siyah gözlerine beni de götür daha dokunmadan kurudu irem çöllere bir türlü yağamıyorum yeni bir koşuşun başlangıcında biraz deprem sonrası biraz şehir hülyası bir kalp yangınından geriye kalan siyah gözlerine beni de götür artık bu yerlere sığamıyorum pembe uçurtmalar yollandığından beri sarardı tiryaki menekşeleri sonbaharın tozlu kafeslerinde sevgi turnaları yakalıyorum turnalar gidiyor ben kalıyorum avareyim, asûdeyim, yorgunum bilmiyorum neden sana vurgunum erzurum garında banklar üstünde uyku tutmuyor karanlıkları yitik düşlerimi kovalıyorum gölgeler gidiyor ben kalıyorum ...
Sual: Ezan okunurken ve Cuma vaktinde alış veriş yapmak mekruh mudur? CEVAP Evet, mekruhtur. Alış verişin kendisi helaldir. Yani alınan mal mekruh değil, helaldir; fakat Cuma vakti ve ezan okunurken alış veriş yapan, mekruh işlemiş olur. (Dürer)
Cuma günü alış veriş Sual: Cuma günü öğle ezanıyla imam selam verinceye kadar olan zamanda alışveriş yapmak mekruhtur, ama iş gereği, dükkânı kapatamıyoruz. Cuma namazı farz olmayan çocuklar alışveriş yapsa caiz olur mu? CEVAP Evet, caiz olur.
Senin için hergün ölüyorum desem; Acının denizinde kıyıya vuruyorum desem. Teselli istemiyecek kadar gururum var, Sadece gidiyorum bilinmezliğe,affet desem. Öylece dursanya karşımda. Benim daldığım gibi gözlerine, Gözlerime dalsan ya... Ben istiyorum diye deilde, İstediğin için benim olsan ya... Sadece benim olupta, Hep yanımda kalsan ya.. Senin için hergün ölüyorum desem; Acının denizinde kıyıya vuruyorum desem. Senden sevgi dilenmiyorum. Sadece seni cok seviyorum bil! Desem... Ne olurdu yanındayken sabah olmasaydı. Zaman ömrümü tüketirken, Bir kez olsun ...
Bana hayallerini anlat diyorsun Hayallerim bitmez sen var oldukça İçimde bin sevgi bin aşk büyüyor Hayaller tükenmez sevda sonsuzsa Bana hayallerini anlat diyorsun Orada sen varsın bunu biliyorsun Bana sonsuz aşkı yaşatıyorsun Sevmeyi çok sevmeyi öğretiyorsun Sevdaların en ölümsüzünü Aşkların en güzelini yaşıyorum seninle Ancak daldığım hayallerde Dokunuyorum dokunuyorum mutluluğa Ölümsüzleşiyor her şey çevremde Papatyaları seviyorum Denizi gökyüzünü insanları Özlemlerim eriyor Seni sevdikçe Tenim tenini istedikçe Daha çok seviyorum seni Seviştikçe anlıyorum Sevmenin ne demek ...
Sual: Kalb ile yürek farklı mıdır? Kalbi nasıl temizlemek gerekir?
CEVAP Göğsün sol tarafındaki et parçası yürektir. Yürek, hayvanlarda da bulunur. Kalb, yürekte bulunan bir kuvvettir. Görülmez. Ampulde bulunan elektrik cereyanı gibidir. Buna, gönül de denir. Gönül, insanlarda bulunur, hayvanlarda bulunmaz.
Bedendeki bütün a’za, kalbin emrindedir. His uzuvlarımızın duydukları bütün bilgiler kalbde toplanır. İnanmak, sevmek, korkmak, insanın kalbindedir. İman eden, kâfir olan, kalbdir. Kalbi temiz olan, dine uyar. Kalbi kötü olan ...
Sual: Aşağıdaki ifadelerin anlamları nedir? Kimler için kullanılır?
CEVAP Anlamları ve kimler için kullanıldığı karşılarına yazılmıştır:
Hazret: Saygı ifadesi olarak, Allahü teâlâ, Peygamberler ve âlimler için kullanılır. Hak teâlâ hazretleri, Hazret-i Âdem, imam-ı azam hazretleri, Hazret-i Mevlana gibi.
İmam: Dinde söz sahibi, müctehid âlim demektir. İmam-ı Ahmed, İmam-ı Rabbani, İmam-ı Gazali gibi. İmam denince, hazretleri denmese de, saygı ifadesi de kullanılmış sayılır, ama rahmetüllahi aleyh demek müstehabdır.
SORU: Kadınlara bakmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Bakmanın haram olduğunu da biliyorum. Sırf bunun için sık sık oruç tutuyorum. Oruçlu olduğum gün bile bu çirkin işi yapıyorum. Bulursam kadınların kendilerine bulamazsam resimlerine bakmaktan zevk alıyorum. Günahtan da korkuyorum. Bu çelişkili durumum için bana ne tavsiye edersiniz?
CEVAP: Bu sadece sizin sorununuz değildir. İlk zamanlardan beri insan toplumunun en köklü sorunlarından biri, erkeklerin kadınlara kadınların erkeklere alaka duymasıdır. Bu sorunun adına fitne de diyebiliriz. İnsan nevi olarak yaratılışımız ...
Aralarında hükmetmesi için, Allah’a ve elçisine çağrıldıkları zaman mü’min olanların sözü: "İşittik ve itaat ettik" demeleridir. İşte felaha kavuşanlar bunlardır. Kim Allah’a ve Resûlü’ne itaat ederse ve Allah’tan korkup O’ndan sakınırsa, işte ’kurtuluşa ve mutluluğa erenler bunlardır. (Nur Suresi, 51-52)
İtaat, kelime anlamı uyma, dinleme, alınan emre göre hareket etme anlamında olan Arapça bir terim. Arapça’da "ta, va, a" fiilinden türemiş bir mastar. Bu anlamda, itaat edene muti, kendisine itaat edilene de mutâ denir. İtaat ...