Sistem saati: Sal Kas 04, 2025 7:43 am

News News of Sanalkahve FORUM

Site map of Sanalkahve FORUM » Forum : Sanalkahve FORUM

Okey tavla batak fal forumlar

BENİDE GÖTÜR SİYAH GÖZLERİNE...

siyah gözlerine beni de götür daha dokunmadan kurudu irem çöllere bir türlü yağamıyorum yeni bir koşuşun başlangıcında biraz deprem sonrası biraz şehir hülyası bir kalp yangınından geriye kalan siyah gözlerine beni de götür artık bu yerlere sığamıyorum pembe uçurtmalar yollandığından beri sarardı tiryaki menekşeleri sonbaharın tozlu kafeslerinde sevgi turnaları yakalıyorum turnalar gidiyor ben kalıyorum avareyim, asûdeyim, yorgunum bilmiyorum neden sana vurgunum erzurum garında banklar üstünde uyku tutmuyor karanlıkları yitik düşlerimi kovalıyorum gölgeler gidiyor ben kalıyorum ...
Read more : BENİDE GÖTÜR SİYAH GÖZLERİNE... | Gösterim : 757 | Cevaplar : 1 | Forum : Şiirleriniz

Cuma ile ilgili çeşitli sorular....

Sual: Ezan okunurken ve Cuma vaktinde alış veriş yapmak mekruh mudur?
CEVAP
Evet, mekruhtur. Alış verişin kendisi helaldir. Yani alınan mal mekruh değil, helaldir; fakat Cuma vakti ve ezan okunurken alış veriş yapan, mekruh işlemiş olur. (Dürer)

Cuma günü alış veriş
Sual: Cuma günü öğle ezanıyla imam selam verinceye kadar olan zamanda alışveriş yapmak mekruhtur, ama iş gereği, dükkânı kapatamıyoruz. Cuma namazı farz olmayan çocuklar alışveriş yapsa caiz olur mu?
CEVAP
Evet, caiz olur.

Sual: ...
Read more : Cuma ile ilgili çeşitli sorular.... | Gösterim : 7803 | Cevaplar : 16 | Forum : İslami Sorular ve Cevaplar

__''' Seni Sevmek Bu İste '''__

Senin için hergün ölüyorum desem;
Acının denizinde kıyıya vuruyorum desem.
Teselli istemiyecek kadar gururum var,
Sadece gidiyorum bilinmezliğe,affet desem.
Öylece dursanya karşımda.
Benim daldığım gibi gözlerine,
Gözlerime dalsan ya...
Ben istiyorum diye deilde,
İstediğin için benim olsan ya...
Sadece benim olupta,
Hep yanımda kalsan ya..
Senin için hergün ölüyorum desem;
Acının denizinde kıyıya vuruyorum desem.
Senden sevgi dilenmiyorum.
Sadece seni cok seviyorum bil!
Desem...
Ne olurdu yanındayken sabah olmasaydı.
Zaman ömrümü tüketirken,
Bir kez olsun ...
Read more : __''' Seni Sevmek Bu İste '''__ | Gösterim : 1601 | Cevaplar : 2 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

Seni Cok SeviyoRrRrRrRrum...!

Bana hayallerini anlat diyorsun
Hayallerim bitmez sen var oldukça
İçimde bin sevgi bin aşk büyüyor
Hayaller tükenmez sevda sonsuzsa
Bana hayallerini anlat diyorsun
Orada sen varsın bunu biliyorsun
Bana sonsuz aşkı yaşatıyorsun
Sevmeyi çok sevmeyi öğretiyorsun
Sevdaların en ölümsüzünü
Aşkların en güzelini yaşıyorum seninle
Ancak daldığım hayallerde
Dokunuyorum dokunuyorum mutluluğa
Ölümsüzleşiyor her şey çevremde
Papatyaları seviyorum
Denizi gökyüzünü insanları
Özlemlerim eriyor
Seni sevdikçe
Tenim tenini istedikçe
Daha çok seviyorum seni
Seviştikçe anlıyorum
Sevmenin ne demek ...
Read more : Seni Cok SeviyoRrRrRrRrum...! | Gösterim : 2168 | Cevaplar : 3 | Forum : Sanalkahve 101 Lobisi

EY NEBİM....

****Canda cansın efendim!
.......Satırlarımda nakış nakış işlediğim sen
.......Nefeslerimde daima andığım sensin ey gül kokulum.
......Nur cemaline hasretim yine aylardır.
........Her yerde baktığım gördüğüm senin nurun .

Bastığın yerlerde turabın olsam basıpta geçer misin.Düşsem kaldırır mısın düştüğüm çukurdan ey nebim.
Bir ufuk açar mısın aydınlatır mısın yolumu bana güllerin gülü
Destur verde mana deryası gözlerine yakından bakayım.Dalıpda bahrinde doya doya yüzeyim.
İzin verde ilminden bir nebze okuyayım.Bana sende olanlardan bir nebze aktarır mısın Ey Nebim. ...
Read more : EY NEBİM.... | Gösterim : 1242 | Cevaplar : 1 | Forum : Peygamberlerin, Evliyaların, Sahabelerin Hayatları

Kalb temizliği nasıl olur

Kalb temizliği nasıl olur

Sual:
Kalb ile yürek farklı mıdır? Kalbi nasıl temizlemek gerekir?

CEVAP
Göğsün sol tarafındaki et parçası yürektir. Yürek, hayvanlarda da bulunur. Kalb, yürekte bulunan bir kuvvettir. Görülmez. Ampulde bulunan elektrik cereyanı gibidir. Buna, gönül de denir. Gönül, insanlarda bulunur, hayvanlarda bulunmaz.

Bedendeki bütün a’za, kalbin emrindedir. His uzuvlarımızın duydukları bütün bilgiler kalbde toplanır. İnanmak, sevmek, korkmak, insanın kalbindedir. İman eden, kâfir olan, kalbdir. Kalbi temiz olan, dine uyar. Kalbi kötü olan ...
Read more : Kalb temizliği nasıl olur | Gösterim : 1423 | Cevaplar : 2 | Forum : İslami Sorular ve Cevaplar

Saygı ifadeleri

Saygı ifadeleri

Sual:
Aşağıdaki ifadelerin anlamları nedir? Kimler için kullanılır?

CEVAP
Anlamları ve kimler için kullanıldığı karşılarına yazılmıştır:

Hazret:
Saygı ifadesi olarak, Allahü teâlâ, Peygamberler ve âlimler için kullanılır. Hak teâlâ hazretleri, Hazret-i Âdem, imam-ı azam hazretleri, Hazret-i Mevlana gibi.

İmam:
Dinde söz sahibi, müctehid âlim demektir. İmam-ı Ahmed, İmam-ı Rabbani, İmam-ı Gazali gibi. İmam denince, hazretleri denmese de, saygı ifadesi de kullanılmış sayılır, ama rahmetüllahi aleyh demek müstehabdır.

Allâme:
Âlim kelimesinin mübâlağalı ism-i fâilidir. ...
Read more : Saygı ifadeleri | Gösterim : 1336 | Cevaplar : 2 | Forum : İslami Sorular ve Cevaplar

ŞEYTANIN ZEHİRLİ OKLARINDAN HARAMA BAKMAK

SORU: Kadınlara bakmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Bakmanın haram olduğunu da biliyorum. Sırf bunun için sık sık oruç tutuyorum. Oruçlu olduğum gün bile bu çirkin işi yapıyorum. Bulursam kadınların kendilerine bulamazsam resimlerine bakmaktan zevk alıyorum. Günahtan da korkuyorum. Bu çelişkili durumum için bana ne tavsiye edersiniz?

CEVAP: Bu sadece sizin sorununuz değildir. İlk zamanlardan beri insan toplumunun en köklü sorunlarından biri, erkeklerin kadınlara kadınların erkeklere alaka duymasıdır. Bu sorunun adına fitne de diyebiliriz. İnsan nevi olarak yaratılışımız ...
Read more : ŞEYTANIN ZEHİRLİ OKLARINDAN HARAMA BAKMAK | Gösterim : 1709 | Cevaplar : 3 | Forum : Dini Konular

İTAAT ETMEK....

Aralarında hükmetmesi için, Allah’a ve elçisine çağrıldıkları zaman mü’min olanların sözü: "İşittik ve itaat ettik" demeleridir. İşte felaha kavuşanlar bunlardır. Kim Allah’a ve Resûlü’ne itaat ederse ve Allah’tan korkup O’ndan sakınırsa, işte ’kurtuluşa ve mutluluğa erenler bunlardır. (Nur Suresi, 51-52)

İtaat, kelime anlamı uyma, dinleme, alınan emre göre hareket etme anlamında olan Arapça bir terim. Arapça’da "ta, va, a" fiilinden türemiş bir mastar. Bu anlamda, itaat edene muti, kendisine itaat edilene de mutâ denir. İtaat ...
Read more : İTAAT ETMEK.... | Gösterim : 1414 | Cevaplar : 2 | Forum : Dini Konular

Oturum Aç

İstatistik

Toplam ileti 26267 • Toplam konu 14459 • Toplam üye 4