ekledi: “Çektikleri sıkıntıya değmez bu.Senin yaşadığın yerdeki insanlar,” dedi küçük prens,
“Bir bahçenin içinde binlerce gül yetiştiriyorlar ve yine de aradıklarını bulamıyorlar.”
“Doğru, bulamıyorlar” dedim.
“Ve aslında aradıkları şeyi tek bir gülde, ya da bir avuç suda bulabilirlerdi.”
“Evet, haklısın” dedim.
“Ama gözler göremez. İnsanın kalbiyle bakması gerekir.”
Yıldızlar, ...
Read more : GÖZLERİMLE DEĞİL KALBİMLE BAKMAYI ÖĞRENİYORUM | Gösterim : 689 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

İÇİMİZDEKİ DÜŞMAN.

Sayın Sanalkahve dostlarım öncelikle şunu belirtmek isterim bu yazım bir kişi veya kişileri hedef alınarak yazılmış bir yazı değil yaşadığım şahit olduğum olaylardan sonra böyle bir yazı yazmak içimden geldi tabiki sizlerin hoşgörüsüne sığınarak.Başkasına hükmeden kuvvetlidir ancak kendisine hükmeden kudretli dir bizlerinde kudretli olması gerekmez mi? Bencil ve kıskanç insanlar, başarılı insanları çekemezler. Bu tip insanlar birilerini çiğneyerek ve ezip geçerek yer kapmaya çalışırlar. Bu doğuştan hastalıklı ve çevresinden ahlaksızlık kültürüyle beslenen bünyeler kendi suçlarını- ...
Read more : İÇİMİZDEKİ DÜŞMAN. | Gösterim : 3780 | Cevaplar : 7 | Forum : Sertbest Kürsü

MUTLULUK….:)

MUTLULUK….
Sıkıntıları bir kenara atıp kocaman kocaman gülücükler saçabilmek
Okurken sana seni hatırlatan bir kitabın, Sayfalarına düşebilmek...Sayfalar arasından kendine varabilmek...;
Paylaşabilmek...hiçbir amacın ardına saklanmadan..kayıtsız şartsız...;
Yürek yüreğe derin bir bağ kurduğun Dostlarınla olmak... ;
Rabbinle konuşup ..O'nun huzurunda huzurlanmak...dua dua kanatlanmak ;
Veee Ömrüne sunulan en güzel hediyeyi beklemek..sabırla..şükürle..ve sonsuz bir heyecanla....
Yüreğinin gülbahçesinden sana Güller ve Gül'ümsemeler sunan Can'ların varlığı... ;
Bir ekmek parçasıyla doymak...doyurulmak...ve derin derin düşünmek...;
Buz gibi havada üşümüşlüğümüzü giderici sımsıcak ...
Read more : MUTLULUK….:) | Gösterim : 939 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

İki Bıcak..

Resim
Resim
Resim
Read more : İki Bıcak.. | Gösterim : 553 | Cevaplar : 0 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

KANAYAN YARALAR NASIL SARILIR BİLMİYORUM Kİ HİÇ…

HİÇ
Hiç Bir insani unutamamak
Bir insandan vazgeçmemek,
Zorunda kaldın mı ?
Hani uzatsan da elini tutamayacağını bilmek gibi,
Her an kapından içeri gülümseyerek gireceğini bekleyip
Ama aslında hiç gelemeyeceğini de bilmen gibi.
Ne zor şey değil mi sevdiğin halde sevilmediğini bilmek ,
Ulaşılmaz olması artık o insanin sana,
Ne kadar katlanılmaz bir gerçek değil mi?
Sen hala bu kadar seviyorken özlemek
Etini kemiğini yakarcasına özlemek…
Ama özlenmemek çok kötü değil mi?
Bu kadar özleyip ...
Read more : KANAYAN YARALAR NASIL SARILIR BİLMİYORUM Kİ HİÇ… | Gösterim : 718 | Cevaplar : 0 | Forum : Yeşil Evren 101 Lobisi

40 YASINDAŞIN

40 Yaşındasın...
Rahmetini umarak
Günahkar bir dille;
Allah Azze ve Celle

Ya Rasulallah,
Âlemlere rahmet hayatın geçiyor kalbimizden,
Kalbimizden seyrediyoruz seni.

İşte
Bir yaşındasın,
Beni Sa'd yurdundasın
Sana süt anne olmadı kadınlar
Bu yüzden dargın bulutlar
Bir damla yağmur indirmiyor
Kıtlık hüküm sürüyor Beni Sa'd yurdunda
Minicik bir bulut var gökyüzünde
Sana aşık...
Ayrılmıyor başucundan
Ve insanlar yağmur duasında...
Hz.Halime kucağına alıyor seni
Yeryüzünde bir gölgelik...Seni güneşten korumak için
Oysa minicik bulut gökyüzünde
Sana meftun, ...
Read more : 40 YASINDAŞIN | Gösterim : 972 | Cevaplar : 0 | Forum : Dini Hikâyeler ve Şiirler

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4